IPS Teodosie, despre educația sexuală: nu poți să-i dai copilului cuțitul

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre posibilitatea introducerii educației sexuale în școli și a spus că nu se poate da copilului un cuțit să se joace deoarece se poate răni.

Teodosie susține că a oferi copiilor drepturi de adulți reprezintă o anomalie.

„Educația sexuală: nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Minorii au drepturi de majori, este o anomalie”, a spus IPS Teodosie, potrivit paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Reprezentantul bisericii mai susține că specialiștii trebuie să se implice pentru a evita intrarea în degringoladă a societății.

„Educatorii, psihologii, oamenii de bună credință trebuie să își spună cuvântul. Societatea are nevoie de înțelepți, fără ei intră în degringoladă”, mai scrie pe rețeaua de socializare.

Potrivit unui proiect aflat în Parlament, elevii vor urma cursurile „educație sanitară”, cu acordul părinților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

30 de Comentarii

  1. o intrebare mai indiscretă,.Cum stă ciumatu cu turban cu educația sexuală din mănăstiri,.de la călugărițe, Căci a transpirat printre crăpăturile zidurilor cum că ar fi prea multe gravide și nou născuții ajung pe piață..

  2. Un om cu mare judecată, Preasfinția Sa Teodosie. Anormalii USRiPLUS nu fac decât să atenteze la inocența copiilor noștri. Niște biete slugi păstorite de Klaus, un traficant de copii, dar care nu are copii. Nicio coincidență aici.

  3. cine vorbeste despre educatie sexuala si despre copiii!
    Treceti la munca cinstita! Stati pe spinarea amaratelor de babute si mosulici, vanzandu-le indulgente.
    Tot ii dati cu credinta stramoseasca. Mertanu si hainele aurite, astea sunt credinta voastra!

  4. Limbricul unguresc Extralong Dan Barna si Limbricul Gravid cu Macron in Gura Dacian Ciolos isi promoveaza Agenda Ascunsa.
    Numai Homosexualii Normali ai Regimului Fanariot Iohannis pot Practica Educatia Sexuala in Gradinutele si Scolile Iobagilor Mioritici.
    HeteroSexualii sint Defecti si trebuie tinuti la Distanta.

  5. Dar tu poti instiga la ura fata de alte culte, inveti baietii ca fetele sunt inferioare,misoginule. Plimba lanturile de hAUr in alta parte. Ca si PSD,sunteti expirati si depasiti. Nu cred ca 25% din populatia tarii sunt crestini practicanti. Sunt doar botezati,ca deh, asa era traditional. Ia faceti un recensamant sa vedeti cati merg zi de zi la orice sarbatoare. Cati nu pacatuiesc in zi de sarbatoare? Daca injura apoi se duce sa faca o cruce la biserica sau daca discrimineaza se numeste ortodox?

  6. Plăvanul de Sibiu Hai cu laudele neamule. Hai cu servilismul si pupincurismul. Tu glumesti nu, esti ironic? Nu cred ca vorbesti serios. Daca da, te compatimesc .

  7. De educatie se ocupa preaiubitorii de arginti. La orele de religie si nu numai. Chelu isi pune mana in cap. Sa nu dea cutitu pe mana copiilor. E periculos la scolile lor profesionale. Daca amputeaza avansul vreunui prealacomit ca sa se apere de prea multa iubire de aproape.

  8. Melteanule, nu tu trebuie sa iti dai cu parerea! Tu predici in fata enoriasilor in biserica si acolo faci ce crezi ca e bine moral! Moralitatea la popi, cam greu e definitivata, asa ca, stai in banca ta! Voi trebuie sa ii obligati pe politicieni cand apar la fusta voastra, sa nu sara in imoralitate.

  9. Werner, Ciolosz, Barna, Orban…toti niste ticalosi antiromâni și anormali la mansardă. Ciolosz vrea ca bărbatii sa nasca iar copiii să invete la scoala ca-si pot schimba sexul cum și cand doresc. Nebunie totală. O tara condusa de lepre anormale si pastorita de catre un mafiot imobiliar numit Iohannis.

  10. Nu văd numai două feluri de oameni căora le-ar sta capul la asemenea batjocură: pedofilii și frustații sexuali.
    Cel ce s-a ocupat cu cur-riculumul măgăriei din provincia canadiană Ontario a fost dovedit pedofil dar programa făcută de acesta a fost găsită bună.

