Subvențiile primite de partide

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că în luna august au fost virate partidelor politice subvenţii în valoare totală de aproape 17 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de AEP, valoarea totală a subvenţiilor virate în contul fiecărui partid politic în luna august 2022, este de 16.972.063,09 lei.

Potrivit sursei citate, PSD a primit în luna august 6.534.585,12 de lei – cea mai mare sumă – PNL a primit 5.539.682,82 de lei, USR – 2.986.325,78 lei, AUR – 1.322.548,64 lei, PMP – 341.894,92 lei, Pro România – 247.025,81 lei.

Autoritatea Electorală Permanentă anunța pe 1 august că a virat, în perioada ianuarie-iunie 2022, în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

7 Comentarii

  1. Cea mai mare măgărie la adresa românilor ca partidele politice sa fie plătite cu bani de la buget.Asta pe lîngă faptul ca toate cheltuielile pentru parlamentari sunt platite tot din bugetul de stat, plus pensiile primite moca dupa cîte mandate ai tras chiulul.O simplă întrebare se naste în mintea românului de rînd, cu ce a ajutat acest sistem păgubos România în ultimii 30 ani ???? Cu absolut nimic !

  2. Astia obligatoriu, sa fie transferati la senat pentru tot ce inseamna deplasari in interesul tarii! Sa anuleze dracului aceste „donatii” pentru sediile partidelor pentru ca, sediile nu ajuta cu nimic cetatenii! Ba mai mult, sunt cabinete parlamentare care nu au fost vizitate de proprietar de cand au intrat in posesie, aici ma refer la apartamentele care sunt invalmasite de paianjeni dar au firma „Cabinet Parlamentar babeta de la vaslui”. Mai sunt sediile de partide care la ora actuala sunt inchiriate unor sectii de confectii, de fapt, e ocupat politic doar in preajma alegerilor, la misto pentru a incasa din bugetul statului finante.

  3. HRANITI MINCATORII DE CACAT! Bravos natiune . Da la amaritii aia de ceapisti ce au spart cu sapa bolovani o viata nu aveti sa le dati citiva firfirici ? Macar pentru medicamente ,ca de papica se mai ingrijesc niste vecini milosi. Frumoasa tara ,pacat ca-i locuita . Si mai ales „condusa”!

  4. In timp ce ”unii” profita de sume de bani tot mai mari, dati cu discretie altii nu beneficiaza nici de cele date de legi elaborate de Parlamentul Romaniei.Ma refer la legea 250/2007 care prin doua aliniate care se refera la agricultori,prevede pentru fiecare an util realizat un punctaj de 0,57255.Din cauza analfabetismului generalizat in institutiile statului prin neintelegerea art 2 din lege principalii beneficiari au fost exclusi prin ord 680/2007 purtand semnatura min.muncii Paul Pacuraru.Blestemul taranilor furati de 15 ani va ajunge din urma,importam mancare invers ce se intampla atunci

  5. sa daui zeci de milioana partidelor compromise la guvernare prin incompetemță, inselaciune si imprumuturi catastrofale, iar noile partide. mici si necompromise nu primesc un cent, un sediu, un salariu pt o secretară???
    sa va fie rusine si cei ce dati si cei ce luATI, NESATUILOR.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.