În opinia lui Scholz De ce se teme Putin

Președintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia democrației” care se răspândește în țara sa, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că acesta încearcă să divizeze Europa și să revină la o lume dominată de sfere de influență, relatează Reuters.

Scholz a fost întrebat într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, publicat luni pe site-ul guvernului, dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană

„Președintele rus trebuie să accepte faptul că în vecinătatea sa există o comunitate de democrații bazate pe lege care se apropie tot mai mult”, a spus Scholz. „El (Putin – n.r.) se teme în mod clar de scânteia democrației care se răspândește în țara sa”.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susține.

„(Putin) dorește o Europă divizată și o revenire la o politică a sferelor de influență. El nu va reuși acest lucru”, a spus Scholz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

53 de Comentarii

  1. Astept cu nerabdare protestele in masa in Germania la iarna sa vedem din nou scanteile de democratie cum nenorocesc pe toti care protesteaza asa cum am vazut in pandemie.

  2. O sti fritzul ce spune! Si in Rusia ong-urile mafiote sorosiste au contaminat gandirea (adica au spalat capatanile) multor tineri cu minte nativa sub gramaj. Un nou maidan la Moskova?

  3. Am intrat, pacalit, pt. ca am vazut titlul unde era omis” in opinia lui Sholtz”.Revin pt comentarii.Articolul sa il bagati la recicle bin, sa lasati numai titlul.Parerea mea.

  4. Plauzibilă opinia lui Scholz.
    Dar Germania de ce se teme ?
    – economia, grave probleme / soc energetic, pierdere piețe desfacere (Rusia, dar și în relatia cu China), cheltuieli înarmare etc
    – „stoarcerea” Ioropei e cam la cota maxima, iar noua „colonie” Ucraina improbabil de castigat și, chiar daca,..profituri derizorii

  5. Bai sa se teama ! Ati vazut ce au patit romanii cu „Faclia Costitutiei” lui Base! Ne-a parlit !

  6. Ceea ce spune idiotul de Scholz (cel care sta deja pe un butoi cu dinamita de care scinteia nemultumirilor germanilor se apropie tot mai mult) nu conteaza, conteaza sustinerea de peste 80% a poporului rus pentru politica lui Putin, in speta pentru actiunile intreprinse impotriva locului mafiot, esuat si nazist care pe harta inca mai poarta numele de Ucraina.

  7. Intrebare de Radio Erevan si rasouns pe măsură.Da, ar accepta.Dar nu Ucraina , ci trei sferturi din Ucraina.Si nu sa se apropie, cisa fie inglobata.Si nu in Uniunea Europeana, ci in OCEANIA, ce să o mai dăm cotita?

  8. Pina una alta, in curind Germania va polua toata Europa cu un nor de fum gros de citeva sute de metri, cind vor da drumul la centralele pe carbune, pentru a fabrica citeva Mercedes-uri sau Audi. Exportate la amerloci, care vor baga 15 litri de carburant la suta de km ….

  9. Scholz este papagul. Putin este dictator.
    Scholz n-a fost in stare sa livreze armamentul modern defensiv Ucrainei, dar toata ziua se lauda cu asta. Germania a fost in ultimii 30 de ani cel mai fidel partener la gaze al Rusiei.

  10. Putin se teme de el insusi, nu de altceva sau de altcineva! Daca nu are incredere in sine, fiti siguri ca nici in ceilalti nu are. Problema e strict la el.

  11. Zilele domnului Scholz pe jilţul de cancelar sunt numărate! Ştiu de cine dar nu ştiu cu ce a fost strâns de .. rudimente 🙂 ca să execute turnura cu 180 de grade a politicii care îi adusese Germaniei prosperitate şi influenţă determinantă în Europa şi să ducă ţara sa de râpă din absolut toate punctele de vedere. Politic este un om terminat pentru că, precum în bancul cu capra şi varza, a lăsat capra americană să halească jumătate din varza germană, capra fiind furioasă pe el pentru că nu a lăsat-o să halească varza întreagă, iar varza germană e furioasă pe el pentru că a lăsat să fie mâncată pe jumătate. In primele zile ale războiului am spus unei persoane apropiate care deplângea soarta bieţilor refugiaţi că avem de fapt de-a face cu un atac concertat şi concentrat asupra Germaniei. S-a dovedit că am avut dreptate. Germania va fi distrusă economic prin costurile imense ale sprijinirii Ucrainei şi costurile imense pentru energie, ambele impuse de americani, iar social datorită scumpirilor astronomice şi aroganţei refugiaţilor ucraineni care se poartă în marea lor majoritate ca Stăpânii Germaniei şi provoacă o sciziune puternică a societăţii pe faliile deja deschise de politica de imigrare, de politica de supremație a diferitelor orientări sexuale şi de politica sanitară pentru combaterea pandemiei. In UE Germania va reveni la rolul de simplu casier-plătitor pe care l-a avut in timpul lui Kohl, „conducătorii” de fapt ai UE devenind ţările-colonii americane care vor trage timona acolo unde doreşte Licuriciul … (A propos: Mai ţineţi cumva minte care au fost ţările europene care au găzduit închisorile CIA secrete in care s-au aplicat „drepturile omului in stil american”? Daca nu, împrospătaţi-vă memoria şi veţi vedea că sunt exact ţările cozi de topor care aţâţă acum la continuarea războiului până la ultimul ucrainean.

