Klaus Iohannis vede și Brazilia, Chile și Argentina

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, în perioada 18-26 aprilie, vizite oficiale în Republica Federativă a Braziliei, în Republica Chile şi în Republica Argentina, a informat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial, fiind menite să deschidă noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes crescut, inclusiv cele privind răspunsul comun la o serie de provocări la nivel global.

„America Latină reuneşte state membre sau în proces de aderare la OCDE, cu economii emergente, care contribuie sau pot contribui în mod semnificativ, la nivel global, la securitatea alimentară, la cea energetică sau climatică, la recuperarea economică post-pandemie şi dezvoltarea durabilă”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Principalele obiective ale vizitelor oficiale ale preşedintelui Iohannis în America Latină vizează: aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de interes comun; prezentarea poziţiilor şi evaluărilor României, ca stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, vecin direct al Ucrainei, privind războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei şi contracararea efectelor acestuia care au proiecţii la nivel global care se resimt şi în America Latină, inclusiv pentru combaterea falselor narative ruse; creşterea profilului politic şi economic al României în acest spaţiu; impulsionarea contactelor sectoriale şi dezvoltarea unor proiecte bilaterale concrete în domeniile economiei, comerţului, cercetării, protecţiei mediului şi schimbărilor climatice, agricultură, educaţie, cultură, protecţie civilă şi altele; aprofundarea cooperării şi a coordonării la nivelul forurilor multilaterale, pentru apărarea multilateralismului şi a dreptului internaţional, inclusiv a principiilor Cartei ONU.

„Interesul acordat de România consolidării relaţiilor cu Republica Federativă a Braziliei, Republica Chile şi Republica Argentina se înscrie, de asemenea, în procesul de aprofundare a cooperării Uniunii Europene cu America Latină şi Caraibi, proces orientat în prezent spre pregătirea Summitului Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC), din luna iulie a acestui an, de la Bruxelles. Continentul latino-american este considerat o zonă de importanţă strategică pentru Uniunea Europeană şi statele sale membre, inclusiv în actualul context geopolitic global, marcat de numeroase surse de divergenţe şi de acumularea de noi tensiuni. În acest sens, va fi reafirmat angajamentul ţării noastre de a contribui activ, prin valorificarea avantajelor sale competitive şi a relaţiilor sale tradiţionale cu statele de pe continentul latino-american, la succesul acţiunii globale a Uniunii Europene şi la obţinerea unor rezultate de durată cu ocazia Summitului de la Bruxelles”, mai indică sursa citată.

Administraţia Prezidenţială arată că şeful statului va evidenţia în toate discuţiile oficiale, ţinând cont de complexitatea contextului actual la nivel global, provocările de securitate fără precedent pe care România trebuie să le gestioneze la nivel naţional şi, alături de partenerii săi, la nivel european şi euroatlantic.

„Va fi pus accentul pe nevoia combaterii în comun, de către toate statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, a tendinţelor de contestare sau de erodare a principiilor fundamentale ale multilateralismului şi ale dreptului internaţional, în primul rând a celor înscrise în Carta ONU. De asemenea, discuţiile vor aborda şi alte teme de actualitate de pe agenda internaţională, printre care combaterea schimbărilor climatice, dezvoltarea durabilă, reducerea inegalităţilor sociale şi egalitatea de gen, consolidarea democratică şi promovarea drepturilor omului, nevoia dinamizării formatelor de cooperare regională pentru a aduce beneficii tangibile în primul rând la nivel economic şi social”, mai precizează sursa citată.

Cu prilejul vizitei oficiale în Brazilia, prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani, preşedintele Klaus Iohannis va discuta cu omologul său, Luiz Inacio Lula da Silva, atât stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cât şi temele de actualitate de pe agendele regionale şi respectiv cea internaţională.

Obiectivul central al acestei vizite îl reprezintă aprofundarea, diversificarea şi dinamizarea relaţiei bilaterale cu Brazilia, principalul partener comercial al României în America Latină şi Caraibi, aspect care va fi concretizat şi prin adoptarea de către cei doi preşedinţi a unei Declaraţii comune, arată Administraţia Prezidenţială. Documentul conţine angajamentul celor două părţi de a creşte nivelul relaţiilor bilaterale prin intermediul unui dialog politic intensificat şi al unei cooperări sectoriale mai dinamice, în domenii de interes comun precum comerţ, investiţii, industrie, cercetare şi inovare ştiinţifică, securitate cibernetică, digitalizare, schimbări climatice, agricultură durabilă, educaţie şi cultură.

