Cancelarul german Olaf Scholz: Războiul va dura mult timp

 Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin a pregătit războiul împotriva Ucrainei cu cel puţin un an înainte de a-l declanşa şi a prezis că Putin va fi probabil capabil să menţină o ofensivă prelungită pentru „mult timp”.

„Când nu va mai avea Rusia capacitatea de a continua această luptă? Când va rămâne Putin fără arme, fără fonduri? Sau acest lucru poate continua ani de zile?”, a fost întrebat Olaf Scholz în cadrul emisiunii „Face the Nation” de la CBS News.

Nimeni nu ştie cu adevărat, a răspuns Scholz, dar planificarea îndelungată a lui Putin sugerează că acesta este pregătit pentru un efort de război susţinut. Scholz a spus că, deşi Putin „nu va recunoaşte cu adevărat”, el este conștient că Rusia resimte impactul sancţiunilor occidentale.

Întrebat despre cele aproximativ 2 miliarde de dolari pe lună pe care Germania le-a cheltuit pentru gazul rusesc, cărbunele şi alte surse de energie, Scholz a negat că îi oferă lui Putin o scăpare de la sancţiuni.

Zelenski a recunoscut că s-a retras din Lisiciansk

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că forţele Kievului s-au retras din Lisiciansk, în estul regiunii Donbas, după un asalt dur al Rusiei, dar a promis că va recâştiga controlul asupra zonei cu ajutorul armelor occidentale cu rază lungă de acţiune.

Potrivit oficialilor ruși, capturarea oraşului Lisiciansk, la mai puţin de o săptămână după ce a fost cucerit oraşul vecin Sievierdonetsk, i-a conferit Rusiei controlul total al regiunii Luhansk din estul ţării – o victorie politică care îndeplineşte un obiectiv de război cheie al Kremlinului. Victoria va permite armatei ruse să își concentreze trupele pe regiunea vecină Doneţk, unde Kievul controlează încă porţiuni de teritoriu.

Zelenski a declarat că Rusia îşi concentrează puterea de foc pe frontul din Donbas, dar Ucraina va riposta cu arme cu rază lungă de acţiune, cum ar fi lansatoarele de rachete HIMARS furnizate de SUA.

„Faptul că protejăm vieţile soldaţilor noştri, ale oamenilor noştri, este la fel de important. Vom reconstrui zidurile, vom recâştiga pământul, dar oamenii trebuie să fie protejaţi mai presus de orice”, a declarat Zelenski.

De când a renunţat la asaltul asupra capitalei Kiev, Rusia şi-a concentrat operaţiunea militară asupra centrului industrial Donbas, care cuprinde regiunile Luhansk şi Doneţk, unde separatişti susţinuţi de Moscova luptă împotriva Ucrainei din 2014.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

52 de Comentarii

  1. Acum 4 luni spuneau ca Rusia, in 30 de zile, isi termina toate resursele pentru razboi.
    Apoi spuneau ca Putin e pe moarte. Dupa care au spus ca sanctiunile vor pune Rusia cu botul pe labe si au ajuns la al saptelea pachet de sanctiuni si, cu botul pe labe a ajuns SUA si UE…
    Daca Rusia inchide, AZI, robinetele care alimenteaza UE cu gaze si petrol, UE e terminata.

  2. Rusii puteau termina totul in catava ore.
    Puteau pune mana pe Zelenski si guvernul lui nazist in mai putin de 2-4 ore.
    Probabil ca vor ca ucrainenii sa simta teroarea pe care cei din Dombass au simtit-o timp de 8 ani…

  3. Fritzul vorbeste dupa dictarea lui Geoe. Cat priveste mascariciul de la Kiev la care s-a inchinat si Olaf, acesta abureste fara jena cand afirma ca protejeaza vietile soldatilor lui si a retras trupele din Lisiciansk. Probabil la fel cum le-a retras si pe cele din ruinele Azov care au fost total abandonate.

  4. Dar nato recunoaste ca s-a pregatit pentru acest conflict din 2014. Cred ca se va ajunge la planul de federalizare al Ucrainei, regiunile rusofone si cele strategice vor merge la rusi, restul va ramane Ucraina mica

  5. @cojman: Uzinele de tehnica si de armament de pe cuprinsul Rusiei lucreaza cu motoarele turate pentru a aproviziona frontul. Sunt destule filme video pe youtube care prezinta acest lucru. Nu se stie daca in Ucraina mai lucreaza cineva pentru front. Stau cu mana intinsa la protectori.

