Novak Djokovic ratează Indian Wells pentru că nu este vaccinat

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost constrâns să declare forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), neputând intra în Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19, au anunţat organizatorii competiţiei, citaţi de AFP.

Djokovic, care a solicitat fără succes o derogare specială din partea autorităţilor americane în ultimele săptămâni, se va afla astfel în imposibilitatea de disputa şi celălalt Masters 1.000 programat în această primăvară în SUA, la Miami (Florida), peste două săptămâni.

„Novak Djokovic a declarat forfait”, au precizat organizatorii californieni duminică seara, într-un scurt comunicat, adăugând că georgianul Nikoloz Basilaşvili va lua locul sârbului la tragerea la sorţi a tabloului masculin.

„Nole” solicitase o dispensă specială din partea autorităţilor locale, în ultimele săptămâni. „Dacă mi se refuză, mă voi retrage de al Indian Wells, bineînţeles, înaintea tragerii la sorţi”, asigurase jucătorul.

Federaţia americană de tenis şi organizatorii US Open, turneul de Grand Slam din Statele Unite, au susţinut demersul sârbului, fără succes însă. Prin urmare, el nu va primi niciun tratament special din partea autorităţilor de la Washington, care nu permit intrarea în ţară a călătorilor internaţionali nevaccinaţi împotriva coronavirusului. Iar Agenţia de securitate a transporturilor din SUA (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic este co-deţinător al recordului de titluri de Mare Şlem (22), alături de spaniolul Rafael Nadal. Sârbul a început luni cea de-a 379-a sa săptămână ca lider al clasamentului mondial, record absolut. Eliminat săptămâna trecută în semifinalele turneului ATP de la Dubai, Djokovic are un avans de 380 de puncte faţă de spaniolul Carlos Alcaraz, ocupantul locului secund.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Iar si tot vor sa insiste in forta conditionand cu inteparea. Asadar, atentie pentru toti din Romania, se reia afacerea globala cu mai multa furie si forta, beliti ochii mari pana va decideti ce vreti.

  2. Paguba in ciuperci. Nu stiu ce sa mai oboseste sa participe la competitii care conditioneaza accesul in functie de faptul ca esti otravit ori ba. Sau sa intre in tari care conditioneaza accesul in functie de acest nazism medical.

  3. O mare porcarie americana. Pandemia in multe tari a incetat sa fie oficial pericol. Noua orientare sa castige ucraina, sua, grecia, anglia. Dar nu sarbul, caci Serbia este cu Rusia. Chestie politica pana la urma.

  4. Potrivit organizatiei teroriste OMS, vom avea in curand o noua pandemie. Vedeti noile sanctiuni prevazute pentru incalcarea normelor din domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic. Rafila si gasca afiliata, se pregatesc sa va dea teapa, inca o data, pe o reteta verificata. slava

  5. parca Pfizer recunoscuse ca terapia genica experimentala are grave reactii adverse si ca nu.si asuna nici un fel vina Sau raspundere legala,fiecare semneaza pe propria raspundere despre ce obligativitate vorbim pandemia a disparut,asta.i delir ,nebunie si Total rea intentie.

  6. Titlul corect la stirea asta ar fi trebuit sa fie asa: Amerlocii ii refuza lui Nole dreptul de a participa la Turneul nustiucare printr-o masura abuziva, discriminatorie.

  7. Nu trebuia sa declare nimic. Declarand forfait, e de acord implicit cu obligativitatea vaccinarii. Avocatii platiti oricum gras l-au sfatuit prost. Nu el trebuie sa declare ceva, ci organizatorii trebuie sa explice de ce discrimineaza.
    Novak Djokovic legal team – US Garbage Law System = 0-1

  8. Iar vorbiti pe nas, din respect pentru cititori, sirbului nu i se refuza vreun drept, el refuza dreptul sa intre in SUA, iar asta n-are legatura cu tenisul.

  9. pentru clarificare: vaccinarea este obligatorie doar pentru strainii, adica jucatorii americani pot participa nevaccinati.

  10. Sa fiu in locul lui Djokovici as ridica idea unui REFERENDUM MONDIAL ,asupra pandemiei si terapiei genice OBLIGATIRIE despre ce crede popularia mondiala despre acest experiment si ce cred ca ar trebuie sa pateasca administratorii si guvernele tarilor.

  11. Nu v-ați prins. Chestia că nu e vaccinat e un fel de frecție
    la un picior de lemn. Adevăratul motiv e altul. Din moși-strămoși
    americanii au un ghimpe pentru sârbi (slavi). Tot mapamondul știe că sârbii
    au fost, sunt și vor fii „kuurr și izmene” cu rușii. Capisci (?!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.