  12. „Putin desfasoara o propaganda antifascista, dar valorile acesteia sunt caracteristice extremei dreapta. […] Putin este specialist in destabilizare: are personal instruit care ii antreneaza pe separatisti. In esenta, el nu vrea Ucraina. Vrea doar s-o destabilizeze, astfel ca ea sa nu poata adera la UE. Este dezgustator. […] In cazul Rusiei exista riscul sa revina fantoma ‘natiunii alese’. […] Putin a venit din KGB si el este familiarizat doar cu o astfel de lume.”, Herta Muller.

    „Putin, neavind un model de societate si prosperitate adecvat inceputului de secol 21 prin care sa-si asocieze fostele republici sovietice, submineaza independenta acestora prin perpetuarea unor enclave etnice artificial constituite, in genul pasalicurilor otomane, din Azerbaijan, Georgia, Republica Moldova, si astazi Ucraina, pe care isi propune s-o dezmembreze ca stat suveran si independent.”, Apostol Stan, in capitolul Concluzii din cartea Invazii si stapaniri rusesti/sovietice in Romania de N.I. Arnautu, Editura Vestala, Bucuresti, 2016.

  13. Putin e kaput,nu mai conteaza,in curand oale si ulcele, dar ‘Indubitabil’ are dreptate!Germani a jucat kurveste,in alianta tacita cu Rusia Bolsevica si Ungaria de la Hitler incoace
    A renuntat la carbune sa traiasca pe gazul rusesc,acum s-a intors roata,trebuie sa de drumul la centralele pe carbune,cum va face toata Europa urgent

  14. Prostii! Demos = popor iar Kratos = putere. Unde vad occidentalii democratie? Cei alesi fac totul impotriva vointei popoarelor occidentale. Cand „alesii” fac o politica antiumana mai putem vorbi de puterea poporului? Democratie este un cuvant prea mult folosit si a devenit cam fara sens – o vorba golita de semnificatie, numai buna de prostit prostii. Imparatul „democratie” e gol baieti. Cand parte din poporul american, revoltat de furtul alegerilor, a intrat in Capitoliu Bidon Turtit a spus ca este un atentat la democratie. Serios – poporul nu poate intra in parlament ca sa traga la raspundere niste banditi? Numiti asta democratie???

  15. O fi ceva adevăr în ce spune neamțul,numai că sferele de influență există și acum.Numai pe Romania ce bătălie se da pentru transformarea ei în colonie.S-a reușit ce-i drept de nu mai știm a cui colonie suntem.Sefii la colonie sunt „parteneri strategici”că asta-i democratic.

  16. Scholz vorbeste de sferele de influenta??? Uita oare cum est-europenii sunt sub influenta Germanie si Frantei, iar intreaga UE e sub sfera de influenta a SUA?

  17. schulz, cârnatul ofensat dupa spusa lui zelenski, vorbeste aiurea, asa cum face de la inceputul mandatului.

  18. cenzurați fraților … cenzurați …

    Europenii ăștia trăiesc în altă lume, trăiesc în bula lor departe de realitate și au toate șansele să se trezească ca și Ceaușescu, care trăia și el în lumea lui, departe de realitățile populației și a sfârșit cum a sfârșit. Boală lungă, moarte sigură, cam așa este și cu acest război, iar lungirea lui este moartea europei, a globalismului și a „civilizație occidentale”. Cum poți fi atât de cretin după ce ai fost sigur că „pachetele de sancțiuni” vor distruge economic Rusia, vor stârni revolte sau vor duce la înlăturarea lui Putin (înlocuirea lui cu Kovesi ha ha ha), toate aceste sancțiuni se întorc ca un bumerang asupra ta, să consideri că după ce au ocupat un sfert din Ucraina rușii îl vor da jos pe Putin???? Cât despre „democrația” de la granițele Rusiei …. HAI SIKTIR

  19. Toate tiribombele astea gen Șulț scot pe gură sunete care nu exprimă nimic. De ce nu ne spune Frițul că Rusia nu este condusă de dictatorul Putin ci de Siloviki! Pentru că narațiunea că noi suntem democrații iar Rusia dictatură n-ar mai avea sens!

