Deca: Fac apel la cadrele didactice să supravegheze elevii

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, face apel la cadrele didactice să supravegheze elevii fără să renunţe la greva de avertisment de miercuri, susţinând că este „absolut normal” să nu existe sincope în procesul educaţional.

„Eu fac apel la cadrele didactice, care, sigur, trebuie să desfăşoare protestul la şcoală, să supravegheze elevii, chiar dacă nu ţin orele, pentru că este absolut normal să nu avem sincope în procesul educaţional şi să nu aducem nici necazuri familiilor care ştiu că au copiii la şcoală în anumite intervale orare. Deci fac apel la cadrele didactice, care ştiu că sunt extrem de responsabile şi ţin foarte mult la starea de bine a copiilor, să poată să efectueze această perioadă de supraveghere fără să renunţe la greva de avertisment deja anunţată. Cred că se poate realiza acest lucru şi semnalele noastre sunt că în majoritatea cazurilor lucrurile aşa se vor întâmpla”, a transmis marţi Deca la postul de televiziune Digi 24.

Cât despre greva generală a federaţiilor sindicale din învăţământ, anunţată pentru luni, ministrul Educaţiei şi-a exprimat speranţa că nu o să se ajungă în situaţia ca această formă de protest să fie declanşată, menţionând că miercuri va avea o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din învăţământul preuniversitar.

„Eu încă sper să nu ajungem în situaţia în care această formă de protest, greva generală, să fie declanşată. Noi am avut o întâlnire cu liderii federaţiei sindicale pe 9 mai. Multe lucruri, din păcate, nu ţin de Ministerul Educaţiei. Mâine o să avem o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din preuniversitar, pentru că avem un proces pe care o să îl demarăm şi anume negocierea contractului colectiv de muncă, unde sunt incluse o serie de chestiuni care ţin de concedii, de facilităţi pentru cadrele didactice, de măsuri de sprijin şi sperăm ca în zilele următoare să aibă loc şi întâlnirile cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Ministerului de Finanţe, reprezentanţii Guvernului, care pot să avanseze discuţii şi vizavi de grila salarială, pentru că acolo este chestiunea care doare cel mai tare”, a punctat Deca.

Totodată, ea şi-a exprimat încrederea că există responsabilitate atât din partea federaţiilor sindicale, cât şi din partea Guvernului, „în ideea de a găsi un acord, o soluţie rezonabilă, decentă, pe solicitările cadrelor didactice”.

„Ar fi, din punctul nostru de vedere, un sacrificiu inacceptabil ca această generaţie de elevi să nu poată finaliza, să nu poată da evaluarea naţională, examenul de bacalaureat şi considerăm că mai este mult până acolo, avem în desfăşurare bacalaureatul special. Bacalaureatul special se desfăşoară în condiţii normale, am verificat acest lucru, ne-am asigurat că acest lucru se întâmplă, în ciuda grevei de avertisment ş.a.m.d. Suntem convinşi că nu-şi doreşte nimeni să avem probleme cu finalizarea anului şcolar sau cu examenele naţionale şi vom găsi soluţiile necesare ca să putem preveni orice fel de întrerupere a procesului educaţional”, a spus Deca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Părinții responsabili își trimit copiii la meditații! La școală nu se învață nimic. Te duci bou și te întorci vaca! Inspectoratele nu verifica modul de predare a materiei și nici calitatea învățământului. Profesorii ar trebui evaluați lunar și în funcție de rezultatele obținute de elevi ar trebui plătiți. Și profesorii cu elevi olimpici si cei ai caror elevi nu iau bacul sunt plătiți la fel. Huuo panaramelor! Sunteți peste 300.000 de cadre didactice interesate doar sa va dea statul fara sa produceti ceva. La stana, ba!