  11. De la sex la vârsta fragedă, se trece la crimă! Felicitări Tomitanul, singurul care se bate în numele lui Dumnezeu pentru morala creștină fiindcă alta nu mai avem!

  12. Răspuns discret la întrebarea indiscretă a crevetelui cu mustăţi marele spumache: în general stăm bine, mai ales că în ultima vreme primim atâtea frunţi în buric de la marii urși de pe forum, c-am făcut niște sixpackuri de mai mare dragul.

  13. Trebuie sa vin iar cu un citat din Berthelot la 1916 „„Caracteristica acestei ţări este că fiecare se bagă în toate, dar fără să ajungă la vreun rezultat. Multe vorbe, dar nici o acţiune. Se ascultă pe sine şi nu-i aud pe ceilalţi. Problemele sunt studiate superficial, se ignoră cu bună-ştiinţă detaliile. Astfel, dezordinea este completă.”
    Dupa 100 de ani suntem exact in aceiasi situatie

  14. Victor Asa este ca inventezi? Mai vorbim peste ani. Toate lamentarile astea fara sens vor parea penibile.

  15. IPS Teodosie Tomitanul devine cel mai mare aparator al Credintei Neamului. De la zi la zi tot mai multi credinciosi ortodocsi se vad reprezentati cel mai bine prin faptele acestuia. Daca puterea politica actuala vanduta a ajuns in situatia nemaintalnita niciodata pana acum de a lovi zilnic in credinta majoritara, situatia tragica se datoreaza pozitiei mai marilor BOR in frunte cu tolerantul Parinte Patriarh.

  16. @arele urs: Bolovane, datorita nesimtirii si lipsei de educatie de care dai mereu dovada voi ajunge sa am ceva impotriva celor din neamul tau. Locuiesc in America (inca normala) de peste 20 de ani si am in familie rude mai indepartate de etnie maghiara care in timp mi-au creat o imagine general favorabila etniei lor dar datorita unor complexati ca tine incep sa am indoieli. Cine iti da dreptul sa jignesti marlaneste si total gratuit credinta romanilor majoritari pentru ca in ratacirea ta exact asta faci. Multe interventii ale tale tin de domeniul clinic.

  17. Gindita adinc aia cu suriul,cultura nene! Cugetare de profesor universitar.Cele mai bune posturi a lui teudosu sunt de turnator la securitate,spion,codos,privitor pe gaura cheii,latrau,cotcodac,imbirligator.Cam atit.

  18. In lipsa de argumente ,vis a vis de atitudinea de bun simt a IPS Teodosie fata de acest nou atentat la adresa familiei- celula de baza a societatii- postacii cu carte de munca de pe acest site se intrec in delatiuni impotriva acestui OM! Ca ei sunt pupatori de moaste securiste ,nu de icoane ca alti romani, e treaba lor, dar sa sustii pe dezaxatii la masarda, care vor sa ii perverteasca DE MICI pe copii in scoli,inclusiv pe ai lor, ii descalifica total ca oameni, nu doar ca securici!

  19. Cât de prost să fi să-ți dorești ca micuții tăi să fie educați de niște dezaxați iar când cineva străin încearcă să le ia apărarea,să-i protejeze tu să-l scuipi cu venin și ură? Rătăciților vă meritați soarta ! Copii voștrii nu au nici o vină decât că s-au născut în familiile voastre….

