Ce se mai coace? Kelemen Hunor vorbește despre o taxă de solidaritate 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avansat, sâmbătă seara, ideea unei taxe de solidaritate care ar aduce la buget până la 1,6 miliarde de euro pe an.

Kelemen a fost întrebat, după negocierile de sâmbătă, despre majorarea pensiilor, însă a evitat să ofere informații, dând doar asigurări că vor fi bani: „resurse de finanțare sunt din bugetul de stat, din taxe, din impozite. Deficitul se acoperă și din împrumuturi”.

Liderul UDMR a avansat ideea unei taxe de solidaritate.

„Trebuie să vedem cine e solidar, fiindcă eu nu pot accepta ca persoanele care au un venit mic să fie solidare când companiile mari nu sunt solidare și am spus că, din punctul meu de vedere, ar însemna o taxă de solidaritate la acele companii care au o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro pe an. Este o posibilitate de a aduna niște bani la buget – după calculele noastre undeva între 1,4 – 1,6 miliarde de euro pe an – și de acolo se pot finanța multe lucruri. Dar eu nu pot fi de acord ca oamenii care au un venit de 2.500 – 3.000 de lei să fie solidari când există posibilitatea de a găsi alte surse de finanțare”.

Despre această taxă se va discuta după instalarea Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

17 Comentarii

  1. Eu as prefera ca aceasta taxa de solidaritate,in cazul meu, sa fie data unei familii fara sprijin,unei femei care-si creste copilul singura,unor batrani cu pensii minuscule, nu statului ,care imi ia si da taxa la ‘pensii speciale’!

  2. Eu as pune o taxa de solidaritate pentru cei cu venituri din salarii, pensii etc mai mari de 4.000 lei. Și pe piscine! Și pe stâlp! Și pe jeepane mai scumpe de 15.000 de euro indiferent de anul de fabricație!

  3. Toate guvernarile mioritice de dreapta n-au stiut sa faca altceva decat sa mareasca preturi, sa micsoreze veniturile, sa inventeze taxe noi si sa le mareasca pe cele existente.
    Asta inseamna guvernare de dreapta, chestie pe care multi incapabili mintal nu au invatat-o pana acum.

  4. Kelemen bacsi, când vei băga taxa asta toate firmele mari își vor strânge jucăriile și se vor muta in Ungaria. Ca să-ți lase șomaj și multă dragoste din partea românilor.
    Îl mai ții minte pe un nene? Dragnea cred că îl cheamă. Fix pentru niște idei asemănătoare l-ai lăsat cu ochii-n soare.

  5. Solidaru, eu as pune o taxa pe prostie. O vei plăti mai mult ca sigur.

  6. Pe langa cei 1,6 mld dolari, si plavanul contribuie cu cel putin 320 mil euro plus dobanzi in urma datoriei obligatorie la stat din casele furate cu acte ce contin falsuri si inchiriate! Sau, solidaritate liberalo-udmr-usta e sustinerea totala a acestui program pentru plavanul cu luxul in gat?!

  7. Solidaritate cu ce? Cu gaurile negre din buget? Cu preturile achizitiilor de stat mai mari si de cateva ori fata de preturile pietei? Nu, multumesc.

    Ar trebui sa se mearga pe corectitudine: cine a castigat oricat de mult sa poata sa doarma linistit daca a facut legal averea fara sa se trezeasca ca vin adtia si ii baga mana in buzunar pentru taxa de “solidaritate”. Daca a facut ilegal averea sa se astepte la confiscarea ei, plus alte masuri. Pe de alta parte statul sa inchida gaurile negre si sa opreasca furaciunea banului public, iar atunci ia sa vedeti cum o sa fie bani.

  8. Am ,in Romania, un fost coleg care mi-a ramas prieten bun( ca un frate pot sa spun!) ce imi trimte din cand in cand, pe Whatsapp glume de tot felul! Azi mi-a trimis cateva dintre ,,reflectiile” fostului presedinte Ronald Reagan.
    Una dintre ele spunea cam asa:,,iata cele mai infricosatoare cuvinte in limba engleza:we are from Government and we came to help you!(Suntem de la Guvern si am venit sa va ajutam}”. Nu stiu cum suna in limba maghiara ceea ce vrea sa spuna seriosul glumet Hunor,dar sa impui o ,,taxa de solidaritate” pentru marile companii sau multinationale pare o idee desprinsa din filozofia lui Marx! In sfarsit, cred ca ne imbatam cu apa rece ori ,cum zicea acelasi Reagan:,,guvernul e ca un copil:un tub digestiv cu un mare apetit la un capat si nici un simt al responsabilitatii la celalalt capat”!