  20. „Președintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia democrației”

    Wow, nici nu mi-a trecut prin cap, eu stiam ca fiecare om se teme de moarte, de aia se minte cu invierea si bunul dumnezeu. Dar sa te temi de ce a determinat aparitia celui mai tiranic stat (SUA), dupa ce ai trait experienta Stalin ?

  21. Iohannis, Ciuca si Virgil Popescu prefera sa moara Romania decat sa foloseasca energie electrica din carbune. „minunatii”…vor sa inchida si centralele din Oltenia, toti vor sa imbogateasca pe Viktor Orban care are acces la gaz si care isi construieste inca o centrala nucleara, nu jucarii americane neverificate, iar la TV s-a spus ca din 2013 la Chiscani s-a construit un grup energetic si s-a reabilitat cel vechi, deci peste 1000 MW, dar nu a fost pornita???. Oare nu cumva tot PNL-ul era si in 2013, ca si in 2019-2022 cand s-au pus pe inchis? Mai se spune ca sunt hidrocentrale realizate in proportie de 90%. NU EXISTA CRIZA ENERGETICA, ci doar se induce un dezastru prin inchiderea unor CTE ca Mintia, Chiscani, Iernut pt ca da senzatia de dezastru.

  22. Cancelarul german Olaf Scholz ramane doar la nivelul de mancator de varza cu carnati, daca pretinde ca Ucraina este o democratie. Chiar UE a renuntat la democratie si a trecut la dictatura birocratiei condusa de o vaca cu nume de urs, produs al spatiului germanic.

  23. UE s-a indepartat periculos de proiectul ei, asa ca, daca nu se mai poate revenii la uniunea comerciala, atunci sa distrugem monstruozitatea pe care matriarhatul a produs-o. Am lucrat in proiectare-cercetare si n-am vazut pe nicaieri o femeie care s-a tinut de un plan. Madam Curie si Ecaterina Oproiu sunt exceptia care intareste regula.

  24. Tembelimea sa,Putina,a vazut ca nu i-a mers treba in Ucraina si a inteles ca socoteala aia de acasa nu merge frecata in targ.Astfel ii este teama de ii tremura mainile ca ori ce socoteala mai ia in mana nu il va duce decat la soarta lui Saddam.Ca doar ce plecase peste Ucraina cu gandul de a regula apoi Europa cel putin pana in Germania,cu Balcani cu tot,dar i s-au inmuiat piciorusele de lut,si la fel si madularu ca fularul,incat inca il mai tavalesc ucrainienii pe maretzul tzar prin Donbasul pe care crede el ca il va anexa si pe ala ca si pe alte teritorii si,alaturi de Crimeea,le va pastra pentru rusnaci cam atat cat mai traieste mumia lui Lenin cand mai invie si coboara sa faca pipi,iar ucrainienii au sa dea in rusnaci pana se duc nazii-bolsevicii lui Putina dreacu inapoi in Asia unde a intzarcat mutu iapa,unde sa se lase de talharii si sa se apuce si ei de o munca utila,pentru ca au de platit cam multe oale sparte de ei prin Ucraina.

  25. Care comunități democratice bazate pe lege se apropie de Rusia?!
    Ucraina este o dictatură mai urâtă decât Rusia, România – care s-a apropiat, pentru că Rusia a înaintat înspre vest – este statul cel mai puțin democratic din UE (așa cum rezultă din rapoartele cazurilor CEDO pe ultimii… mulți ani) deci la ce democrații se referă dl cancelar?

  26. …Scânteia democrației s-a stins cu Demostene grecul și s-a transformat în zvastica ucraină prin conductele bideniene!!