  6. Occidentul inarmeaza Urcania ca sa-i slabeasca pe rusi din punct de vedere militar si economic. De aceea Occidentul va lupta cu rusii pana la ultimul urcan. Iar pe nemti ii mananca-n dos, s-au dezvoltat economic cu gazul rusesc in ultimii 30 de ani pe care l-au cumparat la pret foarte mic iar acum baga si ei batul cu mana urcanilor in barlogul ursului. De aceasta data Germania va primi o scatoalca de la rusi de nu o vor mai uita pana la disparitia vietii pe Pamant daca incepe un razboi NATO-Rusia.

  7. Dacă NATO și UE ar fi ceea ce susțin că sunt(iubitori de pace,democrație,civilizație,umanism,progres) -sumele uriașe -cheltuite de vreo 10 ani pentru INFLUENȚAREA POLITICĂ ȘI ÎNARMAREA AȚÂȚĂTOARE A uKRAINEI-ȘI PÂNĂ NU ȘTIU CÂND( „ULTIMUL UCRAINEAN) –le-ar fi cheltuit în U”kraina pentu tehnologizare,modernizare,educație,infrastructură ,sănătate,ÎNTR-UN CUVÂNT MODERNIZARE ori în mai multe -o viață mai liniștită și bogată–defectorii către RUSSIA (Crimeia,Lugansk,Donețk )se -ntorceau spășiți la U”kraina mamă și Jelensky-tatăl!

  8. Sarabanda pseudonimelor de front clonate, uzate in dejectari la minut si retrase pentru refacere dupa care sa fie aruncate din nou in lupta continua impetuos asa cum ne arata reaparitia in forta a AGENTULUI SOVIETIC Koy MAN, in traducere libera omul koy!!! Indiferent
    de natura dejectiilor anterioare agentii sovietici de „stanga si de dreapta” dejecteaza din 24 februarie 2022 cand Uniunea Sovietelor de Capitalisti/Oligarhi/Multimiliardari KGB/GRU/Comintern acelasi gen de materii escatologice!!!Frumusetea e ca aceste scurs URI ma acuza ca „repet aceleasi idei”, in timp ce cei doi-trei roboti defecti repeta prin anu usurile ce le servesc drept trompete aceleasi, dar la litera si virgula, aceleasi materii fetide, culmea, exact aceleasi cu ale patronului lor siberian Rasputin…Omul Koy se face ca uita un aspect esential, in 2014 teroristii bolsevici rusi din Dombas inarmati de Rasputin au declansat razboiul civil atacand autoritatile ucrainene si instalandu-si propria administratie!!!

  9. Razboiul va mai dura cel mult cateva luni. Dupa Donbas, care va fi cucerit in doua-trei saptamani, rusii se vor concentra pe Harkov si Odesa. Avand tot sudul si tot estul Ucrainei (peste 50% din PIB-ul tarii), Putin nu va mai avea niciun interes sa mearga mai departe spre regiuni mult mai sarace. Indiferent de cat armament vor primi ucrainienii, rusii nu vor mai putea fi impinsi din zonele in care-si vor consolida pozitiile. Apropierea iernii va reduce foarte mult sustinerea regimului mafiot de la Kiev mai ales ca sanctiunile impuse Rusiei vor fi simtite mult mai acut in restul Europei.

  10. Ceea ce afirmi nu se numeste federalizare. Este insa de presupus ca rusii se vor opri dupa ce vor considera ca si-au recuperat ce-i al lor. In schimb Iohanis nu a scos o vorba pentru a fi auzit de tot mapamondul (desi acum este cel mai oportun moment din istorie) despre romanii din Tara de Sus a Moldovei care sunt discriminati barbar de regimul lui Zelensky.

  11. Batrane ai aparut iar sa poluezi cu textele tale antice, de fapt adevarate flatulente useristo-unguresti? Spre deosebire de tine Cojman nu repeta texte.

