Lavrov: Occidentul caută să transforme Moldova în ”următoarea Ucraină”

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi că Occidentul caută să transforme Republica Moldova, fostă republică sovietică, în ”următoarea Ucraină”, transmite EFE.

”Este avută acum în vedere R.Moldova pentru acest rol”, a susţinut Lavrov într-un interviu pentru televiziunea publică rusă Rossia-24 şi pentru agenţia oficială RIA Novosti.

În opinia lui Lavrov, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ”este nerăbdătoare să intre în NATO”. ”Ea are cetăţenie română şi este pregătită să se unească cu România şi, în general, este dispusă la orice”, a afirmat Lavrov.

Maia Sandu s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea unei victorii a Ucrainei asupra Rusiei şi a declarat că, în caz contrar, ”toţi vor fi în pericol”. Luna trecută, preşedinta Republicii Moldova a afirmat că ”trebuie să oprim Rusia şi să ajutăm Ucraina să câştige războiul”.

O altă ţară din spaţiul postsovietic pe care, potrivit lui Lavrov, Occidentul intenţionează să o folosească împotriva Rusiei este Georgia.

”Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare, să se revină la situaţia din vremurile agresive ale (fostului preşedinte Mihail) Saakaşvili, nu am nici cea mai mică îndoială”, a susţinut şeful diplomaţiei ruse.

În acelaşi timp, Lavrov a dat asigurări că guvernul georgian se ghidează după interesele naţionale, în pofida apelurilor occidentale de a deschide ”un al doilea front” împotriva Rusiei.

”Îi voi cita pur şi simplu atât pe premier, cât şi pe miniştrii săi care, ca răspuns la o presiune fără precedent de a se alătura sancţiunilor şi a deschide un al doilea front (…), spun că se ghidează după interesele naţionale”, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Totodată, Lavrov a adăugat că Moscova şi Tbilisi au dezvoltat comerţul bilateral, turismul, cooperează în domeniul energiei, iar partea georgiană este conştientă că toate acestea sunt în interesul statului şi poporului georgian.

Spre deosebire de guvernul georgian, preşedinta Salome Zurabishvili a făcut câteva declaraţii prin care şi-a manifestat sprijinul faţă de Kiev.

Republica Moldova reacționează la amenințarea rusă

Despre războiul din Ucraina

Lavrov a declarat joi că forţele ruse vor răspunde livrării de arme cu rază de acţiune lungă Kievului de către Occident şi vor împinge forţele ucrainene şi mai departe de frontierele ruse, prin creare unei zone-tampon, informează Reuters şi AFP.

Lavrov a spus că toată lumea doreşte ca actualul conflict din Ucraina – pe care Moscova îl numeşte „operaţiune militară specială” – să înceteze, dar că sprijinul acordat Kievului de Occident joacă un rol important în modul în care Rusia abordează campania.

Doi oficiali americani au declarat marţi că Washingtonul pregăteşte un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2,2 miliarde de dolari, care ar urma să includă pentru prima dată de la declanşarea războiului rachete cu rază de acţiune lungă.

„Căutăm acum să împingem înapoi armata ucraineană până la o distanţă ce nu va mai presupune nicio ameninţare la adresa teritoriilor noastre”, a declarat Lavrov.

„Cu cât mai mare este raza de acţiune a armelor livrate regimului de la Kiev, cu atât mai departe îi vom respinge noi (pe ucraineni) de la teritoriile care sunt parte a ţării noastre”, a subliniat Levrov.

Rachetele cu rază de acţiune lungă i-ar permite Ucrainei – care a declarat că plănuieşte să recucerească toate teritoriile sale cu forţa, inclusiv Crimeea anexată – să lovească mai în adâncul teritoriului rus.

Kremlinul a declarat miercuri că astfel de rachete vor duce la o escaladare a conflictului, dar nu vor schimba cursul lui.

Lavrov a insistat că toată lumea îşi doreşte ca războiul pe care Rusia l-a început acum aproape un an în Ucraina să se încheie, dar a apreciat că ceea ce contează nu este când se termină, ci cum se termină, pentru Rusia fiind importantă calitatea rezultatului, potrivit EFE.

”Cu toţii vrem ca aceasta să se încheie, însă nu factorul timp este cel care contează, factorul esenţă este important aici, factorul calitatea rezultatelor pe care îl oferim poporului nostru (…)”, a spus Lavrov.

