(VIDEO) Cea mai puternică rachetă din lume a decolat spre Lună

Cea mai puternică rachetă din lume, SLS, a decolat miercuri pentru prima dată din Florida, pentru o misiune care marchează marele debut al programului american de întoarcere pe Lună, Artemis, informează AFP.

Pentru acest zbor de testare lansat la 50 de ani de la ultimul zbor al programului Apollo, capsula Orion, fără astronauţi la bord, nu va aseleniza pe Lună, dar se va aventura până la 64.000 km în spatele acesteia, un record pentru o navă spaţială care poate transporta echipaj uman.

Scopul acestei misiuni Artemis 1, programată să dureze puţin peste 25 de zile, este de a verifica dacă această nouă rachetă este capabilă să transporte un echipaj pe Lună în următorii câţiva ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

37 de Comentarii

  1. Astia nu-s capabili sa trimita o copie de Lunohod pe Luna, daramite un echipaj uman, ha,ha,ha. Ca de radiatiile fatale Van Allen ne facem ca uitam.

  2. Scopul?
    Sa vada ce fac chinezii pe fata nevazuta a lunii?
    Sa planteze canepa indiana ? (greu de adus de pe Terra))
    Poate ca planteaza altceva pe Luna!
    O bomba nucleara?
    O baterie Patriot? Sa fie aparata viitoarea colonie conform articolului 5 Nato?
    Zelenski (naiba) stie!

  3. Cele trei centuri Van Allen au fost descoperite in 1958 si 1963.
    „Spacecraft travelling beyond low Earth orbit enter the zone of radiation of the Van Allen belts. Beyond the belts, they face additional hazards from cosmic rays and solar particle events. A region between the inner and outer Van Allen belts lies at 2 to 4 Earth radii and is sometimes referred to as the „safe zone”. The Hubble Space Telescope, among other satellites, often has its sensors turned off when passing through regions of intense radiation. A satellite shielded by 3 mm of aluminium in an elliptic orbit (200 by 20,000 miles (320 by 32,190 km)) passing the radiation belts will receive about 2,500 rem (25 Sv) per year. For comparison, a full-body dose of 5 Sv is deadly.”
    Totodată, a putut fi evitat pericolul de iradiere a echipajelor spațiale prin confecționarea corespunzătoare a învelișului navelor.
    „The Apollo missions marked the first event where humans traveled through the Van Allen belts, which was one of several radiation hazards known by mission planners. The astronauts had low exposure in the Van Allen belts due to the short period of time spent flying through them. The total radiation received by the astronauts varied from mission-to-mission but was measured to be between 0.16 and 1.14 rads (1.6 and 11.4 mGy), much less than the standard of 5 rem (50 mSv) per year set by the United States Atomic Energy Commission for people who work with radioactivity.” (nota bene !)
    D’AIA sunt POSIBILE toate MISIUNILE spatiale cu oameni la BORD de dincole de centurile de radiatie Van Allen.

  4. De ce escaladeaza oamenii varful Everest ?
    De ce exploreaza oamenii Polul Nord si Polul Sud ?
    De ce exploreaza oamenii Groapa Marianelor ?
    Fiindca EXISTA. Si fiindca CUNOASTEREA UMANA trebuie sa la CUNOASCA si sa le STUDIEZE.
    De aceea OMUL se numeste HOMO SAPIENS.

    La fel si cu MISIUNILE SPATIALE avand ECHIPAJE UMANE. Fiindca, in COSMOS, EXISTA si alte PLANETE decat PAMANTUL. Planete care TREBUIESC sa fie CUCERITE si EXPLORATE de catre UMANITATE … pentru a putea fi COLONIZATE si EXPLOATATE de catre UMANITATE. Asta deoarece planeta Pamant are RESURSE limitate pentru POPULATIA actuala de 8 miliarde de oameni.
    Odata cu misiunile spatiale cu echipaj UMAN … OMUL se va numi HOMO COSMICUS.

  5. care ne citeaza (debunkează :)) din ”Never A Strait Answer” (NASA).

