Daune semnificative la barajul de lângă Herson

Noi daune semnificative aduse barajului Nova Kahovka din sudul Ucrainei au fost observate în urma retragerii trupelor ruse din oraşul Herson aflat în apropiere, potrivit informaţiilor furnizate de compania americană de imagini satelitare Maxar, transmite Reuters.

Maxar a informat că imaginile arată că mai multe poduri care traversează Niprul au fost, de asemenea, avariate.

„Imaginile din satelit din această dimineaţă dezvăluie noi daune semnificative la mai multe poduri şi la barajul Nova Kahovka după retragerea rusă din Herson, peste Nipru”, potrivit unui comunicat al companiei Maxar.

Astfel, secţiuni din partea nordică a barajului şi porţi de ecluză au fost „distruse în mod intenţionat”.

La începutul acestei săptămâni, Rusia a acuzat Ucraina că a bombardat barajul, aminteşte Reuters.

Ambele părţi s-au acuzat în mod repetat că plănuiesc să spargă barajul folosind explozibili, ceea ce ar determina inundaţii importante în aval şi ar provoca probabil distrugeri majore în regiunea din jurul oraşului Herson.

Herson era singura capitală regională pe care Rusia reuşise să o ocupe de la începerea invaziei în Ucraina, pe 24 februarie. Trupele ucrainene au fost întâmpinate cu bucurie de locuitori după ce trupele ruse au părăsit oraşul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

21 de Comentarii

  1. Iar s-au bombardat rușii singuri la Novaya Kakhovka (cu HIMARS-uri !), asa cum au facut-o la Centrala Zaporojie ??
    ParieZ ca bombardamentele vor înceta acum brusc !

  2. Dupa ce „eroica si viteaza armata ucrana” a ocupat „după lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani” Herson-ul, acum clovnul drogat de la Kiev ar trebui sa fie fericit ca va avea si el „Venetia nordului” ! … O sole mioooo !

  3. Patruzeci contra unu !!! Nu e puțin , ar putea fi chiar mai mulți ! …Rușii sunt ” slabi ” : un corp expediționar de maxim 200.000 soldați au distrus o țară cu o armata de 700.000 militari susținută cu armament cat bugetul Rusiei pe un an !! E adevărat : rușii sunt ” slabi” !!! Sa așteptăm primăvara și poate vine …PACEA !

  4. au plecat rusii cu coada-ntre picere…
    Si acum, vor bea colonistii din Crimeea muulta apa de mare.
    Asa se intampla cand o tara de 7 milioane de kmp, iti pare prea mica!
    Ai 142 de popoare subjugate si tot mai vrei…

  5. Mama ce s-au activat loazele rusnace. Rusnacii sunt superoameni, ei nu pot sa piarda.

  6. @ Iar 09:42
    Acum, cei din Herson vor primi mâncare, căldură și curent electric peste iarnă de la Kiev !
    Ooops ? Sau de prin țările vecine ?
    Hai, pregătește-te să mai pui o haină pe tine, sa crape Putin de ciudă când îți vin facturile la gaze și curent…?

  7. Și cum spuneam,armată rusnaca,este o forță de nivel 14 sau mai rău.Distrusa ,armata Rusiei nu va fi în stare să mai șantajeze lumea civilizată.De acum noi ceilalți trebuie sa veghem ce fac rușii naziști și criminali , sancțiuni peste sancțiuni,oprobriul public global,inclusiv din partea trolilor scârboși de pe acest site.Mi-e milă de ei,au pariat pe un cal mort.Rusine maximă.Ce urmează de acum pentru ei,nu îndrăznesc să afirm ceva.Doar un pic de milă

  8. Acuma m-am liniștit. De aceea au scumpit curentul, nu din pix, în România, că-i dăunat barajul Herson…chiar dacă nu numai în România, în toată lumea…chiar dacă de dinainte de-a fi dăunat barajul…chiar dacă de dinainte de teatrul de război…ciar dacă de dinainte de plan-demie.

  9. A fost nevoie doar de o mica mobilizare a rusilor si dupa transferul primelor 50.000 pe front americanii au si negociat.
    Postacii securisti inca n-au realizat ca narativul oficial s-a schimbat?
    Mda, asa e cand lucrezi cu retarzi …

  10. Troli ruși de pretutindeni, uniți -va – Trezeste-te la realitate tatae ,stiu ca doresti sa fie asa cum scrii aici ,dar asa ceva nu se va intimpla niciodata si asta vei constata si dumneata pana la urma.Rusia a fost si va ramane o putere foarte mare .Fara aceasta Rusie cred ca vezi si dumneata ca Europa este KO la ora actuala. Nu mai visa cai verzi pe pereti,America nu va putea niciodata sa redreseze Europa asa cum a fost ea pana la acest conflict.

  11. a fost, este si va fi o tara cotropitoare. Mai bine va hraneau si va trimeteau la scoala. Dar tarii vostrii si-au tras palate, vapoare si averi. Voi, tot cu ciorba de varza si votca de pufoaica. Asa veti traii, veci! Nu faceti parte din Europa.

  12. Pe care parte inunda o eventuala distrugere a barajului ? Pariez ca pe partea dreapta, dupa cum am vazut ca sunt ukranii !