În acelaşi interviu televizat, Serghei Lavrov a acuzat ţările occidentale că susţin Ucraina pentru a pune capăt „problemei ruse”, acuzând-o în special pe şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în vizită la Kiev.

Von der Leyen „a declarat că rezultatul războiului trebuie să fie înfrângerea Rusiei şi o înfrângere după care ea să nu se ridice timp de decenii. Aceasta nu-i rasism, nazism şi o tentativă de a pune capăt problemei ruse?”.

De asemenea, ministrul de externe rus a acuzat SUA că au fost direct implicate în exploziile ce au avariat major gazoductele Nord Stream care trec prin Marea Baltică, anul trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

37 de Comentarii

  1. Faptul ca Prigojin isi drogheaza mercenarii Wagner, e un fapt dovedit,sa dea dovada de vitejie dar si Lavrov a inceput cu droguri ,la o varsta la care ceiutul de ghimpe si napraznic e pe primul loc
    (LINGINERA Ortografă PoowliIeșeană cu 2 perfecționări la maior si kolonel…WOW

  2. M uia Sandu un gunoi scolit de drogatii si poponarii amerloci si a fost aleasa de sclavii naivi moldovenii din diaspora si prostimea din Moldova ,iar moldova este un vierme fata de Rusia ,cit despre unirea cu colonia amerloca Romania nu cred ca este posibila vorba u nui evreu basarabean care spunea ROMANIA MARE care nu are de mincare

  3. „Buna” guvernare ruseasca a facut din Moldova cea mai saraca tara din Europa…

  4. Ucraina incearca sa bage Moldova in conflict ca sa intre si Romania cu NATO de partea evvreilor. Adica conflict largit. Cu Romanii nu tine sunt prea destepti sa fie pacaliti de Zelensky.

  5. Și Cecenia, Karelia, Daghestanul, Siberia etc., toate trebuie să devină Ucraine eliberate.

  6. Razboiul din Ucraina trebuie oprit cu orice compromis! Nu mai e loc de orgolii. Ucraina e in ruina,mii si mii de tineri mor in acest razboi devastator. Tarile din UE nu au curajul de a spune deschis americanilor ca trebuie sa se opreasca si sa treaca la negocieri cu Rusia. SUA stie ca Rusia nu poate fi impinsa peste granitele de dinainte de 2014. Rusia va folosi orice arma pentru a nu fi umilita. Inca odata americanii stiu asta ,doar ca razboiul in buna parte le convine. De ce ? Pentru ca impusca trei iepuri dintrun foc:
    1.slabeste Rusia
    2.slabeste Europa care trebuie dezindustrializata,etc
    3.avantaje economice mari ( sunt multe,nu intru in amanunte)
    Drumul pe care merge acum administratia Biden privit la nivel global e gresit in buna parte. Ostilizarea la extrem a Rusie e o gafa mare din perspectiva globala. China jubileaza!

  7. „Ucraina incearca sa bage Moldova”

    Ukraina nu se poate scoate ea din ce a fost bagata de duetul Hilara-Vika si crezi ca poate baga pe altii ? Vreau si eu ce fumezi tu !

  8. „Și Cecenia, Karelia, Daghestanul, Siberia”

    Coltz cu noi, in Balcanii de Vest mai sunt 4 tari in viitor eliberate. Partiiiie !

  9. Doar alaska va avea siarta Ucrainei.
    Linistit lamurit.

  10. Doar demilitarizare Ukrainei si schimbarea conducatorilor neo nazisti supusi Washingtonului va asigura o pace viabilă.Lavrov spune ca mUE si teroristii NATO urmaresc sa inarmeze Moldova si sa o transforme intr- o țară nazistă sub conducerea unei scelerate iresponsabile in stare de orice pentru a face pe plac celor ce o plătesc sa distrugă Moldova asa cum a distrus comediantul Ukraina .

  11. Lavrov trebuia sa spuna cum vrea Vestul sa transforme Moldova in o „alta Ukrania”! N-a spus daca este impotriva unirii Moldovei cu Romania! In general, n-a spus nimic concret! Dar fiti siguri, Ukrania va lua Transnistria in mod sigur! Noi romanii vom avea de suferit, intrucut ukranii, raspunzatori pentru razboiul de pe Nistru(1991), se vor comporta mizerabil cu etnicii romani/moldoveni ramasi sub stapanire ukrana!!

