Crucea Roșie: Dovada supremă!

Apariţia variantei Omicron a coronavirusului este ”dovada supremă” a pericolului inegalităţilor în faţa vaccinării în lume, consideră preşedintele Crucii Roşii, relatează AFP.

”Oamenii de ştiinţă au avertizat în mod repetat comunitatea internaţională cu privire la riscurile unor variante foarte noi în locurile cu rate de vaccinare foarte scăzute”, a declarat într-un interviu Francesco Rocca, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (FICR).

Potrivit statisticilor ONU, aproximativ 65% dintre locuitorii din ţările mai dezvoltate au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, comparativ cu doar 7% în ţările mai puţin dezvoltate.

Ţările occidentale au fost acuzate că fac stocuri de vaccinuri şi OMS le-a recomandat să nu se grăbească să administreze o a treia doză, când milioane de oameni din întreaga lume nu au primit încă prima doză.

”Este o abordare egoistă din partea comunităţii occidentale şi o abordare cu adevărat oarbă”, a criticat vineri Francesco Rocca.

”Este uimitor că încă nu realizăm cât de interconectaţi suntem. Acesta este motivul pentru care numesc varianta Omicron ‘dovada supremă’ a inegalităţilor în vaccinare”, a explicat Francesco Rocca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. Circula tot mai mult o intrebare logica pe FB: cine raspandeste noile tulpini daca cei care nu au certificat verde sunt interzisi a calatori???

  2. Ce legatura aveti voi cu crucea ,bai vandutilor?La noi au fost mai sinceri,au dat crucea jos de pe ambulante si au pus vipera.Sa se stie cine ne comanda.

  3. Da, s-au vaccinat bogații și săracii tot săraci au rămas. Numai că, bogății sunt bogați pe spinarea săracilor care dețin bogății ale solului și subsolului. Bogații își ambarca hoiturile la bordul space-x și merg in India după mirodenii și în Africa de Sud pentru diamante și aduc acasă tulpini bine dezvoltate. Asta da globalizare! Se întoarce roata istoriei, s-a trecut de la demolarea statuilor stăpânilor de sclavi la lacrimile bogaților. Dumnezeu nu bate cu parul, roata istoriei se învârte! Trăiască cei 5 milioane de diasporeni români care ne aduc lapte in rate și tulpini in plămâni!

  4. Cu_ imbecilitatea asta criminala a granitelor vraiste, cu cretinii care-si rup hainele de pe ei („Domne, trebuie sa plec neaparat in Dubai sau la schi, ca nu mai pot, simt ca ma sufoc !”) si „diaspora” care moare daca nu maninca sarmale musai in Romania, ne putem astepta in continuare la tot ce e mai rau ! Asta … ca sa fim optimisti ! (si toate acestea, bineinteles, sub controlul criminal al unei clase politice corupte, idioate si total incompetente, discreditata pe vecie !)

  5. Hai sa fim cinstiti: credeti oare ca daca te-ai duce sa-i vaccinezi pe toti coloratii din Africa, Amazonia si Papua, aia ar accepta vaccinarea mai usor decat ghiolbanii romani si Sosoaca?

  6. Traficantii oficiali de virus Omicron sunt cei vacinati. In loc sa-i bage pe ei in carantina ii lasa sa umble brambura prin lume.

  7. @ Rumburak
    Toti coloratii si toate tarile din Africa, Amazonia, Papua si draku mai stie care, n-au nici spitale, n-au nici doctori, n-au nici vaccin DAR n-au nici COVID, pe cand noi toti astia, desteptii si dezvoltatii Europei si Americii, ne ia dreaku de atata COVID. Undeva, trebuie ca e o mare virgula.

  8. Citez: „Oamenii de ştiinţă au avertizat în mod repetat comunitatea internaţională cu privire la riscurile unor variante foarte noi…”. Iar un val mai concentrat cu resturi anterioare pentru ca au dat solutii reale incat au decimat populatia pe glob?! Omnicron este din secventele puternice ramase de la anterioarele fabricate doar ca mai concentrat baieti! Din ce in ce mai concentrat si in 2023 aveti liber la orice pe glob in orice tara!

  9. @rumburak bai cioara vopsita, pe langa ca esti prost, esti si prost. Multi din coloratii aia au un nivel de civilizatie si constiinta la care tu si toata spita ta de oligofreni nu o sa ajungeti vreodata. Puneti inapoi nick-ul Mihnea sa stie lumea ce carpa obosita ne da sfaturi.

  10. Portugalia, țara cu 90% vaccinați, a intrat în cod roșu! Cum se explică asta?

  11. @Rumburak , mai cioara voxita ,ghiolbanca-i mintea ta,dezaxatule,postac mancator de arafat

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.