Camera de Comerț și Industrie: Je suis Ciucă!

Unde „dai” și cine zbiară! Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României și-au exprimat miercuri „sprijinul total pentru Nicolae Ciucă”, acuzat de plagiat, printr-un comunicat de presă intitulat „Je suis Ciucă!”.

„Față de acuzațiile de plagiat aduse primului-ministru Nicolae Ciucă, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) face următoarele precizări:

Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă.

Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României !, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) este condusă de Mihai Daraban, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

Camera lui Daraban a mai lăudat politicieni liberali în trecut, precum Florin Cîțu. Pe vremea când acesta a fost premier, CCIR ”a salutat propunerile de redresare economică cuprinse în Bugetul de Stat 2021, prezentate de către Guvernul de la București”. Tot documentul a fost o odă la adresa Cabinetului Cîțu și a bugetului creionat de el.

Mihai Daraban este un vechi opozant al pesediștilor din Constanța din epoca Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu. De asemenea, este inițiatorul proiectului Romexpo, o investiție gigant de 3 miliarde de euro din nordul Capitalei (Cosmin Pam Matei)  

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8516 Articole
Author

12 Comentarii

  1. Afacerea ROMEXPO merge bine?. Daca da, traiasca Maciuca!. Corect, je suis Maciuca!. Asa ca mergem inainte. Cand era faza cu plagiatul? Acum 19 ani?. Mai asteptam un an si se prescrie. Aveti putintica rabdare stimabililor. Asa si cu Catzulica. Cand a fost pocinogul cu bautura si arestarea din SUA?. In tineretea lui?. Hopa, s-a prescris!. Si penal si moral, doar suntem in Romania! Asa ca je suis CATZULICA!. De stanga sau de dreapta, sau chiar fara orientare politica, Camera de Comert ne arata drumul drept al pupincurismului la romani!.Asa ca dl Daraban ai devenit o prelungire jegoasa si lingusitoare a lui Vlasov, parca, asa il chema pe predecesor. Tot fara orientare politica, nu??. Unde a ajuns?. Un moment de meditatie, va rog…. memento mori!. Asta pentru profesorii de latina, mon cher!.

  2. Cea mai tare din fotografie pare a fi dama-de-pica, vorba folk-ului de calitate,cu ochelari de soare. Si teava imbunatatita de tun AA model 1970…O asa sefa de guwern sa fi avut, dar dupa model Margaret Thacher*, daca tot traim intr-o epoca a feminismului si a demasculinizarii programatice…

  3. Asa, asa? Ce daca a furat cu nerusinare in lucrarea de doctorat? Ce daca nici vitejia aia cu care se lauda atat nu e decat de mucava? Ce daca ascensiunea nu se datoreaza capacitatilor personale ci influentei strainatatii careia i s-a inchinat?! Premierul Ciuca serveste interesele profitorilor interni si externi si in consecinta leglile morale si de alta natura nu i se aplica! Dl Ciuca este pentru camera de comert un fel de Giocovici, adica! Iar Romania, e bine stiut, nu este ca Australia o tara zurlie in care legile se aplica tuturor la fel, ci una in care unele dintr4 animalele egale in fata Constitutiei suntin realitate mult mai egale decat altele!

  4. Isi mai aminteste cineva de aspectul fizic al acestui Daraban? E suficient sa-l vezi ca sa-l intrebi ce grad are.

  5. @Dante, te rog nu-mi mai citi gandurili si mai lasa sa scriu si eu! . Acu nu mai am ce, pe cazul asta sunt somer

  6. @ Nous sommes pas McCiuca; Daca privim cu atentie poza , sper sa nu gresesc, doamna cu ochelari e aceeasi , deci putem sa-i spunem ca- i șofronica din moment ce e tot aia. Gresesc , mi se pare ? ( era o poanta cu ardeleni cand se certau pe sofronica, iar unul intreaba , ce-i sofronica? iar unul din aia raspunde : s-a mea s-a lui) . Parca in poza o vad pe doamna Dinu.

