Drulă: La Bruxelles nimeni nu înțelege de ce Guvernul vrea să menţină pensiile speciale

Liderul USR, Cătălin Drulă, acuză PSD şi PNL că menţin pensiile speciale „cu preţul pierderii” miliardelor de euro din PNRR.

Drulă se află zilele acestea la Bruxelles pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai UE, informează USR. El a discutat cu comisarul pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, despre situaţia absorbţiei fondurilor europene în România şi urmează să aibă o întrevedere cu comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders.

„La Bruxelles, nimeni nu înţelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României şi să menţină pensiile speciale şi, în acelaşi timp, să piardă bani gratis, miliarde de euro care ar trebui să ne vină prin PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia şi răutatea unei guvernări care pune specialii pe primul loc şi e gata să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele, autostrăzile pe care trebuie să le facem prin PNRR, doar pentru a-şi păstra privilegiile”, a declarat Drulă.

Potrivit acestuia, USR este „singurul” partid care se opune pensiilor speciale şi este cel care a trecut eliminarea acestora în PNRR.

„Partidul extremist din Parlament tace mâlc şi este de acord cu această guvernare că specialii trebuie să aibă privilegii, alte drepturi decât noi, restul oamenilor, care primim pensie pe baza a ceea ce am contribuit. Este nedrept, este incorect, este rău pentru România că vor să menţină aceste pensii speciale”, a transmis Cătălin Drulă.

USR menţionează că, printr-o scrisoare adresată Guvernului, Comisia Europeană a avertizat că proiectul PSD – PNL „nu face nicio reformă a pensiilor speciale, având un impact foarte mic” asupra cheltuielilor bugetare în domeniu.

„Totodată, CE nu a marşat la minciuna pe care Guvernul PSD-PNL a spus-o Băncii Mondiale pentru a elimina orice discuţie despre reforma pensiilor militare. Cerem PSD-PNL, susţinuţi în tăcere de AUR, să nu mai pună interesul specialilor mai presus de binele tuturor românilor”, se arată în comunicatul USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

38 de Comentarii

  1. — DE CE se incapatineaza Clasa Politica sa pastreze Pensiile ENORME , nesimtit de Speciale ?

    RASPUNS : Deoarece Clasa Politica romaneasca ( exponentii ei cei mai cunoscuti ) au ” scheleti in dulap „.
    Politicienii romani sunt egectiv . i n f r a c t o r i . avind Dosare Penale in dulapurile si sertarele Justitiei Romanesti si Serviciilor .

    Clasa Politica Romaneasca este compromisa 100 % .

  2. Pana acum numai USRul e împotriva pensiilor soeciale. Mai asteptam.
    Cur cubeul politic aceeasi mizerie o abureste!
    Hauristii sunt pe fata cu pensiile speciale.
    Asteptam să se separe apele.
    Acum sunt 2 partide:
    Cu pensii speciale;
    Fara pensii speciale.
    Hai, alegeti ….
    E nasol, dar nu ecalta varianta.

  3. Daca dulapul are tupeu sa taie privilegiile mafiei care-l inconjoara o termina ca Ceausescu???
    Mafia in secunda nr.2 declanseaza detronarea Dulapului si gaska ce-l inconjoara.
    Ma bucur ca Ceausescu e pe deplin razbunat.NICIODATA dulapul nu o sa taie pensiile speciale,indiferent de ce zic aia de la bruxel ???

  4. Mai rangă ruginită, care militar va accepta sa te slujească 24/24 și să moară pentru tine pentru un salariu de mizerie și o pensie de mizerie. Daca făceai armata, nu vorbeau așa. Ți-ar prinde bine câteva luni de mobilizare și să sari cu parașuta care nu se deschide! Huuo jigodie tradatoare de neam și țară!

  5. Ferma animalelor George Orwell . L au impuscat pe Ceausescu ca sa ii ia locul SUINELE. Cu cate guri mananca parazitii de lux de lux de la ASF,Cotroceni, Consiliul Concurentei, Cei cu fondurile europene!!, ANRE< ,etc). Auzi nene, avem MAE dar ne trebuie Agentia pentru romanii de pretutindeni!. Sistemul asta suin a distrus Romania, a saracit si alungat romanii in pribegie. As vrea ca tot tinereul sa emigreze sa vedem cine mai intretine suinele lui George Orwell. Soriciul a devenit impenetrabil de gros. Dar stati linistiti, mamaliga e moale.