  9. Pemtru toti cîrcotașii comentatori, unde au făcut banii acești afaceriști, sau mai clar de unde au furat să se îmbogățească?…Nu din românia?..toti escrocii, interlopii,curvele,au furst statul român..exemple..tot clanul PDL in fruntea cu băsescu!!..la fel si năstase cu Psd-ul lui..tot clanul lui becali, țiriac,.. si foarte mulți cei cu pensiile speciale..

  10. @otova
    Drum bun cale batuta „firmelor mari” adica multinationalele corporatiile si bancile occidentale cei mai mari hoti din istorie si din lume…
    Nationalizare generala… resursele economia finantele apartin poporului asuprit de alogenii paraziti nu „firmelor mari”!

  11. nu ar fi muuult mai simplu si mai rapid sa reduceti coruptia si sa injumatatiti bugetarii?
    Au ajuns ca sa scoata fisetele pe holuri, ca nu mai au loc pentru birourile odraslelor!
    Asta nu o stii sau trebuie sa-ti traduc in limba mongola?

  12. Ce speriat esti ca-ti pleaca patronul. Fii sigur ca nu pleaca, marja este mult mai mica decat UE a cerut multinationalelor. Si daca pleaca, paguba in ciuperci, vin altii sau producatorii romani vor putea sa-si vand produsele astfel se dezvolta agricultara si implicit industria alimentara prin procesare nu vanzare la export pe nimic. V-a invatat Basescu ”sa tinem” salariile la minim pt ca sa vina investitorii in loc sa cheltuim pt calificarea tinerilor, au fost desfiintate scolile/liceele profesionale si astfel oamenii raman intr-o situatie economica modesta fara sanse de promovare. Da trebuie o taxa de solidaritate si trebuie organizata o verificare a legilor si apoi a modului in care au fost calculate pensiile care depasesc nivelul salariului castigat. Verificata daca se incalca legea prin care presesdintele are cel mai mare salariu/venit. Cineva va trebui sa raspunda sau sa returneze banii daca a castigat mai mult decat presedintele, daca i s-a calculat gresit pensia favorizandu-l. Sa nu uitam ca Orban le-a dat 9% indexare unor in ian 2020, iar celor cu pensii mici in sept. 2020 le-a dat 14% in loc de 40%, iar pierderea a fost mult mai mare pt ca 9%x9 este mai mult decat 14%x4, deci intotdeauna cel modest este defavorizat.

  13. Impozitati IT-istii mai nemernicilor. Ei nu au platit niciun ban in pandemie. Ei nu au fost solidari.
    Nemernicilor.

  14. Păi romania e intr-un picaj intr-un puț adânc unde incă n-a atins fundul de să se facă țăndări. ?Ir numai pentru frânarea acestui picaj ai nevoie de prea mulți bani,De unde crezi că vor fi acești bani ?? E, de unde ??? Păi evident din buzunarul tău peticit bre ciumete,.mai ales de ai apucat să mai rămâi cu ceva după ce ai achitat lumina și gazul,. Deci, atât de solidar vei fi de nici nu-ți poți inchipui incă azi..

  15. Chestia cea mai interesantă e cum incă există bani pentru indemnizațiile de revoluționari, care de la citeva mii, au crescut la câteva zeci de mii, evident majoritatea din cealaltă parte a baricadei, adică din mafia cu epoleți,. Și lor sunt bani la timp și consistenți,. Cum explici ??

  16. IT istii matale, aduc 6%, aport in PIB. probabil 20 md.E.
    Daca tot ii mai muscati, astia stiu carte si imediat muta firma la altii. Ei pot lucra si de la neveste din dormitor. Voi ati ramas cu condica pe la 7-8, dimineata…
    Dar mereu invidia, oftica si prostia, au nenorocit Romania.

  17. Taxa de lux,NU!?!
    !de ce impozit de la 4000???daca la o familie de doi e doar unul cu pensie???de ce nu de la cosul minim de la doua persoane???de ce nu de la 7000 15 la suta??? Multe paparude comenteaza aiurea!!!unde e justitia sociala cand magistratul merita pensie de 5000 si el ia 20000???unde e pensia militara nesimtita de 3600 dupa 35 de ani de armata,nu o maresti si nu o indexezi de 3 ani la rand(exact ca soldele si sporurile),ciuntita la jumatate de oug.59/2017???multumitile d-lor militari :olguta,tutuianu,tit-brailoiu,solomon,ponta,dan carmen si compania!!!a ajuns haina statului de batjocura incultilor!!!dati-le la aurolaci,ca tot ei vor iesi in strada sa va dea in cap!!!de ce nu sunteti 300,ca asta a fost vointa poporului,asa cajustitie sociala!!!ce ati produs anul asta,ca ati fost platiti???ca romanul prost nu e productiv!?!sictir,jarle!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.