Bode, despre alții: „Nişte analfabeţi funcţionali”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă depusă împotriva sa reprezintă „un atac politic concertat”, iar acuzaţiile de plagiat privind teza de doctorat nu au legătură cu realitatea şi „nişte analfabeţi funcţionali” încearcă să îl denigreze şi îl „răstignesc în piaţa publică” cu privire la parcursul academic şi profesional, transmite Agerpres.

„Mă adresez, în primul rând, colegilor semnatari ai moţiunii. Este evident pentru toată lumea că aveţi idei puţine şi fixe, deci nu pot să mă declar surprins de ideea voastră de a mai depune o moţiune. Recunosc că mă surprinde însă anduranţa pe care o aveţi la penibil şi la ipocrizie. Aţi compus trei pagini în care aţi reuşit să menţionaţi Ministerul Afacerilor Interne o singură dată şi atunci greşit, dar numele unui jurnalist, Emilia Şercan, şi al USR l-aţi menţionat de 12 ori. Foarte interesant, o premieră pentru tribuna Parlamentului. Probabil că este parte dintr-o strategie a dumneavoastră. Rămâne de văzut, pentru că, din păcate, acesta este motivul adunării noastre de azi: să asistăm la abuzarea unui mecanism constituţional în scop electoral şi astfel să se mai audă de cele două formaţiuni de dezertori”, a afirmat Bode.

El a susţinut că până la „dezertarea” USR de la guvernare nu a interesat pe nimeni teza sa de doctorat, menţionând că, în ultimele luni, USR „a cheltuit milioane de lei pe injurii, instigare la ură şi acuzaţii fără temei”.

Lucian Bode a transmis că a respectat legea, prezentând pregătirea universitară şi profesională pe care o are.

„Să ştie toată lumea cât de plini de ipocrizie şi minciună sunteţi. Cei care mă cunosc îndeaproape ştiu că am făcut şcoala la timp şi cu rezultate. În urmă cu 30 de ani, am absolvit unul dintre cele mai bune licee din Sălaj cu profil electrotehnic, iar în urmă cu 25 de ani am obţinut licenţa de inginer ca şef de promoţie la Facultatea de electrotehnică şi informatică din Oradea, cu examen de licenţă 10”, a spus Bode, arătând că şi-a desfăşurat activitatea 10 ani în domeniul energetic.

Potrivit lui Bode, după 20 de activitate, „care a vizat direct sistemul energetic naţional, inclusiv la înalt nivel ca fost ministru în coordonarea acestui domeniu” şi „după o carieră profesională în care a urcat fiecare treaptă”, avea toată legitimitatea de a susţine o teză de doctorat pe această temă.

El a precizat că teza de doctorat are capitolul 5 „bazat pe experienţa acumulată şi valorificată în proiecte de lege care şi astăzi reglementează activitatea acestui domeniu important”.

Bode a mai spus că lucrarea a respectat toate standardele.

„Astăzi, nişte analfabeţi funcţionali încearcă mă denigreze, mă răstignesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional, unii care nu ştiu să-şi întocmească un CV, care au absolvit o facultate în doi ani sau care se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studiu. În 2018, respectând absolut toate reglementările şi standardele în vigoare atunci, rapoartele de similitudine, antiplagiat ale Univesităţii Babeş – Bolyai, la rapoartele membrilor comisiei de susţinere, în urma susţinerii publice, teza mea a primit calificativul foarte bine şi distincţia magna cum laude”, a mai susţinut ministrul.

În opinia sa, „totul este un atac politic concertat”. „Este nefirească intensa promovare pe care USR o face unui jurnalist în această moţiune. Jurnalistul în cauză nu se delimitează de demersul disperat al USR. Am tot respectul pentru jurnalişti, se pune întrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agaţă de de jurnalist”, a completat Bode.

Deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu a declarat luni, în plen, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne, că USR scade în sondaje şi pierde electorat, iar reprezentanţii săi, pentru a încerca să îşi salveze partidul, „fac scandal în Parlament”.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, că moţiunea simplă împotriva lui Bode este „mediocră”, menţionând că în cazul acuzaţiilor de plagiat a tezei de doctorat a lui Bode trebuie aşteptată decizia instanţelor.

„Trebuie să scoatem în evidenţă faptul că sunt foarte puţine de spus despre această moţiune simplă împotriva Ministrului de Interne, atât pentru faptul că textul acesta este unul mediocru, prezentat mediocru şi susţinut de cei care au depus această moţiune într-o formă mai puţin energică decât ne-am fi aşteptat la o moţiune mult anunţată luni de zile sau săptămâni înainte”, a afirmat Simonis.

El a spus că în textul moţiunii aproape deloc nu se face referire la mandatul de ministru al lui Lucian Bode.

„Asta înseamnă pe deducţie logică faptul că nu aveţi nimic a-i reproşa domnului Lucian Bode în ceea ce priveşte mandatul de ministru de Interne al României, pentru că altfel aţi fi spus acolo şi ceea ce vă deranjează, inactivitatea domniei sale. Aţi făcut referire în schimb la acele acuzaţii de plagiat şi, bineînţeles că într-un stat de drept, într-o ţară democratică, deciziile sau verdictele nu le dau nici jurnaliştii, nu le dau nici politicienii şi e bine să fie aşa şi să dea o instanţă.

Simonis le-a transmis reprezentanţilor USR că Lucian Bode a fost ministru şi în Guvernul format cu USR, iar atunci aceştia nu au ridicat această problemă.

„Eu cred că cel mai bine ar fi să aşteptăm deciziile instanţelor, cei care sunt specialişti în domeniu, să ne spună adevărul, dar dacă tot vă place teoria aceea că fiecare acuzaţie trebuie să fie urmată de o demisie, nu pot să nu-mi amintesc câteva nume celebre din USR care sunt acuzate în aceste momente de diferite fapte şi poate că ar trebui să începeţi dumneavoastră cu exemplul de a-i face să demisioneze”, a mai transmis liderul deputaţilor PSD, enumerându-i pe Clotilde Armand, Allen Coliban, Dan Barna.

Simonis i-a acuzat pe reprezentanţii USR că au băgat milioane de euro într-o campanie de denigrare a ministrului Bode.

„Nu vreau să creez o polemică, spuneam că textul este mediocru (…). Este regretabil că o generaţie de oameni politici, generaţia mea, care au reuşit să convingă la un moment dat electoratul, înţelege să facă politică în felul acesta. Vă invit, stimaţi colegi de la USR, să vă uitaţi la dezbaterile parlamentare ale anilor 90, unde oameni care erau crescuţi în cu totul şi cu totul alte vremuri şi au avut activitatea în comunism erau în cadrul dezbaterilor mult mai aşezaţi, mai verticali, aplicaţi, tehnici, fără atacuri la persoană, fără mizerii. (…) Aţi băgat 2 milioane de euro în această campanie de denigrare de presă împotriva ministrului de Interne”, a mai transmis Alfred Simonis.

Președintele USR Cătălin Drulă a susţinut, luni, că este „ruşinos” că România îl are pe Lucian Bode ministru de Interne, care „şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI”.

„Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism, omul care îşi ameninţă colegii de partid cu dosare de la ‘Doi şi un sfert’, omul care dacă aude ‘pădure’ sare în mijlocul nopţii cu mâna la chipiu, omul care şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI. Am fi vrut să îi spunem moţiunea ruşinii, pentru că ştiţi foarte bine că este o ruşine să îl avem pe Lucian Bode ministru de Interne şi este ruşinos şi pentru PNL şi pentru PSD să trebuiască să îl apăraţi la votul de astăzi”, a afirmat Drulă, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne.

El a amintit că USR a mai depus o moţiune simplă împotriva lui Lucian Bode în luna octombrie a anului trecut.