  6. Era suficient sa scrii ”trebuie”, nu TREBUIESC. Dovada habarnismului elementar.

  7. Oare asta o fi căzut păstă traktoru’ agri-kultural stratejik cu cei doi țărănoi poloneji beț’, iar amerlocii ne ascund adevăru’?
    Cre’ că cioloșu’ julien dacian îi cel mai în măsură să ne spuie, dîn kîmpu’ lui cu ceapă ioropenisă RriNiu…..[Rumburak]

  8. trébuĭe (rar -ĭéște), a -í v. impers. (vsl. triebovati, a trebui, d. trĭebŭ, necesar; sîrb. trebati, drebováti, rus. trébovatĭ). E necesar, e de nevoĭe: trebuĭe să facĭ așa. Se cuvine, merită. A-țĭ trebui, 1. a avea nevoĭe. În Ps. S. 15, 2, „a cere”: burătățile [!] (bunătățile) mele nu trebuĭeștĭ [!].

  9. Oare Niel Armstrong a calcat pe Luna, sau intr-un studio de la Holywood? Rachetoiul asta, pe care s-au scemut luni de zile sa-l lanseze o veni inapoi, sau il rapesc omuletii verzi?

  10. doru popescu:
    radacina proto–Terb-Terba :din care deriva tot ce ai insirat tu
    Etimologia
    Proto-Indo-European *terp- (“to satisfy”), Sanskrit तृप्यति (tṛ́pyati, “to be satisfied”)

    Mai studiaza:))Vei afla ca in limbile slave sunt sute de cuvinte provenite din sanskrita

  11. Oare Niel Armstrong a calcat pe Luna, sau intr-un studio de la Holywood? Rachetoiul asta, pe care s-au scremut luni de zile sa-l lanseze o veni inapoi, sau il rapesc omuletii verzi?

  12. Și ce are sanscrita cu slavona, cu ROMÂNA și cu anglo-saxona celor care au trimis racheta spre Lună ?
    Unii își dau doar importanță … fără a CUNOAȘTE nimic despre subiectele articolelor.
    Și fără a CUNOAȘTE chiar nimic despre limba cea românească.
    TREBUIEȘTE sa faci efortul de a citi mai mult.

  13. Și ce are sanscrita cu slavona, cu ROMÂNA și cu anglo-saxona celor care au trimis racheta spre Lună astăzi ?
    Unii își dau doar importanță … fără a CUNOAȘTE nimic despre subiectele articolelor.
    Și fără a CUNOAȘTE chiar nimic despre limba cea românească.
    TREBUIEȘTE sa faci efortul de a citi mai mult.

  14. Ai dreptate! Filmul ala spune mult despre potlogariile NASA. Ma mir ca n-a fost interzis de ” corectii politic „.

  15. Dacă unii, adepți ai teoriei conspirației, sunt încă sceptici …
    Să încerce a MERGE direct pe Lună pentru a urmări … urmele înaintașilor lor de la NASA.
    Însă până atunci să tacă. Pentru a nu emite (în eter) doar stupizenii.

  16. ia spune, de unde vine expresia ”teoria conspiratiei”? Esti in stare sa discerni intre o conspiratie autentica (de care e plina istoria) si incercarea de a-i compromite pe cei capabili sa le descifreze si sa le dea in vileag?
    Pt. asa-zisele ”aselenizari” sunt mii de de dovezi ale falsului, dar cei slabi la glagorie or năimiții propagandisti ai Razboiului Rece o țin inca langa cu aselenizarea.
    Vezi ca daca americanii forteaza nota in Ukraina vor veni rusii cu dovezile care nu erau posibile cu 50 ani in urma, fiind aproape casus belli atunci daca ar deconspirat intelegerea din 1969. Acum sunt deja in razboi si nimic nu-i va mai retine pt. adevar.
    Si tocmai tu ii inviti pe altii sa citeasca,mey, fanaticule?

  17. ba baieti,
    la intrebarea lui trump, de ce de 50 de ani nu mai ajungem pe luna, i s au dat tot felul de raspunsuri abracadabrante. cei care stiu ca stanley kubrick a regizat aselenizarea din ’69, cei care stiu ca omul nu a pus vreodata piciorul pe luna se distreaza pe seama natafletilor care cred in narativul american.
    si azi sunt cosmonauti care zic pe sub mustata ca de fapt nu au ajuns si „Nasa” nu a ajuns pe luna cu oameni. proiectul american apollo, o bataie de joc la adresa inteligentei noastre. ptiu, mai incercati baieti!

