Așa ceva! Cioloș, despre Danileț: „Comisarul european pentru Justiție mi-a confirmat”

Președintele USR Dacian Cioloș spune că Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, i-a confirmat marți că urmărește cazul Danileț și că a cerut informații despre deciziile luate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Cioloș susține că nu există derapaje de la statul de drept în România de care să nu se afle în Uniunea Europeană, așa cum probabil speră „liderii toxici ai coaliției PSD-PNL-UDMR”.

„Degeaba speră liderii toxici ai coaliției PSD-PNL-UDMR că nu se află în Europa de derapajele la statul de drept. Nu există așa ceva!

Astăzi, la Strasbourg, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmărește cazul Danileț și că a cerut deja mai multe informații despre deciziile luate aseară de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este unul dintre subiectele de pe agenda Comisiei Europene, iar trenarea desființării acestei secții va avea consecințe. Din discuțiile cu comisarul Reynders, am înțeles că îngrijorarea Comisiei vine din faptul că, deși există o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) încă din luna mai, lucrurile stagnează și, mai grav, între timp, alți magistrați sunt timorați.
Didier Reynders mi-a confirmat că, în lipsa desființării SIIJ, Comisia Europeană va sesiza din nou Curtea de Justiție la începutul anului viitor, cu riscul impunerii pentru România a unei amenzi, pentru că hotărârea CJUE nu e respectată.
În Uniunea Europeană există temerea că, după Polonia și Ungaria, ar putea apărea un nou stat-problemă”, a scris marți pe Facebook Dacian Cioloș.

Cioloș a spus, într-o reacție la excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură, că „ne compromitem iremediabil parcursul european” și că noua coaliție PNL, PSD, UDMR încep „distrugerea justiției”.

„PNL, PSD și UDMR încep distrugerea justiției. Puțina reformă realizată va face pași uriași înapoi din cauza coaliției girate de președintele Iohannis.

Ne compromitem iremediabil parcursul european și ne alăturăm Poloniei și Ungariei pe lista de țări-problemă.
Excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură arată rău din orice punct de vedere privim lucrurile. Chiar și dacă această decizie a CSM va fi întoarsă de Înalta Curte, semnalul a fost dat. Judecătorii trebuie să aibă mare grijă, oricine poate păți ce a pățit Danileț.
Pe lângă cazul său, am tot primit informații în ultimele luni că mai mulți judecători și procurori se simt timorați și se află în diferite stadii de cercetări disciplinare.
Respect independența justiției și neamestecul politicienilor în treburile ei interne, dar știu și că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, inventată de PSD, nu e desființată, cum nici legile justiției făcute de Dragnea și Iordache nu au fost complet modificate. Și cunosc din vechea coaliție rezistența la orice modificare.
Vă reamintesc doar că fitilul care a destrămat coaliția cu PNL și UDMR a pornit tot de la Justiție și de la dorința foștilor colegi de a scăpa de Stelian Ion, pentru că nu era controlabil.
Nu vreau să cred că ne îndreptăm spre scenarii cunoscute, precum cele din Polonia sau Ungaria, cu un DNA fără dinți și cu magistrați timorați. Dacă însă se întâmplă acest lucru, rezistența trebuie să fie pe măsură și vă garantez că USR va fi în prima linie”, a scris Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Judecătorul din cadrul Tribunalului Cluj, Cristi Dănileț, a fost exclus din magistratură, abaterea reținută fiind „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”. (Detalii AICI)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

31 de Comentarii

  1. NU d-le Ciolos, excluderea unui maimutoi din justitie nu ne va compromite decat in ochii celor de la Bruxelles care au tolerat asemenea maimutoi in Justitia din Romania. Aceiasi care au tolerat abuzurile inimaginabile ale Cucuvelei si argatilor ei Portrocali.
    Adica paguba-n ciuperci.

  2. Domnule Ciolos ,mai usor cu pianul pe scari ,justitia a distrus-o USR-ul marxistilor globalist-sorosisti .Speranta multimii mute este sa scape la alegeri de acest putregai din politica romaneasca . Doamne ajuta!