„Atunci vă avertizam că vom rata Schengen pe mâna lui Lucian Bode şi că este un act de patriotism să votaţi acea moţiune şi să îl demitem. Nu v-aţi găsit patriotismul şi între timp am ratat Schengen-ul, Lucian Bode a fost demonstrat plagiator, iar Mănăstire, stimaţi PNL-işti, vă ameninţă cu dosare de la ‘Doi şi un sfert’. Spunea preşedintele vostru, al PSD şi al PNL, preşedintele Iohannis, că hoţii în România s-au cocoţat la vârful statului. Aşa este. Iar el, Iohannis, patronează acest sistem. Mai spune acelaşi preşedinte că în politică şi dacă există o suspiciune de plagiat trebuie să te retragi, să faci un pas în spate. Astăzi avem vreo patru vicepreşedinţi ai Camerelor, premier, ministru de Interne cu mai mult decât suspiciuni de plagiat”, a mai afirmat Drulă.

„Domnul Bode spunea – plagiatul e un furt. Păi dacă e aşa, atunci, la vârful Ministerului de Interne avem astăzi un hoţ. Lucian, eşti disperat, te agăţi de putere, faci rău României şi asta e problema mea şi a noastră. Faci rău unei ţări pentru care luptăm şi pe care o iubim”, a menţionat Drulă.

Liderul AUR George Simion a susţinut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că nu atentează nimeni la stabilitatea şi siguranţa ţării „în afara miniştrilor incompetenţi”, cu referire la ministrul Lucian Bode.

„Aş dori, pentru anii în care miniştrii mai aveau decenţă şi ştiau ce înseamnă o demisie de onoare, să ţinem un moment de reculegere”, a spus Simion în debutul discursului său, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Bode.

El a susţinut că jumătate dintre liberali se ruşinează că îl susţin în funcţie pe Lucian Bode.

„Jumătate din colegii deputaţi de la partidul fost Naţional şi Liberal sunt ruşinaţi că trebuie să îl susţină în funcţie pe acest caracter care a ratat intrarea României în Schengen. Mai devreme colegii noştri au fost în curtea Guvernului, unde jandarmii şi trupele speciale ale domnului Bode i-au scos cu forţa. (…) Dacă vreţi să daţi vina pe război pentru faptul că domnul ministru Lucian Bode este însă în funcţie, este o scuză penibilă. Nu atentează nimeni la stabilitatea şi siguranţa ţării în afara miniştrilor incompetenţi pe care îi aveţi în acest cabinet ruşinos”, a transmis liderul AUR.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, este dezbătută luni, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, iar votul va fi dat miercuri.

Lucian Bode a ratat intrarea României în Schengen, iar banii pe care îi pierde România ar trebui să fie imputaţi Guvernului şi actualei majorităţi, a afirmat luni deputatul independent Antonel Tănase, membru al Forţa Dreptei.

„Noi, membrii Forţa Dreptei, susţinem moţiunea simplă pentru că dumneavoastră aţi ratat intrarea României în Schengen. Ştiţi ce înseamnă asta, domnule ministru? Dumneavoastră aţi spus-o. România pierde circa 10 miliarde de euro pentru că a ratat accesul în Schengen. Aceşti bani ar trebui să fie imputaţi Guvernului şi actualei majorităţi parlamentare care susţine. Cui convine de fapt menţinerea dumneavoastră, care aveţi probleme de integritate?”, a declarat Tănase, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Bode, iniţiată de USR şi Forţa Dreptei.

Potrivit acestuia, „faza cu instanţa este doar un tertip de a trage de timp”.