  7. Pentru mine plagiatul lui CIUCĂ nu prea mă interesează.
    Romania are alte probleme f importante pe care CIUCĂ nu le vede sau nu-l intereseaza la fel ca IOHANNIS ?
    Asteptam ca generalul să coboare armată din pod. Dar nimic!
    Nu ma asteptam ca generalul să fie atât de șters, atât de moale! Ce trebuie făcut urgent si cu fermitate ?
    1.rezolvarea problemelor cu energia!
    plafonanare preț la producătorii interni și la distribuitori.
    Se închide,cade ECONOMIA generale!
    Centrala de la IERNUT -de urgență finalizată si pusă în functiune.
    Vezi generale cum se pot aduce cât mai repede gaze din M. Neagră!
    2.reducerea drastică a salariilor din agenții si societati unde statul este acționar majoritar, CONCRET,directorii si alti DECIDENTI nu pot depăși ca venituri lunare nete suma de 13000 lei. Membrii CA pt fiecare ședință pot primi o indemnizație netă de maximum 2% din salariul net al directorului.
    3.OUG PT interzicerea exportului de bușteni și cererea.
    4.OUG PT reducerea volumului de masa lemnoasă ce se taie anual,adică maximum 14 MILIOANE metri cubi/an.
    Lemn pt fabricile de mobilă, cherestea numai pt nevoile interne și lemne de foc pt populație.
    FĂRĂ EXPORTURI, FĂRĂ FIRMELE STRĂINE CARE EXPLOATEAZĂ PADURILE CA IN AFRICA SECOLULUI 19.
    5.masuri CONCRETE SI URGENTE PT STOPAREA DEFRISRILOR PADURILOR.
    INCLUSIV PAZA MILITARIZATA.
    6.MASURI URGENTE PT STOPAREA CORUPTIE DIN VĂMI ,situațiile grave din portul Constanța, vama Giurgiuetc.
    7 masuri concrete pt diminuarea drastică a evaziunii fiscale.
    O PROBLEMA APARTE O REPREZINTA SUSTRAGEREA DE LA IMPOZITUL PE PROFIT, etc prin diverse inginerii a MULTINATIONALELOR SI A BANCILOR.
    ACRSTEA LIPSESC BUGETUL DE SUME COLOSALE PRIN UNA DIN GOLANIILE LOR NUMITA ” OPTIMIZARE FISCALĂ ” =FURT DIN BUGETUL ROMANIEI PR CA PRIN ACESTE MANEVRE BANII MERG AFARĂ LA FIRMELE SI BANCILE MAMĂ.

  8. Dl Darabano va fi vreun profesor, academician, ceva, de se baga pecum musca …. unde nu-i fierbe oala, sau isi vede periclitata mega afacerea imobiliara pentru care tocmai si-a primit niste semnaturi. Stai Darabane la locul matale! Nu te demasca.

  9. Cum adica? Capitalismul are nevoie de stabilitate? Stiam de la puulitrucii de pe forum ca „are nevoie de razboaie”!? A, capitalistii Securitatii spera intr-un razboi si din acest motiv sustin orice Racan? Au uitat ca se vaicareau ca babele la andropauza de concurenta neloiala a cominternistilor corporatisti protejate de facatura politica in care a primit ordin Racanul sa se inscrie? Ce mai, pe toate palierele confuzia e totala…Mai ceva ca pe forum…Traisca GALONATII de pe forum PREZENTI LA APEL cu mic cu mare, adica cei doi roboti si clonele lor…
    A fost remobilizata pana si infama puulitruca „oana” care are tupeul ordinar specific securistoizilor SA INVOCE CRIMELE COMISE DE DUSMANII ROMANIEI CARE L-AU LEGENDAT IN FUNCTIE PENTRU A IMPIEDICA JUDECAREA CRIMELOR, cerandu-i sa „repare” consecintele CRIMELOR CONTRAS UMANITATII!!! Stim ca „oana” e o clona de rezerva din HAITA, cam prostocrata daca nu i-a dat prin unicul neuron sa-si dea alt pseudonim…

  10. @oana; pe mine nu „pentru mine”. Asta nu e greseala de tiparire , e dovada de om agramat. Asa face si google translate, da ala e robot.

  11. Evident bre,..Camera de Comerț și Industrie are nevoie de un PEȘTE,. Fie el și un ”Csuka”,. Atfel se dărâmă casa de toleranță, de atâta dezmăț..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.