  3. Danilet nu era cel cu legalizarea zoofiliei? Ciolos nu era ala cu spirala la Costinesti? Cei doi nu voiau legitibimarea Romaniei? Am inteles

  4. Hai că domnul Cioloș a a atins un maxim cum plânge de grija procurorilor “timorați”. Sunt destui procurori corecți care își văd de treabă, “timorații” domnului Cioloș fiind de fapt turbații care nu mai pot șantaja judecători, notari, politicieni, oameni de afaceri, tot ce a refuzat să se înregimenteze liniei trasată de ambasada USA prin SRI. Uniunea, Salvați România de cioloși!

  5. Un păcălici mai puțin. Dacă știu bine nu e o decizie administrativa, ci o hotărâre a Consiliului Suprem al Magistraturii. Adică asociația profesională, autonomă, de sine stătătoare a judecătorilor (ei între ei). Dar păcălicii se adună, așa că nu-i de mirare să-i ia apărarea alt impostor. Deviza zilei ar putea fi: impostori din toate țările, uniți-vă.

  6. Nu mai poate omul să se spirălească puțin și să se drogheze cu pipi, că gata, îl dăm afară din magistratură!

  7. ‘Ne compromitem iremediabil parcursul european și ne alăturăm Poloniei și Ungariei pe lista de țări-problemă.’
    Ar fi fost bine sa avem si noi conducatori barbati precum Polonia si Ungaria! Dar noi avem numai carpe, niste pupincuristi jalnici din care faci si tu parte!
    Slugoiul si cartita lui Macron, scarba mizerabila ce esti!

  8. Un fătălău puturos!
    Oi pleca și io la muncă… cândva, să mă lase alții,n-am loc, poate o să fie…
    Să nu-i înjuri pe românii proști care nu recunosc Elitele?!

  9. ESTE NORMAL CA CIOLOS SA-L APERE PE MAIMUTOI. GASCA CIOLOS-MACOVEI-DANILET, SPIRALA FUNCTIONEAZA….

  10. Se pare ca tractoristu’ cu parcurs european facut politician de securitatea lui unchiu-so a codosit deja la stapanii sai europeni. Un jurist sau ce-o fi de acolo a si sarit in sprijinul mascariciului hastagist de la noi care a primit a treia cizma in dos. Se stie ce-i leaga ombilical pe cei doi sorosisti Ciolosh si Danilet.

  11. Il face Macovei&Soros si pe Daniletz procuror UEropean si-l transfera la Bruxel ca pe Kovesi.

  12. Caricatura asta de Danilet, lipsit de profesionalism juridic si nesimtit ca individ, este din adunatura de rezistaci mardeiasi, cuplati la banul public, de caricatura aia de femeie Macovei Monica, ex-bolsevica si profitoare a regimului comunist. Caricatura asta de Danilet, daca este atat de talentat jurist, recomandam sa treaca in avocatura, pe cont propriu, sa transpire pana obtine un ban de la clienti, caci, acum, se lafaie caricatura, pe un salariu imens – „verdeturile” nu sunt ieftine si nici prafurile.

  13. S-a gasit panarama asta spiralata , sa apere alta panarama la fel de jalnica . Uitati-va la voi ce fețe aveti , ce ifose va dati si luati-va la palme ! A tunat si i-a adunat , sictir maxim !

  14. horticultorul julien specializat in mocirla si tavaleli sare in ajutorul altui specimen din cloaca procuroarei comuniste care zbiera pe un garlici in sprijinul colegului petrov ajuns in pragul demiterii.acum rokerul karatist este tavalit cam tarziu ,dar pe merit. afara cu asemenea glume bipede!

  15. Excluderea lui Danilet din magistratura trebuie sa fie confirmata printr-o decizie definitiva a CSM si urmata de declararea ca persoana non grata a lui Ciolos pentru politica lui constanta de denigrare a Romaniei.