  12. Căpățână de varză murată germană.. Și ăsta repetă ce i s-a dictat. Nu are inteligența și curajul să zică ”ajunge”,.treceți la armistițiu și la negocieri,..Prostănac cumpărat cu bani falși..

  13. În timp ce Ucraina este ‘tocată’ temeinic Scholz ‘filozofează’ acționând în interesul Germaniei. Off-topic : mai devereme, sau, mai târziu susținătorii lui Zelenshy (care ‘nu-și permite n Minsk-2’ admințând astfel existența Minkului 1) ‘vor obosi’ să pompeze cele 5 miliarde $ lunar, solicitate de comediant, cănd situația lor economică va intra în colaps.

  14. Amerlocii in cretinismul lor cred ca urcanii ii vor invinge in cele din urma pe rusi??? „Washingtonul consideră că este prea devreme pentru a discuta negocierile de pace între Moscova și Kiev, deoarece niciuna dintre părți nu este pregătită pentru astfel de negocieri, a declarat duminică pentru Fox News coordonatorul Consiliului de Securitate Națională (CSN) pentru comunicații strategice, John Kirby.

    Când a fost întrebat dacă ar trebui președintele american Joe Biden „Apăsați” Rusia și Ucraina pentru discuții de pace, Kirby a spus în schimb că a fost „Timpul pentru ca SUA să sprijine în continuare Ucraina.“ Obiectivul Washingtonului este să se asigure de Kiev „Trebuie să stabilească modul în care se decide victoria” în conflictul continuu și „În ce termeni.“

    „Nu vrem să vedem Ucraina învinsă de Rusia și de aceea continuăm să grăbim ajutorul și asistența” a declarat oficialul superior al CNVM, adăugând că numai SUA au alocat deja ajutor și asistență pentru 7 miliarde de dolari Ucrainei.”

  15. „Onorata instanta, alaturi de ceilalti din gasca, sint si eu vinovat de continuarea razboiului. Si, ca sa fiu cinstit, indirect si de provocarea sa, in cirdasie cu restul”

  16. Vai ce s-au activat futinoizii.
    Pana la iarna Rusia intra in colaps economic.
    Razboaiele de azi nu se mai tin mai baieti cu tancuri si rachete.

  17. Începe sa devină foarte clar ca obiectivul strategic inițial al Rusiei , mascat cu o serie întreaga de scenarii sângeroase , cele doua regiuni Donețk si Luhansk prin care se asigura legătura cu Crimeea pe uscat este realizat 99,9%.Restul distrugerilor umane si materiale pricinuite Ucrainei nu au fost decat ,,avize” pentru Occident. Iar prezicerile ca războiul va fi lung , se cam contrazic cu zvonul privind prezenta lui Putin la intanlirea G20 din Noiembrie. Dar chichirezul problemei este ca rusii au demonstrat si demonstreaza ca sunt extrem de conservatori in gandirea lor strategica cantonata in sec. XX când contau masele mari umane înarmate fara a lua in calcul dezvoltarea inimaginabila a arsenalelor care se perimează încă de pe planșeta proiectanților. Ei uita ca șansa imensa din WWII din care au ieșit învingători s- a datorat acelorași primordialitati geo- strategice care au animat ajutorul uriaș dat URSS acordat de Occident si care anima si azi Occidentul aliat in NATO.

  18. @Charlie ti=a- schimbat stilul grafic, dar tot obsedat ai ramas. In 2014 nazi ukrani, in care Nuland a bagat 5 MILIARDE dolari au pornit un raboi impotriva propriului popor printr-o LOVITURA de STAT si eliminarea presedinbtelui ALES DEMOCRATIC. Tot 2014 este anul in care NAZI au ars de vii in Casa de cultura de la Odesa niste manifestanti.Criza din Crimeea a pornit de la abrogarea legii referitoare la limbile cu statut regional prin care mai multe limbi folosite în Ucraina, inclusiv româna, au fost scoase din uzul oficial. Devixa NAZI ukrani era – Ukraina fara grupuri eynice. Din 2014 SUA a pregatit acest razboi….asa ca lasa=ma cu Rasputin….idiotia ta. Nu mai face kgbisti pe toti care iti pun oglinda in fata.

    Zelenski si SUA au distrus Ukraina….Si de ce? Sa acopere escrocheria Burisma – Hunter Biden?
    In speranta ca vor pune mana pe resursele Rusiei?…si Hitler a sperat, si Napoleon a sperat….

