DNA cere ridicarea imunității ministrului Agriculturii

DNA cere ridicarea imunității ministrului PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu și instigare.

UPDATE Cererea DNA privind ridicarea imunității parlamentare a lui Adrian Chesnoiu va fi supusă aprobării deputaților marți.

„Procurorul șef al D. N.A. Crin Nicu Bologa a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor și în prezent având funcția de ministru“, arată DNA.

Ministrul respectiv, despre care se spune că ar fi Adrian Chesnoiu, este acuzat de :
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
– instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni),

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.
Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.
De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de șase volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 1 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

  1. DNA ar trebui sa investigheze si emiterea de catre ministru invatamantului a unui ordin de numire ca rector al Universitatii Constantin Brancusi al socrei lui Cheznoiu. Se pare ca acest ordin a fost emis incaland toate normele legale, ordinul fiind dat in urma unei hotarari a Tribunalului Bucuresti, hotarare care nu era definitifa si nici executorie. Probabil, se cunoaste faptul ca domnul Cheznoiu si-a facut doctoratul la Univeristatea de Agronomie din Bucuresti.

  2. singura preocupare a lu Chesnoiu,
    ordin de sus,
    e transformarea Romaniei in tara producatoare de bio-diesel.
    ” viitor de aur
    tara noastra are „-cand infloreste rapitza……

  3. Ce harnic este DNA cand este vorba de membri PSD.
    Ati vazut vreo cere de investigare a furturilor din pandemie. S-a cerut cumva ridicarea imunitatii lui Orban, Catu sau vreun dosar impotriva domannei Mihailescu sau domnului Vlad Voiculesc? deci miliardele furate in pandemie NU conteaza. Conteaza ca a fot angajat un sef de serviciu. Paguba – 33.000 de lei.
    Vedeti de ce a ajuns asa Romania?
    Pentru ca NU avem JUSTITIE!!! ea este aservita complet unor interese straine!!!

    Pe cine o fi deranjat ministru agriculturii in politica sa agricola?

  4. I-a deranjat pe stăpâni, pe americani, pe nemţi, pe francezi, acum mai nou poate pe ucraneni. DNA este o slugă în slujba marelor puteri, nu este o instituţie românească. Abuz în serviciu, rahat, instigaţi sub forma participaţii improprii, alt rahat. Când se fură miliardele nu se investighează, pentru că acestea ajung în conturile străine şi atunci este bine. Cel mai mare duşman al poporului român este DNA şi SRI, pe care acest amărât popor le finanţează cu miliarde de euro.

  5. MAI DOCUMENTEAZA-TE CA D.POPESCU A FOST RECTOR CU ANI IN URMASI DUPA CE S-A CERTAT CU GORUN A FOST DATA JOS.

  6. Bologa confirma regula securista a acestor ultimi 30 de ani. Capetenia DNA provine din pepiniera din Salaj, toti scoliti in ale drepti-ului in unitatea clujeana. Lista acestor nepoti minune este uriasa, mai toata lumea le cunoaste performantele profesionale.

  7. aceasta structura, asa zis specialiszata pe mare coruptie, este de facto o golanie care se ocupa de tertipuri de nivelul unui plutonier din mediu politienesc de la un mic birou de cercetare penala. iar acest nimeni, ca si altii instalat la agricultura bonusului apia – a nu-ti mai lucra paamantul ca piata sa abunde de smenul intermediarilor stipendiati – este un biet golan. un prapadit care a prins o sinecura si si-a platit niste obligatii. nici macar un bandit al administratiei si nici capabil ca traga ultimile tunuri, caci marile hotii sunt deja luate…jalnic !

  8. Johanis nu mai putea permite unui Daea 2 sa existe ca ministru in guvernul ‘MEU’ de tradatori de tara. Este clar ca s-au facut presiuni de afara asupra sa sa se scape de Chesnoiu, un adevarat profesionist si patriot roman. S-a gasit calea eleganta cu securistii din DNA. Va fi plimbat ani buni cu un dosar fabricat dar esentialul a fost ca nu mai face parte din guvernul ‘MEU”. Ciolacu a fost de acord cu alungarea lui Chesnoiu din guvern. De altfel nici un lider pesedist vandut nu i-a tinut partea.

  9. …Vezi domnule Cheznoiu dacă ai vrut binele românilor și n-ai aplicat „ÎNVĂȚĂTURILE UE-URSULA ȘI BIDEN CĂTRE FIICA LOR KOVEȘI” ȘI AI CREZUT CĂ EȘTI DE MINTEA ȘI VOINȚA MATALE!!!

  10. Aberatii cu puterile straine care au vrut sa-l dea jos pe Chestnoiu Cel care a hotarat acest lucru este dragul si patriotul nostru Iohanus curde fer

  11. Nenorociti, ticalosi….oricine este oleaca mai destept si mai priceput trebuie „paradit” ! Aceasta este cerinta CIA in Romania ….exact ca in Guatemala .

  12. Nenorociti, ticalosi….oricine este oleaca mai destept si mai priceput trebuie „paradit” ! Aceasta este cerinta CIA in Romania ….exact ca in El Salvador .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.