  12. Nu e vorba de „opinia lui Lavrov”, @autorule! Ca SUA si acolitii vor sa transforme R. Moldova-ntr-o a doua Ucraina cu marea complicitate a numitei Sandu Maia, nulitate sorosista belicoasa, e-o evidenta. @oana: 1. Razboiul din Ucraina nu se poate opri decât prin capitularea regimului de la Kiev. Apelurile la oprire, acuma, vin din partea SUA si acolitilor, zdrobiti de Rusia. 2. Razboiul din Ucraina nu slabeste Rusia, o-ntareste. Rubla devine moneda de rezerva bancara mondiala. Profiturile din petrol ale tarii s-au triplat daca nu cvadruplat, prin vânzarile-n China, India, tara-si repune industriile pe picioare, etc. 3. Europa nu trebuie dezindustrializata, ea este deja, si n-o slabeste, fiindca, dezindustrializata si cu asa-zisi „oameni politici” de doi bani, demult e slabita. De acord, în schimb, cu (4), adica (3), la tine si cu ultimele doua rânduri, desi esti clementa cu Robinette-Obama, „drumul gresit în buna parte”, a fost „trasat” de cretinul revansard, woke, Black Lives Matter de Obama, care si-acuma-i la manete. Robinette, dupa jafurile din Ucraina (împreuna cu fiu-sau Hunter), la Casa Alba nu-i decât papushar. NU „China jubileaza” si dac-ar „jubila”, ce?! China e-o tara puternica, o veche civilizatie si cultura mondiala (fata de SUA, care numai de genocide si alte distrugeri enorme s-au tinut si se tzin). Nu „China jubileaza”, ci SUA, care-au distrus Europa, industriile ei, si-au scapat de-un concurent economic. Ori îti închipui ca North Stream 1 si 2 au fost distruse de China?! nu, draga, de SUA + complicii (Balticele, Polonia, Marea Britanie).

  13. Trans-Ped0 care conduc Us in frunte cu CIA-FBI vor sa faca praf toata Romania nu doar Moldova, IN ROMANIA O SA FIE LINIA FRONTULUI RUSIA-NATO!!!!

  14. Eu vad lucrurile dintr-o alta perstectiva: Autonomia Ucrainei a jucat si va juca un rol geopolitic foarte important pentru Romania. Dupa primul razboi mondial, Romania a profitat de pe urma esecului Puterilor Axei (Germaniei) de a crea un stat independent in Ucraina, ca baricada politico-militara in calea Rusiei. Asa ca, datorita acestui esec s-a facilitat crearea unei Romanii Mari, ca stat stabil si relativ energic din punct de vedere militar la granita cu Rusia bolsevica. Proiectul statului ucrainian pe post de baricada a fost reluat. Daca va reusi dupa modelul vechi, este posibil ca importanta Romaniei ca stat unitar sa devina neglijabila, iar crearea unei Moldove Mari, autonome, sa prinda contur, in situatia in care unele neitelegeri diplomatice vor persista si pe granita cu Ucraina.

  15. @justinianus: corect pana sau excluzand ultima fraza cu etnicii…, in rest, vom vedea ce se va intampla dupa jumatatea acestui an si total urmatorul. Planul e deja aprobat, doar debutul actiunilot sau explozia plecarii la razboi, mai trebuie, oricum, izmanarul Oprea-nasul lui Ponta a semnat ordonanta militara tot in timpul plavanului in primul mandat , citez „cetatenii sunt obligati sa puna casa proprietate la dispozitia armatei in caz de razboi”!

  16. —„CÂTĂ DIPLOMAȚIE,CE LECȚIE DATĂ DE …U R S SULLA!!”„„„Von der Leyen „a declarat că rezultatul războiului trebuie să fie înfrângerea Rusiei şi o înfrângere după care ea să nu se ridice timp de decenii. Aceasta nu-i rasism, nazism şi o tentativă de a pune capăt problemei ruse?”„„.

  17. Oare Maia Sandu n-o fi neam cu Maia Morgenstern? Ca n-o lua madam Nula sub aripa ei. Intreb pentru un prieten botezat cu briciul.

