Avocatul acuzat de omor, arestat

UPDATE Avocatul a fost arestat preventiv sâmbătă, 16 iulie. Judecătorii de la Tribunalul Iași au admis propunerea de arestare preventivă a avocatului Felecanu Sebastian pentru 30 de zile.

Vineri, avocatul ieșean Sebastian Felecanu a fost pus sub acuzare și reținut pentru moartea avocatei Monica Cioată, iubita lui.

Tânăra de 26 de ani a căzut de la etajul şase al blocului în care locuia cu avocatul. S-a întâmplat pe 19 iunie 2021.

Anchetatorii au mers iniţial pe varianta unui accident sau a unui suicid. Acum, avocatul a fost pus sub acuzare și reținut.

„La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii  de omor calificat, prevăzută  de  art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p.

Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art. 309 C.p.p.

Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

În noaptea respectivă, tânăra şi iubitul ei, avocatul Sebastian Felecanu, din Baroul Iași, tocmai veniseră de la o petrecere şi se certaseră. Avocata era însărcinată în două luni, a relatat presa locală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. Se lansează Elodia 2 Varianta Male .. același regizor ce care a scris Cazul Dincă si Alexandra Macesanu ? Știați că 99% din știri sunt regizate ?

  2. Se scoate omul prin functia de propriul avocat reprezentat de stie el cine si poate fabricavsau spune orice in favoarea lui. Si cum samanta de avocat e de sange cu afinii judecator si porcoror, o suspendare sau in legitima aparare se practica cu succes.

  3. Parca ar fi prima nebuna care de draci ca se cearta cu iubitul se arunca de la etaj, se arunca in fatza trenului sau se inneaca.
    Pe ce baza l-au arestat pe avocat? Au fost martori sau filmari incontestabile in care sa se vada ca a aruncat-o el de la etaj?
    Aiureli ca si cu Madalina Manole. Fufa isi cumparase printr-o intermediara otrava si apoi, hop, ca a otravit-o barbat-su. Ala habar n-avea ca fufa avea otrava.
    Si avocata este un exemplu la ce te poti astepta de la o dezaxata……[Rumburak]

  4. Prosteala curata. Ce dovezi au?
    -Niste mesaje pe telefon ca cei doi se certau? Toti cei care se cearta cu partenerele prin mesaje, inseamna ca sunt musai criminali? Atunci ar insemna ca 1/2 din barbatii in cuplu din Rromanistan ar trebui sa fim declarati criminali, ptr ca ma indoiesc sa existe vreunul care sa nu se fi certat macar o data cu consoarta.
    -Unde-i filmarea aceea nemaipomenita in care apare ca avocatul ar fi impins-o pe tipa? Poate ca omul incerca s-o tzina sa NU se arunce, dar fiind machit, n-a fost in stare.
    Plecati ma cu Ursul Mare d-acilea!……[Rumburak]

  5. Eu zic că a fost împinsă „din contră”, un ghinion teribil. Cine dracu împinge cu bună ştiinţă? Dacă nu ţi mai pplace de ea, o laşi altuia, nu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.