Vizita va urmări, având în vedere nivelul schimburilor comerciale, aflat sub potenţialul oferit de cele două pieţe, şi promovarea României ca partener economic atractiv, cu accent pe oportunităţile de cooperare şi investiţii în industrie, energie, agricultură, IT şi alte sectoare.

Administraţia Prezidenţială adaugă faptul că vizita oficială în Republica Chile, cea de-a doua etapă a turneului sud-american, prima vizită de acest nivel în ultimii zece ani, beneficiază deja de un cadru dinamic al dialogului politico-diplomatic în ultimii ani. Construită pe premise bilaterale favorabile, vizita are ca obiectiv impulsionarea colaborării politice, a schimburilor economice, consolidarea cooperării sectoriale dintre cele două ţări şi încurajarea contactelor interumane.

Pe agenda discuţiilor oficiale dintre preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Gabriel Boric se vor afla stadiul şi perspectivele intensificării cooperării bilaterale, posibilităţi de stimulare a proiectelor sectoriale, cu accent pe dezvoltarea schimburilor comerciale şi atragerea reciprocă de investiţii, pe sectoarele de IT, energie, mediu şi agricultură. Situaţiile de urgenţă şi reacţia la catastrofele generate de schimbările climatice vor figura, de asemenea, pe agendă, urmând a fi semnat un memorandum de înţelegere între instituţiile responsabile din cele două ţări.

„Cooperarea în plan multilateral, aspectele legate de climatul de securitate în vecinătatea celor două ţări, consolidarea democraţiei la nivel global, apărarea drepturilor omului şi combaterea schimbărilor climatice, inclusiv educaţia pentru climă, sunt teme care vor fi abordate în cadrul discuţiilor celor doi şefi de stat”, mai arată sursa citată.

În plan educaţional, România va deschide în perioada următoare primul lectorat de limba română din America Latină, la Universidad de Chile, cu sprijinul Institutului Limbii Române. Această acţiune creează premisele pentru creşterea contactelor interumane şi a proiectelor culturale comune.

Programul oficial va include şi vizitarea, împreună cu omologul chilian, a Muzeului Memoriei şi al Drepturilor Omului din Santiago de Chile, proiect de un simbolism special pentru statul gazdă. Preşedintele României va dona muzeului un set de documente diplomatice de arhivă privind salvarea unui număr mare de evrei de către consulul chilian Samuel de Campo, activ la Bucureşti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, vor fi donate copii ale documentelor referitoare la refugiaţii chilieni evacuaţi de autorităţile române şi primiţi în România, după lovitura de stat din 1973, care a fost urmată de o etapă sângeroasă în istoria Chile.

Vizita oficială în Republica Argentina va prilejui întrevederea preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul său, Alberto Fernandez, fiind prima vizită la acest nivel în ultimii 30 de ani.

„Obiectiv principal al vizitei îl reprezintă evaluarea stadiului relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări şi identificarea în comun a domeniilor unde există perspective de creştere a schimburilor comerciale şi de atragere de noi investiţii, pentru ambele state”, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis va afirma disponibilitatea României de a conlucra cu Argentina pentru promovarea obiectivelor comune de politică externă, inclusiv din perspectiva poziţionării celor două ţări cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi consecinţele acestuia pe multiple planuri.

Discuţiile vor viza şi nevoia de cooperare multilaterală pentru combaterea efectelor negative ale pandemiei asupra creşterii economice durabile, provocările şi oportunităţile cooperării în diferite formate regionale specifice fiecărei părţi, importanţa consolidării democratice pe continentul latino-american şi a aprofundării parteneriatului bi-regional cu Uniunea Europeană, inclusiv prin semnarea unor noi acorduri economice.

În cadrul consultărilor oficiale, cei doi preşedinţi vor evalua şi posibilităţile concrete de a consolida şi de a extinde cooperarea în domenii de importanţă majoră pentru cele două state, respectiv economic, comercial, energie, IT&C, securitate cibernetică, agricultură, educaţie, mediu şi promovarea educaţiei privind schimbările climatice, situaţii de urgenţă şi securitate maritimă.