  27. Putin se teme si de deschiderea catre Europa a guberniilor conduse de Rusia. A fost primul motiv ptr care a atacat Ucraina, unde nivelul de trai era mai ridicat decat cel al rusilor lui. Toti mocofanii din oastea putinoasa se mirau de ceea ce gaseau prin casele ucrinenilor pe care le jefuiau……[Rumburak]

  28. ,,,,scânteia democrației-democrațiilor consolidate – au aprins focuri mistuitoare ce au ars tot în ROMÂNIA!FABRICI ,UZINE -DE LA FABRICILE DE BICICLETE LA FABRICILE DE AVIOANE-FABRICILE DE TRACTOARE,AUTOCAMIOANE,LOCOMOTIVE,TEMELE DE IRIGAȚIE -3 MILIOANE HA,STAȚIUNI DE CERCETARE ,LA ÎNVĂȚĂMÂNTUL PERFORMANT ETC -TOT A ARS ȘI DIN CENUȘĂ -CA PASĂREA -FLOCIS”AU CRESCUT F-16,AUTOSTRĂZI CARE OMOARĂ MAI MULȚI CA RĂZBOIUL JELE BIDE PUTIN!SUTE DE MII DE CASE -DIASPORNICE CARE STAU PUSTII- IAR MAI NOU VOM AVEA ȘI CALE FERATĂ RAMIFICATĂ -GDANSK-SALONIK,CALE FERATĂ TOT PE ACOLO -IAR BIEȚII NOȘTRII VASLUIENI ȘI NU NUMAI SE USUCĂ DE SECETĂ —NIMIC FOLOSITOR POPORULUI ROMÂN -DOAR FOARTE FOLOSITOR CELUI CE SE VISEAZĂ „NOUL STOLTEMBERGGÂGGG”

  29. Democrații bazate pe lege care se apropie tot mai mult”, a spus Scholz.Eu sint convins ca majoritatea europenilor si-au dat seama cam despre ce democratie sau legi incearca sa ne spuna noua acest individ Scholz.O catastrofa care a nenorocit intreaga Europa si a luat oamenilor toate drepturile si libertatile pe care le aveau inainte.

  30. Nu am înțeles exact la ce se referă exact domnul cancelar când secretarul pentru apărare al SUA a declarat clar scopul țării sale de a slabi. Rusia motiv pentru care a și investit deja zeci de miliarde de dolari inarmand Ucraina sa aibă cu ce sa își distrugă țara și sa își sacrifice cetățenii. Ucraina fiind un exemplu de democrație unde cei de alte naționalități inclusiv ruși nu au dreptul sa folosească de limba maternă, atât de democrata încât șefii de state din UE merg in pelerinaj la Kiev sa îl asigure pe Zielinski ca Ucrainei i se va asigura imediat un statut preferențiale. Deci despre ce se teme Rusia?

  31. @ics: Ai probe pentru ceea ce spui, sau bati cimpii, indrugind verzi si uscate, dupa cum iti este naravul de trol hungarist si prorus?

  32. @Anonim
    Daca tu nu stii ca Ucraina este cel mai ticalos stat din Europa geografica, cel mai corupt, placa turnanta a spalarii de bani, a traficului de persoane, de organe si copii pentru organe si pedofilie, atunci esti un editat de editat incurabil! Sunt interese majore in Ucraina pentru ca acolo se fac toate treburile cumplit de murdare de care se bucura oligarhia si politicienii europeni, nu pentru ca Ucraina ar fi un stat democratic. Colac peste pupaza, inainte de intrarea armatelor ruse, Ucraina fabrica arme biologice de distrugere in masa . Cum au intrat rusii, cum s-a oprit ca din buton toata pandemia. Sa negi faptele astea evidentiate prin marturii pana si in Congresul SUA, este din partea ta dovada cat esti de editat, editat, editat, cum zicea mumia Lenin. Iti las tie placerea sa inlocuiesti cuvintele „editat” cu „geniu” sau „intelept” sau „vizionar”. Bucura-te ca esti un editat.

  33. @Anonim,
    Firește că am, habarnistule.
    Ucraina are de 1.83 de ori mai multe condamnări CEDO pe cap de locuitor față de cele ale Rusiei.

  34. @ics: Ucraina nu e in UE. Te-ai referit la Romania, mincinos ordinar, spunind despre ea ca este cel mai putin democratic stat din UE, dupa cum rezulta din ‘rapoartele cazurilor CEDO’. Ultima este o constructie pasareasca in limba romana. Poate voiai sa spui ‘raportarea cazurilor la CEDO’. Si mai aveai tupeul sa dai lectii de limba romana. Asa e cind mancurtii se urca in copac de unde guita de zor.

