Biden îşi scurtează turneul în Asia

Sursa foto: nbcnews.com

Preşedintele american Joe Biden va scurta călătoria în Asia pentru a se întoarce și a negocia plafonul datoriei. El se va întoarce la Casa Albă duminică, după summitul G7 din Japonia, pentru a se consacra discuţiilor privind datoria publică, renunţând la vizitele în Australia şi Papua Noua Guinee.

Casa Albă a explicat de ce Joe Biden se va întoarce la Washington mai devreme decât era prevăzut iniţial: „Pentru a se întâlni cu opoziţia republicană şi pentru „a se asigura că Congresul ia măsuri înainte de termenul limită pentru a evita o incapacitate de plată”.

Președintele american l-a informat pe premierul australian Anthony Albanese despre amânarea vizitei sale şi l-a invitat oficial la Casa Albă. Despre decizia de fi scurtat turneul a fost anunțat și prim-ministrul Papua Noua Guinee, James Marape, a mai comunicat Casa Albă.

Joe Biden desfăşoară de câteva luni o „intensă activitate diplomatică” alături de liderii zonei Asia-Pacific.

Datoria publică a guvernului american a ajuns la 31,4 trilioane de dolari.

Anterior, Casa Albă a publicat un scenariu în cazul unui default al datoriei publice americane – ceea ce nu s-a întâmplat până acum – prevăzând o prăbuşire cu 45% a burselor, o recesiune de proporţii istorice şi o explozie a şomajului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

  1. Expensiunea NATO la Est pana in Ucraina, la granitele Rusiei este cauza interventiei provocate a Rusiei in Ucraina….Fara expansiunea NATO, Rusia si Ucraina ajungeau la o intelegere pentru ca Ucraina ar fi avut infinit mai putin tupeu….Razboiul nu ar fi existat…Deci vinovatii principali de razboi sunt SUA, Polonia, Romania, Tarile baltice, Ucraina care au adus Armata Americana la granitele Rusiei….Sunt convins ca Media romana recunoaste acest adevar elementar, dar nu il poate spune. Romania e o Colonie….Populatia a fost intoxicata cu minciuna prosteasca ca Rusia a atacat neprovocata Ucraina…Asa se ajunge la Razboi Mondial, pacalind populatia, ca in 1941.

  2. Biden ar face mai bine pentru poporul american să-și scurteze hălăduiala pe la casa Albă pentru că este complet desprins de realitate. Datoria aia publică SUA n-o mai poate șterge decât prin război mondial, că de plătit nici vorbă. S-ar putea ca dolarul să ajungă din urmă valoarea hârtiei igienice, și să trecem la yenul convertibil. Republicanii revin în forță și vor domina Casa Albă pentru următorii opt ani, probabil prin De Santis.

  3. In SUA, republicanii si democratii vor vota intensificarea productiei Fabricii de dolari….Spera impreuna sa ii scoata din Rusia, sa recupereze zecile de miliarde de dolari bagate in curu Ucrainei…Insa Rusia poate fi lesne pacalita in stare de Pace. In stare de Razboi, nu.

  4. Simte ca se apropie funia de par ? Este de teapa lui JohAnnuSS al nostru doar mai vocal. Sforile sunt in mina papusarilor, iar papusarii cam aluneca pe tobogan. Asa ca-l vor tiri si pe bietul senil cu ei. Atit mai au amerlocii : aroganta de stapini de sclavi.A mai fost unul ce voia : „Reichul de 1000 de ani”!

  5. „NO DA PE CE S-O DUS TRILIOANELE CU CARE PUTEAU FACE SERE,IRIGAȚII,CLIMĂ NORMALĂ,-DE TOATE PENTRU UN TRAI DECENT A TUTUROR NĂSCUȚILOR PE PLANETA ALBASTRĂ -DA DE CE -TREBUIE RĂZBOAIE,ARME,CHELTUIELI PENTRU SUPREMAȚIE!” ! ORI POATE A PRIMIT TELEGRAMA DE LA………. „EU TE CAUT ACASĂ ȘI TU CREZI CĂ TE ASCUNZI ÎN CHIMONOUL MARIKĂI-SAN? TRECI ACASĂ FUGUȚA ! CU DOR -ETERNA DEATH-GIRL!
    -DA citiți mai fuga!

  6. ei nu am bani sa plateasca activitatea guvernului, dar in Ucraina trimit sume imense.
    Rusii nu pot fi invinsi. „Himmars” nu prea au succes, „Patriotii” sunt scosi din lupta de rachetele mojice ale Rusilor. Dar Ucrainienii raporteaza ca la un atac au doborat 18 din 18 !!!
    E incredibil cat pot minti.

  7. IMPERIUL USA se prabuseste: precum s-au prabusit toate imperiile istorice !
    I-a venit randul ! Nimic nu e vesnic ! 🙁
    (sanctionand Russia = s-au AUTO-sanctionat :
    -au pierdut Orientul Mijlociu, Syria e in LIGA ARABA, BIRCS-ul creste, RUSSIA nu e economic invinsa ! DOLLARUL nu mai e PETRO_DOLLAR ! APOCALIPSA in rate !)
    🙁

  8. Asta-i doar vina clanului BLINKEN – NULAND !
    Ma-ntreb ce etnie si ce cultura etnica au oamenii care ajungad la conducere poat distruge ca ANNA PAUKER o tara !
    TRISSTESE ! SHALOM ! PUP !
    🙁

  9. Cred ca acest Biden chiar crede ca are putere.In anii ’60-’70 inca aveau influenta congresmanii americani sa demareze niste cercetari(nu pseudo violuri)Daca gasiti merita citita brosura „CIA pe banca acuzarii”.Puteti revedea si afacerea Watergate.

  10. Daca yankeii fac prostii si nu intra-n DEFAULT (intra!)
    pierd LUMEA …vezi ST.Petersburg si inlocuitor la dollar + vanzare massiva de dupa a obligatiunilor-FED sle MULTOR banci nationale.
    MDA … mai multe nu va tradez … ca oricum n-aveti IQ-ul „ala” ! USA e in klenci , oricum e rau … aleg raaul mai mic (DEFAULT!) ?
    Le scriu doar pentru a avea 😉 la ce ma-ntoarce razand 😀 … dupa ! 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.