  18. Mare dreptate ai! Că și Pământul este plat, au regizat ăștia în platouri că ar fi rotund..

  19. O teorie a conspirației este „o ipoteză neverificată” avansată de un individ sau un grup de indivizi, cu scopul de a comunica o informație drept veridică, demascând o conspirație care ar ascunde acest presupus adevăr. Teoriile conspirației s-au născut pentru a suplini lipsa informațiilor și explicațiilor publice. Cuvântul „teorie” poate fi folosit în mod abuziv, majoritatea teoriilor conspirative fiind mai degrabă „ipoteze”. Orice teorie a conspirației se „fabrică” în primul rând pe baza unui subiect învăluit în mister. Acesta poate fi un eveniment neașteptat, incomplet sau neelucidat, un fenomen/tema sau „întâmplări ieșite din comun”, un personaj sau o comunitate controversată.
    Acestea apar de regulă în mod spontan, pe fondul existenței în mass-media în acel moment a unei anumite teme, exprimată sub forma unei teorii a conspirației: OZN-urile și civilizațiile extraterestre, misiunea Apollo pe Lună etc.
    Probabil cea mai cunoscută teorie a conspirației este cea legată de aselenizare. Nu există subiect asupra căruia conspiraționiștii să nu fi depus mai mult efort.
    Sfatul meu … dacă unii, adepți ai teoriei conspirației, sunt încă sceptici …
    Sa ASTEPTE noua misiune NASA cu echipaj uman … ca sa o poata FOLOSI ca o reCONFIRMARE a VERIDICITATII vechii misiuni NASA.

  20. Cu regizorul potrivit, va aseleniza sau amartiza cu siguranta si un echipaj uman, in viitorul apropiat (200-300 de ani).
    Trebuie doar stabilit pretul corect, ca Odiseea 2001 a lui Kubrick a costat cam mult. Si s-au smecherit si editorii astia de carte, au scumpit romanele lui Gérard Klein, care a fost textierul lui Kubrick! Vezi Gambitul Stelelor, cu monolituri negre cu tot…
    Ziceau unii ca „ASTIA spun adevarul in SF-uri, si mint la stiri”…Adevarul e ca teoretic se poate ajunge pe luna- dar intrucat totul a fost dat la stiri, ce concluzie s-ar putea trage?

  21. Daca esti inca sceptic … te poti inscrie in programul de astronauti care urmeaza a fi trimisi pe Luna.
    Si vei vedea cu ochii tai … ADEVARUL cel REAL.
    Si POATE ASA, vazand cu proprii tai ochi, nu vei mai crede doar in „carti obscure, oculte, anti/pseudo-stiintifice”, in supozitii si in ipoteze conspirationiste …
    Si vei putea admira si Pamantul … cel atat de insignifiant vazut de la mari departari.
    Insignifiant, insignifiantă, adjectiv
    1. livresc Care nu înseamnă nimic, fără însemnătate.
    sinonime: mărunt neimportant nesemnificativ neînsemnat oarecare
    etimologie: limba franceză insignifiant (DEX)

  22. ”teoria conspiratiei” a aparut odata cu ascunderea adevarului despre asasinarea lui JFK si s-a aplicat apoi celor care au denuntat falsul de la nasa. Tu innoti in minciuni ingurgitate fara sa judeci, doar ca sunt americane invelite in poleiala.

  23. Urmarirea de la sol a misiunilor spatiale NASA Apollo …
    Apollo 11: The Bochum Observatory director (Professor Heinz Kaminski) was able to provide confirmation of events and data independent of both the Russian and U.S. space agencies. A compilation of sightings appeared in „Observations of Apollo 11” by Sky and Telescope magazine, November 1969. At Jodrell Bank Observatory in the UK, the telescope was used to observe the mission. The Arcetri Observatory near Florence, Italy, also detected transmissions coming from the mission using a 10 meters dish.
    Apollo 12: Paul Maley reports several sightings of the Apollo 12 Command Module. Sky and Telescope magazine published reports of the optical sighting of this mission.
    Apollo 14: Corralitos Observatory photographed Apollo 14. Sky and Telescope magazine published reports of the optical sighting of this mission.
    Apollo 15: Paul Wilson and Richard T. Knadle, Jr. received voice transmissions from the Command/Service Module in lunar orbit on the morning of August 1, 1971.
    Apollo 16: Jewett Observatory at Washington State University reported sightings of Apollo 16. At least two different radio amateurs, W4HHK and K2RIW, reported reception of Apollo 16 signals with home-built equipment. Bochum Observatory tracked the astronauts and intercepted the television signals from Apollo 16.
    Apollo 17: Sven Grahn of the Swedish space program has described several amateur sightings of Apollo 17.