    Charlie semeni tot cu Stalin, care si el visa spioni peste tot….tu crezi ca toti care il critica pe Zelenski sunt agenti KGB….cauta-te….la biluta!!!

  19. „Vladimir Putin a pregătit războiul împotriva Ucrainei cu cel puţin un an înainte”

    Pana acum parca era nebun, acum pregateste cu ninutiozitate. El v-a spus, dar voi nu ascultati: Putin nu vrea sa cucereasca Ukraina si nici sa-l inlocuiasca pe Volo, de ala e responsabil cine l-a pus.

  20. E la mintea cocosului ca rusii vor ocupa tot malul urcan al Marii Negre pana la gurile Dunarii ducandu-se in sus pana in Transnistria. Tocmai ca vasele NATO sa nu mai aiba unde sa acosteze in vecinatatea Sevastopolului. Vor ocupa Odessa tocmi din acest motiv.

  21. Dragi ucraineni, analizati siruatia voastra asa:
    Federatia adopta cea mai devastatoare si imbatabila strategie de razboi, aplicata si in WW2:
    Arunca peste voi, peste pozitii, peste orase, peste tot, milioane de obuze, iar din astea ei au la infinit.
    Nimeni nu poate pastra o pozitie de razboi cand totul este facut praf!
    Si inca nu au aruncat peste voi ultimele imventii groaznice de bombardament!
    Daca nu aveti simetrie pentru a sustine si voi aceeasi tactica de bataie, si nu aveti, atunci OPRITI-VA!
    Lasati, deocamdata razboiul cu Ursul, si gasiti negocierea pacea.
    Aveti posibilitatea sa neutralizati tragatorii rusi la sursa, adica puteti merge oeste ei, peste Federatie, sa anihilati bombardamentele, caci asta e solutia simetrica?
    Daca nu puteti, atunci salvati- va fiinta nationala, ca e pretioasa, si lasati pamantul.
    S-a demonstrat ca peste ani, prin negocieri si alte regimuri, totul revine la normal.
    Cat despre nato:
    Potoliti-va!
    Daca porniti un razboi cu Ursul, va treziti cu milioane de soldati chinezi, ca furnicile, ca sprijina si apara Federatia.
    Credeti ca mai e suficuent 300000 de mii de soldati aliati, sau mai multi?
    Si astea e diar o parte de scenariu.
    Fiti aducatori de pace si potoliti setea de razboi si teritorii ale Ursului!
    Nimic nu pare atat de negru precum este acum.
    Nu vorbim de economic, iarna, gaz, inflatie etc si Federatia INDEPENDENTA ENERGETIC, consecintele globale.
    Hai, Zelenski, fa pace si cinsteste bravii tai aparatori, mortii vostri, ca meritati!
    Ai facut destul, gata!

  22. Până la urmă ucrainenii recunosc capturarea oraşului Lisiciansk de către ruși? Inițial spuneau că este o minciună a rușilor. Acum se dovedește câte minciuni îndrugă Zelenski și propaganda ucraineană susținută de pacifiștii, hă, hă, hă, occidentali. Când vom afla eforturile pe care le fac occidentalii pentru încheierea conflictului? Deocamdată nu auzim decât despre înarmarea și susținerea financiară a ucrainenilor.

  23. Bre,se veze ca Jelenski -Liniuta a luat ,,lectii,,de la americani..Numai unul de asta poate zice ca are ,,grija,,de oameni,de ,,recupereaza,,pamanturile si ,,reconstrueste,, zidurile dupa ce i-a somat sa nu cedeze cand era clar cristal ca pierd orasul ucrainii si mor de prosti.Bre,comediantul tipa ca din gura de serpe ca i se strange funia la par,s-au desteptat ucrainii si pe ultemele sondaje vreo 70 la suta considera americanii responsabili pentru intretinerea si prelungirea rezbelului din cauza ajutorului masiv in arme si miliarde de dolari.Ghi-ni-on.Mare lucru sa-l beleasca pe Jelenski fix ucrainii lui nu este..Observa si aia ca sunt folositi si prostiti de ,,partenerii strategici,,pentru a slabi Rusia pe seama lor.Nu trebuie sa fim prostanacul ,asa cum da din glezne acum Klausica si guwernul mieu la pupat ciupicii lui Jelenski,sa ne bagam la mijloc cand doi frati se cearta ,ca nu se stie niciodata cand de se impaca si ne iau pe noi la bataie pe motiv ca ne-am bagat in borsul lor.Ghi-ni-on.