  16. Asa vede acest ‘idiot’ ciolos parcursul european al unei reale ‘colonii’?! Sikkkktir bai panarama! Parcursul european nu are nicio legatura cu demnitatea si onoarea unui individ platit gras din bugetul tarii in care lucreaza! Sunteti toti obligati sa va respectati si protejati tara in care lucrati cat si pe compatriotii romani su NU sa o distrugeti si sa ucideti prin orice metode cum faceti voi, leprele naibii!

  17. În România, Justiția este organizată în sistem abator, ca la Auschwitz. SRI ul, noua Securitate primește tot mai mulți bani de la buget ca să urmărească totul și să spioneze populația civilă. Apoi cetățeanul este dat de către această Securitate pe mâna unui procuror, care poate fi în același timp și ofițer acoperit al Securității. Apoi procurorul sifonează ilegal date trunchiate din dosar către anumiți ziariști, care sunt și ei ofițeri acoperiți și care îl supun pe cetățean unui linșaj mediatic premergător judecării în Justiție. În paralel, procurorul ajutat de ofițeri de Securitate, întocmește un rechizitoriu, cu unele elemente ținute la secret față de acuzat. În fine, dosarul ajunge la un judecător, care și el la rândul lui poate să fie ofițer acoperit. Sau, dacă se întâmplă să nu fie ofițer acoperit al Securității, judecătorul este oricum și el la mâna procurorului, care îi poate fabrica oricând și lui, judecătorului, un dosar penal. Acest sistem perfid și diabolic a fost fabricat în afara țării, pentru că prin acest sistem „partenerii” controlează România.

  18. Turma neomarxista (pe rit nou – lgbt la vedere si eschibitionisti publici), o alta forma de ceata a lui pitigoi -„dai in unul tipa doi”, si justitia „independenta” ‘ de nu-i a noastra, e de porc. Cardasi lor de la Bruxelles sigur vor pune de un nou MCV pentru colonia ce inca sarbatoreste Craciunul, asteapta Pastile si boteaza copiii.

  19. Da, un personaj caricatural lipsit de prestanța necesara funcției sale, un psihopat exhibiționist in spatiu public, marca Soros, din tripleta Macovei,Ciolos, Danilet. PS: Afarăăăăă !!!

  20. Daca Ciolos zice asa, inseamna ca el STIE ca parcursul european duce la GROAPA DE GUNOI si il deranjeaza faptul ca ne abatem de la acest parcurs, pe care el este platit sa-l sustina.

  21. Desi Danilet are cai de atac, ,,USR-eii” gata, trec la atac si la bocit pe la curtile europene. Derapaje majore sunt taman la Comisia Europeana care calca in picioare suveranitatea statelor mici membre. Felicitari Polonia si Ungaria care au in frunte barbati de stat autentici, nu cozi de topor ca la Bucuresti.

  22. Csolosh -puisor de vulpe… Cum CSM este bun numai cind „justitea „este aservita unora cre cred ca suntem o colonie ? ( ma rog ei asa ne considera ) . Si tu europarlamentar trimis de votul romanilor ca sa aperi interesele tarii te apleci si oupi mina unor asemenea indivizi ? Pai ce esti sluga ? Aaa am uitat tu reprezinti Renew -ul lui Macron. La ce ne putem astepta de la tine si cei ca tine ? As vrea sa vad ziua in care vei spune „marile vorbe „ale lui Postelnicu : „am fost un dobitoc! ” Si va veni pui de napirca . Cam cit crezi ca mai rabda poporul asta sa va bateti voi joc de el ? Ai uitat de arhivele SIPA , De baba stalinista Macovei ,de Hossu ,Haineala ? Dandanilet nu era cu ele ? NU fugea cu pira la bruxellezi ,ca si tine ? Taci dreacu si du-te la „Vulpea „care te-a propulst si mai cere-i niste sfaturi .De bun simt ,daca are si el . Hai sa nu mai avem CSM ,Tribunale , Parchet , judecatori ,procurori ,avocati . Decit numai de comisia iuropeana si pe la Bruxelless sau la Haga ,nu ?