  35. @Anonim,
    Ah, scuză-mă, credeam că nu faci parte din categoria habarniștilor care încă nu au aflat că România este cel mai condamnat stat la CEDO: are 1.86 X nr. condamnări TR, 2.25 X nr. condamnări UA și 4.15 X nr. condamnări RU. RO are la fel de multe condamnări cu privire la sistemul electoral (sau ăsta nu ține de democrație?) ca RU (la o populație de 7 ori mai mică); dublu nr. de condamnări cu privire la discriminare (aici o fi vorba de principii democratice?); de 2.5x mai multe condamnări față de RU și de 1.8x față de UA la condamnări pentru tratament inuman; are condamnări pentru tortură (ultima e în 2010 – când RO era membru NATO și UE – într-un caz în care poliția a bătut un presupus hoț până când l-a băgat la terapie intensivă, unde a și murit; țin minte un caz recent – pe care nu l-am urmărit, dar nu încă la CEDO – în care polițiștii l-au dus pe un om în câmp unde l-au bătut și apoi au urinat pe el).
    Nu știu ce înțelegi dta prin „democrație”, însă îți garantez că RO – țara în care cazul mineriada nu este rezolvat nici astăzi iar unui turnător (re)cunoscut i-a fost emisă o hârtie care-i permitea să urineze la rându-i pe lege și să ocupe cea mai înaltă funcție în stat – ar primi maxim notă de acces la reexaminare în toamnă.

  36. @ics:

    Scrii in limba romana sau in pasareasca? Faceai mare caz de exprimarea corecta in limba romana, ipocritule. Ce inseamna deci 1.86 X si alte asemenea pasarisme?

    Ceea ce conteaza este numarul condamnarilor raportat la populatie. Din acest punct de vedere, Romania nu este cel mai condamnat stat la CEDO din Europa, fiind precedate de 3 state din Europa de Vest, doua chiar foarte democratice, ma rog, asa se vorbeste. Romania este urmata indeaproape de Ungaria, la doar un loc distanta.

    In consecinta, vezi-ti intii birna din ochi si apoi cauta paiele de pe hainele altora, mancurt guitator si mincinos ce esti.

  37. @Anonim,
    După ce ce am publicat mesajul, mi-am dat seama că nu am făcut și o legendă.
    Primele și ultimele cifre statistice se referă la condamnări raportate la populație; cele din mijloc sunt comparații pe numere absolute.

    Ai dreptate, RO nu este cel mai condamnat stat în Europa raportat la populație (ca să nu convertesc fișiere, am calculat doar pt state cu peste 1000 de condamnări), este al 2-lea (are 1.38 X condamnări HU sau cu 38% mai multe condamnări decât are HU).
    Probabil că dta obișnuiești să dai peste monitor cu degetele murdare de rahat după ce te scarpini la hemoroizi și d-aia nu vezi bine ce citești, altfel nu-mi explic de unde ai scos concluziile alea complet greșite când rapoartele CEDO sunt atât de ușor de găsit…
    Am ajuns la concluzia că problemele dtale cognitive sunt de natură biologică și deci aș fi un ticălos să mă supăr pe o persoană cu nevoi speciale ca domnia ta.
    Să fii iubit!

  38. @ics:

    Prin textul de mai sus iti dai arama pe fata de rimator sadea si inca mai aveai tupeul sa pretinzi respect, pozind in om educat.

    Romania nu are nici pe departe o mie de condamnari ci doar 64 (anul 2020), fiind al 12-lea in Raportul Curtii de la Strassbourg, dupa numarul de condamnari raportate la populatie, aproximativ cu 15% mai multe decit Ungaria, care e pe locul 14.

    Ai deci grija ce lingi si unde. Dauneaza si la creier nu numai la stomac.

  39. @Anonim,
    Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul.
    În primul rând, statistica se interpretează pe intervale relevante; în al doilea rând, chiar și admițând că anul 2020 ar fi el singur relevant, Ungaria are 3.19 condamnări la M de locuitori față de România cu ale sale… 4.38.
    Ca un adevărat analfabet, te-ai și încurcat în nr. de condamnări așa că…
    Marș, măh!

  40. @ics:

    Prostul nu e prost destul daca nu e si mirlan sadea, basca mincinos nerusinat. In 2020, Ungaria are 28 de condamnari, respectiv 0,00287 condamnari la o mie de locuitori iar Romania are 64 de condamnari, respectiv 0,00331 la o mie de locuitori – Vedemjust. In total, pe perioada 1959-2020, sint 1393 de condamnari, dupa Libertatea. Nu am gasit nicaieri datele pe care le dai tu iar tu nu dai sursa. Daca te-ai pus pe lectii de limba romana, scrie in romaneste, nu in pasareasca de internet, doar ca sa faci impresie. Nu arati decit ca esti o nulitate cu ifose.