  18. Si Romania la fel. urmeaza ca teritoriile ex-tarilor dizolvate mici si bogate sa fie impartite intre licitatori…acum joc de glezne ghioceii mie-ii! pe bune…cat si cum de puteti dormi…aveti copii?

  19. Aloo, srMUi de ce se retrag strategic firmele mari americane din Romania? Ce informatii au primit de la aia care le asigura campul de actiune, adica cia etc? Cumva pe aici se va trage cortina, si marii parteneri strategici vor fi dati moneda de schimb la rusi, pe aici se va trage puternic cu niscaiva rachete sau pur si simplu jocurile sunt facute iar Romania va face parte din alta tabara cu voia ei cu tot sau nu chiar?

    Sa raspunda specialii aia de la srMUi!

  20. Lavrov da semne ca pigii muscali s-au desteptat si de acum incolo se vor axa pe tarile mai mici desprinse din fosta URSS. Ucraina a fost o nuca prea tare ptr (editat) putinantropice……[Rumburak-@ntim@k@c B0szG0r@k 3,14sat in Kap]

  21. Ce are domnul Lavrov cu Republica Moldova? Deocamdata e departe si o sa fie si mai departe. Moldova lui Stefan isi va rezolva singura problemele etnice. E o tara independenta si va cauta orice alianta care ii convine. Deocamdata domnul Lavrov mai are de lucru in tara surora. Si-a propus cu mintea lui a creata si cu limba imbalosata lacom peste fundul lui Putin s-o `deucrainizeze~. E vorba de o geselnita lingvistica proprie acestor criminali. Sigur, cupola KGB nu cunoaste limite. Tinerii rusi transformati in carne de tun nu-i intereseaza. Rusii din Moldova stiu aceasta. (Nu ma refer la zona transnistreana zdrobita etnic de cizmele Armatei a 14-a). Ideea cu continuarea atrocitatilor, crimelor, torturilor si violurilor le va mai tine o vreme, apoi se vor trezi si mujicii din tara care se razgaie si cred ca inca sunt puternici la umbra crimelor lui Putin. Apoi vor dori si ei sa iasa din oblomovismul pacatos al natiei si sa acceada la civilizatia in care s-au aciuat odraslele siloviki-lor.

  22. Tovarasa mamaie comunizda!
    Tovarasu Kurmin Valezy, sefu lu matale iti transmite multumiri, ca cica bani ai luat destui.
    Multumim ca te manifesti, ca sa nu uitam de potaile care fura si desfigurează tara.
    Haraso tavarasa comunizda.

  23. Occidentul vrea sa dezmembreze Rusia și sa o jefuiască metodic.
    Cum a făcut-o în timpul Bețivanului Elțîn, pe modelul practicat și în alte Colonii Marginale Eșuate. Care au aruncat cu multe miliarde de coco în Bechtel, Exxon șamd., primind la schimb Schengen, VisaWaiver, fregate ruginite și cosciuge zburătoare de acu’ 50 ani.
    Plus PATRIOTzi plătiți în avans…?
    Rușii trebuie să denaZifice TOTAL Urkkaina !
    Altfel vor repeta eroarea Acordurilor Minsk, GARANTATE mincinos de Germania și Franța.
    [INGINER teOLOG PoowliIeșean cu 2 perfecționări la Muntele lu’ Venus…WOW !]

  24. „Oare Maia Sandu n-o fi neam cu Maia Morgenstern?”

    – „From 2010 to 2012, Sandu worked as Adviser to the executive director at the World Bank in Washington, D.C.”
    Nuuuuuuuu, e verisoara cu Zele !

  25. Păi bre,.. Cât de incălțată să fii in teniși de juveți, să poți fi convinsă de un alexander șoroș de să vrei NATO,.și să o și declari public,..fără să știi urmările,.. Păi cât trebuie să ai IQ bre ?? Și poate e mai cultă decât altele de teapa ei, in funcții prin anume țări de lichele mai europene..