„Din punct de vedere academic, aveţi o problemă. Faptul că daţi cu pumnul în masa JAI nu înseamnă că sunteţi competent, domnule ministru, înseamnă că aveţi o problemă. Dumneavoastră v-aţi aruncat în acest dosar pentru a vă spăla imagina în urma plagiatului şi a scandalului achiziţiilor maşinilor BMW. (…) Dumneavoastră vă menţineţi poziţia, periclitând şansa României ca şi în perioada următoare, până la sfârşitul anului 2024, să accedem în Schengen”, a transmis Antonel Tănase.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

38 de Comentarii

  1. Cea mai bună metodă de al face uitat pe acest nenorocit…este ignoranța!…nicio publicație din țară, niciun jurnalist să nu-l mai pomenească!…
    Așa ar fi normal într-o țară civilizată, au fost cazuri în state adevărat democratice când presa au scos cretinii din viața publică…
    Să vorbească la nimeni, să vorbească la oglindă, așa trebuiesc scoși acești golani din viața publică…
    Dar din pacate la noi presa de orice fel e coruptă și pune botul la cașcaval…
    Măcar publicația asta să nu-l mai pomenească, faceți un uriaș serviciu cititorilor dvs…

  2. Deh…”pleaca-ai vostri vin ai vostri noi ramanem tot ca prostii” ! ministrii astia sanchi „cheie” vin cu aprobare din exterior….

  3. HOTUL STRIGA HOTIIII! Un caracter infect care nu poate reprezenta nici macar cetatenii de la ghetouri, scuze celor de la ghetouri care sunt in situatia in care traiesc tot din cauza acestor javre politice, cei de la ghetou sunt mai demni si de cuvant de mii de ori decat acest hot si mincinos de meserie! E in fata pupitrului fara niciun merit ca ministru in guvernul Romaniei, are imunitate la trancaneala, nu si la hotie, la inselatorii, la minciuni, +! Oare cat mai poate fi suportat acest hoit imbracat in lux care pute de la distanta a escroc ordinar?!

  4. Bode nu se dă dus fiindcă ar urma măCiucă. E doar un paratrăsnet !
    Să remarcăm găselnița cu „așteptarea deciziilor instanțelor”?
    Ficusul tace…?

  5. …cu mentiunea ca expresia este „analfabeti functional” si nu functionali. Ca tot veni vorba de ministri, e exact ca la „debili mintal” nu mintali.

  6. Unde era Geniul Carpatilor! Saracutul de el,sa ii explice cineva pe limba lui ca hotul tot hot ramane.

  7. Imi vine sa plang, zau asa. De ce nu ai ramas stimabile un simplu inginer, oricum erai in minoritate acum peste 50% din ingineri sunt si doctor inginer.

  8. Cine este Bode? O jigodie care a dormit pe bancheta din spate pe timp ce era șef de mașină! O jigodie securista care a distrus Romania și nu a reușit să ne bage in spațiul Schengen! Mars ,mă doftore incult care nu știi să legi doua cuvinte! Canta la alta masă fiindcă nu te compari cu Opriș!

  9. Corect: niște analfabeți funcțional.
    Analfabeți funcționali, adică idioți utili, se pot găsi în parlament, în guvern etc.

  10. Iata ceea ce se cheama un idiot inutil ! Da’ chestia cea mai tare ramine tot aia cu „Bode, rastignit in piata publica” !! Lasind la o parte faptul ca mai degraba e vorba de piata Rahova, e absolut sigur ca Bode, desi probabil ca se pretinde, nu e Isus rastignit pe cruce, ci mult mai probabil unul din cei doi borfasi din stinga si din dreapta Mintuitorului !

  11. „Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, că moţiunea simplă împotriva lui Bode este „mediocră” !!! … „Asta-i muzica ce-mi place !” ! Iata cel mai clar, fara interpretari si la lumina zilei, solidaritatea de gasca ! Niste maidanezi paduchiosi da’ solidari, chiar daca fac parte din haite diferite, care sar unul in ajutorul celuilalt ! (ps : „Simonis le-a transmis reprezentanţilor USR că Lucian Bode a fost ministru şi în Guvernul format cu USR, iar atunci aceştia nu au ridicat această problemă” ! Nu am nici cea mai mica simpatie pentru USR, alti golani, dar aici „romanul” Simonis da o alta dovada de idiotenie ! Din cite stiu eu, cind USR era la guvernare nu aparuse inca hotia dacute de Bode, nu era publica)

