Fost premier, condamnat pentru angajări fictive

Fostul premier francez François Fillon şi soţia sa Penelope au fost găsiţi vinovaţi de o instanţă judiciară de la Paris în investigaţia privind angajări fictive, informează cotidianul Le Figaro. Fillon a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care trei cu suspendare, iar Penelope Fillon a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Scandalul politic a izbucnit în campania electorală din anul 2017. Publicaţia Le Canard Enchaîné a dezvăluit informaţii despre angajări fictive făcute de Penelope Fillon în calitatea de asistent parlamentar în perioadele 1988-1990 şi 2013.
În plus, potrivit dezvăluirilor, doi copii ai cuplului ar fi fost angajaţi în 2005 şi 2007 ca asistenţi parlamentari, când Francois Fillon era senator.

François Fillon, candidatul formaţiunii Republicanii (LR, centru-dreapta), s-a clasat pe locul al treilea în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Franţa în 2017, câştigat de Emmanuel Macron.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. La ei se poate, la noi, nu! Cand interesele o cer, justiția poate fi umana sau inumană.

  2. Asta nu e „condamnat politic” ca „patriotul” de Dragnea?
    Nu mai sar prostovanii sa ne spuna ca „ce,domne,ce a furat, ca altii au furat mai mult si nu-i leaga nimeni”?
    Cam asa zic rumânii nostri cand e vorba de marii nostri politicieni.
    Si ce-i mai grav e ca asta scriu si acoperitii formatori de opinie gen Cristoiu-Coroiu sau Nistorescu.

  3. Avea dreptate Nistorescu! Stat paralel,binom. Ca la noi.
    Si-l condamnara pe om pt.doi bani. Vino, bă tată, la noi sa vezi averi facute de politicieni „patrioti”. Si nu-i întreaba nimeni de unde drk.au acumulat asa avere. Si sa vezi, bă tată,ziaristi care plang de mila hotilor. Si sa vezi dobitoci care-i mai si citesc pe astia,asa ca mine sau ca voi.
    Țara de kkt.asta suntem,asta am fost,asta vom fi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.