Cum a trăit Gică Popescu meciul de infarct de pe Arena Națională

Fostul internațional Gică Popescu scrie, marţi, pe Facebook, că atmosfera de pe Arena Naţională la meciul Franţa – Elveţia a fost una de neuitat.

„UN MECI DE NEUITAT, O ATMOSFERĂ DE NEUITAT ! Ultimul meci de la Euro 2020 organizat pe Arena Naţională a însemnat o seară de vis, un spectacol de vis, o atmosferă de vis. Am disputat atâtea partide importante în cariera mea, dar mă întreb ce m-a impresionat mai mult la Franţa – Elveţia? Meciul sau atmosfera creată de publicul nostru? A fost un meci cu de toate. Răsturnări de scor, un penalty ratat, o bară în minutul 90. Prelungiri şi lovituri de departajare. I-a fost dat Bucureştiului să gazduiască cea mai frumoasă şi mai tensionată partidă de până acum la acest Campionat European. O partidă despre care se va vorbi mereu. Atmosfera care a învăluit acest meci de neuitat va rămâne şi ea de neuitat. Cu atât mai mult cu cât aproximativ 90 la sută dintre spectatori au fost români. S-au făcut valuri în tribune. M-am simţit ca pe vremuri la Craiova sau ca în Italia 90, începutul poveştii Generaţiei de Aur. S-a scandat Ro-mâ-niii-a! M-am simţit mândru de organizare şi de implicarea publicului român. Franţa – Elveţia a fost un meci care s-a ridicat la nivelul participării noastre. Şi invers. A fost o seară de păstrat în albumul amintirilor noastre de fotbalişti şi de suporteri”, afirmă Popescu.

Campioana mondială Franţa a fost eliminată, luni, în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a fost învinsă, pe Arena Naţională, la loviturile de departajare, de selecţionata Elveţiei, scor 5-4, în optimile competiţiei.

Pentru Franţa au marcat Karim Benzema ’57, ’59 şi Paul Pogba ’75, iar pentru Elveţia au punctat Haris Seferovic ’15 şi ’81 şi Mario Gavranovic ’90.

În minutul 55, elveţianul Ricardo Rodriguez a ratat un penalti.

Elveţienii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în minutul 84.

La loviturile de departajare pentru Franţa au transformat Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe, iar Mbappe a ratat.

Pentru Elveţia au transformat Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

4 Comentarii

  1. Fotbal minut cu minut.
    Min. 45 ; Luis Figo fericit ca l-a gasit in sectorul VIP pe faimosul politician Barna „si nu mai stiu cum” ii cere acestuia un autograf, la care visa inca din copilarie.
    Cu sarmul sau irezistibil – comparabil doar cu cel al lui Csalas, un alt mult iubit politician roman (?!)- Barna il imbratiseaza afectuos pe fanul sau si-i acorda si o fotografie in doi.
    Nea Imi sa-ti fie rusine !

  2. In ,,grupa mortii„ ,murira si ultimii supravietuitori: nemtii! Eu am crezut intotdeauna in adevarul pe care Bula il spune ne’ncetat: e mai mare rasul decat pisica salbatica!

  3. Spectatorii de pe „Arena Nationala” sa fie multumiti! Unii l-au vazut pe Gica Popescu, fara impresari, fara Hagi, bine dispus; altii au vazut probabil cel mai spectaculos meci de la acest EURO2020(-21).. De acum am o preferata pentru semifinale/ finala: echipa de partizani balcanici „made in Swiss”. Francul elvetian face minuni!

  4. Chiar nu puteam sa dorm daca nu aflam ce-a facut Gica…
    A venit Apocalipsa?
    Au frecat-o barbugiii si au luat banii fraierilor care tremura pentru nimic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.