Corina Crețu, diagnostic teribil: „Am decis în final să vorbesc”

Fostul comisar european Corina Crețu a dezvăluit, duminică, într-o postare pe Facebook, că a fost diagnosticată cu cancer, fiind operată, iar în prezent face ședințe de radioterapie.
„Am decis in final sa vorbesc. Nu vreau sa dramatizez pentru ca nu e cazul. Dar articolul de mai jos mi-a dat curaj sa transmit un mesaj pe care îl aveam in suflet încă din vara si nu stiam cum sa procedez.
Am ales sa scriu aceasta postare pentru a putea sa ajut, sa îmi folosesc experiențele de viața pentru a atrage atenția asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importantei controalelor de rutina.
Eram la final de iulie și asteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion sa merg la Oradea, sa particip la ședința Biroului Executiv al PRO Romania Bihor.
Între timp, câteva analize, mai ales ca trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute.
“Operație de urgenta, nu are sens sa facem biopsie, e o mica tumoare care se vede, după forma, ca e cancer”.
Un cuvânt ca oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine pana atunci.
Am început o noua călătorie.
Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul ca Dumnezeu m-a trimis la medic in timp. Faza incipienta. Deja după operație chirurgul mi-a spus sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranta și pentru a evita reapariția, va trebui sa fac și radioterapie.
Ca toate accidentele din viața mea, le-am luat așa cum erau, probleme pe care trebuie sa le rezolv pentru a putea merge mai departe.
Am continuat toate planurile mele, cu excepția concediului.
Mai am cinci ședințe de radioterapie.
Le mulțumesc tuturor care mi-au fost aproape: familie, prieteni, medici, personal medical.
Le mulțumesc tuturor organizațiilor civice care militează și lupta împotriva cancerului, mai ales pentru descoperirea precoce a cancerului la san. Abia acum îmi dau seama de importanta acestor acțiuni si vreau sa ma implic in orice demers care le poate face pe femei sa conștientizeze ca fiecare zi contează.
Stiu, mereu avem ceva mai important de făcut, suntem stresate si obosite, de cele mai multe ori tot amânăm.
Va rog din suflet pe toate sa aveți grija de voi.
Eu voi continua sa îmi îndeplinesc responsabilitățile pe care le am in Parlamentul României si ca Prim-
Vicepresedinte al PRO Romania. Mai determinata ca niciodată. Vreau sa fac bine, sa îmi ajut tara, sa folosesc tot ce am acumulat pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Îmi pare rău ca in aceasta vara i-am dezamăgit pe mulți cărora le promisesem ca ii vizitez.
Dar exista întotdeauna un nou început.
Cu o experiența de viața in plus, cu încredere, curaj și credința.
Și dacă in urma acestei postări măcar o singura persoana nu mai amâna controalele medicale, ma simt cu conștiința împăcată.
?P.S. M am gândit mult dacă sa fac aceasta postare. Poate unii vor crede ca nu voi mai avea activitate, dar e doar un episod, o incercare.
Am vrut sa îmi exprim solidaritatea cu cele care trec prin aceste suferințe in tăcere, sa pun accentul asupra prevenției și a necesității controalelor de rutina, care pot salva vieți.
Dacă nu aveți nimic, va veti continua viața linistite. Si dacă totusi exista ceva, cum a fost cazul meu, vom face ce ne spun medicii și va veni o zi in care vom stii ca suntem bine. Nu se compara cu nimic sentimentul de încredere și de speranta pe care medicii ți-l dau atunci când îți spun “tumoarea a fost extiparta, nu mai ai cancer, iar după radioterapie riscul de recidiva este de sub 1% pentru următorii 10-15 ani”. Medicii sunt și ei oameni, foarte mulți cu suflet mare.
Aduc omagiul meu in primul rând medicilor romani, care se apleacă cu atenție, fug de la un pacient la altul, fac gărzi peste gărzi și, din păcate, lucrează intr-un sistem neadecvat, in ciuda miliardelor de euro alocate pentru aparatura de specialitate și spitale decente. Sigur, ca in orice meserie, exista și excepții. Dar eu, una, ma înclin in fata medicilor, ca și a profesorilor.
Consider ca, alături de profesori, medicii sunt pilonii societății. Iar statul trebuie sa le acorde profesorilor și medicilor demnitatea care li se cuvine. Deși radioterapia nu o fac in tara, pentru ca nu cred ca am dreptul sa iau locul altora cu mult mai putine posibilități decât mine, am ales sa merg tot la medici romani, care exista peste tot in Europa, dar sunt respectați, apreciați și, sigur, li se acorda un nivel de trai incomparabil cu cel pe care l-au avut in Romania.
In rest, activitatea mea profesională va continua și o voi face cu responsabilitate, cu gândul la interesele romanilor și cu recunoștință fata de cei care m-au votat, a scris Corina Crețu pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

16 Comentarii

  1. Insanatosire grabnica si totala, stimata doamna Corina Cretu! Toti romanii va sunt alaturi.

  2. Corino urasc globalistii, urasc toti securistii lui Sorosh si pe toti din cocina europeana. Cunosc vre-o trei patru femei care au cancer. Trei au cancer de 15 ani si o duc bine, nu te speria. A patra a murit dar avea varsta 70 ani. Cancerul vine din mancarea artificiala cu multi conservanti si aditivi, mancare globalista.

