Kovesi la prezidențiale? Scenariile lui Kelemen Hunor

photo: Gönczy Tamás

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că o vede pe şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, drept candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor şi că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, ar trebui să fie candidatul social-democraţilor la acest scrutin.

„Da. (…) Astăzi poate să spună: ‘Nu!’, anul viitor în mai-iunie poate să spună: ‘Da!’. (…) O cred pe Kovesi când spune ‘Nu!’. În acel moment bănuiesc că a fost sinceră. (…) Hai să vedem ce se va întâmpla anul viitor în mai-iunie, imediat după europarlamentare. În acest moment, eu nu văd în România nicio personalitate care să reziste un an de zile în funcţia de candidat. Asta este o altă problemă. Nu suntem în America. (…) Sunt foarte mulţi care o măsoară pe doamna Kovesi, indiferent dacă pun rezultatul sau nu în presă. Aproape toate institutele de cercetare o măsoară pe doamna Kovesi şi nu stă rău din câte ştiu eu”, a spus Kelemen Hunor, la Prima TV.

Preşedintele UDMR a susţinut că Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, nu prea are şanse la alegerile prezidenţiale fără un partid în spate şi nu crede că PSD l-ar putea susţine pe acesta.

„De ce să-l susţină (n.r. PSD)? (…) Normal, el (n.r. Marcel Ciolacu) trebuie să fie candidatul PSD pentru că este preşedintele partidului. Nu ştiu dacă-şi doreşte. Nu sunt foarte convins că Marcel Ciolacu îşi doreşte să fie candidat la prezidenţiale”, a afirmat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a spus şi că Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, poate să fie candidat la prezidenţiale.

„Cu ce şanse asta este o altă discuţie. (…) E greu să vezi în acest moment pe pesedişti că se mobilizează pentru domnul Ciucă. Nimic nu exclud în politică, dar ei nu nu s-au mobilizat nici pentru Ponta, nici pentru Geoană”, a adăugat el.

Liderul UDMR a afirmat că matematic PSD va fi în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

„Este foarte devreme să spunem cine va intra (n.r. în finala alegerilor prezidenţiale). Nu ştim cine vor fi candidaţii. Până acum ştim de Simion (n.r George), în rest nu ştim. Nu a fost anunţat niciun candidat care ar avea într-adevăr şansa să intre în turul doi. Dacă mergem pe matematică PSD va fi în turul doi. Dacă merg cu un singur candidat cu PNL vor fi în turul doi. Cu cine? Asta este o întrebare bună”, a spus spus Kelemen Hunor.

El a susţinut şi că USR ar putea ajunge în finala prezidenţială din 2024 cu două condiţii.

„Dacă au un candidat foarte bun şi dacă scot un rezultat bun la europarlamentare şi la locale”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR se aşteaptă la candidaţi-surpriză care să intre pe ultima sută de metri în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

El a reiterat că nu mai are ambiţia de a fi candidat la prezidenţiale.

Despre posibilitatea candidaturii pe liste comune a PSD şi PNL la alegerile de anul viitor, liderul UDMR consideră că „lista comună va da un rezultat mai slab decât liste separate şi adunate apoi într-o coaliţie”.

El a mai susţinut că AUR se va clasa pe locul doi după PSD la alegerile europarlamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

29 de Comentarii

  1. Nu este suficient sa fie cineva candidat pt. prezidentiale ,asa ca lista asta cu cei dornici pt. Cotroceni poate fi foarte lunga.Important este cine va fi alesul celor de peste balta ,care deocamdata au inca puterea sa decida tot ce se face in Europa prin slugile lor de la Spitalul de nebuni din Bruxelles.Poporul nu conteaza si nici voturile lor,bietii oameni merg la sectiile de vot de pomana ,sperind ca votul lor va fi respectat.Aiurea ,totul este o circoteca si o batae de joc, nimic altceva.

  2. Asa cum va tot zic nici un candidat nu poate sparge bariera imaginii in media cu exceptia doamnei Kovesi ce daca intra in lupta si este sprijinita de Alianta aflata la guvernare cistiga detasat Alegerile .Kovesi are mari sanse sa cistige si din postura de candidat independent ce ar multumi mai pe toata lumea .Ambitiile de partid ar fi uitate de catre votanti in uitare .Oricum nici un alt candidat , de unul singur , fara a prezenta o echipa ce are ca si componernta unul sau doi membri ,persoane neinregimentate politic , pina la data alegerilor , nu poate cistiga .Cit despre AUR nu prea mai are ce oferi cetatenilor inafara de bilbele zilnice si de intaritarea multimilor care vedem ca nu prea ii reuseste .La nici o actiune recenta AUR nu a fost sustinut de mai nimeni in strada el neavind forta sa treaca sticla prin simpla imagine a lui Simon imagine ce usor ,usor, devine neasemnatoare „ tineretii” deja trecute .UDMR nu cred ca mai poate prinde intrarea in Parlament fara ajutorul PSD ce acum este in situatia de a analiza fiecare vot .Daca cetatenii se trezesc brusc la realitate atunci micile partide nu vor trece pragul .