  24. @ escu.. Am convingerea că părțile cunosc tabla impărțirii,.. și sumele mari la fel ca și armele,.. găsesc terțul proprietar cu contul mascat, iar ” destinatarul ” și distribuitorul buffon, care astfel are ocazia poate șantaja,.. nu doar pe biddden cu fiul,.. ci pe mai pe toți vizitatorii lui,..oferă câteva atuuri pentru care se merge la kiew, ca la moaște,..

  25. Zdrelinskj si armata lui bat la rusi ca la fasole. Frectia Ucrania la picior de lemn. „Armata ucraineană a anunţat că soldaţii săi s-au retras din Lisiciansk, oraş-cheie din estul Ucrainei care se confruntă de mai multe săptămâni cu un violent asalt al trupelor ruse, informează Agerpres.

    „Pentru a proteja vieţile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de a ne retrage” din oraş, a anunţat statul-major al forţelor armate ucrainene într-un comunicat, subliniind „superioritatea multiplă” a armatei ruse pe plan material.”

  26. Ba, Tica, chiar nu-ti e teama ca te demasti prin expresiile tipice? Credeam ca ai inteles schimbarea mea de atitudine fatza de tine, faptul ca de vreo cateva luni nu te-am mai numit Tica-los…Nici nu mai era cazul intrucat te-au luat la palme si suturi creatorii
    tai ANTISEMITII/care URASC EVREII, ATEII, AGENTII SOVIETICI, ANTIROMANII, ANTIAMERICANII, ANTIEUROPENII, ANTIUCRAINENII HAITELOR reunite HUMOROIDO-TOMLINE ale Securitatii ceausist-stalinist-basoid-yohanoid-rasputiniste!!! Cand i-ai citit ultima oara un text OMULUI KOY? Ramai cu HAITELE si cu „revolutia” ta cu „1000” de asasinati in loc de SAIZECI DE MII, dar si cu ASASINATELE DIN ULTIMII TREIZECI SI TREI DE ANI care depasesc milionul prin infometari, lipsa medicatie si tratamente, vaccinari bolsevice contra virusului BOLSEVIC chinez, trafic de carne vie, copii si romani carora li se preleveaza organe…In vazul si cu protectia si organizarea Directiilor REBOTEZATE ale Securitatii…Stii, INSTITUTIA GENOCIDULUI care functioneaza cu securistii…”morti”!?

  27. Zdrelinsky are creierul inundat in coco-liniute. Efectiv bate campii. „Într-una din recentele înregistrări video postate pe pagina sa de internet, Zelenski se referă la retragerea trupelor Kievului din Lisiciansk după asediul rus care a permis forţelor de invazie să deţină practic controlul asupra întregii regiuni din estul Ucrainei.
    Război în Ucraina. Rusia şi-a proclamat victoria luni dimineaţă VIDEO
    ”Ucraina nu renunţă la nimic. Şi când cineva acolo la Moscova dă informaţii despre regiunea Lugansk, să-şi amintească relatările şi promisiunile făcute înainte de 24 februarie, în primele zile ale acestei invazii, în primăvară şi acum”, a declarat Zelenski, referindu-se la timpul de care au avut nevoie ruşii pentru a reuşi să controleze această regiune, aproape patru luni. ”Să evalueze în mod real ceea ce au obţinut în tot acest timp şi cât au plătit pentru aceasta. Pentru că rapoartele lor actuale se vor transforma în fum, la fel ca cele de dinainte”, a adăugat preşedintele Zelenski.”

  28. Razboiul va continua pana ce Putina,care a inceput deja sa vanda aurul rusnacilor ca sa-si sustina razboiul lui personal contra Ucrainei,il va termina de vandut pe tot,inclusiv Tezaurul Romaniei,daca ala mai este pe acolo pe la Kremlin,iar atunci rusnacii,ajunsi in popoul gol,il vor agatza pe Putina de lustra si isi vor lua soldatii rusnaci si pe ceceni acasa, cu republicile lor separatiste cu tot,ca sa-i puna pe toti la o munca utila ca sa poata Rusia sa plateasca daunele de razboi Ucrainei.

