(GALERIE FOTO) Protest al pensionarilor la Guvern

Pensionari afiliaţi la trei mari organizaţii s-au adunat miercuri în faţa Guvernului, în semn de protest faţă de faptul că pensiile nu au fost majorate cu 40%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

21 de Comentarii

  1. Pomanagii. Vreti si banii clientelei noastre, a protectorilor nostrii interni si externi?
    Ati auzit-o pe inestimabila si incomparabila d-na Turca cand din putul inteligentei sale a spus ca lunar intra in plata 200000 de pensionari?! Pai asta inseamna 2,4 milioane de pensionari doar in 2021 care se adauga la cei 4,9 milioane existenti acuma in plata. Iar in 2022 alti 2,4 milioane. Va dati seama ca in 2 ani vom avea peste 10 milioane de pensionari iar in 5 ani toti romanii vor fi pensionari ?! Binenteles ca rau intetionatii ar spune ca Turcan vorbeste aiurea, dar asa ceva nu este posibil, membri de Partid nu gresesc!

  2. MACAR EI SARACII INCEARCA SA-SI APERE DREPTURILE, CA NOI CEI CARE AM FOST IN STRADA SUNTEM PRO-RUSI…INTERESANT CA NIMENI NU NE-A APELAT CA FIIND PRO-CHINEZI…DE AICI ITI DAI SEAMA CU CINE A BATUT LABA SOROS IN IOROPA.

  3. DACA in 1989 avea loc o . r e a l a . Revolutie , cu varsare de sange vinovat , cu necesare victime , altfel arata ROMANIA astazi …..

  4. Foarte bine va face guvernul lui Johannis! Sustin! Cand a fost sa iesiti la vot la referendumul pentru familie, ati stat acasa de Joahnnis a tras concluzia ca, poporul roman ortodox este un popor de poponari. Cand a fost sa iesiti la votul pentru euro-parlamentare, ati stat acasa de au fost realesi cei care injura Romania prin parlamentul Europei. Cand a fost sa iesiti la vot la locale, ati stat acasa de au castigat peneleprele useriste care au furat voturi cu rucsacul in spate, adica lupii tineri si flamanzi cu nume straine. Cand a fost sa iesiti la vot la parlamentare, ati stat acasa de frica covidului si uite asa i-ati dat o majoritate lui Johannis dupa pohta ce a pohtito de 6 ani incoace desi ati fost avertizati ca o sa muriti de foame nu de covid cu un guvern de centru-dreapta. Acum cand va canta matele de foame, ati iesiti in strada si strigati la guvern/mormant strain! Creierul e in „deal” nu in Piata Victoriei. Succesuri! Acum nu va mai trimit bani feciorii sparanghelistii?

  5. Scolita la moscova ajunsa unde nu ii este locul face afirmatii aiurea cum ca lunar ii intra ei 200.000 de pensionari dar uita sa spuna si cati dispar”pe cale naturala ”mult mai multi pensionari tot intr-o luna.Motivul ?E simplu pensionarii de azi care au facut averea tarii muncind din greu zeci de ani de zile incurca afacerile actualului guvern.Ei trebuie ”executati”.Astora nu le pasa de legile tarii aprobate si culmea si promulgate.Copiii tarii au rabdare cu dublarea alocatiilor cuvenite dar pensionarii ,care nu stiu cat mai au de trait,mor cu zile si cu pensii mizere.Asta da genocid.

  6. De ce protesteaza?! 75% din pensionari au votat cu PNL. PNL au vrut, PNL au acum.

  7. @Kuku Bau:
    Cum de ti-ai dat seama ca 75% din pensionari au votat pnl si cu plavanul daca nici 50% din cetateni nu au fost la vot?! Mai incearca odata, suna un prieten!
    Apropo, se spunea prin 1989, ca in Romania va curge lapte si miere si ca toti cetatenii vor fi liberi din toate punctele de vedere! Un punct s-a indeplinit, curge …
    https://www.antena3.ro/actualitate/rau-bascov-arges-sange-592110.html
    Si restul sunt din plin la…restrangere totala! Un vis politic indeplinit inainte de termen!