  24. Despre urmele pe suprafata Lunii lasate de misiunile NASA Apollo … descoperite de catre misiuni spatiale din Japonia, India, China …
    SELENE(Japonia): In 2008, the Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) SELENE lunar probe obtained several photographs showing evidence of Moon landings. The light-colored area of blown lunar surface dust created by the lunar module engine blast at the Apollo 15 landing site was photographed and confirmed by comparative analysis of photographs in May 2008. They correspond well to photographs taken from the Apollo 15 Command/Service Module showing a change in surface reflectivity due to the plume.
    CHANDRAYAAN (India): As with SELENE, Chandrayaan-1 independently recorded evidence of lighter, disturbed soil around the Apollo 15 site. In April 2021 the ISRO Chandrayaan-2 orbiter captured an image of the Apollo 11 Lunar Module Eagle descent stage. The orbiter’s image of the Apollo landing site was released to the public in a presentation on September 3, 2021.
    CHANG (China): China’s second lunar probe, Chang’e 2, also spotted traces of the previous Apollo mission in the images, said Yan Jun, chief application scientist for China’s lunar exploration project.

  25. Despre urmele pe suprafata Lunii lasate de misiunile NASA Apollo … descoperite de catre misiunea spatiala LRO (NASA) …
    LRO (NASA): Images taken by the Lunar Reconnaissance Orbiter mission beginning in July 2009 show the six Apollo Lunar Module descent stages, Apollo Lunar Surface Experiments Package (ALSEP) science experiments, astronaut footpaths, and lunar rover tire tracks. All of the sites have since been re-imaged at higher resolution. Further imaging in 2012 shows the shadows cast by the flags planted by the astronauts on all Apollo landing sites. Prof Mark Robinson, the chief scientist for the spacecraft’s camera instrument, LROC, said: „From the LROC images it is now certain that the American flags are still standing and casting shadows at all of the sites, except Apollo 11.” The exception is that of Apollo 11, which matches Buzz Aldrin’s account of the flag being blown over by the lander’s rocket exhaust on leaving the Moon.

  26. Cinci puncte de aselenizare a misiunilor Apollo/NASA … și pachetele științifice lăsate de acestea pe suprafață Lunii … vizibile RADIO și OPTIC pănă astazi…
    The Apollo Lunar Surface Experiments Package (ALSEP) comprised a set of scientific instruments placed by the astronauts at the landing site of each of the five Apollo missions to land on the Moon following Apollo 11 (Apollos 12, 14, 15, 16, and 17). Apollo 11 left a smaller package called the Early Apollo Scientific Experiments Package, or EASEP. The ALSEP system and instruments were controlled by commands from Earth. The stations ran from deployment until the support operations were terminated on 30 September 1977 due primarily to budgetary considerations. Additionally, by 1977 the power packs could not run both the transmitter and any other instrument.
    Observații RADIO ale ALSEP (1977+): However, the transmitters were not switched off, and all 5 ALSEPs were observed by the Soviet radio telescope RATAN-600 between 18 October and 28 November 1977, after the official termination of their mission.In October-November 1977, the Soviet radio telescope RATAN-600 observed all five transmitters of ALSEP scientific packages placed on the Moon surface by all Apollo landing missions excluding Apollo 11. Their selenographic coordinates and the transmitter power outputs (20 W) were in agreement with the NASA reports.
    Rezultatele au fost anunțate de sovietici in literatura de specialitate în 1978.
    Observatii OPTICE ale ALSEP (2009+): ALSEP systems are visible in several images taken by the Lunar Reconnaissance Orbiter during its orbits over Apollo landing sites.

  27. PS. TOATE datele observationale (de la sol și din jurul Lunii), VALIDEAZA fără drept de tagada, REALITATEA misiunilor spatiale APOLLO/NASA.
    Și astfel, teoriile conspirative sunt INFIRMATE. Devenite doar MACULATURA bună doar pentru cei NECUNOSCĂTORI si/sau STUPIZI. Cei cu IQ nul/ZERO .