  29. Sa crapi tu bosorogule, nu ai stiut despre asta cu cel putin 10 ani in urma?! Eu scriu de cel putin 15 ani despre dezastru (2022-2023-2024)care va lovi inclusiv Romania, am avut informatii de la strainezii din afganistan, irak, sirica+, si tu nu stiai?!

  30. De la atata vigilenta cum se dau singuri de gol putinofilii tarului Putina Sparta. Mai ales cat de neromani sunt ei cand vorbesc ei intre ei.

  31. acest olaf este zepulinski 2-adica un ..lalau.

  32. @deeper. Rusia NU vinde aur ci CUMPARA. In 2020 Aurul era a doua componentă ca importanţă a rezervelor băncii centrale a Rusiei după euro, care reprezinta aproximativ o treime din activele totale. Yuanul chinez deţinea o cotă de aproximativ 12%. Asta era in 2020. Intre timp dedolarizarea a continuat si Rusia a continuat sa cumpere aur. Cine ti-a „vandut” informatia era ori prost, ori voia sa te dezinformeze. Pana rusii o sa il agate pe Putin, cred ca se vor grabi ukrani cu Zeli al lor, europenii cu guvernele lor imbecile, iar in SUA oricum e stare prerevolutionara. Ma intreb daca Biden apuca alegerile din noiembrie sau americanii se vor rasciula impotriva democartilor mai devreme. Eu zic sa nu le plangem de mila rusilor, ci sa ne plangem noua de mila. ca pe noi ne jefuiesc toti si nu ne ajuta nimeni.

    Ukraina are in spate un miliar de oameni, Rusia are 6 MILIARDE. Analizeaza lucid cator tari le-au lezat SUA interesele in beneficiu propriu si o sa iti dai seama cati detesta politica SUA.

    Rusia si-a exercitat influenta in limitele fostei URSS, interele SUA sunt peste tot in lume – din Oceanul Pacific in cel Atlantic, din Antarctica in Artica…Unde e ceva de furat apare si „interesul” SUA.

  33. @SALVAMARD/Deeper minciuneste ca doar asta-i fisa postului. „Exploatarea şi producţia de aur a cunoscut o evoluţie atât ascendentă cât şi descendentă de-alungul timpului. Potrivit Consiliului Mondial al Aurului (World Gold Council), secolul XX poartă numele de “epoca de vârf a aurului” ţinând cont de creşterea de la 386 de tone de aur în anul 1900, la 2.590 de tone de aur în anii 2000.
    Centrul britanic de studiu geoştiinţific, unul dintre cele mai mari centre de acest gen din lume, numeşte patru state din lume ca fiind cele mai mari producătoare de aur şi anume: China, Australia, SUA şi Rusia/Africa de Sud.”

  34. Salvamar, lovituri de stat dau doar BOLSEVICII Confreriei mondiale, stii, „jidanii vostrii” de la Moscova, Pekin si Filialele Comintern CIA-Deepe de Staate!!! Presedintele ucrainean din 2014 fusese LEGENDAT de Moscova prin FRAUDA ELECTORALA si a fugit…in URSS!!! Cei care i-au urmat, TOT LEGENDATI de Moscova fiind ILEGALI BOLSEVICI PROSOVIETICI, AU PERMIS RUPEREA PRIN RAZBOI CIVIL a teritoriilor separatiste si imediat ANEXAREA Crimeei, pana cand POPORUL UCRAINEAN l-a ales prin vot democratic pe actualulo EROU Zelenski!!! Flacau, doar un IDIOT poate crede si propaga mistificarea cu „lovitura de stat a lui Nuland”, pentru ca toti cei care ar fi ocupat astfel functia suprema au fost exact aceia care AU PERMIS ANEXIUNILE SAMAVOLNICE!!! Pustane in mistificari, cu de-al de mine „batranu'”(nu Batranul care-ti e camaqrad!) nu va tin diversiunile, URSS a comis si comite si azi savamolnicia IMPUNERII LIMBII
    RUSE, dar si PATRONIMELE in COLONIILE pe care in marsavia voastra le numiti „federatii”!!! Doar in Romania SECURISTA maghiarii au dreptul la scoli si folosirea oficiala a limbii statului Ungaria care face presiuni pe toate canalele sa ne SMULGA ARDEALUL!!! Va faceti ca uitati aceasta realitate, limba oficiala dintr-un stat national e limba NATIUNII respective si lasa-ti-o moarta cu „natzi
    si inexistenta unui popor ucrainean”!!! Sa-ti crape obrazul de rusine ca-ti folosesti inteligenta in scopuri criminal-rasputiniste!

