Ce spune Renate Weber despre introducerea certificatului verde

Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că introducerea obligativității certificatului verde COVID dacă rata de infectare trece de 3 la mie ar fi trebuit făcută prin lege, nu prin hotărâre de guvern.

„Introducerea obligativității prezentării certificatului verde aduce o restrângere a exercițiului unor drepturi și libertăți. Eu m-aș fi așteptat ca, la noi, să se facă aceste lucruri prin lege pentru că așa a spus Curtea Constituțională nu o dată. Vă aduceți aminte, în 2020, au fost mai multe decizii în acest sens și era firesc ca acest lucru să se întâmple printr-o lege. Guvernul avea la dispoziție toată vara ca să pregătească un proiect de lege, care să fie după aceea dezbătută în Parlament. Hotărârea de Guvern, din păcate, nu poate fi atacată la Curtea Constituțională. Doar persoanele individuale pot să o atace în contencios administrativ”, a declarat Weber la Digi FM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

14 Comentarii

  1. Certificatul verde este o frauda, un abuz, discriminare, o forma de control totalitara deci indiferent ca este lege sau hotarare de guvern este nul din punctul meu de vedere.

  2. Cu voia maretului Allah nu va fi un copac sau ascunzis sub piatra unde (((EI))) vor putea sa se ascunda

  3. >> Doar persoanele individuale pot să o atace în contencios administrativ”, a declarat Weber […]. <<

    Cu alte cuvinte, daca 10.000 de rom ani ataca aceasta mizerie in justitie, in nume individual, ca cetateni, aceasta mizerie impusa din afara devine ilegala. Ceea ce se si vede cu cohiul liber ca ar fi, daca justitia nu ar fi capturata demult de Statul Parsiv Paralel.

  4. Tot ce se practica in Romania, este politicianist, nu este legal si nici constitutional! Politicienii se folosesc de medicii politicianisti pentru aberatii si ilegalitati medicale!

  5. Doamna Weber are dreptate. Certificatul verde digital a fost enunțat de către Comisia Europeană ca un document care reglementează circulația în cadrul Uniunii Europene, de la o țară către alta, nu pentru angajați la stat sau privați care apațin unei anumite categorii sau meserii, nu pentru intrarea în birturi și la circ și nici pentru condiționarea accesului la hrană, la toaleta publică și la muncă. Este o măsură politică de restrângere a drepturilor și libertăților și de constrângere indirectă a persoanelor ca să se vaccineze cu serul aflat în fază experimentală pe propria lor răspundere și asumare a efectelor adverse.
    Atâta timp cât vaccinatul este purtător de coronavirus ca și nevaccinatul și îl transmite la fel, restricicțiile mai mult favorizează contaminarea în loc să o reducă. Vaccinatul intră la grămadă și peste tot, și peste tot transmite virusul cu singura diferență că o face legal. Asta fac restricțiile, favorizează legal contagierea.

  6. Incredibil cecretin! Stricaciunea din preajma lui Citu cu nume italian, nu stiu cu dracu se numeste, l-am auzit azi pe rtv din intamplare, comentand in legatura cu energia electrica! Gunoiul infect spunea, citez:”poate ca ar fi mult mai bune sa scoata frigiderul din priza pentru ca e gol”! Imputitura pamantului infiltrat in politica romaneasca pentru distrugerea natiunii contra starii sale de bine, are tupeu si denigreaza natiunea romana! Bai boule, oricum frigiderul daca e gol nu este lasat in priza, in pastele matii de bou! Cetateanul roman stie mizeria pe care o scoti tu pe gura, daca nu are bani, bai vaca imputita la creier, de ce ar lasa frigiderul in priza? Sa iti scoti tu frigiderul din priza si gargaunii din cap prostul naibii! Mars in italia ta plina de borfasi infectule!
    P.s. scuze pentru exprimare celor de aici.

  7. Editat lui Citzu, Editat FAMILIEI lui si tuturor celor din preajama lui preventiv..

  8. Tot Weber a cerut starea de urgență pe 12 mai 2020. Acuma cere certificatul pielii să fie pus prin lege.
    Avocatul poporului?
    Numai și numai străini.

  9. cand vezi chipul acela a lui D…mezo sau a lui Vijulie la TV schimba postul preventiv, altfel te stesezi inutil, au rolul impreuna cu ”sincerul” V Guran sa ne invete ca albul nu exista totul este roz…

  10. Bai wolf-ule.
    Nu exista ne-vaccinat ci om sanatos care nu omprastie nimic… ca nu rahat de pe haine, sa-l duca si sa-l murdareasca pe altul.
    E o bacterie in aer si in toate corpurile umane pe care nici o lege nu o oprest sa populeze in exces pe unii.
    Doar ceva antibiotice dintre care ivermectina a rezolvat deja statul Uttar Pradesh – liber de co-hen-vid.
    Sa nu-mi spui de injectii si tratamentele din spitale.
    Acolo sint aplicate tehnici de eutanasiere si de sinucidere „asistata”.
    Omor cu comanda politica si „acoperit” cu hartii.

  11. @gheorghe
    Vărful valului a fost calculat și cădea între 9 și 12 septembrie, de Untold dar Câtzu și Boc după verificarea calculelor au constata erori. Vârful valului 4 a fost recalculat cu precizie matematică și pică în 14 octombrie de Sfâta Parascheva de la Iași. Untold s-a ținut, pelerinajul de Sfânta Parascheva va fi interzis. Mântuitorul spune că trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu. Când se dă Cezarului ce este al lui Dumnezeu se numește diktatură. S-a întâmplat cu Stalin, cu Hitler, etc. Așteptăm cu nerăbdare să aflăm numele noului beneficiar care acum pare oarecum diluat în masa de mizerie politică. Nu va dura însă mult și îl vom afla.

  12. Toti cretinii de la minoritatile nationale sunt in fruntea demnitatilor statului roman!
    Normal ca nu au nici cea mai mica grija si respect pentru cetateanul roman dar sunt fideli secaturilor ce iau pus in acele functii!
    Nici o grija ca nici secaturile de romani ajuns in virful ierhiei le-ar pasa pentru tara,sau romani!

  13. Bateți gura totă ziua cu vacănurile și petecul la gură iar orașele și țara gem de mizerie și microbi. Curătenia ar trebui să fi obiectivul nr. 1
    ȘI POPORUL EDUCAT CU SĂ ST PROTEJEZ ȘI PRIN ATE MIJLOACE..!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.