  28. PS. TOATE datele observationale (optice, radio, laser/telemetrice) de la sol și din jurul Lunii, VALIDEAZA fără drept de tagada, REALITATEA misiunilor spatiale APOLLO/NASA.
    QED.

  29. @doru popescu: Un elev bun de la un liceu de alta data putea demonta de unul singur argumentele celeor care contesta aselenizarea. Te stradui deci degeaba. Acesta este nivelul marii majoritati a comentatorilor, adica la laba broastei. Se vede si dupa afinitatea acestora pentru Rusia. Parca la nici o alta publicatie nu se aduna atit de multi comentatori care sa cinte in struna Rusiei.

  30. Din fericire, in perioada 1969-1972, televiziunea noastra (comunista), cea nu prea transmitea filme americane, a transmis LIVE toate ASELENIZARILE misiunilor spatiale americane APOLLO/NASA. Precum toate statele de atunci din lume. Comentatate, tot LIVE, de catre cei mai buni specialisti ROMANI si STRAINI in domeniile respective (Astronomie, Fizica, Chimie, Biologie, Stiinte si Tehnologii Spatiale ).
    De la care emisiuni TV si comentarii … toti OAMENII de pe aceasta planeta … ca si toti ROMANII (de la mic la mare) au AVUT, cu ADEVARAT, ce INVATA. Au avut cu adevarat ce invata despre CUNOASTEREA UMANA cea PROGRESISTA (STIINTA).
    Din acei ani, „specia UMANA s-a transformat din Homo Sapiens in Homo Cosmicus”.
    Toate teoriile cele pseudo-stiintifice, conspirative, oculte, mistice au aparut la multi ani de la incheierea Programului Spatial NASA/Apollo. Fiind emise (doar ca niste „ipoteze”, fara nici o verificare asupra veridicitatii lor). Si doar ULTERIOR, de catre niste PROFANI, si NECUNOSCATORI. Teorii conspirationale care AU AVUT PRIZA si au PERVERTIT mintea DOAR a celor STUPIZI (PROFANI si NECUNOSCATORI) din randul „publicului”.
    Insa, TOATE datele observationale (optice, radio, laser/telemetrice, roci si probe lunare) de la sol, de pe Luna și din jurul Lunii, VALIDEAZA, chiar si ASTAZI, fără drept de tagada, REALITATEA misiunilor spatiale APOLLO/NASA. QED.

  31. Din fericire, in perioada 1969-1972, televiziunea noastra (comunista), cea nu prea transmitea filme americane, a transmis LIVE toate ASELENIZARILE misiunilor spatiale americane APOLLO/NASA. Precum toate statele de atunci din lume. Comentatate, tot LIVE, de catre cei mai buni specialisti ROMANI si STRAINI in domeniile respective (Astronomie, Fizica, Chimie, Biologie, Stiinte si Tehnologii Spatiale ).
    De la care emisiuni TV si comentarii … toti OAMENII de pe aceasta planeta … ca si toti ROMANII (de la mic la mare) au AVUT, cu ADEVARAT, ce INVATA. Au avut cu adevarat ce invata despre CUNOASTEREA UMANA cea PROGRESISTA (STIINTA).
    Din acei ani, „specia UMANA s-a transformat din Homo Sapiens in Homo Cosmicus”.
    Toate teoriile cele pseudo-stiintifice, conspirative, oculte, mistice au aparut la multi ani de la incheierea Programului Spatial NASA/Apollo. Fiind emise (doar ca niste „ipoteze”, fara nici o verificare asupra veridicitatii lor). Si doar ULTERIOR, de catre niste PROFANI, si NECUNOSCATORI. Teorii conspirationale care AU AVUT PRIZA si au PERVERTIT mintea DOAR a celor STUPIZI (PROFANI si NECUNOSCATORI) din randul „publicului”.
    Insa, TOATE datele observationale (optice, radio, laser/telemetrice, roci si probe lunare) de la sol, de pe Luna și din jurul Lunii, VALIDEAZA, chiar si ASTAZI, fără drept de tagada, REALITATEA misiunilor spatiale APOLLO/NASA. QED.
    PS. De aceea, toti OAMENII din anii 1969-1972, am DEVENIT Homo Cosmicus. Dobandind, prin dezvoltare INTELECTUALA, fiecare dintre noi, cei de atunci, un IQ mai mare de 350.000 (distanta pana la Luna).