  35. Nici una din tarile care se amesteca in conflictul din Ucraina nu o face cu buna credinta. Toate urmaresc sa prade Ucraina si sa-si satisfaca propriile interese egoiste, eventual sa faulteze Rusia ale carei resurse le jinduiesc. Rusia insa in pofida razboiului urmareste unificarea spatiului rusesc indiferent de dialectele vorbite, intr-un stat puternic, ceea ce nu este pe placul SUA si satelitilor controlati de iudeo masoneria satanica.

  36. @SALVAMAR
    Mi-a placut remarca ta, foarte corecta de altfel:” Unde e ceva de furat apare si „interesul” SUA.

  37. @Charlie ia-ti pastila baiete ca esti rau dus cu capul. Serios, sunt pe aici multi ptopagandisti de-ai politicii americane si asta este OKAPA. Pe mine ma intereseaza numia ADEVARUL pe tine numai sa folosesti cuvinte ca bolsevism si Rasputin. ma intreb daca stii ceva despre rasputin in afara de nume…Bati campii si dovedeti o bestiala incultura.

    Teoria ta ca numai bolsevicii dau lovituri de stat este oricum cea mai hazlie.

    hai, pa si un praz verde. promit ca de azi inainte sa nu te mai bag in seama, asa ca scuteste-ma si tu cu prostiile tale…

    Vezi ca neomarxismul, deci bolsevismul. e promovat de actuala putere de la Washington….chiar daca iti place sau nu iti place…

  38. Teteo, Teteo! Tu ț-ai dat “bacu” din materia de clasa II-a, inchielițatule!…

  39. „Războiul va dura mult timp”, bă, Olafe? De unde știi tu, bă, papagal socializant?
    Dacă, oare, se termină repede, cu victoria Rusiei? Hă? …ce mai dzîci atunci?
    Tare aș vrea să nu-ți mai dea Rusia gaz și petrol, și în consecință să cazi de la putere, să fii judecat în regim de urgență pentru trădare de țară în favoarea Marelui Lickurici, și să te pună naziștii voștri în ștreang….[Rumburak]

  40. @Blitzer: pentru prima dată ți-a ieșit păsărica potrivită din gură! Da, acesta este motivul pentru care Putin a atacat Ucraina, și va ataca și Georgia, Moldova, România (pe care rușii o consideră țară slava!) Bulgaria, Polonia, Cehia eventual Serbia, etc…
    Deci oricum va fi un război practic mondial, declanșat de ambițiile nebune ale unui ratat politic iresponsabil, care ar găsi mereu motive să atace,și deci NATO va trebui să intervină, pina nu e prea tirziu.

  41. Olafe dar cum ti-ai dat seama?!!? Nu ai citit postarile internautilor din heute die presse sau Kronen zeitung ? Am dat exemple de ziare austriece ca in ziarele germane nu mai poti posta de vreo 10 ani stii talica cu dreptul la libera exprimare si alte goange. La asa sanctiuni de ochii lumii cum au fost date mai mult pe hartie incepand cu 2014 normal ca Rusia a facut ce a facut in cele din urma. Si acum poftim o frumoasa ” sanctiune ” contra echipelor rusesti de fotbal in cupele europene. Ele nu au dreptul de a juca in acest sezon dar au primit bonus de stres de 4,333 puncte tip UEFA Country Ranking !!! Echipele din Romania nu sunt in stare sa adune poate cine stie in doua sezoane peste 4 puncte in cupele europene iar rusii castiga prin neprezentare ?!!? Europa se va scufunda cu astfel de politicieni.