  6. toate pensiile obtinute prin contributivitate sunt morale. Toate pensiile obtinute altfel sunt imorale. Poate sunt si ilegale , neconstitutionale . Cei care sustin pensiile speciale au un interes.
    Cum se poate ca marea majoritate a tarii cere intrarea in legalitate si desfiintarea oricaror privilegii totusi acest lucru nu se face. Nu exista nici un om politic care sa-si asume aceasta lupta pentru intrarea in legalitate si aplicarea dreptatii sociale?
    Sunt disperat, cred ca suntem pierduti.

  7. Mi-a plăcut cum a introdus Drula întâlnirea cu Sejourne:
    is going / growing strong [..] in the even tighter to cum. ?

  8. Pensii speciale pt toată lumea!
    Hai cu pensii speciale si pt contribuabilii normali!

    Recuperați cei peste 300 miliarde de euro jefuiți de la romani in ultimii 30 de ani si distribuiti-i la pensionarii furați si prea ocupați cu munca ca sa înțeleagă jafurile care s-au produs pe vremea lor.

  9. De ce a mai fost plătită WORLD Bank milioane de euro pt consultanta pe problema pensiilor in România dacă nu s-a rezolvat nimic? In conturile căror beneficiari finali persoane fizice au ajuns banii?
    Nu va mai saturați de furat? Nu furați intr-o speța, furați in alta speța. Toti.

  10. Acu nu mai vreti o tara ca afara?Ne laudam ca ne apara NATO,dar incalcam cu nonsalanta tratatul de aderare…Toate statele NATO si UE platesc pensii militare necontributive si nu le mai taie sau reformeaza nimeni!

  11. Ion ai pensie speciala ?!! Exista pensii militare in Europa dar sunt in raport de solda primita si de contributie. La noi este pe dos.

  12. „Mai rangă ruginită, care militar va accepta sa te slujească 24/24 și să moară pentru tine pentru un salariu de mizerie și o pensie de mizerie.” DE 30 DE ANI(ORI SE SUPĂRĂ ORI NU)MILITARII ANGAJAȚI NU AU MURIT „PENTRU MINE” CI PENTRU USA-! AM AVUT ARMATA POPRULUI CARE TIMP DE UN AN ȘI 4 LUNI SE INSTRUIA,MUNCEA,EXECUTA ORDINELE DE A APĂRA ȚARA ȘI POPORUL,BĂIEȚII INTRAU COPII ȘI IEȘEAU BĂRBAȚI! CINE ÎI PUNE PE ACEȘTI CALIFICAȚI AI MORȚII SĂ MOARĂ PENTRU UCRAINA,PENTRU USA-V-AȚI ANGAJAT ÎN ARMATĂ PE SALARIU-NU VĂ MAI CONVINE -RENUNȚAȚI-SUNT SUFICIENTE LOCURI DE MUNCĂ OCUPABILE-IAR O ARMATĂ CU MAI MULȚI GENERALI CA SOLDAȚI -CUM NE VA APĂRA PE NOI ȘI DE CINE-CĂ DACĂ STAI PE CURUL TĂU ȘI NU BAGI BEȚE,DRONE,ELICOPTERE PRIN GARD,.,ȘI NU DESCHIZI ȚARA ȘI FINANȚELE ȚĂRII CUI TE REGULEAZĂ PE LA SPATE-NU TE ATACĂ NIMENI ! CÂND NE-A ATACAT :SERBIA,MUNTENEGRU,CROAȚIA,BOSNIA,SIRIA,IRAKUL,LIBIA,AFGANISTANUL,YEMENUL,CA NOI SĂ NE MÂNDRIM CU EROII CĂZUȚI ACOLO?ORI CÂND NE-A ATACAT IRANUL CU RACHETELE LUI NEVĂZUTE-NEAUZITE DOAR DE ISRAEL-DE AM DESCHIS ȘI TRANSFORMAT DEVESELU ÎN BAZĂ AMERICANĂ ȘI ȚARA ÎN PROTECTORAT!..LA FEL ȘI CU MAGISTRAȚII,POLITICIENII -NU LE CONVINE SALARIUL ȘI PENSIA -SĂ RENUNȚE ȘI SĂ-ȘI CAUTE SLUJBE !

  13. Cică șoferii parlamentarilor au pensii speciale după 15 ani de șofat! Succesuri guys! Felicitări pentru „Buna,Romania”, băieți documentați nu ca invitații de la partide! Ce jigodii sunt parlamentarii de astăzi care nu au făcut armata!

  14. In dulce spiritul traditional al romanilor, diversi romani se duc la inalte porti si acolo se acuza unii pe altii, chemand salvatori straini. E bine, ca, peste nu foarte multi ani, poporul roman nu va mai exista. Nici strainateta nu are nevoie de d-astia care-i tot cheama pe straini, sa iau capul unor romani si sa-i puna pe ei sefi peste romani. Exact cum faceau pe vremea imperiului otoman, exact cum faceau pe vremea nemtilor, exact cum faceau pe vremea sovieticilor.

