ALDE are un nou preşedinte

Daniel Olteanu a fost ales, sâmbătă, președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), acesta fiind votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți online la Congresul partidului.

Au votat 999 delegați, iar moțiunea propusă de Daniel Olteanu a primit un număr de 818 voturi.

La Congresul reunit în 16 și 17 aprilie s-a a decis și noul statut al partidului, precum și cine va ocupa funcțiile de președinte al Consiliului Național ALDE, prim-vicepreședinți, vicepreședinți ai partidului și de membri în Biroul Politic Executiv.

Președintele Consiliului Național al ALDE a fost ales Cristian Dima, președintele filialei ALDE Galați.

Noua structură de conducere a ALDE cuprinde 4 prim-vicepreședinți, 8 vicepreședinți pe domenii de activitate, 8 vicepreședinți pe regiuni de dezvoltare, un vicepreședinte pentru Diaspora, 16 de membri și 12 membri supleanți. Cei 4 prim-vicepreședinți sunt: Claudiu Catana, Tiberiu Dekany, Tudor Ionescu și Roxana Țurcanu.

Funcțiile de vicepreședinți vor fi ocupate de: Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Alexandru Baicu, Ionel Cel Mare, Marian Coanda, Ionel Gae, Avram Gal, Mihaela Hușanu, Octavian Ilișoi, Mircea Minea, Cornelia Negruț, Ionel Petre, Raluca Roșca, Violeta Sora, Bogdan Trifan și Florin Vizan.

Membrii cu rang de vicepreședinte politic, aleși conform moțiunii lui Daniel Olteanu, sunt: Ionică Anuțoiu, Ciprian Blejan, Ioan Ciugulea, Valeriu Crișan, Viorel Demian, Iulia Elena Dosaru, Oana Ferdean, Costel Irimia, Luiza Marian, Marius Mateescu, Andrei Metehau, Viorel Palașcă, Ilie Petrescu, Ana Maria Sita, Ionuț Toarta, Cezar Claudiu Vladu.

Membrii supleanță aleși în urma Congresului ALDE sunt: Nicușor Briceag, Carmen Ciobanu, Mihai Cristescu, Marius Cupăreanu, Oana Drăghici, Silviu Feti, Gabriel Geagulea, Stelică Gheorghe, Cătălin Murea, Ghiță Oancea, Nicolae Pungă și Gheorghe Șimon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

25 de Comentarii

  1. Pe Tariceanu l-au dus in Cismigiu si nu stie sa se intoarca acasa,zace pe o banca!
    Un foarte important Congres al unui Maret partid,care nici cu lupa nu se lasa vazut

  2. Cine era/este ALDE, ‘o aripă’ (a căta(?!)) din ceea ce a reprezentat cândva acest partid istoric.

  3. PNL, un mare partid istoric romanesc ce mai purta flamura unui trecut in a carui reinviere au sperat in decembrie ’89 multi romani a fost ingropat miseleste de catre Crin Antonescu. Ramasita ALDE in care alti romani vedeau ceea ce a mai ramas legitim din PNL-ul istoric a fost lichidata la fel de miseleste de Calin Tariceanu. Nici un liberal nu poate da vina pe altii pentru ca nu mai exista acum ca partid.

  4. Dar astia, parca erau eliminati din ppe de vreo 2-3 ani! In plus, scarbavnicul asta avea spume la gura aruncate spre cetateni cu ceva ani in urma! Din punctul meu de vedere, astia sunt antichitate langa pntcd, sunt un fals toti, nu au ce cauta in prima linie politic! Sunt miruotii barbosului de la Iasi care se plangea de haituirea procurorilor, alt nemernic din grupul lor, e ala care a omorat o familie si mintea cu actele si video pe oriunde, ba mai mult, a stat in spital crezand ca scapa de bulau! Nici la ora actuala nu se stie in ce situatie se afla cazul!

  5. 999 de delegați, din 66.66%. Aceasta-i dilema vânzătorului pe pepeni de Dabuleni, zis Tariceanu.

