Ce i-a cerut Kelemen Hunor ambasadorului Germaniei

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirmă că i-a solicitat, vineri, ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

„Vineri m-am întâlnit cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, dr. Peer Gebauer. În primul rând i-am cerut să sprijine aderarea României la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)”, a scris preşedintele UDMR pe Facebook.

El a argumentat că România a îndeplinit toate condiţiile, prin urmare, din punct de vedere economic, este „o pierdere uriaşă”, dar nici din punct de vedere „moral” nu se justifică amânarea aderării.

„I-am spus domnului ambasador că marea coaliţie s-a angajat să pună în practică reformele incluse în programul de guvernare, inclusiv protejarea minorităţilor naţionale, deci şi a drepturilor comunităţii maghiare – toate sunt parte a programului de guvernare”, a adăugat Kelemen Hunor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Măăăă Hunorka,.Ai grije ce faci.. să nu incerci să fii român,.. și mai român decât românu, că a să pățești ca plăvanul din sibiu, din regatu lui cioabă,.. Se pare că deja pălărie porți, chiar dacă nu cu boruri largi, de mexican ortodox..

  2. Pai,nu palaria lui Bethlen Gabor e „modelul” comun ? e drept,unii au cam exagerat cu borurile,dar au ramas fideli in privinta numelui (spre deosebire de cei care nu au uitat cum arata exact palaria )

  3. Bai potaie, tu n-ai nevoie de spatiul Schengen, ca tot nu iesi din jegul ” tinutului ” pe care-l crezi al tau.

  4. Acum trebuie sa ceruta iesirea Romaniei din UE ,unica soluție de supraviețuire a țării și implicit a cetățenilor ei

  5. @ Vanatorul de ursi.. De obicei nu mă cobor să răspund unora subculți..Insă mă bucur când văd că pe unii doare. Pe de altă parte-i amintesc ciumatului cum că de te duci oriunde in lume cu pașaport unguresc, ți se zimbește.. Iar de scoți buletinu sau pașaportu de român, ți se face mutră acră și se scuipă după tine,.. Incearcă și vezi,.ai renume in lume..

  6. @Marele Urs: Tu nu esti un mare urs. Acesta este un animal nobil, cu care voi, Editat, nu aveti nimic in comun. Tu esti doar un mare Editat si te manifesti ca atare, adica dai mereu cu ritul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.