  15. Lui Drula(sula)&loserii usr nu le pasa lor de „pensii speciale”!Ei doar incearca sa se razbune pentru ca au fost aruncati la gunoi ca o masea stricata!Daca erau ei la guvernare nici nu se punea problema de vreo reforma !

  16. @Ioan: mai este un an jumate pana la alegeri; sa nu uitam si sa nu votam partidele care sustin pensiile speciale..Daca tolomacii nu inteleg sa manifestam ca in Franta ,doar contributivitatea e dreptate

  17. La Bruxelles nimeni nu înțelege Păi ce ar fi de înțeles În momentul în care România are 2 milioane de indivizi și individe care fac parte din Uniunea Europeană Bruxelles știe de pensii speciale de salarii speciale de vouchere de vacanță de bugetarii de lux pentru că sunt ai lor românii trebuie să și ia țara înapoi și nimic mai mult

  18. Păi cum e domnu preș de la Cotroceni? Când e să aruncăm cu bombe in ruși și să cu bani in ukrani sintem cu Europa dar când e să tăiem pensiile securiștilor care apără hotii suntem de capul nostru? Păi asta e țara lucrului bine făcut?

  19. Aici Drulă are dreptate, să-l auzi pe analfabetul de Ciolacu cum ne „sperie”că rămâne Romania fără armata, fără milițieni,procurori,judecători, dacă le taie ceia ce nu li se cuvine

  20. Si alora care vor pastra pensii speciale.
    Acum ori niciodata, sa va multumim fierbinte, urmatorilor:
    -pt aceeasi mizerie plus udemereu;
    -simionistii hauristi;
    -shoshocarii nauci.
    Poate sa fie votata si Partida Romilor, daca taie pensiile speciale.
    De aia va pute UE, ca nu vor sa le furati banii, profitorilor.
    Apropo, azi la Puscaria Rahova se amestecara hotii cu vardistii. Voi intre voi.
    Cica si vardistii E hoti!

  21. Aia nu pricep inca faptul ca Romania e Condusa de MAFIE!!! Servicii, politie, justitie, armata, tot sistemul de stat -MAFIA!

    In 89 Mafia a preluat pe tava Romania! Ferice de romanii care au scapat(plecat)!

  22. Jean Valjan corect spus, de pensionarea la 70 de ani pe care a bagat-o usr-istul ghinea fix ca sa acopere pensiile speciale nu zice drula nimic, cand USR a fost la putere au spus ceva de pensiile speciale? nimic!!! deci USR se comporta acum fix ca ala care a prostit fraierii sa-l voteze ca el va taia pensiile speciale in 30 de zile!!!

  23. Oare cu ce drept vorbeste acest DRULA(Dex drula-femeie stricata,usoara)cind a fost la guvernare ce a facut in acest scop?

  24. goguta gheorghe —- Esti daia minjiti pe la bot cu pensiore speciale , ceva revolutionar ! Ce bine ar fi sa va i-a gaia in cioc , pe toti .

  25. Cat inseamna 18 000 ron in euro(pensia lui Ciuca)…cat are un corespondent intr un stat nato sa zicem polonia grecia bulgaria?

  26. Corect! Eu cred ca mizerabilul asta se afla in spatele scrisorii trimise de CE Guvernului Romaniei. Sta pe la Bruxelles si linge clante ca sa adune capital politic pe seama pensiilor speciale pentru alegerile din 2024.

  27. Ciolacu a spus – in sfarsit – adevarul pe care Drula il trece sub tacere. In UE numai Suedia nu are pensii speciale, in rest toti au. Se adauga si SUA, UK, Canada, Norvegia etc. adica NATO. Toti sunt prosti si numai USR e destept? Practica in UE este cu pensii speciale. In 22 de state NATO exista pensii de serviciu pentru aparare si ordine publica. E adevarat ca nu ale pilotilor, diplomatilor, functionarilor Curtii de Conturi, sau excesele de la magistrati, ca la noi. Deci loc de reforma exista, ca sa se intre in practica europeana si NATO. Dar in nici un caz ce vor Drula si Ghinea, care pur si simplu mint. Nici un cuvant din partea lui Drula despre europarlamentarii USR care vor avea pensie speciala uriasa pentru un interval scurt de timp lucrat. Caci da, functionarii UE si NATO au pensii speciale, din banii contribuabilului roman. Deci, sa se spuna adevarul si nu laturile nascute din ura, sa moara si capra vecinului. Drula pur si simplu minte.