  3. „Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că o vede pe şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, drept candidat”

    Toti manipulatorii astia uita sa precizeze care partid ar sustine aceasta aberatie. O revolutie in materia alegerilor, republica independentilor negarantati de catre cineva. Continuati, pentru ca meritati !

  4. Ne-ar lipsi enorm candidatura lui KH. Îl rugam fierbinte, hai Hunorica, candidează, te asteptam cu nerăbdare sa te vedem pe lista !!! Este sigur ca vei obține cel puțin 0,1 % din voturi, deci ai șanse mari !

  5. Kovesi președintă??!! Trebuie neapărat ca România să pună în fruntea țării o loază, o neavenita, simbolul mediocrității? Mai bine să pună un Ion, robot, cel puțin are ceva logică, are ceva care gândește.Vita asta, Kovesi, a ajuns unde a ajuns întâmplător, nu printr-un merit deosebit

  6. Jigodiile, se gandesc doar la ei si nu la cetateni, la cetatenii romani care de 34 ani sunt chinuiti fara vina. Niciunii de pe taraba talcioc nu are sanse de 51+! Sa nu cumva cetatenii sa boicoteze scrutinele ca palme pentru comportamentul fata de ei si fata de tara!

  7. Kovesi a declarat ckar ca nu va candida la alegerile din Ro. Postul de procuror este mau bun si banos. De altfel nici nu se va intoarce in Ro prea repede. Mai poate avea uba un mandat de procuror. Este maxim.

  8. „Este sigur ca vei obține cel puțin 0,1 % din voturi, deci ai șanse mari !”

    Pai, daca candideaza, atunci va fura voua 0,1% din voturi si nu mai intrati in Parlament, hahaha ! Mai bine candideaza Codrutza si ia 0,05% si nu va afecteaza.

  9. …dupa cum se observa, intarzie nominalizarile pt functie-corect, cei care impun presedintele cociocului au ei insisi probleme majore…adevar va spun:aur va avea un candidat care va castiga, pe merit…spre disperarea padurarilor, simion nu este acela…

  10. Depinde de servicii: Kovesi, Drula, Ciolos sau alt candidat -coada de matura. Oricum, usecuristii nu vor intre in turul doi.

  11. Nici gitanii nu voteaza un gitan ! Stiti de ce ? Pai, ei nu voteaza mincinosii, deci, nu voteaza pe unul de-al lor.

  12. „„DA,DACĂ PRIN MARTIE-APRILIE 2024 NE VOM ÎNVECINA CU RUSIA ȘI NU CEI „DE PESTE BALTĂ” VOR NUMĂRA VOTURILE–OARE CINE VA FI SCOS DIN URNATROACĂ?

  13. Măi Musiu Șarlă ,cadrilu voi giuca cu surata me Maia , nu c-un Prostanac .Iată-mă-s Ispravnicită , dupa ci am fost și luxemburghezită și parisuită cu Lighion Donor . Cumnațică Ur$ulă hăi , nu-i așe că m-am mai supțiet , că nu mai puteam cu țoparlanii CIA pinali ! Da și amu mai e cate unu care doarme cu poza me supt perină sa se mai ostoiască de dorul MIAU !

  14. Ar vrea-o Chelemen si tribul sau pe unguroaica lui presedinte. Asta ar mai lipsi ca sa nu mai ramana nimic din Romania: dupa un sas un maghiar!!!