Cu prilejul vizitei oficiale în Republica Argentina, vor fi semnate documente bilaterale de cooperare în domeniul situaţiilor de urgenţă şi în cel al cercetării agricole.

Foto Arhivă 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

64 de Comentarii

  1. Vai, cat de urata e Ravasitoarea, se opresc copiii din crestere daca o vad !

    • Ai dreptate! De aia terminat Joha 4-5 zile după weekendul petrecut cu ea la Sibiu. Are Capra vacanța de la școala , unde merge prostul satului ( Europei ) când Brazilia este unul dintre partenere de baza al Rusiei???

  2. Stiati ca Ea se exprima catre El cu titlul de Majestate? Dau un exemplu: Nicule, maiestate să vizităm?

    • Pe cine cauta el acolo ? Ne arata inca odata, lipsa de scrupule, si bataia de joc la adresa romanilor

  3. În septembrie 1973 , Ceaușescu era în vizită tocmai în America de Sud.

    Printre altele , avea în program o întâlnire cu Salvador Allende , președinele marxist al statului Chile .

    Dar n-a mai apucat : la 11 Septembrie ( ! ) 1973 CIA a reușit o lovitură de stat iar Allende a fost împușcat.

    Desigur, Ceaușescu a înfierat cu mânie ,,asasinarea mișelească a tovarășului Salvador Allende !!

  4. Vedem cum pina si Polonia isi face „mea culpa” si se asociaza tuturor deciziilor Romaniei parasind Ungaria (olecuta cam tirziu ) si Visegradul .Observam , nu cu surprindere , importanta Presedintelui Natiunii Iohannis ce acum reseteaza, de unul singur, toate directiile importante ce tin de dezvoltarea Romaniei si a Uniunii Europene .Practic dupa ce Macron a mers in China si dupa ce doamna Annalena Baerbock smulge o declaratie de neacordare a armamentul chinez catre Rusia , Iohannis preia intrega scena a politii universale si se deplaseaza in Brazila ,Chile si Argentina dupa ce a fost si in Japonia si Singapore .Am aflat printre multe altele si cit de consistent este ajutorul dat Ucrainei de Romania .Pina si SUA ne-a multumit daunazi .Multumita lui K.W.Iohannis devenim o forta extrordinara in zona forta ce ne ofera existenta pe aceste meleaguroi . Fara Iohannis eram acum mai rau ca Ungaria .Pariul romanesc a fost cistigat .

  5. „DULAPUL ZIS ȘI KIX-UL/TRIMIS SĂ SPARGĂ -BRICS-ul/ș-acolo bine să-i fie /ȘI-NAPOI SĂ NU MAI VIE!””

  6. Ce criză, ce găuri negre în buget?…o singură problemă are ,pe unde să ajungă în America de Sud!…peste Atlantic sau peste Asia!…
    În schimb plătitorii de taxe și impozite să acopere găurile negre din buget!…
    O sa vedeți când va reveni în românia, bugetul va fi excendatar !…

  7. Samaritene la cum pupi pantofii sefului, vezi poate ai un loc de consilier la palatul Trei Coceni! Pe contributors nu vei scrie asa ceva, ca te iau postacii cu huo!!!

  8. Vedem cum pina si planeta Pluto isi face „mea culpa” si se asociaza tuturor deciziilor Romaniei parasind Ursa Minusculă (olecuta cam tirziu ) si Vega .Observam , nu cu surprindere , importanta Presedintelui UNIVERSULUI Iohannis ce acum reseteaza, de unul singur, toate directiile importante ce tin de dezvoltarea Romaniei, a Uniunii Europene SI A SISTEMULUI SOLAR.Practic dupa ce Macron a mers PE MARTE si dupa ce doamna Annalena Baerbock smulge o declaratie de neacordare a armamentULUI catre Uranus , Iohannis preia intrega scena a politii universale si se deplaseaza pe Mer? si Aldebaran dupa ce a fost si pe Jupiter si Alfa Centauri .Am aflat printre multe altele si cit de consistent este ajutorul dat Ursei Mici de Romania .Pina si SUA ne-a multumit daunazi .Multumita lui K.W.Iohannis devenim o forta extrordinara in zona forta ce ne ofera existenta pe aceste meleaguroi (!). Fara Iohannis eram acum mai rau ca Ursa Minusculă.Pariul romanesc a fost cistigat .
    MAY THE zFORCE BE WITH YOU !