  26. romania nu mai asculta de ue,de nato.e posibil sa suceasca iar taberele cum a facut in 1944 cind i a tradat pe nemti.oameni fara caracter.ii pui la masa cu europenii si se cred egalii lor,ei care s au dedat la comunism,au turnat pe prietenii lor.ar fi bine ue ul sa nu le mai dea bani fara sa le ceara ceva in schimb,in ro revine nationalismul,poate national socialismul(nazi?) prin vechii vomunisti,securisti,prin partide de stadion care vor tulburari in strada.
    v ati dat dracu fabricile,foarte bine,le am dat noi?nu,voi le ati dat la fier vechi.
    romanii or sa se fofileasca,sa nu asculte sa elimine porcii din gospodarii,pe motive diverse.pai daca e pesta pircina,gripa aviara,nu mai important e omul?ne imbolnavim de la niste animale?eliminam cauza bolii,mincam orez.despre vest,atentie la securitate,la armata,la politicieni,ei vor schimba taberele iar cind vor veni rusii peste romania,iar.nu e treaba mea,important ca se vor duce ca prostii la razboi dar vor fi mai putini prosti.
    pe net se spune ca in anii astia vor pieri miliarde de la razboi,foamete,boli,fenomene din cosmos.

  27. (editat) ăsta bătrân ne face proști în față. Rușii au în cap să se întindă pe toată partea nordică a Europei ca să scape de obsesia câmpiei. Plecați (editat) dincolo de Urali și înțelegeți vă cu mongolii dacă nu vă place să fiți vecini cu Europa.

  28. bo SS gore, nu Romania a sucit taberele, ci ungaria ta l-a tradat pe Hitler prin amiralul fara mare horthy. Romania fusese furata de nemti, iar la 23 august le-au copt-o, dupa cum binemeritau.
    Și nu mai vorbi de pestă, ca se cutrmura buda.

  29. Elenule, daca nu-ti plac câmpiile, si nici nu-ti plac mongolii, te dai ardelean? Din Padurea Baneasa?

  30. Nu, Rusia cauta sa transforme Republica Moldova in urmatoarea Ucraina. Daca ii iese, nu se va multumi cu atit.

  31. Biden Senilica , urSSula Felcerița și …pionul Bandera – CLOWN Zdrelea !!! …Lumea este condusă de NULITĂȚI NEBUNE !! Cățelandrii iuropeni sunt mici neo- naziști: Micron , Leber Opărit, Duda Frunză, Muthankhamon , Maia Laia , care cântă licuriciului slavă uKra ! O lume nebuna ,nebuna , nebună! Moldova !?? Hai, sictir cu unirea ( 40 % sunt rusofoni , asta- i realitatea , regurgitări cu …vechi teritorii românești de la Stefan !!! ) …Propaganda mincinoasă nu mai poate ascunde adevărul , Rusia va impune PACEA , uKra ( cu regim impus prin lovitura de stat , periculoasă pt. pacea lumii ) va fi amintire , din nefericire cu sacrificii umane și materiale enorme ( uKrane ) , dar și ale rușilor ! ….Romania are cancerul ei care trebuie distrus , și nu sa ” lupte” împotriva …Rusiei ( sa vrei sa ataci Rusia sub „protecția” licuriciului departe peste Balta Mare , doar neo- fanarioți cu vile la Miami pot duce țara la distrugere completa , adică SINUCIDERE PROGRAMATA DE LICURICI ) !!!… Și va dispare odată cu uKra !!!

  32. Singurul nazist ramine Vladimir Hitler, care crede ca toata lumea trebuie sa-l pupe-n cur pentru ca el are o armata foarte mare de ratati notorii!
    ONU trebuie de urgenta sa trimita fortze de mentinere a pacii in Sudul Ucrainei, iar rusii trebuie sa-si retraga definitiv armatele de-acolo!