  6. Cadavre politice. Mai lipsește Ponta, și poza de pe cruce ar fi completa.

  7. Este de nevoie de ALDE in aceasta perioada in care cozile de topor reprezentate de USRPLUS isi bat joc de romani si ROMANIA!!!

  8. Daca nu-i au printre ei pe Vela si Boc sunt departe de a fi un partid liberal modern.

  9. DAR CE REPREZINTĂ ACEL CAP CU COARNE DIN IMAGINEA CU ALDE? SUNT MASONI SAU SATANISTI DE AU CA SIMBOL AL ALDE UN CAP CU COARNE DE ZICI CĂ E SATANA? PĂCAT CĂ ALDE A DECĂZUT AȘA DE MULT. AM AVUT ÎNCREDERE ÎN DOMNUL TĂRICEANU DAR CÎND S-A ALIAT CU SECURISTUL DE PONTA NU MAI ÎNCREDERE ÎNTR-UN ASEMENEA OM. ȘI MAI ARE ȘI SIMBOLURI SATANISTE CA ACEL CAP CU COARNE, PĂI CRED CĂ NU-I MAI VOTEAZĂ NIMENI CU ASEMENEA SIMBOLURI SATANISTE. NU SUNTEM SĂTUI DE ATEII SATANISTI ANTIHRISTI DE LA USR-PLUS ȘI PNL CARE SUNT LA PUTERE ACUM ÎN ROMÂNIA? ȘI ATEII DE LA PSD CARE RECENT AU VOTAT ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN LEGALIZAREA CĂSĂTORIEI LGBT. SUNTEM SĂTUI ȘI SCÎRBIȚI DE ATÎȚIA POLITICIENIATEI FĂRĂ FRICĂ DE DUMNEZEU CARE ȘI-AU BĂTUT JOC DE CREDINȚA POPORULUI ROMÂN CARE ESTE CREDINȚA NOASTRĂ ORTODOXĂ, DE ȚARĂ ȘI POPOR. AVEM NEVOIE DE CONDUCĂTORI ROMÂNI CREȘTINI ORTODOCȘI CU FRICĂ DE DUMNEZEU ȘI CU DRAGOSTE DE NEAM SI ȚARĂ ȘI CREDINȚĂ. VOM VEDEA PESTE 4 ANI LA URMĂTOARELE ALEGERI DACĂ VOM AVEA CU CINE SĂ MAI VOTĂM CĂCI DIN TOATE PARTIDELE DOAR AUR ȘI DOAMNA DIANA SOSOACA PREZINTĂ MAI MULTĂ ÎNCREDERE ÎN REST TOȚI SUNT NIȘTE SECURIȘTI, NIȘTE ATEI CARE AU DISTRUS TARA ȘI POPORUL ROMÂN DE LA REVOLUȚIE PÎNĂ ACUM. PSD-UL MAI ERA O VARIANTĂ DAR DE CÎND LA CONDUCEREA PSD AU AJUNS NUMAI SECURIȘTI CA CIOLACU, DÎNCU, GRINDEANU, TUDOSE, STĂNESCU TOȚI NIȘTE DUȘMANI AI DOMNULUI DRAGNEA, CU ASEMENEA CONDUCĂTORI PSD-UL NU MAI MERITĂ ÎNCREDERE. BUNUL DUMNEZEU ȘI MĂICUȚA DOMNULUI SĂ AIBĂ MILĂ DE NOI PĂCĂTOȘII ȘI SĂ NE DĂRUIASCĂ POCAINTA DE PĂCATELE NOASTRE ȘI DE NECREDINTA NOASTRĂ. TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE REINTREGITA CREȘTINĂ ORTODOXĂ. TRĂIASCĂ CREDINȚA NOASTRĂ STRĂMOȘEASCĂ ORTODOXĂ MOȘTENITĂ DIRECT DE LA SFINTII APOSTOLI UCENICII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU ȘI MÎNTUITORUL LUMII.

  10. ROCADA SI ACTIVAREA ALTOR SECURISTI ANTI-ROMANI. CAT MAI MULTI IN CAT MAI MULTE ASA-ZIS „PARTIDE”. PANA NU SCAPAM DE UMBRELE SOROS DIN SPATELE ACESTOR SLUGI SI MARIONETE SANTAJATE NU NE VOM PUTEA REVENI! ROMANIA TREZESTE-TE ! SUNT TOTI MUFATI LA ACEEASI SURSA: SOROS!

