(VIDEO) Bucuria Arinei Sabalenka, noua campioană Australian Open!

Jucătoarea din Belarus Arina Sabalenka este noua campioană Australian Open!

Sabalenka a câștigat sâmbătă duelul cu Elena Rîbakina, campioana en titre de la Wimbledon, în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4.

Pentru sportiva din Belarus acesta este primul titlu de Grand Slam al carierei. La finalul partidei, a izbucnit în lacrimi de bucurie. Grație succesului său, a urcat pe locul 2 mondial, de pe 5.

Sabalenka, în vârstă de 24 ani, s-a impus după un meci de două ore şi jumătate, ea reuşind nu mai puţin de 17 aşi, făcând însă şi 7 duble greşeli, în timp ce Rîbakina a avut 9 aşi şi a comis o singură dublă greşeală.

Noua campioană a obţinut sâmbătă a 11-a sa victorie de la începutul anului, fiind neînvinsă.

„Încă tremur şi îmi cer scuze pentru engleza mea. Este o mare motivaţie că am primit trofeul de la Billie Jean King. Elena este o jucătoare extraordinară şi cu siguranţă de vom mai întâlni. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, copiilor de mingi, a fost incredibil să joc în faţa voarstă. Mulţumesc echipei mele, cea mai nebună din circuit. Voi meritaţi acest trofeu mai mult decât mine. Abia aştept să revin la anul, poate să joc un tenis mai bun, că deja trofeul l-am câştigat”, a spus Sabalenka după meci.

Rîbakina a afirmat: „Ştiu cât de mult ai muncit şi mult succes în restul sezonului. Sper să mai avem şi alte bătălii. Mulţumesc tuturor pentru organizare şi fanilor care ne-au susţinut. Sper ca la anul sî ajung din nou în finală sau chiar să câştig”.

Sabalenka atinsese semifinalele de trei ori în Marele Şlem, în 2021 la Wimbledon şi US Open, iar anul trecut din nou la US Open. Are și două titluri de Mare Şlem în palmares, la dublu, în 2021 la US Open şi anul trecut chiar la Melbourne.

Despre calificarea în finală

Arina Sabalenka s-a calificat în premieră în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe poloneza Magda Linette cu 7-6 (7/1), 6-2, joi, la Melbourne, în semifinalele turneului Australian Open.

Sabalenka, a cincea favorită, a obţinut victoria după o oră şi 33 de minute în faţa unei poloneze (45 WTA) care până la acest turneu nu trecuse de turul al treilea la un Grand Slam.

Arina Sabalenka a încheiat cu 33 de mingi direct câştigătoare, faţă de doar 9 ale adversarei. Belarusa a comis mai multe erori neforţate, 25-16.

Sabalenka a obţinut joi a zecea sa victorie de la începutul anului.

Kazaha Elena Rîbakina, campioana en titre de la Wimbledon, s-a calificat în finala de la Melbourne după ce a trecut joi în prima semifinală de o altă belarusă, Victoria Azarenka, în două seturi, cu 7-6 (7/4), 6-3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

  1. „Arina Sabalenka și Elena Rîbakina”

    Wow, finala se joaca fara steaguri. Situatia se repeta si la masculin sau baga in tribuna tata lu Nole steagurile lui cu Z ?

  2. Generatia SIMONEI OUT! Toate rivalele sale cu care s-a infruntat ani la rand sunt amintire. Doar Pliskova si Azarenka au mai tinut sus steagul. A fost o generatie care a incantat, sa le multumim tuturor fetelor. Ce vine din urma este exceptional.

  3. N-a fost nicio jucătoare urkkană ?
    Că lua trofeul fără să mai joace…?

  4. „Azarenka”

    Alta care juca cu alb la steag. Aha, am inteles, de asta se mai cheama tenisul „jocul alb”, pe vremuri ii obliga sa aiba tot echipamentul alb ! Nu s-au gandit ca „albul” inseamna rasism in capul alora unde si zapada este alba tot anul.

  5. Au ajuns în fazele superioare fete din țări unde nu s-au pus presiune pe oameni cu vaccinarea Covid. La fel și la băieți. Oare contează?

  6. Australieni putiniști. Au permis să joace finala o belorusă și o rusoaică și n-a câștigat ucraineanca. Jenant.

  7. Un pic mai mult, dar nu cu mult decât vârsta lui Arina Sabalenka avea octogenara anul acesta Billie Jean King, când în ceva finală de dublu Ilie Năstase privea în pământ când venită la fileu, Billie Jean King îi arăta unde a lovit-o inghinal mingea din returul lui Ilie. Ce repede trece o jumătate de secol!

  8. Trebuie sa ne bucuram ca in finala nu a fost nici o sportiva din UE sau NATO Respect pentru Rusia ,Birlarusia si Serbia

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.