  3. Romanule american, de cand vorbesti tu in numele tuturor romanilor?

  4. Propaganda de tip lacrimogen – s-a opus opresiunii covidiene, masurilor fortate, cheltuielilor „sanitare” = furt spre inrobirea financiara accelerata?

    Aha! Da’ ce are PRO Romania cu romanii?
    Progresistii actioneaza intru distrugerea familiei, neamului tarii… nu intereseaza.
    Ei sint marxisti, deci anti-romani.
    Chiar e trist sa-i vezi cum se refera la Dumnezeu, crezand ca daca nu s-au „dus”, e pentru cat de mult bine fac prostimii…

  5. s lu ga globlistilor isi arata loialitatea in fata satanei prin sacrificiu. Dumnezeu nu da cu paru’…ii dorim sa se insanatoseasca la cap si sa vada adevarul, sa-i lumineze Dumnezeu calea in ultimul ceas sa isi gaseasca verticalitatea.

  6. Nu cucoana Toti care ati avut functii de conducere in tara si in afara tarii,care ati avut in mana destinele noastre ,care ati creat sistemul sanitar din tara , de batjocura , incat omul de rand ii este frica sa ajunga intr-un spital romanesc,ar trebui sa fiti obligati sa va operati si sa va tratati in tara,sa stati la cozi cate 7 ore,sa platiti spagi,sa luati nozocomiale din spitale,sa fiti la mana medicilor fara empatie ,fara responsabilitate,mincinosi si cu dezinteres fata de pacient. La noi nici cu bani ,nu poti sa te programezi la policlinicile private[unde sunt medici buni] decat peste 4-6 luni,in situatia in care nu ai relatii.Sistemul relatiilor a ajuns o cangrena si in sistemul sanitar privat.Nu mai dati sfaturi de pe marginea ringului.Macar putina decenta ,taceti .Toti care ati contribuit la distrugerea tarii ,fugiti in occident la analize,operatii,consultatii etc si laudati apoi cat sunt de buni medicii romani din tara .Romanului ii este lehamite si frica sa ajunga pe mana medicilor si asistentelor.Te duci cu o boala si pleci cu 10.

  7. Păi, nebuniile tinereții,. Te-o fi mușcat cioroiu sălbatic col lins nu doar de fund,.E o cauză posibilă..

  8. „Păi, nebuniile tinereții”

    Pai, vorbeste prostia, cancer faci cand nu faci „nebunii”, intreaba orice ginecolog.

  9. Daca bogatii,politicienii,mananca de la ferme bio[ graul,porumbul cu care sunt hranite animalele sunt totusi tratate cu pesticide,ierbicide,MONSATO SI SYNGENTA] ,aerul pe care il respiram este la fel pentru toti.In afara de chemtrails pulverizate pe cerul tarii,ati acceptat[politicienii] sa intre zilnic in tara tone de deseuri toxice periculoase.Ce faceti cu ele?Le dati pe mana romilor sau pe mana unor duca de pe lunca ,fara specialisti in domeniul chimiei,biologiei etc ,care si-au infiintat firme de colectare si neutralizare ale deseurilor.Ce fac ei cu ele? Ori le ard fara filtru ori le deverseaza in canalizarile oraselor.In acest moment miroase rau in locuinte,a acreala,[miros de gunoi stricat],amestecat cu perhidrol ,cu un acetat , clor,alta data benzen,etil benzen,xilen etc.Asta se intampla de 2 saptamani dar totul a inceput din 2016 .Lumea s-a obisnuit cu asemenea mirosuri si nu le mai simt.Daca nu le mai simt,ei cred ca nu exista.Pe asta se bazeaza cei care se imbogatesc,pe distrugerea sanatatii noastre.Efectele poluarii si inhalarii de substante toxice,nu apar la toti oamenii in acelasi timp,pe rand fiecare.

  10. Lasa cucoana, ai bani de la bruxeles, deci ai bani de tratamente scumpe, moderne, spitale de lux, nu esti ca majoritatea femeilor rpomance.. In Romanika nu s-a construit nici un spital in 30 de ani, nu stiu de ce voi bugetarii de lux, va luati leafa.Faci parte din categoria de paraziti de lux. „Munca” voastra se vede in viata tot mai grea a cetatenilor romani, si in conturile voastre grase. Amin

  11. Marile dureri sunt mute! „Deși radioterapia nu o fac in tara….”

  12. Doamna Corina iti doresc sa treci peste asta,dar ma intreb pe cine intereseaza asta,sant zeci de mii de femei care sufera de boala asta si tac din gura si sufera.Si tu care ai trait si traiesti pe cai mari te plangi?

  13. „sant zeci de mii de femei care sufera de boala asta si tac din gura si sufera.”

    E cea mai mare greseala e sa taci, la orice boala. Nu pleaca, daca nu strigi la ea. Asta iti spune orice doctor. Tacerea e resemnare ! Apropo, tu de ce ai facut cancer, nu pari una cu „nebuniile tineretii”, fapt ce ii aproba pe medici. A nu face „nebunii” echivaleaza cu menopauza fortata, daca nu iei tratament esti candidata la osteoporoza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.