Amnesty International, apel către Italia: „Nu-i discriminaţi pe cei nevaccinaţi”

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International a îndemnat Italia să modifice restricţiile stricte împotriva COVID pentru a evita discriminarea persoanelor nevaccinate.

Printr-un decret recent, guvernul lui Mario Draghi a făcut vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani şi pentru utilizarea transportului public şi a unei serii de alte servicii, fiind una dintre puţinele ţări care a luat astfel de măsuri drastice, în încercarea de a reduce presiunea asupra spitalelor şi de a diminua numărul de decese, relatează Reuters.

Amnesty International a cerut includerea unor măsuri alternative, inclusiv utilizarea de măşti şi testarea COVID-19, pentru a permite populaţiei nevaccinate să continue să meargă la serviciu şi să folosească transportul public „fără să existe o discriminare”, a precizat grupul într-un comunicat.

Conform normelor actuale, care vor fi în vigoare până la 15 iunie, purtarea unei măşti şi un test COVID-19 negativ nu sunt suficiente pentru a avea acces în mijloacele de transport în comun sau, în cazul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, la locul de muncă.

Amnesty International Italia, filiala locală a grupului pentru drepturile omului, a declarat că vaccinarea obligatorie ar putea fi justificată, dar trebuie să fie limitată în timp şi „proporţională” cu un obiectiv legitim de protecţie a sănătăţii publice.

„Guvernul trebuie să continue să se asigure că întreaga populaţie se poate bucura de drepturile sale fundamentale, cum ar fi dreptul la educaţie, la muncă şi la tratament medical, acordând o atenţie deosebită pacienţilor non COVID care au nevoie de intervenţii chirurgicale urgente”, a precizat organizaţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. O fac francezii deja cu vaccinarea obligatorie. Cand va scadea pandemia tot asa vor sustine vaccinarea obligatorie ?!! Multi politicieni aflati in campanie electorala sustin multe aberatii.

  2. Hooo, bre Amnesty,. Păi unde e discriminare devreme ce a ales singur această cale,.? De cineva nu respectă niște reguli, niște legi și e ”corectat” să urmeze PROPRIA DECIZIE, consideri asta o discriminare ??? Mai mergeți voi acolo unde a ințărcat mutu iapa..

  3. T. J. Dunning a scris intr-o carte, „Trades Unions and strikes: philosophy and intention” in 1860, despre curajul capitalului si spunea ca atunci cind profitul face cu mina:

    la 20% incepe sa prinda viata afacerea,
    la 50% incepe sa se riste orice,
    la 100% se calca in piciore toate legile facute de om ce deranjeaza,
    la 300% nu mai exista limite sa nu fie trecute sau crime sa nu fie riscate pentru profit, …

  4. „Conform normelor actuale, (…) purtarea unei măşti şi un test COVID-19 negativ nu sunt suficiente pentru a avea acces în mijloacele de transport în comun sau, în cazul persoanelor CU VARSTA DE PESTE 50 DE ANI, la locul de muncă.” (?!?)
    Bravo! Pe langa toate naroziile si crimele planificate, alaturi de tirania sanitara, vom avea si „dictatura juvenila”, a celor cu memoria „tabula rasa”, numai buna sa fie amprentata si dresata pe un program pregatit de elite, intocmai inteligentei artificiale. De nici n-o sa mai stim care-i om si care-i masina. „Mosii si babele” de la 50 incolo trebuie izolati; ei, ca depozitari ai memoriei colective si istoriei civilizatiei, sunt un pericol major in calea revolutiei digitale si transumanismului, basca o risipa la buget si o mare presiune pe sistemul caca-maca de sanatate si diversele companii de asigurari, intrate in panica. Revolutia „Cancel culture” trebuie sa se instaleze „blitzkrieg”, n-are timp de menajamente umanitare, drepturi si libertati cetatenesti fundamentale.
    Mine Kampf a fost un proiect amarat esuat prin comparatie. Iar revolutiile bolsevice, colonialismul, niste masacre locale fata cu imperiul globalist militant.
    Si uite asa ajungi sa te intrebi daca nu cumva ei sunt „covidiotii” autentici?!

  5. ,,Tu ,,Marele Urs,,nu respecti nici o regula a bunului simt,a moralitatii,a constiintei,a empatiei,Tu respecti doar regula banilor,a supunerii si obedientii fata de stapanii tai. Ce reguli sa respecte lumea ale asupritorilor, ale dictatorilor,ale criminalilor,ale bogatilor,ale tradatorilor,ale mincinosilor,ale profitorilor etc?In istoria omenirii, daca nu se respectau ordinele ,imperiilor,religiilor,a celor bogati,a celor puternici , oamenii,erau infierati in discursuri ,corectati,cu biciul,in lanturi,in inchisori,omorati ,deportati etc.Nu te supui reguriloraberante , trebuie sa fii pedepsit,Dupa sute de ani,ne-am intors in gandirea rudimentara ,ca un om trebuie sa urmeze neaparat,gandirea si calea conducatorilor sau a gloatei.Pana acum ce au facut ,toate ONG,asociatiile,pentru apararea drepturilor omului.Au tacut chitic,pentru ca nu au primit ordine ,de la cei care ii conduc si le dau sponsorizari?La alte tipuri de discriminari,de diversitate au sarit in sus.

  6. Nimic nou. In timpul rascoalei sclavilor condusi de Spartacus (de ce fac referire-am observat ca daca este sa faci o „armata a nevaccinatilor” iti cam iese componenta armatei lui SP.; el era nascut bulgar,la granita cu grecia, avea un locotenent gal si unul german) din antichitate (SPARTACUS era un pic cam communist, praduiala de la aristocrati era impartita in mod egal) a fost desemnat de senat sa se ocupe de revolta un consul, cel mai bogat om din Roma, Crassus. La un moment dat Spartacus era prins de legiunile lui Crassus pe o limba de pamant, undeva in sudul Italiei. Din 3 parti era apa, legatura cu uscatul avand o latime de cca 50-60 km. Atunci Crassus a construit o fortificatie, un zid greu de asediat (cautati pe google- walls are building around the unvaccinated all over the globe- am vazut eu un asemenea titlu), Scopul fiind sa le taie rasculatilor lui spartacus caile de aprovizionare cu mancare si sa moara de foame.certificatul verde face acelasi lucru astazi ca si zidullui Crassus de acum 2000 ani. Erau vremuri tulburi, se facea trecerea de la republica ca imperiu(o chestie mult mai autoritara).

  7. O astfel de măsură este contra Lui Dumnezeu, care a dat conștiință omului, este antiumană, criminală pentru că atentează la sufletul omului, reprezintă o violare a conștiinței umane.
    Iată ce zice Biblia , care este Cuvântul revelat al Dumnezeului Celui etern ,care a făcut Cerul și pământul, lumea spirituală , pe om și toate lucrurile din univers:
    „Să nu ne mai judecăm dar unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.”(romani 14:13)
    „Încredinţarea pe care o ai, păstreaz-o pentru tine, înaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se condamnă singur în ce găseşte bine.
    Dar cine se îndoieşte şi mănâncă este condamnat, pentru că nu mănâncă din încredinţare. Tot ce nu vine din încredinţare e păcat.”

    „Dar , dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare.”(matei 9:42)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.