  23. ‘ăcații ăștia de la „Renew Europe” în frunte cu cioloșul sunt CU PÎRA, pe-acolo pe la Bruxelles! …ei raportează acolo tot ce se petrece aici, bine-‘nțeles că din punctul lor de vedere, șoroșizd, și imediat caută aliați și protectori în direcția dorită de ei, adică de șeful lor, Șoroș!
    Ăștia trebuie arestați și judecați cînd pun piciorul pe pămînt la înapoierea în țară, pentru sabotarea imaginii țării proprii și dirijarea de agresiuni externe împotriva Statului!

  24. UN SINGUR LUCRU BUN O FĂCUT ȘI IOHANIS ÎN 7 ANI.IOR SCOS DE LA GUVERNARE,DAR CUM LE MERGE MELIȚA,ACUMA ,TE IA CU GREAȚĂ .DOAMNE,CE VIETĂȚI SI ACEȘTI USERIȘTI.DE FAPT AȘA OR ZIS.EI FAC ALFEL DE POLITICĂ.AM VĂZUT.CUM SĂ ÎL SUPORTE PE CÂȚU,EI USERIȘTII.CACÂȚU LE FĂCU FIGURA,ATÂT MĂCAR ȘI ACEST CACÂȚ.OARE OR M AI APUCA GUVERNARE ACESTE OTREPE USERISTE?CÂND?

  25. Bun si care este mootivul scoaterii lui din functie ? A fost vazut cu interlopii? Are afaceri cu camatarii? A furat vreo insula Belina ? Dar na,prostia si mediocritatea primeaza in Ro.

  26. cine a fost in spatele lui ciolos (cu „c” mic) la spirale? avea vaselina ?

  27. @ „paradelos”, 15 decembrie 2021 la 13:36
    „Fostul soldat din securitate” = TURNĂTOR LA Secu’.
    Toți care ajungeau să facă serviciul militar la trupele M.I. erau deja (din liceu) turnători, sau erau recrutați individual în lunile următoare după ce-i îmbrăcau în hainele militare.
    Procedura era foarte parșivă: ofițerul se dădea drept „prieten” pe bază de afinitate geografică sau de altă natură, oferea o „permisie” (presiunea psihologică și materială era acolo atît de mare pe recrut, încît privea 5 zile de permisie – o VACANȚĂ, adică – alături de familie ca pe raiul din cer!), după care începea „plătirea” permisiei, cu cereri gradate de informații: „Da’ cine se poartă mai rău cu tine acolo în pluton? Da’ ceilalți cum privesc asta? Da’ care sare noaptea gardu’ pe ascuns, ca să iasă afară?”. Și, încet, recrutul începea să „decarteze” tot mai multe. Că în momentul în care accepta un prim compromis, era greu să mai facă pași înapoi, mai ales că ăia care acceptă sunt oportuniștii grupului, adică cei mai dornici de recompense… Iar ofițerul care-l prelua inițial doar pentru informații din pluton (ca să poată conduce mai ușor) îl trimitea apoi la un ofițer de Secu’ specializat, ca ăla să desăvîrșească oficial „preluarea”. Atunci apăreau și „angajamentele” scrise, cu obligații bazate pe legi (comuniste), și impunerea OMERTA! …că pînă atunci recrutul nu spunea nimic celorlalți – și nici familiei – de rușine și umilință.

  28. Oare sunt spalate microfilmele inghitite de Ciolos,inainte de a fi preluate de mazeta justitiei cooperativei europene, Reynders? Cat te plateste Didier pentru un microfilm despre informatiile privind justitia romana, Daciene? desi a fost ,,achitat” de acuzatiile de coruptie tovarasul tau belgian de la ,,RenewEurope„. Si stim ca ajuns repede comsiar pentru justitie tocmai ca acest caz sa fie camuflat. Dar despre relatia lui cu Sarkozy pentru a scoate din ghearele justitiei belgiene pe miliardarul din Kazahstan ,Patokh Chodiev? Uite asa va scapati voi unii pe altii,cum au ,,albit” 3 miliardari mafioti,simpaticul cuplu Didieré/Nicolas .Daca vrei ,Daciene ,citeste si cartea-ancheta,,Clanul Reynders” publicata acum cativa ani la ,,Editiile Kennes”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.