  28. Pai cine are pensii speciale si conduce Romania? SRI, procurorii, judecatorii. Apropos cine are pensii super mega speciale? EUROPARLAMENTARII. Nimeni nu vorbeste de ei, mercenarii colhozului.

  29. @baba cloanta, atat ai priceput tu ca usr-ista spalata pe creier ce esti! sa fie clar pentru tine si pentru toti nu am pensie speciala si nici nu voi avea dar pensiile speciale vor disparea atuci cand cei care muncesc cinstit si e jefuit cu contributii pana la 60-65 de ani vor iesi in strada si vor face ce fac francezii acum!! nici un partid, deci nici usr nu va avea curajul sa se atinga de pensiile speciale cand va fi la putere. asta am vrut sa spun pe intelesul tau!

  30. Ca o concluzie, sa nu ne cereti sa ne trimitem copiii pe front sa va apere voua averile, privilegiile, cumulul de salarii speciale cu pensiile.Toti specialii/specialele sa- si trimita beizadelele pe front.Sau deja le-ati asigurat un loc caldut in Dubai, Egipt, Monte Carlo, etc? Un bugetar de o viata ca Melescanu castiga de la stat aproximativ 100.000 EUR pe an. Sa va duceti voi, suinelor profitoare si cu beizadelele voastre sa luptati pe front in cazul in care ne bagati in razboi in rusii. AMIN.

  31. O intrebare , europarlamentarul la implinirea varstei standard ce fel de „pensie” ,primeste in functie de numarul de mandate ?

  32. TREBUIE FACUT SI IN ROMANIA CEEA CE SE FACE NORMAL IN LUMEA CIVILIZATA.
    TREBUIE INTERZISE CUMULARILE DE PENSII CU SALARII BUGETATE . TREBUIE INTERZISE CUMULARILE DE MAI MULTE PENSII CUM E CAZUL lui Melescanu care primeste lunar peste 1 milion de lei . JUDECATORII , PROCURORII, POLITISTII NU POT FI CU PENSIE DE SERVICIU SI in acelasi timp AVOCATI (aparatorii hotilor si banditilor).
    PARLAMENTARII SI ALESII LOCALI NU TREBUIE SA AIBA SALARIU MAI MARE DECAT CEL AVUT PE FUNCTIILE DETINUTE ANTERIOR IAR GUVERNANTII NUMITI IN FUNCTII PUBLICE NU POT PRIMI SALARIU MAI MARE DECAT AL PRESEDINTELUI TARII……….
    LEGEA PENSIILOR TREBUIE SA FIE UNITARA SI ELABORATA CONFORM UNOR STANDARDE UNIVERSALE ………………………………

  33. goguta gheorghe —- Eu stiu ca toata clasa politica este putreda si fara speranta de indreptare . Dar responsabilitatea principala pt. distrugerea Romaniei revine PSD-PNL-UDMR , care conduc de 34 de ani destinele tarii . Uneori mai mascat , dar haturile au fost tot timpul in mina lor . Iar acum , sacrifica literalmente Romania , o arunca in bratele anarhiei , dar nu renunta la uriasa hotie cu pensiile speciale . Care sunt neconstitutionale , discriminatorii si profund imorale !Si o fac cu premeditare ! Oare vor sa se sinucida colectiv ? Este o intrebare .

  34. Drulaul ar face bine sa ne spuna cum au rezolvat EI cit au fost la gowernare problema.Si-ii amintesc de faptul ca au avut asa mare procent de votanti tocmai pe acest motiv.Ma numar printre cei peste un milion si jumatate de semnatari ai petitiei : „Fara pensii speciale si penali in functii publice „. Iata ca la Cotroceni avem unul condamnat de 2 DOUA curti de apel in legatura cu casa din Piata Sfatului din Sibiu.Apropo ,a returnat banii aia ,”un mizilic de 130.000 de euro statului roman ? Fostul lui sef de partid Barna cu ONG-ul lui se mai judeca si acum ? Hai drulau iesi si ne spune noua celor ce ne-ati mintit ,cum este ? Cam gros soriciul ,nu ?

  35. @baba cloanta corect de data asta doar ca eu am vrut sa spun ca nici alte partide adica usr sau chiar aur nu se vor atinge de pensiile speciale daca vor fi la guvernare (usr a fost deja si a fot mucles). In opozitie si ciolacu ar fi tipat ca trebuie sa fie taiate, asta-i treaba cu mincinosii care vor puterea speculind nevoile poporului de 34 de ani!!!

  36. Pentru ca politicienii le dau pensii speciale, si ei, asa zisii oameni ai legii le claseaza dosarele, sau asteapta prescriptia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.