  12. Atât de mulți cetățeni ai României fac față cu greu prețurilor la mâncare, energie, haine, rate, chirii, iar PNL de la guvernare din șpaga primită de la multinaționale, spre se opune taxării unor profituri uriașe, vezi ieșirile madam Ghorghiu, își permite pe mii de lei să umple scena cu sute de trandafiri galben-penele. Sau fiind galben albastru e lingușit Ucraina? Nesimțirea și sfidarea PNL actual nu are limite. PSD cel grijuliu de săraci de braț între Popularii europeni PNL și UDMR spre vizibilul dezastru.

  13. Na, ca a-nceput hotul sa cugete despre demnitate din poziția unui trantor care având bani a plătit unui cetățean sa-i scrie o lucrare de doctorat. Rog întrebați-l despre conținut. Sunt convins ca-l stăpânește la virgula. Nu-l întrebați titlul. E dificil sa-l tina minte. Dacă nu stiati: inițial s-a prezentat în fata maestrului navetist recitandu-i 10 ODE. De atunci in cercul patrat al liberalilor i se spune ODE sau ODA.

  14. M-am lămurit cu acest evreu Simonis care e un pion pe o tablă de șah! Ce blestem a căzut pe poporul român de suntem conduși numai de lepre care se înjură la tv și apoi se pupa pe gurile care miroase a hoit! PSD și PNl, aceeași mizerie! Nu au nicio tangenta cu interesele celor mulți săraci și plini de nevoi, neamul lor sa huzurească cu 10 m mai adânc!

  15. se scufunda pe zi ce trece. Declinul a inceput in momentul in care a intrat in pat cu PSD.
    Dar, ca sa-l vezi pe acest floare-n freza cum se da dotore si sa il sustii mereu, inseamna ca si cei din conducere sunt la nivelul lui.
    9%, atat veti obtine, ati nenorocit si amarata de dreapta romaneasca, parca va plateste PSD, sa le faceti reclama!
    Ati ajuns colegii Veoricai si ai Carmencitei, baaa!

  16. Doctorul are dreptate. Nu el singur si-a dat doctoratul ci colegii din UBB i l-au oferit respectand toate reglementarile (lor) in vigoare. Eu sunt mic, nu stiu nimic. Secu stie!

  17. …idiotul ăsta nu știe că termenul este – la plural – „analfabeţi funcţional”! …”~ FUNCȚIONAL”!
    Așa cum folosește el, „analfabeţi funcţionali”, asta se traduce printr-o stare de analfabetism ce le permite o bună funcţionare!
    Un cretin patentat, acest Bode, care se mai și laudă că a terminat la un liceu „bun”, cînd noi știm bine că liceele cu profil „industrial” erau cele mai slabe din sistemul de învățămînt. Iar Sălajul! …”Dumnezeu cu mila!”, acolo…

  18. Este foarte posibil ca Iohanis sa-l fi scos pe Bode la microfon pentru a se autoapara. Baiatul asta si Helvig sunt slugile lui credincioase. Ii tine ca caini de paza pentru a-l informa tot ce fac aia din guvernul MEU.

  19. @ Indivizii cu personalitate este firesc să fie încurajați să se exprime liber, să spună ceea ce au de spus, așa cum și mass-media a solicitat dreptul la liberă exprimare și alți politicieni, chiar și dintre susținătorii publicației Cotidianul, ?

  20. & Observați și că domnul Lucian Bode, o persoană cu un caracter puternic, se luptă cu un sistem educațional care i-a acordat niște recunoașteri prin unii dintre cei mai de frunte reprezentanți ai sistemului educațional, după care este acuzat de furt, de plagiat, de alți reprezentanți ai aceluiași sistem educațional, ?