  15. Nu l-au intrebat esentialul pe infatuat:UDMR se desfiinteaza daca AUR vine la guvernare?
    O intrebare legitima

  16. Kovesi va CANDIDA( candida albicans) infectata la funcția de președinte, in tandem cu Portocala mecanică care va opta pentru cea de prim ministru. Speram ca în urma tratamentului nu-MITA nu va mai CANDIDA, deoarece dorinta de a CANDIDA se poate vindeca medicamentos. Medicina politica e foarte mulțumită de rezultatul tratamentului, iar cei care i-au susținut dorința de a CANDIDA sunt cu toti la tratament intensiv. Când noi, cei de pe aici, susțineam ca doamna are virusul de a CANDIDA în sânge și-l transmite tuturor celor cu care întra în contact cu bucurie nedismulata și cu placere sadica, eram ostracizati de iubitorii intinsei pe verticala și, mai nou, pe orizontala a procu-Oroarei. Așteptăm ca distinsul domn Helling sa-i prezinte, intr-un cadru intim și steril, protocolul de colaborare dintre DNA și SRI ca o monstra de politie politica cu CANDIDA. Fara a mai CANDIDA la o funcție albicioasa in stat, președintele actual si-a manifestat dorința de a CANDIDA, pe un loc eligibil, la Curtea Europeană a Ursuley, persoana cea mai potenta din UE. La aflarea vestii, doamna Carmen ar fi exclamat: în sfârșit si-a gasit și el una pe măsură dorita. Ursula nu știm cum a reacționat la cuvintele domnei Carmen, dar știm cum a reacționat navetistul. A înghițit cu placere oferta Ursulei.

  17. „UDMR se desfiinteaza daca AUR vine la guvernare?”

    NU, viceversa !

  18. Dl. Esop, am inteles perfect ce ziceti: „Ambitiile de partid ar fi uitate de catre votanti in uitare”. Sa uitam uitarea deci…

  19. Locul maghiarilor e in Macaristan,decolonizarea Transilvaniei de ocupantul maghiar trebuie sa fie finalizata
    La sasi nu e o problema,a mai ramas 1 (unu):)))
    Pana la urma s-a dovedit istoric ca in statele nationale, minoritatile sunt factori de dezbinare
    vedeti ultima decizie a lui Putin,sa aduca in Mariupol cca 300.000 de rusi din Siberia,deci sa creeze o falsa majoritate rusa ,tipic pentru nazistii sovietici

  20. Daca ar candida, Kovesi ar avea mari sanse sa castige. Contrar unora, poporului i-a placut defilarea penalilor in catuse. S-a simtit razbunat. Valul de prescrieri si fuga infractorilor in Italia, Grecia nu fac decat sa mareasca ura oamenilor obisnuiti impotriva politicienilor hoti si speranta ca cineva ii va baga in puscarie.

  21. E ca și cum ai participa la cursă hipică cu-n cal mort.Valabil și pentru Geoană Dăbuleni.România are nevoie de ceva, cineva providențial, altfel soarta noastră nu va fi bună deloc !

  22. Avem ce unde alege dragi in 2024, trecuie sa recunoasteti Numai bilete castigatoare pt colonia noastra! Si eu cred ca si #tibi1 ca covesi are mari sanse de a castiga, mai ales daca va fi bagata in plic de erata a carei candidata este! In acest caz poate romanii si 110% sa voteze pe altcineva, ca tot doctorita noastra -4% va iesi de pe tabletele seteseului la alegeri. Ca de la 2005 , incoace! O nota buna data lu hunor ca a reamintit, cu aceasta ocazie, bideului de fosta lui favorita, anticorupta, de pe vremea petrovului, ca , saracu, cu boala lui, mai sti , draga #tibi, uita sa o bage in plic pt postul de guvernator al coloniei!

  23. Pe Geoana l-au impins americanii sa se duca la Vantu acasa cu 4 -5 zile inainte de alegeri cand stia ca daca e vazut e sinucidere curata?? Nu le pasa americanilor cine e presedinte aici, tot de ei va fi data directia si asa e si normal…doar n-or conduce rusii sau chinezii..cat despre romani e clar de ce sunt in stare…

  24. Interesant.. Se vede că mu e romîn.. Mă intreb de ce nu se vede pe sine drept candidat la președinție ?/ Chiar crede că numerită efortul ?/Cu siguranță ar fi cel mai bun, chiar de nu e agreat de licurici..

  25. Doar koveshi ne poate scăpa de hoții și criminalii de copii din țară noastră, afara cu specialii

  26. ar castiga dar cred ca s-a saturat si ea de cloaca damboviteana.
    Asa ca va face si ea ce au facut 5 milioane de romani!!
    Aici, ranan doar partidele, serviciile si pensionarii!
    Parte din ei!

  27. Cotodianul reinvie UDMR. ( la ce pret ?)
    Celelalte gazete nu prea se omoara cu vesti din partea formatiunii si i-a bagat in…uitare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.