Lovitura lui Trump: A strâns 1 miliard de dolari

Noua firmă de social media a lui Donald Trump a anunțat că a strâns 1 miliard de dolari de la investitori, înainte de listarea planificată la bursă, relatează BBC.

Grupul Trump Media & Technology Group lucrează pentru a lansa o aplicație de social media numită Truth Social la începutul anului viitor.

Aceasta vine în contextul în care Trump nu are acces pe Twitter și Facebook în urma atacului asupra Capitoliului din ianuarie.

„Un miliard de dolari trimite un mesaj important către Big Tech că cenzura și discriminarea politică trebuie să înceteze”, a declarat grupul. „Pe măsură ce bilanțul nostru se extinde, Trump Media & Technology Group va fi într-o poziție mai puternică pentru a lupta împotriva tiraniei Big Tech.”

Trump a anunțat planul de a lansa Truth Social la începutul acestui an, spunând că va permite conversații „fără discriminare pe baza ideologiei politice”.

Grupul Trump Media & Technology Group a încheiat un parteneriat cu Digital World Acquisition, pentru această afacere.

Sâmbătă, companiile au declarat că au strâns 1 miliard de dolari de la „un grup divers de investitori instituționali”, fără a dezvălui cine sunt aceștia. Potrivit rapoartelor, compania de social media este evaluată acum la aproape 4 miliarde de dolari.

Anunțul subliniază capacitatea fostului președinte american de a atrage un sprijin financiar puternic, în ciuda controverselor din jurul perioadei în care a fost la conducerea SUA.

Trump a fost interzis pe principalele platforme de socializare după atacul din 6 ianuarie comis de susținătorii săi asupra Capitoliului din Washington. Acesta a avut loc după ce Trump a făcut afirmații, fără dovezi, privind o fraudă generalizată în alegerile prezidențiale de anul trecut.

Multe firme de pe Wall Street au refuzat oportunitatea de a investi în noua afacere a fostului președinte, potrivit Reuters. Dar unele fonduri speculative, firme de investiții familiale și persoane fizice cu averi mari au susținut-o.

Trump avea 89 de milioane de urmăritori pe Twitter, 33 de milioane pe Facebook și 24,5 milioane pe Instagram în momentul în care a fost blocat, potrivit unei prezentări de pe site-ul companiei sale.

Trump a oferit în mod repetat indicii că ar putea candida din nou la președinție în 2024.

Truth Social este programată pentru o lansare în primul trimestru al anului 2022. Este prima din cele trei etape ale planului Trump Media, urmată de un serviciu de abonament video la cerere numit TMTG+, care va cuprinde divertisment, știri și podcasturi, potrivit comunicatului de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

10 Comentarii

  1. Trump sa vina la putete si sa trimita comunistii globalisti pe Martie cu media lor cu tot.

  2. Trump stie ca America e Moarta din timpul lui Reagan dar doreste sa-l depuna pe Zombie Joe la Ospiciu in Camasa de Forta.
    Primata jamaicana Kamala il va tine in Spasme cu Biciul.
    Tovarasa Nancy Pelosi se va Pensiona Anticipat la numai 81 de Anisori.
    Incepe Circul cu Acrobatii Letale.
    FB si CNN vor deveni Gazete de Perete obligatorii in Companiile Sindicale controlate de Clontoni si Obamas.

  3. acum se afla cum au ajuns unii in biznis, cum se coteaza la bursa o intreprindere politica !!! Capitalism de babe si mosi.

  4. Smeker tataie Trumpy – asta stie sa faca bani si din piatra seaca, uneori calcand peste cadavre/ Sper sa nu revina, ca aduce haosu mondial!

  5. Trump va ajunge in mod sigur la INCHISOARE !Individul este un pericol pt siguranta nationala .provoaca ura si dezbinare ce pot avea efecte deosebit de grave pt USA !

  6. Trump joacă în grupa mică, rivali au strâns ce puțin un triliard de dolari din afacerea covrig.

  7. Bravo Trump! Actuala mass media asa zis liberala din America e o mizerie de nedescris demna de comunism sau fascism. Minciunile lansate in cazul Rittenhouse au fost ultima runda de ticalosii. E nevoie de alternativa la o mass media care cenzureaza si suspenda pe cei incomozi regimului progresist-sorosist precum fb si twitter. Yahoo a suspendat toate comentariile dupa cazul cazul multiplului infractor G. Floyd.

  8. familie,natiune,patriotism,economie puternica-coordonatele politice ale lui Trump ,maine al 46-lea presedinte al SUA!marioneta bideu nu poate fi numit presedinte}

  9. Care face predictii, unii l-au luat peste picior, poate acel eveniment din 24 martie are o legatura cu succesul lui Trump, poate este altceva, nu mai e mult…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.