  8. Mare atentie la spusele lui Citu! Citez:”vom calcula sau cum masa a clampanit, doar pensiile pe contributivitate”! In concluzie, tot de cei care au contribuit la propria lor pensie se agata dar nicio vorba in legatura cu pensiile care sunt pe langa contributivitate! Cred ca nu ati uitat cand politicienii clampaneau ca pensionarii isi ajuta financiar copii bagati in somaj sau fara niciun sfant! La momentul respectiv, toti se bucurau de pietroiul pus in spatele pensionarilor care au muncit, acum, cand nici ei nu se mai pot misca, ce fac tinerii care au fost ajutati?, tocmai calca in picioare mana care i-a ajutat! Deh, reforma clanului guvernamenta pnl este „ura si saracie lucie”!

  9. Acesti pensionari ne cer noua socoteala,ca sunt parintii sau bunicii cuiva? Dar cand au votat un anunmit partid, iar copiii si nepotii au fost nevoiti sa plece din tara cum a fost ? Atunci nu s-au gandit ca aici se ajunge? Sa nu uitam cand tot ei urlau la paradele lui Dragnea ca diaspora sa-si vada de treaba. Adica, si de data asta ne vom vedea de treaba si nu ne va interesa de pensiile lor. Cum iti asterni,asa dormi tovarase pensionar.Nu guvernul actual este vinovat ca pensiile sunt cum sunt. Ia mai intoarceti-va in timp,pe la Iliescu, mineriade…

  10. Mai Miroiule mai bine ai schimba numele in Miloiu,tu esti facut in eprubeta de aceia nu ai parinti sau bunici.Chiar si asa daca tot te-ai nascut se vede ca a fost totusi o gresala genetica pentru ca creier nu ai absolut deloc.Si Iliescu Si Dragnea au bubele lor insa guvernul actual nu respecta o lege promulgata de presedintele acestei Dar daca esti din diaspora asa cum se pare si te doare ca esti un sclav la straini nu mai polua forumurile din tara cu prostiile tale de analfabet.

  11. SANDU Mai bine sa fii prostu satului decat sa scrii aici. Este o realitate ceea ce au votat acesti pensionari ani la rand. Distrugand viitorul multor generatii de tineri. Diaspora mult hulita sunt copiii si nepotii lor. Un parinte trebuie sa te indrume, sa te sfatuiasca bine. Sa-ti creeze mediu prielnic sa te dezvolti si sa cresti. Ce au facut ei? Au votat PDSR pana i-a luat naiba acum. Acum se vede efectul .Au dorit pomene, nu dezvoltare. au vrut pomene, nu au gandit in ansamblu pentru copii lor care culmea, tocmai ei le ofera prin munca lor pensii. Asa, au parasit tara,de unde pensii? E atat de logic ceea ce spun incat iti anuleaza toata bascalia ta. Cum iti asterni,asa dormi SANDUle.Acum de mila ce sa zic,poate ca au dreptul la o pensie decenta. Dar de ce nu au iesit in strada sa protesteze cand PSD a distrus tot in tara asta? Corect, au stat la caldurica si i-au injurat pe cei tineri, curajosi si demni. Pentru ce? Pentru o pomana promisa ? Mi-e sila, nu mila.Trebuie sa-mi fie mila si de tortionari pensionari? Si de fostii ciripitori pe la securitate? NU. Mila mi-e de acei batranei decenti care au suferit in comunism din cauza celorlalti care au votat si dupa revolutie tot cu comunismul. Batranii mei au urat pomanagii si lingaii. Tot respectul pentru pensionarii care s-au retras la tara si-si ingrijesc pamanturile. Sau pentru cei care au investit intr-o mica afacere. Cei care au fost pomanagii atunci, sunt si acum. Pun pariu ca toti acei pensionari sunt membri PSD

  12. Cand o sa va aduceti aminte cine a marit pensiile si o sa aveti curajul sa-i pronuntati numele dragi cetateni ingrati poate o sa aveti o sansa sa iesiti din sclavie si pensii inghetate!