  13. Din cate se observă pe tv soldații ucraineni care au intrat în Herson fara lupta nu prea știu să meargă în cadență, la fel ca poliția locala din Alba Iulia! Succesuri guys care nici nu știți ce pierdeți!

  14. Rusii n-au pierdut, inca de pe vremea lui Napoleon, nici un razboi. Au ajuns francezii pana langa Moscova, nemtii pana la Stalingrad si cine a castigat pana la urma razboaieleP Rusii. Asa ca, cei cu steagul galben-albastru pe frunte sa nu se bucure prea mult, fiindca razboiul nu s-a incheiat. El inca nici nu a inceput! Eu astept iarna, care intotdeauna a fost de partea rusilor. Sa vedeti ce ofensiva vor porni rusii, odata cu inghetul, de n-o sa mai ramana nici urma de Ucraina. Voi stiti ca acum, ucrainienii sunt de 3 ori mai multi decat rusii si ca ei lupta doar cu grupul Woagner, cativa ceceni ai lui Kadarov si militiile si garzile civile din republicile devenit de curand Rusia? Abia acum vin noii recruti, cu forte proaspete. Nu uitati ca rusii s-au retras din Herson de buna voie iar ucrainienii au intrat in oras dupa trei zile. Halal victorie. Dar, dezastrul ucrainean se apropie, fiindca armata ucrainieana a pierdut zeci de mii de soldati si armament in aceata contraofensiva, pe cand rusii s-au aparat si s-au retras, decimand armata ucraineana. Asa ca ofensiva rusa va porni curand, fiti fara grija si va fi devastatoare.

  15. O victorie cât o înfrângere! Toate gazetele americane care mint de îngheață Nipru nici nu știu ce pierd! Singura înfrângerea a rușilor a fost când au hotărât să se retragă din RDG! De aia germanii stau in expectativa și nu se bucura de căderea Hersonului fara lupta!

  16. unde vezi matale caldura si mancare in Rassia? Daca aveati suficient, nu mai invadati alte tari. Stiu, va lipseste hrana si resursele tarilor fost comuniste dar acum trebuie sa invatati sa munciti.
    Cu toate resursele voastre, aveti o economie sub Italia. Sii, sincer viata in Italia este un rai fata de viata voastra.

  17. Dotla!asta le-a rămas ,gena de satrap mongol știind doar răcnetul „să rămână doar cenușa!”când porneau la jaf și măcel-și ăstora,măreața,culta rafinata Europă le-stat alături de la WW2 încoace…ce grijuliu atrăgea lordul Churchill atenția că Stalin,delicatul tătuc nu trebuie inoportunat pentru nimic în lume…și ce mare lucru să-l mulțumești un șervețel niște procente acolo și jumătate de Europă-nici cât o ladă cu icre negre și o blană pentru doamna consoartă…

  18. Totuși troli rusnaci o țin langa….imensa prostie,as zice prostia cu ștaif,mai jegoasa decât prostia fără epitet.Ce-i mana-n luptă pe acești vajnici postaci proputin,pro prostie maxima?Unii postaci au ceva bagaj întru edificare,dar o țin langa acești coborâtori din cloaca lui Vadim Tudor (fie-i momoria întinată pe veci)Trolii au învățat,cred inconștient,narativul lui Vadim,retrograd și jegos,conform căreia ce-i străin nu se potrivește cu frumusețea neaoșă a etosului autohton.Ba se potrivește vajnici postaci ai întunericului deplin.Asta chiar înaltă românismul,necontaminat de mintea voastră sușă.Sper să nu-i pună necuratul pe naziștii ruși să facă ceva cu barajul.Sa plece invartindu-se in cloaca lor numita ironic mama Rusia (de i-ar fi și acesteia numele blamat pe veci .Amin!)Troli amărâți nu mai profesați idei retrograde și criminale:Rusia a pierdut razboiul.Voi sunteti români falși și trădători.Dupa război veți fi căutați și veți da socoteală pentru râul făcut României.Dar o ciorbă reîncălzită totuși veți avea,din milă.

  19. @Calin Kasper:

    Sufli in vuvuzele hodorogite.

    Rusia nu a mai cistigat un razboi contra unui adversar pe masura de la Napoleon incoace. In al doilea razboi mondial, a avut de partea sa practic intreaga lume, in special SUA, al caror potential economic a tinut in actiune toate fronturile, din Europa, Asia, Pacific. In rest, au fost doar victorii a la Pirus, in fata unor adversari mult inferiori ca resurse.

    Te imbeti cu apa rece cu venirea iernii. Ucrainenii nu sint germanii aruncati in razboi fulger fara echipament de iarna. La rindul lor, sint obisnnuiti cu iernile aspre si deja caliti in lupta. Recrutii de care vorbesti sint prea putin motivati sa moara pentru un satrap nebun.

    Pe scurt, vom trai si vom vedea.

  20. @Al:

    De bine ce rusii au adus pe front 50 de mii de soldati, se retrag in spatele unui obstacol natural, fara a incerca sa mentina capul de pod de peste Nipru?

    Logica de mitoman paranoic si mai spui despre altii ca sint ‘retarzi’. Numai nulitatile cu ifose folosesc cuvinte pretioase, inca si aiurea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.