  2. si pe vremuri se meditau copiii, cand i-am povestit mamei ca o colega mi-a spus ca se mediteaza, m-a intrebat:vrei sa te meditedizi? Raspunsul a fost:”cum sa ma meditez?” mi s-a parut o rusine, ca si cum as fi incompetent sa inteleg singur ce-i scris in manual, in culegerea de probleme. Parintii isi mediteaza copiii pt ca sunt constienti ca au IQ scazut si nu inteleg sau pt ca sunt atat de lenesi incat nu au incredere ca fara meditatii pot invata. Sa spunem ca profesorul este slab, dar tu nu stii sa citesti? Daca stii de ce nu intelegi? Nu te duce capul? Asta este. Daca esti atent in timpul orei, daca iei notite lectia este invatata din clasa. A trebuie sa te harjonesti, sa butonezi telefonul…atunci mediteaza-te, daca parintii au prea multi bani si nu stiu sa te faca sa intelegi ca scoala are rol de a iti dezvolta inteligenta, capacitatea de analiza si sinteza si implicit de a reactiona rational intr-o situatie stresanta. Ma inchin in fata profesorilor care m-au exersat memoria prin intrebari recapitulative si de corelatii. Biologia este o lectie a evolutiei de la euglena verde la om=ontogeneza, Geografia este istoria mediului, iar Istoria este propria noastra viata. Fizica si chimia ne ajuta sa nu ni se para un miracol ci o realitate diferite intamplari.

  3. Deca a produs reformă în învățământ, aia a României Educate cerute de Iohannis fix de un deca, de la care-i vine de fapt numele. adică puținătate, diminuare. Stă acum îngrozită după ce și-a cules roadele reformei că în timpul grevei elevii nesupravegheați o să se taie între ei. Nu mai bine și-ar agăța eșarfa în rotativă și ghilotina acesteia ar elibera-o de grijile părintești pentru soarta învățământului?

  4. Meseria de SUPRAVEGHETOR -CIRIPITOR , a fost și a rămas o meserie apreciată în orice regim , spre deosebire de *huliții cititori-încasatori de la ENEL sau de frezorii-rabotori ( de altfel, pe cale de dispariție) . Numai că dacă în trecut mai era APELUL cu * ÎNVĂȚAȚI , ÎNVĂȚAȚI,ÎNVĂȚAȚI ! * , acum în Kolonie au rămas numai cu *SUPRAVEGHEAȚI , PLAGIAȚI și FRAUDAȚI !

  5. Cel mai concludent exemplu al educației românești din ultimii 34 de ani este doftorul în științe Bode! De alții nu mai vorbesc, au avut alții din educație să-i spele! Asta-i educația făcută de sistemul de învățământ sub înaltul patronaj atât al lui Petrov cat și al lui Johannis. De la Petrov (doctor în școala vieții) am învățat cum să beau sa nu ma imbat iar de la Johannis nu am învățat nimic. 19 de ani degeaba! Succesuri cu educația voastră făcută atât la stat cât și la spritu haret. Scoateți numai filozofi(„tampiti”, după Petrov)!

  6. Pai cum sa-i supravegheze dascalii pe copii ? Pai nu au destule belele facute de „copiiidestepti”in timpul orelor ? ba chiar iau si bataie ? Pe copiii nu ai voie sa-i pedepsesti ,dar dascalul ce merge cu capul spart la spital si-a dat probabil singur cu toroipanul in cap nu ?Duamna sinistra de la „ieducatie”mai are si alte idei ? De alea din „Rominia educata”?

  7. Terminati cu prostiile! Terminati cu reformele! Afara cu Deca si cu PNL,PSD, USR, UDMR si mai nou afara cu AUR alti tradatori! Turcii au un sistem de educatie bazat pe metoda Spiru Haret. Este un succes total. Nu au schimbat nimic in ultimii 30 de ani. Noi aveam aceeasi metoda in 1989 si acum suntem varza! Unde sunt scolile de meserii si maistrii care castigau si erau respectati cat un medic? Asta-i normalitatea in orice tara cu adevarat educata…Profesorii au toate motivele sa intre in greva si ar tebui si noi sa facem greva generala ca sa-i sustinem. Au prea multe absurditati de administrat, una fiind educatia de gen!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.