  13. Oameni buni, intrebatii pe guvernanti si insistati sa primit raspunsul, este constitutional ca unii sa aiba pensie de 10 sau 20 000 lei pe luna iar milioane de romani pensie de 800 – 1500 lei pe luna ?.

  14. Statul securist al UE Cine? Noi ba,cei care muncim la privat. Noi. Nu PSD, nu Dragnea. Ca nu au dat din fondurile partidului. Cat de multi poti mari pensiile unora fara sa investesti? De unde ,imi spui si mie ? De asta tara asta nu s-a dezvoltat. s-au dat bani in gauri negre fara a se face si ceva eficient de unde sa se scoata bani. Ingrat esti tu si toti care stiti doar sa intindeti mana fara sa va ganditi si la viitor. Dar tinerii nu conteaza ? Copii de azi nu conteaza sa aiba viitor? Pensinarii romaniei, parte din ei si-au alungat prorpii copii si nepoti. Si tot parte din ei sunt fosti tortionari, colaboratori ai securitatii sau simpli ciripitori. Au votat cu ura de clasa impotriva viitorului si prosperitatii tarii punand stampila pe un partid rupt din PCR. Asta este efectul votului lor. Unii pensii babane,altii pensii mizere.

  15. Bine va face sclerozatilor! PSD+ALDE nu erau buni cand va promiteau majorarea cu 40% a pensiilor si se stie f bine ca atunci cand PSD promitea ceva, se tinea de cuvant.
    Dragnea era hotul, Dancila era proasta. Acum ii aveti pe cinstitii Iohannis, Mandolina si Catu si pe desteapta Turcan.
    Sa traiti bineeeeeeeeeeee !!!

  16. Mi-am dat seama f simplu din discutiile mele directe cu diversi cetateni pensionari. Din cate 10 pensionari nu erau nici 3 care sa vorbeasca favorabil despre PSD-ALDE. Cel putin 7 injurau PSD-ALDE.
    Degeaba incercam sa le spun ca totusi PSD a dat inapoi banii luati din pensii si salarii de Basescu, le-a marit pensiile, au marit alocatiile, au marit salariul minim. ,,Ce ti-a dat ba PSD-ul”?
    Foarte bine, lasa ca le da acum ,,dreapta”: un LULU cu majuscule.

  17. Pt @Parere 14:15 Minti tovarase. Basescu nu a taiat nici o pensie. Era bine daca taia din acele pensii speciale. Dar sa ne uitam cine a dus tara in criza? Nu cumva chiar Tariceanu? Va mai amintiti cu duduiala economica din capul lui? Ramai tu cu PSD-ALDE . Ne descurcam de minune fara voi.

  18. Pt @Parere 14:15Asa e romanul . Dar ce ne da ? Dar noua nu ne dai? Dar cat ne dai Daca un partid va zice, oameni buni,hadeti sa cladim Romania impreuna,haideti sa muncim cu totii,ce ati face ? Eu asa as face,as spune cetatenilor ,eu nu va dau nimic. Prin munca voastra va luati atat cat vi se cuvine fiecaruia prin rezultatul a ceea ce faci.

  19. Cum n-a taiat Petrov pensiile, din moment ce a impozitat TOATE pensiile cu 6% ptr CASS?! Fara sa tina seama de pragul pensiei minime care nu trebuia impozitata, ci sa aplice eventual impozitarea peste acest prag. Masura luata fara acordul premierului si guvernului Boc. Boc a aflat si el de la TV, ca si noi, de aceasta impozitare.
    Sau dupa mintile unor inteligenti ca tine daca ti-a luat 6% din pensie, inseamna ca nu le-a taiat cu 6%? Mai ai putin si vei sustine ca ne-a dat 6%.
    Acesti bani luati abuziv de Petrov au fost retrocedati ulterior de guvernul Ponta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.