  9. „Multumita lui K.W.Iohannis devenim o forta extrordinara in zona forta ce ne ofera existenta pe aceste meleaguroi . Fara Iohannis eram acum mai rau ca Ungaria .Pariul romanesc a fost cistigat .”

    @bunul samaritean > Cine ti-a dat textul asta, securitatea insuti ?

  10. mirlanu de la cotroceni vrea sa bifeze pe banii fraierilor si america de sud….bravo lui ….prostia si megalomania fac romania un stat mare…

  11. Urmează excursii in Kiribati, Tuvalu și Vanuatu.

  12. ‘reti ale dracu’ de capuse nenorocite, sinteti mai rele, mai doritoare de imbuibare si mai nesatule chiar si decit familia „regala” ! Ii dau 1000 de euro pilotului daca in drum spre America de Sud survoleaza Ucraina (si 2000 pentru trecerea pe deasupra Donbasului) …

  13. Ba eu ii trimit si in Croatia, ca-i mai aproape, sa vada frumosul oras Pula, pe malul Adriaticii …

  14. Oaie, ești total!
    Cred că nu te-ai prins, de data asta te-au pus superiorii să postezi numai ca să ispitești credincioșii ortodocși să râdă în Vinerea Mare!
    Gluma e genială, revino cu ea după ce ieși din post.
    Din postul Paștilor, zic, ca nu cumva să devii și mai confuzionat mental decât ești.

  15. Poate ne ajută și pe noi Bunul Dumnezeu și ne scapă de (editat) ăsta de președinte îl face pierdut pe KWJ prin America

  16. Nu mai plangeti mai nefericitilor. Aveti rabdare. In 2025 se duce Presedinta Șoșoaca. Dansatoare la Carnaval.

  17. Nostalgicii lui Dăncilă îl atacă la baionetă pe Johannis !
    Dar, dacă Johannis ar candida din nou ( nu contează contra cui ) el ar lua lejer 60% din voturi !!

    • Ești dus! Sigur excursionistul , aici in țară, nu ar lua mai mult de 10%. Ce a făcut pentru țara noastră ? NIMIC.

  18. Presedintele Romaniei ocupa deja intrega scena politica internationala asa cum a facut si in plan intern .Vom asista la lipirea Argentinei si Braziliei la toate planurile Europei ca si Chile de altfel .Japonia deja a semnat un tratat militar si politic cu Romania .Suntem multumita lui Iohannis pe drumul ce bun .Banii vor veni gramada ca si armamentul performant peste Romania .

  19. inca nu s-a trezit e in stare onirica prelungita cu Klaus…l’amour en trois…

  20. Privați de reperele si faptele eroice ale anilor ’40 tinerii sud-americani sunt campioni Wolfenstein, Call of duty, Medal of honour si altor zeci de jocuri ce aduc in prezent al doilea razboi mondial..au realizat pe Discord o comunitate numeroasa, majoritara, dar n-au in jurul lor un diriginte carismatic sa-i inspire cu privirea patrunzatoare si care sa le aduca documentele misiunilor la moda pe Flancul de Est. Cum pe Scholz nici aliatii japonezi nu-l credeau neamț, Romania educata merge in America de sud, in ajutorul dezvoltatorilor de profile belicoase germane, cu dosar cu șină, avatar și alter-ego..
    https://www.alamy.com/stock-photo-german-soldier-display-la-valette-underground-military-museum-saint-56023588.html?imageid=74B8541B-2254-4001-8839-BC63DF3AB089&p=29298&pn=9&searchId=97f669a0e9156a7631f4de3ddb2946a2&searchtype=0

  21. @Lili: Vezi ca suntem in post, iar ce mananci tu e de dulce.

  22. Da, căta nesimțire poate zace in acest personaj, când noi ne luptăm cu gaura de 22 mld, austeritate, reduceri de salarii si darea afară. Oare de ce se grăbește asa aglomerat cu plimbarile, simte ca i-au intrat zilele în sac si vrea sa o mai plimbe pe doamna și să profite înainte să fugă! Da, o porcărie inter galactică ! PS: Știm, e secret, ca asa prevede legea!!!

  23. Graba mare pentru primul bugetar al tarii sa nu-i taie colegii banii de plimbari.Pariez ca pana-n toamna bifeaza si australia ca la anul sunt alegeri si n-are timp(tupeu).