  20. „despre puii anacondei” Asa te-a invatat Teodosie? Cum poti spune asemenea aberatie? Cine vrea ” sa ii perverteasca DE MICI pe copii in scoli?” Teodosie sa se uite in „gradina sa”, si sa vada de ce unii preoti sunt violatori, homosexuali si pedofili, valabil si pentru unii ( de aceasta data mult mai multi) preoti catolici. Ce sa invete copiii de la acei preoti? Ca nu este pacat ce fac ei? Sa ii perverteasca pe copii? Esti multumit ce invata copiii de la unii preoti? Nu are nicio legatura educatia sanitara/ sexuala, cu pervetirea. In Suedia, copiii de gradinita sunt invatati ca ” trupul lor este un templu” si niciun strain nu are voie sa ii atinga sau sa-i fotografieze. In Romania ar trebui invatati ca niciun parinte/ unchi, frate, var sau orice persoana apropiata, sa nu ii atinga in vreun alt mod, decat in limita afectiunii. Cate cazuri de copii abuzati provin din propriile familii? Oare de ce? Pentru ca acei perversi ” ii educa?” Ca le spun ca asa este normal? Pentru ca unii parinti sunt ingusti la minte sau le este rusine sa-si educe copiii? Ca este subiect tabu? Sa le spuna ca-i aduce barza? Nu este preferabil ca educatia sanitara/sexuala sa fie predata de specialisti? Te invata cineva cum sa devii un parinte responsabil, sau te trezesti parinte? Un parinte responsabil cumpara carti de specialitate, dar ce te faci cu ceilalti? De la ” eu te-am facut, eu te omor”, la ” bataia este rupta din Rai?” Hai, sa nu fim ipocriti! Educatia sanitara/sexuala este benefica pentru societate, pe cand, ora de religie este traumatizanta. Sunt zeci de manuale de religie( platite de Stat) si profesori de religie care inspaimanta copiii cu Iadul si ca sunt pedepsiti de Doamne-Doamne daca dorm duminica in loc sa mearga la biserica, sau ca sunt pacatosi daca se joaca ( si da masina peste ei, ajungand la spital, in loc sa se roage, sau ca fetitele sunt pacatoase inca de la nastere din cauza de…Eva. Mai bine educatie sanitara/ sexuala, decat ore de religie.

  21. Sfânta Apostolească Biserică Ortodoxă Română, biserica sfinților, să mărturisească! Să păstreze și să nu mai oprească săvârșirea tainelor!

    Chiar dacă:
    -distanța dintre cler și popor crește exponențial cu timpul;
    -avem un popor sălbăticit de atâta ură ;
    -cea mai mare parte dintre profesori gândesc ca infractorii;
    -pentru instituții… constituția are valoarea unui ziar vechi;
    -sistemul medical are nevoie de tratament ;

    ca să nu emigrăm cu toții, definitiv de data aceasta!

  22. Needucația sex. la copii, începe la vârsta de la care se uită pe net(4-5 ani) la filmele porno..că așa e curiozitatea!!!Dac n-au net, au colegii la scoală..sau la grădi..N-are rost să-i mai scolezi când ei cunosc tot ce e mai rău din rutul omului(că ei, doar asta văd)…Peste tot copii sub vârsta pubertății manifestându-se ca mari macio, fetițe vulgare,abrutizat, mari cunoscatoare de sex, cu pla în vorbire, noaptea prin spațiile verzi, nevăzuți nici de părinți, nici de org. de ordine, ”la suc, țigară” si telefoane luminate…..etc.O adevarată desctucturare morală , dezmăț avansat..nefamilie, mai nou fără sexul definit..bine că vor face și bărbații ceva mai mult..ha, ha…pe Marte vor face urmașii pe trompa lui Eustache

  23. @ georgel, Cum puii mei te-ai rătăcit in halu ăsta bre ciumete ?? ai pățit și tu ca Bulă,. care l-a intrebat pe tac-so,. ”- e departe america ?”,.la care a primit răspunsul ”-taci și innoată”.. Iar acu ca prostu calci și tu pe mormintele indienilor,.Bravos bre ciumete.. Totuși ce crezi ce părere au despre unul ca tine rudele tale maghiare ”indepărtate” ?? Despre așa un pribeag rătăcit ?? Crezi că poți fi apreciat ?? Poate ai ceva bani căci din cerșit trăiește bine românu in america, insă banii nu sunt totul,..Deci fii pe fază bre,..

  24. Te ambitionezi sa ramai bolovan. Esti ros de resentimente si complexe seculare. Accepta istoria asa cum este si
    vei fi mai fericit. Nu in acest mod vei convinge pe cineva de eventuala superioritate a etniei tale fata
    de romanii ardeleni pentru ca celorlalti romani de peste munti le sunteti indiferenti. Le faci mari deservicii celor ai tai. Nu doresc alt dialog cu tine.

  25. În mod normal preoții din subordinea IPS Teodosie are trebui să se bucure de ”jus primae noctis” la tinerele din parohie

  26. Părinte Popo….ești un BOU….cunoști partea din Biblie unde se arată existența lui ADAM și EVA ? Erau îmbrăcați în sutane? Cred că erau ,,îmbrăcați în pielea goală,,! Cugetă puțin,apoi taie-ți,instrumentul de pișat….

  27. Nu poți să-i dai cuțitul, dar poți să-ii furi ciocolata

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.