Fonduri pentru programul Iluminat public, rezervate în 7 minute

Conducerea Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că va cere suplimentarea cu 500 de milioane de lei a bugetului programului Iluminat public, după ce vineri fondurile alocate au fost rezervate în primele 7 minute.

Preşedintele AFM Laurențiu-Adrian Neculaescu a anunțat că va cere suplimentarea fondurilor la rectificarea bugetară din perioadă următoare.

„Imediat după deschiderea înscrierilor în aplicația informatică dedicată Programului Iluminat Public 2022, fondurile alocate au fost solicitate integral de un număr de 469 de UAT-uri. Acest lucru ne demonstrează că există un interes deosebit la nivel național pentru accesarea proiectelor care vizează eficientizarea consumului de energie. În acest sens, voi face toate demersurile necesare, astfel încât la rectificarea bugetară din perioada imediat următoare, bugetul programului să fie suplimentat cu încă 500 de milioane de lei”, a declarat Neculaescu.

Potrivit acestuia, o nouă sesiune de înscrieri ar putea avea loc la sfârșitul lunii septembrie.

Fondurile disponibile pentru Programul Iluminat Public au fost rezervate vineri integral în 7 minute de la lansare.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate de la nivel de comună, oraș sau municipiu care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătățirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie și, implicit, factura publică.

Bugetul alocat sesiunii de finanțare de vineri a fost de 500.000.000 lei.

Finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Mai desteptilor da de celule fotovoltaice n-ati auzit ? Nu-i mai ieftin sa pui una de aia si 200-250 de zile pe an ai iluminat dela SFINTUL SOARE ? O investitie minima care in timp produce efecte (economie) ?

  2. Incredibil cat. Mint holerele politice! Cica s-au varsat si se varsa de la bugetul statului nu stiu cate miliarde celor de la energie si gaze! Minciuni! Am auzit azi ca aceste fonduri de varsa la ANRE si dupa aceea se imprastie! Asadar, ANRE nune naumai ca e institutia care decide pretul si legea, e si sugativa financiara care imparte si parandaratul alocat din bugetul statului!

  3. @gheghea KGBistul – reciti frumos acolo, dar celula aia fotovoltaica ilumineaza singura noaptea? din ce stiu eu, cica trebuie sa mai adaugi si o baterie si un controler… vorbim aici de sute, mii chiar zeci de mii de instalatii care sunt niste chinezarii si in mod sigur o sa crape repede, o sa intre apa in ele, o sa le topeasca caldura si numarul de interventii pentru remediere o sa se tripleze. Toti vorbiti de parca astfel de infrastructuri sunt ca alea 10-12 lampi de gradina pe care vi le instalati in curte, sunteti mandrii de nu se poate, lumina pe care o fac iti rupi gatul pe alee cat de slaba e, si peste 4 luni jumate din ele nu mai merg. Daca vrei sa faci o treaba investesti intr-un mini parc voltaic pe terenul/acoperisele institutiilor, injectezi in retea si acoperi macar partial factura

  4. @ Ghro -nu am crezut ca trebuie sa insir toate cele spuse de dv. Pentru cei care gindesc se subintelege.Dar va rog sa mergeti prin unele locatii si sa vedeti ca deasupra stilpilor de iluminat exista ceea ce eu am spus. Si da lumineaza noaptea. Fara parc de celule fotovoltaice . Cu stima .

  5. @gheghea kaghebistul la prima postare te-am considerat neinformat, la a doua îmi dau seama că ești doar așa cum ești. Ți-a explicat omul , în cuvinte simple, dar tu nu înțelegi. Atât s-a putut.

  6. La costuri te-ai gandit, platesti curentul pe vreo 5 ani in avans si cand zici ca treci pe profit trebuie sa schimbi acumulatorii. Nimic nu mai ieftin si mai sanatos decat iluminatul de la o hidrocentrala unde exista retea. Restul sunt aberatii ecologiste, ale alora fara scoala, electrotehnica, in cazul asta. EON, NEON, FREON, ENGIE, CEZ vor disparea din RO.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.