  24. Observam cu usurinta ca b oul samaritean cu celalale nick uri ,ne arata ca inteligenta lui e la acelasi nivel cu cea a premierului de la grivco…si a satrei varanului.

  25. Să-i scriem lui Musk să-l expedieze pe Marte, poate-l satură de plimbăreală și ne scapă și pe noi de el…

    • Nu-i scapă Trinidad Tubago si nici insulele Bago-Bago din Pulinezia Franceza. Vorba unuia cu țiglele deranjate, Out Caesar, out Nihil: vizitele planetare ajuta la realizarea celor 60% cu care Securitatea este pregătită pentru alegretto ma non troppo 3024.

  26. Tardiv! Tocmai pe final de nandat. Poporul geme de foame și Maria sa vrea să cheltuiască toți banii din bugetul alocat. Clar că a fost trimis de Bideu sa sondeze lumea socialistă sud-americană.

  27. Ar fi interesant de cunoscut daca toate aceste vizite ale tradatorului de la Cotroceni facute in perioada mandatului de presedinte a adus Romaniei si romanilor ceva inafara doar de cheltuirea unor sume destul de mari pt. aceste excursii ale lui, impreuna cu madama de Sibiu. Romanii care nu uita stiu foarte bine cite excursii de felul acesta au fost facute in foarte multe tari si de alte guverne tot cu aceleasi justificari ,care pt. tara si oameni nu sa solutionat cu nimic ,inafara doar de tocat banii .

  28. -america de sud?
    -acolo s-au tirat niste nazisti!
    (hitler credem ca a prefferat elvetia;
    poate desecretizeaza Putin ceva ramas neclar)

  29. La nivel individual daca vorbim Presedintele Iohannis este cu mult peste toti presedintii sau conducatorii de state fost comuniste .In plan intern si-a invins totii adevrsarii politici in plan extern cumuleaza intilniri de forta , peste tot in lume . alaturi de marii conducatori ai lumii si acum pleca chiar in Brazila ,Chile si Argentina .Toti ceilalti stau la remorca .

    • pacala spune:
      14 aprilie 2023 la 17:54 —–Tatae Pacala ,poate ne spui si noua ce tragi pe nas !

  30. „unde merge prostul satului ( Europei ) când Brazilia este unul dintre partenere de baza al Rusiei???”

    poate santajeaza ceva, poate s-a suparat ca n-a fost numit undeva, „poate a zis copilu ceva” … Brazilia este B de la BRISC ! Poate nu stim noi cum e cu intoarcerea armelor cu 180′ la germani. Devine interesant, imi iau in fata popcorn si o cola…

  31. Majoritatea care îl critică l-au votat! Ciocu mic?Atenție, N-am votat Viorica?

  32. Vorbeam zilele trecute pe forum despre vizita trotterului prin America de Sud. acum au aparut vocalii care ne spun cum „vor curge banii si armamentul”in Romania .Armamentul va „curge”functie de banii imprumutati . Hai @ bunul samaritean ,@ Lili,etc, ne spuneti de unde „vin banii „? Mai loazelor ,voi aveti copii ? Va ginditi la viitorul lor ? Sau sunteti din aia : „Dupa noi ,potopul”?Mai mincati mult „maro si dulce”din „dosul prezidential”? Nu va dati seama ca sunteti penibili ? Cenzurati si asta doamna Magda Colgiu….Doar trebuie sa fiti in „trend”,nu?

    • buna seara! In caz ca nu ati observat, editam doar cuvintele jignitoare. Atat! In rest, la noi chiar e liber la opinie. Contraziceti-ne cu exemple, daca sustineti altceva. Seara buna si sarbatori pascale perfecte!

  33. poate-l pierd prin jungla amazoniana sa-l dam la mica publicitate…

  34. pe consilierul de la cancelarie, ala cu materia de la clasa geografia, sa-l cam dati afara, ca nu corespunde deloc… Acuma, noi intelegem ca la Doamna Carmen i s-o fi facut pofta sa vada Machu Picchu (la romani, chiar si la aia de la Sibiu, se zice Maciu’ Piciu’) si poate sa si mangaie ceva lame blande pe bot – da’, Domne’, toate astea-s in Peru… Pacat de-o excursie ratata… Romania ne-educata, bat-o vina…