  42. Rusii asteaota iarna . Ce va fi in Ucraina fara caldura, ingheata si apa de baut. Mancarea e scoasa afara din Ucraina de evvreii sa o vanda. Foamete, frig si moarte.

  43. Securistoidul AGENT SOVIETIC Salvamar sufera de boala care l-a stropsit pe rene inca de la clonarea din iepoca de aur, rastalmaceste tot ce sustin adversarii Securitatii ceausist-basoid-yohanoid rasputiniste, mai sus cu o nesimtire tipica acuzandu-ma la gramada cu altii, de altfel inexistenti, de „propaganda americana”!? Aceasta aberatie fiind demontata de pozitiile mele clare contra ILEGALILOR BOLSEVICI care conduc SUA de peste 100 de ani FARA VREO INTRERUPERE, alta decat aceea a FIULUI DE COMINTERNIST John F. Kennedy care intrucat A TRADAT CAUZA a fost asasinat la ordinul lui Hrusciov!!!Deasemenea acuz UE-ul ca fiind COLHOZ BOLSEVIC european explicitand
    devenirea si ILEGALII care il conduc! Degeaba le spui acestor FIARE securistoide ca sunt DUSMANII ROMANIEI prin mistificarea ordinara
    a realitatii ca SUA si POPORUL AMERICAN nu sunt ILEGALII BOLSEVICI LEGENDATI de Confreria Mondiala sa le conduca si ca „loviturile de
    stat ale CIA” sunt TOT LOVITURI DE STAT BOLSEVICE date in numele SUA care ca TARA GENERICA nu a actionat militar si conspirativ timp de DOUA SUTE DE ANI pe alte continente, iar NEBOLSEVICUL Trump care a vrut sa juguleze aceasta diversiune repetata de la 1900 incoace
    a fost trimis la plimbare prin FRAUDA ELECTORALA dirijata de Directoratele Moscova si Pekin ale Comintern!!!

  44. Dar cum ar fi sa va straduiti sa faceti pace, herr Canzeler, nu sa trimiteti arme in Ucraina, sa-l gonflati cu iluzii pe actoras si, implicit, sa-i faceti tara praf?? Sunteti o mare dezamagire. Gandire de contabil cu manecute.

  45. Sa vedem cine rezista mai mult. Putin sau marionetele soroshiste din America si UE. Avand in vedere ca rusii or sa aiba energie, gaze, caldura, benzina, mancare si inflatie redusa fara sa depinda de nimeni nu le vad bine pe marionete!!

  46. @olingpia, ceva scoala am, atat cat sa-mi permita sa deslusesc niste cifre statistice.
    Economia nu minte niciodata. Sa te amagesti ca o safie bine cand toate cifrele arata ca te duci in cap e nerozie.
    Deocamdata, in trei luni, productia industriala a Rusiei a scazut cu 50%.
    O fi bine, o fi rau?
    Tu ce zici?

  47. Sancțiunile nu au întărit Rusia,ci au slăbit-o dramatic. Dar lui Putin nu-i pasă: e în stadiul terminal de cancer, e bătrân și terminat, îl așteaptă oricum pușcăria pe viață-deci va merge înainte,în speranța că vreo minune mai poate salva Rusia.
    Deja Europa a început să primească gaz, și la iarnă gazul va veni în cantități îndestulătoare, iar din iarnă următoare va exista acces la alte conducte, ceea ce va face Rusia să piardă monopolul în Europa și să piardă bani grei,în viitor.
    Nu cred ca rușii îl vor mai susține pe Putin, din primăvară, și să vedeți atunci ce mai bocete patriotarde va lansa Ratatul pe la toate televiziunile!
    Căci cea mai mare pierdere pe care o are Rusia e în tinerii măcelăriți prostește pentru ambițiile unui (editat) mărunt și plin de sine,ce încearcă să recreeze un imperiu prin frica, nu prin libertăți și verticalitate.
    (editat)

  48. Si Germania lui Hitler parea de neinvins, pina cind imensul potential economic si militar al SUA a inceput sa-si spuna raspicat cuvintul. Acesta a tinut in actiune toate fronturile, de la Atlantic la Pacific, inclusiv cel rusesc, unde Germania aloca trei sferturi din resursele sale.

    Daca cele stabilite la Madrid si in alte intilniri nu vor fi doar vorbe in vint, istoria se va repeta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.