Ministerul Sănătăţii: Ce trebuie să știți despre noul vaccin anti-COVID

Noua formulă a vaccinului COVID-19 va fi disponibilă începând de vineri şi pentru schema de imunizare iniţială, în cazul persoanelor care doresc să se vaccineze pentru prima dată, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Acest tip de vaccin era folosit, până în prezent, doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19.

„În urma deciziei Comitetului Naţional de Vaccinologie, în mod similar cu alte ţări europene, noul vaccin COVID-19 (Comirnaty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de mâine, 27 ianuarie 2023, şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată. Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19”, informează, joi, Ministerul Sănătăţii.

Vaccinul COVID-19 Cominarty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Acesta oferă protecţie mai ales împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare.

Lista centrelor de vaccinare este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii: https://www.ms.ro/informatii-esentiale-pentru-vaccinarea-impotriva-covid-19-cu-noul-vaccin/.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

25 de Comentarii

  1. Sunt nevaccinat cu serul experimental criminal si asa o sa si raman,intrebare ipotetica,de ce n-am voie sa-l fac p’asta nou daca nu le am pe primele doua,care este logica?

  2. Oare raketii ukrainieni or fi vaccinați!…au intrat peste 3 milioane de ukrainieni în românia,oare ăștia nu reprezintă un pericol pentru românia?…
    Iohannis nu mai închizi țara?…

  3. @Gigi
    Fiind un primitiv din era Preistorica, care refuza sa se vaccineze, nu meriti sa primesti explicatii!

  4. ‘Perseverență’, în ciuda efectelor cunoscute și necunoscute, plandemia merge mai departe.

  5. Vaccinare/revaccinare ușoară, fă-le tu pe toate, ‘inteligentule’ !

  6. pe bune? o tineti langa cu participatia la GENOCID? acest minister al MORTII PLANIFICATE, trebuie inchis, iar toti MENGELE, pentru ca acesti CORUPTI CRIMINALI NU SUNT MEDICI, JUDECATI SI CONDAMNATI PENTRU CRIME IMPOTRIVA ROMANILORR! ALOOO? MAI GANDITI?

  7. ghiță, RomBorKan, doi_peri, târlea-bârlea, clona Eduard și restul Cetei lu’ Pițigoi :
    Sus pe trotinete și dați năvală, că se termină !
    Vin și eu, un pic mai târziu…?

  8. Eu m-as fi asteptat ca niste autoritati responsabile sa decreteze un lock-down de macar doi ani, pana la aplatizarea curbei. Si masca pe mufa, mai ales la masa si in baie. Boostere, de la zece in sus. Pacat.

  9. Dati acest” nou” vaccin guvernului criminal condus de MUTANKAMON si mCiuca si ceilalti hoti si criminali poate scapam de ei

  10. Director Pfizer expus de Project Veritas: Ne gândim să provocăm noi mutații ale virusului, astfel încât să putem dezvolta noi vaccinuri în mod preventiv. Să fiu sincer, așa s-a întâmplat și la Wuhan. Doar nu credeați că virusul a apărut de nicăieri
    https://www.activenews.ro/stiri/BOMBA-Director-Pfizer-expus-de-Project-Veritas-Ne-gandim-sa-provocam-noi-mutatii-ale-virusului-astfel-incat-sa-putem-dezvolta-noi-vaccinuri-in-mod-preventiv.-Sa-fiu-sincer-asa-s-a-intamplat-si-la-Wuhan.-Doar-nu-credeati-ca-virusul-a-aparut-de-nicai-179218

  11. În „alte țări” recomandarea este ca doar persoanele peste 50 de ani și cele aflate în categorii de risc (sistem imunitar slăbit, multiple comorbidități și boli cronice) să se gândească la vaccianare; tot în „alte țări”, recomandarea este ca pacienții să consulte medicul înainte de a merge ei de capul lor să se vaccineze (ca să „bea cafeaua la interior”).
    Avem și în România astfel de recomandări sau ai noștri tot servitori, anacronici și mincinoși?

  12. asta inseamna sa furi la vot,ajung la putere toti descreieratii
    ps. STSe asculti? o s-ti moara toti sclaveti

  13. Nu trebuie sa mai stim nimic.eu am auzit la radio ca e sigur si eficient.

  14. Asasinii umanitatii nu se lasa. Coruptii din Romania ii ajuta zelosi la uciderea cat mai multor persoane prin falsele vaccinari. Iata mai jos adevarul despre vaccinuri si variantele lor intr-o filmare cu camera ascunsa. Big Pharma mai intai modifica virusii apoi creaza asa zisele vaccinuri pentru variantele virusurilor pe care chiar ei i-au creat. Actioneaza precum pompierii piromani care dau foc ca sa aiba profituri. Numai ca in cazul vaccinurilor este crima impotriva umanitatii.
    https://www.youtube.com/watch?v=ywlpArNWKxM

  15. In primul rand medicii si intreg personalul medical trebuie sa ia atitudine impotriva injectarii cu falsele vaccinuri, in realitate injectii letale cu actiune intarziata. Ei vor fi primele victime ale vaccinarii obligatorii pentru medici, nu toti medicii vor reusi vaccinarea la chiuveta sau cu apa salina, multi vor fi injectati cu otravurile produse de oligarhia globalista mondiala prin intermediul BigPharma si vor muri sau vor ramane infirmi. Acelasi pericol ii pandeste si pe politisti, militari si in general personalul care lucreaza cu publicul, cruzimea si rautatea oligarhiei sataniste nu cunoaste margini.

  16. & Dacă sunt cazuri de „conflicte” între tehnologiile de obținere a vaccinurilor, tehnologiile mai noi „destabilizând” vacinările mai vechi și imunitatea obținută pe tehnologiile mai vechi de obținere a vaccinurilor, ? Medicul Beatrice Mahler a vorbit despre mai multe cazuri TBC decât în ani anteriori, probabil și pe fondul scăderii puterii de cumpărare a populației, ?

  17. 2020, 2021, 2022, 2023 propaganda??? ati luat o gramada de cascaval de la guvern ?? Romanii nu se inteapa… nu s “occidentali”….

  18. Mihnea și cu „liberalul” Câțu pe care l-a votat, să primească și vaccinurile destinate mie și celor din jurul meu. Scoateți tehnologia din vaccin că o să refuze lumea și antitetanosul…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.