  35. Avem noroc ca nu e impatimit de vinatoare si trofee de vinatoare, ca ne trezeam cu „cabinetu’ 1” si „cabinetu’ 2” (cabinete de toaleta, bineinteles) umblind creanga prin Kenya, Tanzania sau Botswana, pe la safariuri … Cu Ciolacu (poreclit si „Ciuma Rosie”) pe post de carator de pusti pentru Marele Buana Alb sau pe post de gonaci, dar cu riscul ca, la un tir putin ratat al lu’ Malai Mare, sa ajunga trofeu pe perete la Cotroceni, privind cu ochi de sticla vizitatorii …

  36. Multumesc pentru raspuns doamna MC . Aceleasi urari si pentru dumneavoastra si familie . Dar cum ramine cu ce am comentat la adresa lui Borell ? La un alt articol de pe Cotidianul ? L-am jignit pe „marele sef”al „diplomatiei „europene ? Sau cind ii dau replica unuia numit @ Marele Urs ? Si altele…. Cu stima .

  37. Cred ca vrea sa ne bage in BRICS pe ocolite , nu poate direct si incearca din Brazilia.

  38. Ghiolbanul e trimisul special al lui aurescu (si al altor gloabe khazare) sa dea meditatii de istoria holocaustului in jungla amazoniana si sa incheie contracte in numele schweighoffer pentru taieri de copaci.

  39. Parazitul ăsta nazist se plimbă, maninca și Editat pe banii românilor înainte de a merge la pușcărie.

  40. taranoiul lenes din sibiu si baba carmen au „rezolvat” totul prin Ro , adica dupa 9 ani de impartit medalii inutile pe la toti strainii pentru merite numai de el stiute , au pornit in excursii Pro Ucraina , excursii extrem de scumpe , pe banii amaritilor de romani de care taranoiul lenes isi bate joc de 9 ani.

  41. Sunt singurele locuri unde Ficusul de Cotroceni și Izbitoarea lui nu au dormit încă… cică merge să-i convingă pe ăia, să întoarcă spatele Rusiei.. încă odată merge să se facă de rușine ,e chiar mai prost decât credeam

  42. Si tot cu avion privat de lux va calatori acest turist nemernic? Isi bate joc de romani care traiesc in mizerie in timp ce el se plimba cu ravasitoarea lui!

  43. Ești dus! Sigur excursionistul , aici in țară, nu ar lua mai mult de 10%. Ce a făcut pentru țara noastră ? NIMIC.

  44. nicule, mai e state de vizitat?
    mai e multe, dar e peste ocean, asa ca taci si.noata!

  45. Saptamana trecuta, facand eu o cercetare in sala de lectura a Bibliotecii, mi-am zis intr-o pauza sa vad si eu ce scria presa PCR despre vizitele lui Ceuasescu prin alea strainataturi. Am citit cateva articole si m-am plictist, dar am avut in permanenta un deja vu. Unde mai citisem eu texte asemanatoare pana la aprope de plagiat in zilele noastre,
    Azi, citind paostarile „bunului samaritian” si al domnisoarei/doamnei Lili am gasit asa zisi „plagiatori” ai presei comuniste despre tovarasul Nicolae Ceausescu, dar azu cu referire la tovarasul Duklp Iohanis si „prima doamna”, ravasitoarea Carmen!!!
    Co tot auzind despre vizita tovarasului Joha prin America latina, mi-am amintit de un banc pe care mi l-a spus un buncii.
    Cica coborand din avion, pe scara avionului intr-o tara, nu conteaza care, Elena Ceausescu ii tot striga lui Ceasca – Maiestae, maiestate. Asta ii raspunde furios – Taci dreakului ca te aude careva. Elena ii raspunde suparata – Ce ai Nicule? Voiam sa stiu daca „mai e state de vizitat”!!!

    PS – Tovarasi din servicii sau cancelaria prezidentiala, va rog eu frumos, nu mai folositi astfel de postaci, ca risipiti banii contribuabilior si va faceti si de rasul curcilor….Cred ca pe la departamentele de comunicare lucreaza numai niste lenesi, carora le este mai simplu sa foloseasca fragmente din Scanteia PCR, schimband numele si contextul, in loc sa se gandeasca la un fapt simpli – romanii nu sunt prosti (in mare majoritate) si e pacat de timpul pierdut cand in tara asta sunt atatea probleme reale!!!

    PS 2 – guvernul nu a cerut reducerea cheltuielilor si Cancelarie prezidentiale, tinand cont de tragedia bugetara?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.