  21. Cea mai haioasa faza e ca asta chiar isi inchipuie ca e ceva de capu’ lui!

  22. Bineinteles ca PSD este toxic, o mizerie post-fesenista si ca tot ce atinge pute a furt, megacoruptie si prostie ! Dar, pentru ca tot vorbim de post-fesenism si de FSN (sursa tuturor relelor si trunchiul bolnav din care nu puteau sa creasca decit niste ramuri si mai bolnave), eu cred ca mai degraba declinul PNL („partid” responsabil de multe porcarii in istoria mai noua sau mai veche a Romaniei) a inceput, daca vorbim de vremurile mai recente, in momentul in care s-a suit in pat cu canaliile basiste ale PDL-ului, revopsite si resapate. S-a amestecat apoi si PSD-ul, dar doar pentru ca asa a fost scenariul malefic creat de catre noua Securitate, anuntat prin trompeta Iohannis.

  23. Sa inveti la proaspat infiintata Universitate (1990) din Oradea ca ulterior sa iti „faci”o lucrare de doctorat cu care sa te lauzi desi de-abia legi doua cuvinte arata ca – in mod curent – dom’doctor utilizeaza un limbaj colocvial compus din propozitii scurte. Secretizarea tezei de doctorat arata o alta fata a infractorului cu tupeu care desi este prins cu obiectul furtului, se zborseste la noi si ne scuipa-n fata.
    Singura lui calitate este aceea ca are origini sociale (agrare) sanatoase – dupa standardele de promovare ale cadrelor de dinainte de 1990 si vine din Salaj.
    Securitatea, imediat dupa 1947, isi recruta cadrele dintre cei ce traisera „lupta de clasa ” inca din familie, cu cat mai saraca era originea cu atat mai puternica era dorinta de urcare in plan social iar pepiniera era foarte larga. Nici astazi baza de recrutare nu s-a restrans iar frustrarile ce pot fi fructificate se gasesc din plin. Lipsa de caracter este strict necesara pentru recrutare.

  24. Academiciana Bode a comis o din nou?o noua tentativa de a-și apăra furtul copy paste. Penibil , eu chiar mă gândesc dacă academiciana are diploma de facultate luată pe drept

  25. Prin faptul că editat Bode nu si- a depus in secunda doi demisia arată nimic altceva că e exact așa cum spune domnul Drulă! De fapt nu prea găsesti decât scursori șăntajabile in ,,guvernul meu”.Ori ati uitat cât de greu au căzut semidoctii Orban și Câțu? Grindeanu s- a baricadat in Guvern etc…Sunt cu toti demni urmași ai lui Ceaușecu deși acum fac pe neo liberalii să le mearăgă bine la buzunar!

  26. @ O atitidine lipsită de duplicitate a domnului Bode , care arată nivelul edcațional ale celor cocoțați să ofere cunoaștere și recunoaștere celor pe care îi pregătesc, ?

  27. de rasu’-n-plansu’ – ce ne mai ramane decat hazul de necaz?

  28. UBB a căutat să iasă din rahat dar s-a adâncit din ce in ce mai mult. „Derbedeii” lui Boc de la „Buna” se țin scai de „doftorul” Bode și nu se lasă până nu-l văd plecat din funcție. Liberalii știu că după dărâmarea lui Bode urmează dărâmarea lui Ciuca cu tot războiul de la granite. Mare curaj pe Zelensky să-și schimbe caii in mijlocul cursei! Oricum,PNL se zbate pe locul 3 in sondaje intre 10 și 15%.S-au prins și diasporenii și au înțeles că PNL ori PSD, aceeași mizerie!Votez AUR!

  29. @sosoacaprezident: Toti fraierii scriu cu gura plina PNL,PNL,PNL. Care PNL gagautzilor, ala nu mai exista de mult. Nici samanta de liberal adevarat nu mai exista in aceasta adunatura securista incaputa pe mana derbedilor lui Boc si a altor slugi basiste. Cand sperau sarantocii securisti ca vor lasa blazonul Bratienilor drept mostenire nepotilor, iata ca partidul confiscat de ei a ajuns o facatura rurala. Doar cei care vor sa-l tina in viata din astfel de motive personale latra peste tot PNL,PNL,PNL.