  41. @Anonim,
    De la CEDO am datele.
    HU are mai mult de 28 de condamnări în 2020 și RO are mult mai mult de 64; iar Libertatea probabil că vorbește aceeași limbă a idioților cu care ne „încânți” și dta atât de insistent.
    De la CEDO, analfabetule, de acolo am cifrele, pentru că eu lucrez doar cu date oficiale nu cu gazete de perete.

  42. @ics:

    Vedemjust tot gazeta de perete este?

    Daca nu vorbesti de pe pereti, da exact adresa sursei. Altminteri, esti doar un scandalagiu de circiuma.

  43. @Anonim,
    CEDO c. ONG-ul unui individ dat afară din magistratură; cred că am să merg pe CEDO.
    Ce interes aș avea să te ajut să devii mai puțin ne-deștept?
    Hai, fie, arăt încă o dată bună-credință (probabil că platforma cenzurează adresele web): www punct echer punct coe punct int.
    Ajungi la ultimele date publicate cu 3 apăsări de maus (dacă nu te ajută capul să le accesezi, înseamnă că locul dtale nu e aici).

  44. @ics:

    Ceea ce ai dat tu este o impostura. Cunosc adresa CEDO (ECHR). Datele tale nu sint de gasit.

    Uite adresa de la ECHR de unde cel ‘dat afara din magistratura’ isi ia datele: https://www.echr.coe.int/Documents/Annual_report_2020_ENG.pdf. Romania are 64 de condamnari in 2020 si Ungaria 28, ceea ce nicidecum nu inseamna 4,38 respectiv 3,19 condamnari la un milion de locuitori, asa cum aiurea latrai tu pe 23 iunie, la 15:04, ba inca si pe 26 iunie, la 18:54, in pasareasca ta mincinosa. Sint aceleasi date reproduse si de alte publicatii, despre care tu, desteptul pina la genunchiul broastei, ziceai ca sint gazete de perete.

    Nici statistica similara din anul 2021 nu confirma datele tale. Pur si simplu, bati cimpii si rigii din strafundu-ti coclit de ura sovina.

  45. @Anonim,
    Mea culpa, uite că toți suntem supuși erorii; îți prezint și scuze: deși ești de obicei analfabet, aici nu ai fost.
    Însă pe fond nu s-a schimbat nimic: România e tot pe 2 după GR pe întreaga perioadă și tot prima în 2020 la nr. de condamnări raportate la nr. de locuitori.

  46. @ics: Scuzele tale sint ipocrite, deoarece ai demonstrat ca esti necinstit, vorbind aiurea desi pretindeai ca te bazezi pe sursele CEDO, pe deasupra si mojic. Oare de ce ‘mojic’ este, in limba romana, un imprumut din limba rusa? …

    Continui sa minti: Romania nu este prima in 2020 dupa numarul de condamnari raportat la numarul de locuitori, ceea ce ti-am spus deja.

  47. @Anonim,
    Scuzele sunt o reflexie, neavând personalitate prin sine; e treaba dtale ce faci cu scuzele respective.

    Sigur că RO nu e primul, este al 2-a după Grecia; bine, dacă luăm în considerare state-sat (precum Malta sau San Marino), mai cade vreo 2-3 locuri, însă tot rămâne în top și tot are 2.8x condamnări RU (3.57x pe tot intervalul).

  48. @ics:

    Daca nu erai mojic si in ultimul mesaj, le acceptam, desi, avind in vedere antecedentele, nu erau de acceptat.

    Nici Ungaria nu e departe, deci matura in fata usii tale, inainte de a te uita peste gardul altora.

  49. @Anonim,
    Faptul că datele pentru HU – un alt stat vecin – arată o situație apropiată de RO doar întărește ceea ce spuneam: UA se află – în spațiu – departe de state care pot fi considerate „democrații bazate pe lege”.

  50. @ics: Curios, dar, in clasamentul pe 2020 publicat de Vedemjust, Ucraina are sensibil mai putine condamnari raportate la numarul de locuitori decit Ungaria si Romania, fiind pe locul 19, fata de 14, respectiv 12. Rusia sta chiar si mai bine, locul 21. Totusi, in cifre absolute, lucrurile arata altfel.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.