Descoperire făcută de medici despre variola maimuței

Centrul medical care a depistat primele cazuri de variola maimuței în Spania susține că au fost transmise pe cale sexuală

Bărbați tineri (deși unul are 61 de ani) și care fac sex cu bărbați. Acesta este profilul primelor cazuri confirmate de variolă de maimuță în Spania, toate depistate în aceeași clinică din Madrid, Centrul Sandoval, principala referință pentru diagnosticarea și tratarea bolilor infecțioase cu transmitere sexuală, scrie EFE.

Jorge Romero, directorul acestei clinici publice – situată în Chamberí și frecventată de comunitatea LGTBI pentru prevenirea și tratarea bolilor cu transmitere sexuală – este convins „cu toată certitudinea” că variola maimuței va ajunge să fie considerată o boală cu transmitere sexuală.

„Se transmite pe cale sexuală. Un alt lucru este că se transmite și pe alte căi. Dar bineînțeles că se transmite prin relații sexuale”, a explicat el joi.

Microbiologii Centrului Sandoval, Irene Díaz de la Torre și Jorge Pérez, au trimis joi la Serviciul de Sănătate Publică al Comunității din Madrid probe de sânge, urină și spermă de la alți 11 bărbați, șapte miercuri și patru joi. Toți ar fi venit la centru cu o infecție similară cu cele ale primelor șapte cazuri confirmate de variolă de maimuță în Spania.

Varicela maimuțelor se caracterizează prin simptome precum febră, mialgie, ganglioni limfatici umflați și erupții cutanate similare cu cele ale varicelei.

Directorul centrului a dat asigurări pentru 20minutos că „în cei aproape 100 de ani” de existență a clinicii, fondată în 1928, nu a mai fost întâlnită această variolă „cu simptome atipice și diferite de orice altă BTS (boală cu transmitere sexuală) clasică”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Lgbitisti cu Q in coada atenție că, variola maimuței este mai mortala decât Sida,Sinu! Trebuia să vina un moment sa se aplice Biblia și toți poponarii sa plătească pentru curvăsărie, inclusiv în politică!

  2. Multi veti ramane surprinsi vazand cum se umfla ganglionii pe corpul unor actori, politicieni si altor „eroi” mult-indragiti de gloata globalista.

  3. Păi bre lgbtq_pomohaci,. apoi chiar să te dai și la maimuțe,. Totuși, o minimă prestanță și exigență,..

  4. Faceți o mare confuzie între cele două boli:VARICELA NU E TOTUNA CU VARIOLA!!!

  5. Care o fi regulat maimuta, ca pe ala care a mancat lililacu sau pangolinu nu nu l-am aflat?

  6. „în cei aproape 100 de ani de existență a clinicii, fondată în 1928, nu a mai fost întîlnită această variolă cu simptome atipice și diferite de orice altă BTS”!
    Deci încă o operă de laborator a lui Fauci, la fel ca „tulpinile” de CoVid…

  7. sunt mult mai inteligente decat oamenii care cred in „boli”…? boala este a mintii vad.

  8. Vai de femeile care au barbat bisexual. Secretul medical permite ca ele sa nu fie informate daca barbatul are HIV sau variola maimutei.

  9. Acum poate înțeleg și galbejitii lui Rareș și gorghiu care promovează păcatul de gen

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.