  32. Misiunile NASA/APOLLO … transmisia LIVE la TV … si IQ dobandit de catre PAMANTENI in urma vizionarii ASELENIZARILOR :
    Din fericire, in perioada 1969-1972, televiziunea noastra (comunista), cea nu prea transmitea filme americane, a transmis LIVE toate ASELENIZARILE misiunilor spatiale americane APOLLO/NASA. Precum toate statele de atunci din lume. Comentatate, tot LIVE, de catre cei mai buni specialisti ROMANI si STRAINI in domeniile respective (Astronomie, Fizica, Chimie, Biologie, Stiinte si Tehnologii Spatiale ).
    De la care emisiuni TV si comentarii … toti OAMENII de pe aceasta planeta … ca si toti ROMANII (de la mic la mare) au AVUT, cu ADEVARAT, ce INVATA. Au avut cu adevarat ce invata despre CUNOASTEREA UMANA cea PROGRESISTA (STIINTA).
    Din acei ani, „specia UMANA s-a transformat din Homo Sapiens in Homo Cosmicus”.
    Toate teoriile cele pseudo-stiintifice, conspirative, oculte, mistice au aparut la multi ani de la incheierea Programului Spatial NASA/Apollo. Fiind emise (doar ca niste „ipoteze”, fara nici o verificare asupra veridicitatii lor). Si doar ULTERIOR, de catre niste PROFANI, si NECUNOSCATORI. Teorii conspirationale care AU AVUT PRIZA si au PERVERTIT mintea DOAR a celor STUPIZI (PROFANI si NECUNOSCATORI) din randul „publicului”.
    Insa, TOATE datele observationale (optice, radio, laser/telemetrice, roci si probe lunare) de la sol, de pe Luna și din jurul Lunii, VALIDEAZA, chiar si ASTAZI, fără drept de tagada, REALITATEA misiunilor spatiale APOLLO/NASA. QED.
    PS. De aceea, toti OAMENII din anii 1969-1972, am DEVENIT Homo Cosmicus. Dobandind, prin dezvoltare INTELECTUALA, fiecare dintre noi, cei de atunci, un IQ mai mare de 350.000 (distanta pana la Luna).

  33. arareori am vazut atata prostie dezlantuita ca la acest americanoid cosmicus.
    Ce-i de comentat, altceva decat sa te amuzi?

  34. Despre ce să te amuzi ?
    Despre stupizenia conspirationistilor celor fără cunoștințe in domeniul Științelor Spațiale și „bazaconiile” debitate de aceștia ? Cred că da.
    Despre stupizenia celor fără cunoștințe elementare în domeniu și care „pun botul” la „bazaconiile” debitate de catre activiștii din domeniul „teoriilor conspirative” ? Cred că da.
    A citi astfel de „bazaconii” este simplu. A le testa, verifica și valida este o altă treabă.
    Pentru asta trebuie să concepi și să folosești o întreagă infrastructură din domeniul Științelor Spațiale.
    Ești specialist în acest domeniu ? Cred că nu.
    Eu activez in acest domeniu. Lucrand în mod curent la proiecte spațiale NASA, ESA, JAXA. De aceea și cunosc toate aceste amănunte din domeniul ȘTIINȚELOR Spațiale. În particular, despre datele și rezultatele Programului NASA/Apollo.
    Asta este diferența, de cunoștințe de SPECIALITATE în acest domeniu, dintre mine și tine.
    O mare diferență.
    Asta mă amuză pe mine … lipsa ta totală de cunoștințe din domeniul ȘTIINȚELOR Spațiale !
    Ăsta da AMUZAMENT.

  35. Despre ce să te amuzi ?
    Ești specialist în acest domeniu ? Cred că nu.
    Eu activez in acest domeniu. Lucrand în mod curent la proiecte spațiale NASA, ESA, JAXA. De aceea și cunosc toate aceste amănunte din domeniul ȘTIINȚELOR Spațiale. În particular, despre datele și rezultatele Programului NASA/Apollo.
    Asta este diferența, de cunoștințe de SPECIALITATE în acest domeniu, dintre mine și tine.
    O mare diferență.
    Ăsta da AMUZAMENT.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.