  33. @Negro
    Trolică, vezi că raționamentul tău are o mică fisură: Moldova lui Ștefan cel Mare și Sfânt NU MAI EXISTĂ DEMULT, au dezmembrat-o Imperiul habsburgic (Bucovina, anexată în 1774) și Imperiul Rus (Basarabia anexată în 1812, reanexată ulterior de URSS în 1940 și partiționată cu Ucraina). Ce a mai rămas din „Moldova lui Ștefan cel Mare” respectiv STATUL MOLDOVA s-a unit cu STATUL ȚARA ROMÂNEASCĂ la 1859 și au format ROMÂNIA. Legal, România este Moldova, nu Republica Moldova. Din punct de vedere juridic, Republica Moldova este succesoare a RSS Moldovenești și atât, pentru că dacă săpăm mai mult dăm de România Mare iar în secolul 19, parțial și de Vechiul Regat al României (Basarabia de Sud a fost stăpânită de România și între 1856-1878, nu doar între 1918-1944).
    Moldova lui Ștefan cel Mare, trolule, nu era un stat în care lumea vorbea în limba rusă pe stradă, ca la Bălți sau la Tighina. Nu se urau cu restul românilor, cum faceți voi astăzi, dovada bunelor relații fiind, de exemplu, primirea în dar a Basarabiei de către Alexandru cel Bun de la Basarab I Întemeietorul, domnul Țării Românești, căruia îi era peste mână să o apere de tătari fiind mult prea departe de centrul de putere de la Curtea de Argeș. Cronicarii moldoveni chiar imediat succesori ai epocii lui Ștefan cel Mare – Grigore Ureche, de exemplu, scriu că moldovenii, muntenii și ardelenii sunt același neam. Moldovenii și muntenii au avut dinastii înrudite și s-au ajutat militar în întreaga istorie (politica de BLOC ROMÂNESC). Vă împăunați, ca de obicei, cu ceva creat cu sânge vărsat de mulți alți români, nu de voi, mancurților.

  34. Rep.Moldova isi va valorifica sansa imensa si se va pozitiona alaturi de Romania in UE .Deja mica armata de la Chisinau este formata doar din ofiteri si militari scoliti in Occident .Deja trupele Rusiei aflate in Transnistria nu mai au nici o importanta .Ucraina poate distruge aceste trupe intr-o ora .Momentul de unire cu Romania (pe anumite segmente suntem uniti de mult ) va deveni realitate o data cu decizia Presedintelui Romaniei si a UE ce va oferi Rep.Moldova o uniformizare a salariilor din Rep.Moldova cu cele din Occident moment in care toata suflarea moldoveneasca va vota Unirea .In Ucraina combatantii stau fata in fata . Primul care trece in ofensiva pierde .Contraofensiva ucraineana va fi lansata abia in momentul in care trupele Rusiei lipsite de posibilitatea inlocuirii de echipamente si hrana ca urmare a loviturilor NATO ce depasesc 150 de km , va intra in panica si ca urmare si a slabei pregatirti militare .Vor fugi care incotro vor vedea cu ochii .

  35. @gigi
    1. Uniunea Europeană nu este o organizație de caritate și nici spital de urgență. Nu intri oricum și în orice fel acolo.
    2. Republica Moldova a RATAT de 32 de ani Unirea cu România, votând masiv partide pro-ruse și președinți ai statului pe cei mai șovini și anti-români indivizi pe care i-a putut găsi, precum Voronin și Dodon.
    3. România a acordat Rep. Moldova, curent electric gratis decenii de-a rândul, la fel și motorină cu miile de tone, păcură, medicamente, a redat cetățenia și pașaportul românesc, a reconstruit sute de grădinițe, GRATIS, a donat sute de mii de doze de vaccin anti-COVID și echipamente medicale. Procentul populației Rep. Moldova ÎMPOTRIVA UNIRII CU ROMÂNIA este ASTĂZI de 70%.
    4. Republica Moldova are un conflict înghețat pe teritoriul său, cu Transnistria. Nu intri în UE cu așa ceva.
    5. Azi când vorbim, peste 50% din populația rarefiată a Rep. Moldova ar vota partide pro-ruse.
    6. Rep. Moldova nu este stat NATO și NU VREA SĂ AUDĂ DE NATO iar în UE nu este nimeni nebun să vrea să investească masiv într-un stat de carton, unde pot începe să curgă bombele și mâine și să înceapă „denazificarea”.
    7. În UE nu intri ca „popor moldovenesc”, cu „limba moldovenească” și etnia „moldovenească”. Recent, România a cerut Ucrainei să renunțe la a mai recunoaște așa-zisa „etnie moldovenească”.
    8. Rep. Moldova este o pârloagă economică, fără ofertă. Ce interes ar avea UE să susțină economic această fantezie statală nefuncțională stalinistă?
    9. UNIREA nu o poți face mărind din pix salariile și pensiile din Rep. Moldova, este o glumă. Ăia care au jucat Hora Unirii la 1859 și cei care au răbdat de frig și foame la Alba Iulia la 1 decembrie 1918, erau efectiv rupți un cur. Ei știau doar atât: suntem toți români și ne va fi tuturor mai bine dacă facem ROMÂNIA MARE.
    10. Fără să accepte asta și Rusia, nu vom face nicio Unire.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.