  11. nu fiti rai, au fost 9 delegati, au venit cu o Dacie Break.

  12. Ii urez lui ALDE „Odihna vesnica”, langa PNTcd, in loc cu verdeata ! Pacat de calicii care se bat pe ceaunul spart, sperand la ciolanul care va fi sa vina…

  13. 999 sunt deja morti politic.
    Cine mai voteaza vechea securitate aripa tradatoare greci ebvrei rusi turci tatari si multi barbari toti avari.

  14. Slabut, fara orizont, a luptat sa devina liberal, s-a mutat pe la ALDE si Pro-Romania si acum iata-l si sef de partid de buzunar…

  15. Ca fost partid parlamentar este lipsit de sanse sa mai conteze sau sa revina in politica viitoare. Este prea compromis. Nici PMP sau PRO Romania nu mai au sanse decat topindu-se intr-un partid parlamentar. Cea mai buna tactica care i-ar conferi sperante (minime) este ca Alde sa-si schimbe numele in altceva dar tot cu LIBERAL in sigla. Ramanand la vechiul nume va colecta in continuare toate injuraturile adresate lui Tariceanu.

  16. Expiratii nu inteleg ca partidele se nasc,traiesc si mor,nu exista vesnicie!Viata politica e apanajul varstelor 30-60 de ani (60 maxim maximorum) dar vezi mosnegi rancezi care mai cred ca pot face „politica”dar cu proiecte moarte din startul varstei!Dupa 60 de ani activitatea de baza in politica este contemplarea ,nu implicarea!

  17. @@Fekete: mai au sedii si organizatii prin tara,mai paraziteaza primarii in calitate de ‘consilieri”älesi,mai au votanti sub 5%
    PMP ,Pro Romania si Alde se vor lipi de PSD sau de cine va vrea sa-i ia,liderii lor ajungand gratie acoperirii sereiste,in posturi de vicepresedinti PSD sau PNL,cum ma vezi si cum te vad
    Nu imi iese din cap ca o japita ca Ponta ne vindea lui Erdogan contra un tratament medical la genunchi(povestea cu Moscheia Porcului)
    In opinia mea doua partide mari,unul pe dreapta,unul pe stanga,un partid nationalist care sa echilibreze influenta UDMR si nelipsitul UDMR sunt suficiente in politica din Romania
    USR PLUS e un partid strain de neamul romanesc, anticrestin, nu are ce cauta in politica..

  18. unde-s tariceanu si norica nicolai?
    dar finul tudy ionescu zavoranu si penalul daniel chitoiu??

    taricene, te simti bine după divortul cu gruparea daniel constantin-s campeanu, gruparea melescanu- gavrilescu, r manescu, , i-ai facut ministri??
    logodna cu v ponta te-a dus in afatra parlamentului!!

    cu 5 neveste si ca om esti 00
    oata doovada=
    dar cu r weber ce ai pus-o in locul fostului tau sef de guvern ce te-a facut min economiei in guv ciorbea??
    aroganta de pe ulitza p roman, nastase, dtragnea,

  19. @Fekete Tulipan:
    Au sediile inchiriate! Cat depre organizatii si lipitori, gasesc peste tot cand e vorba de ciolan! Nu va faceti griji, cand striga adunarea, se trezesc ragaliile si inca o sarja de minciuni imputite! Deh, au imunitate la minciuni si aberatii!

  20. Sistemul securist si sorosist au terminat si ultimul partid decent din Romania. Au furat alde la europarlamentare pe urma dosar penal lui Tariceanu.. Ca asa e in „democratie” ii termini cu dosare penale pe cei care nu sint marionetele ambasadorilor straini sa le ofere bugetul si resursele pe gratis.

  21. @ toti postacii de mai sus. Va vad pe toti injurand ALDE cu ura proletara si iubire basista. Va doresc sa traiti mereu in Romania lui basescu, iohannis si pnl=pdl, usr pt ca alternative ca ALDE nu va plac.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.