  30. @ „Care PNL ?!”, 7 februarie 2023 la 8:13
    „blazonul Bratienilor”? HAHAHAHA!
    S-avem pardon, monșer!
    Iuliu Maniu, care este comemorat în anul acesta, a avut aceleași probleme cu brătienii nemernici cum avem noi acum cu doftorii ăștia fătați dupe 1990 de turnătoru’ Radu Cîmpeanu trimis (din 1965) pînă atunci, de Ceașkă, în diaspora de la Pariz, ca s-o șpioneze în favoarea Secu’! Cetește ‘ici-‘șa, ca să te lămurești:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Iuliu_Maniu
    „P.N.R. din Transilvania a reclamat prin vocea lui Iuliu Maniu faptul că modificarea Constituției din 1866 putea fi făcută doar prin alegerea unei Adunări Constituante, așa cum era prevăzut la art. 128. În loc să procedeze astfel, guvernul condus de Ion I. C. Brătianu a profitat de faptul că PNL-ul cîștigase alegerile din martie 1922” – PRIN FALSIFICAREA VOTURILOR!
    „Alegătorii din martie 1922 nu-i învestiseră pe cei pe care i-au ales cu dreptul de a modifica Legea Fundamentală, ci aleseseră un parlament obișnuit, cu puteri obișnuite, care trebuia să se supună prevederilor Constituției, nefiind deasupra ei. Conferirea calității de Adunare Națională Constituantă acestui parlament ilustra intenția guvernului liberal de a forța adoptarea unei legi fundamentale cu acceptul monarhului […] În consecință, Iuliu Maniu nu a participat la încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria la Alba Iulia. Aceeași atitudine au avut-o și capii bisericilor greco-catolică și romano-catolică, dar și ceilalți lideri naționali și țărăniști”…

  31. @ Dacă sunteți de părere că MAI, având competențe de verificare a furturilor, și rol de protecție internă în societate, ar putea avea competențe și despre modul cum sistemul educațional acordă diplome despre care apar acuzații că sunt ,,fraude intelectuale”, ,,furturi”, deci ca polițiști specializați să verifice activitatea universităților, a institutelor cercetării și educației,? Observați și că Minsterul Învățământului, CNATDCU au o activitate ce nu oferă tuturor satisfacții despre modul cum chestiunea plagiatelor este rezolvată de către cei ce au descoperit ,,furturile intelectuale”, ?

  32. Chiar şi analfabeţii au mai multă onoare decât tablagiul interlop plagiator impostor securist de Sălaj!

  33. Bode e si „rivolutionar, sau, nu ?! Caci, singura certitudine-smecherie sociala si financiara, ilegala, neclintita, inutila, paguboasa, nerusinata, sfidatoare – este institutia „rivolutionarilor”, care se ingrasa din Bugetul Romaniei, lunar si anual, de 33 ani in forma continuata – ca orice infractiune majora, si nu se mai termina, nimeni nu-i cunoaste pe „rivolutionarii” astia, ce fac ei, unde sunt ei, ciracii astia se cunosc doar intre ei, astfel: amante, amici de invarteli, neamuri proaste, membri din partide, Lucian Mihai ex-presedinte al CCR, in prezent avocat, Ciolacu, Vela, Cristian Diaconescu, ex-militieni, ex-securisti, ex-militari, din 1000 buc. in 89′, cf. Procuraturii, s-au inmultit la cateva sute de mii in 2023, infulecand pensii necontributive, gratuitati nerusinate, imobile, terenuri. Parlamentul Romaniei trebuie sa modifice Legea cu CERTIFICATELE DE RIVOLUTIONARI, sa ramana ONORIFICI, daca le convine.

  34. Ei e analfabeti functionali, eu sunt hot functional

  35. Bode asta…si-a gasit prostii.Inloc sa faca un pas in spate…isi arata…prostia.Maciuca va pica si el…in curand.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.