Marea împăcare: Iranul şi Arabia Saudită

Iranul şi Arabia Saudită au convenit să reia relaţiile diplomatice, a anunţat vineri media de stat iraniană, citând un comunicat comun al celor două state, transmit agențiile de presă internaționale.

„Iranul şi Arabia Saudită au convenit în urma tratativelor să reia relaţiile diplomatice şi să redeschidă ambasadele şi reprezentanţele diplomatice într-un interval de maximum două luni”, a transmis agenţia de presă Irna.

Iranul şi Arabia Saudită au rupt relaţiile în 2016, după atacarea misiunilor diplomatice saudite de către manifestanţi în Iran în urma executării de către Riad a unui important cleric şiit. Teheranul şi Riadul susţin tabere rivale în mai multe conflicte din regiune, mai ales în Yemen. Iranul are o influenţă preponderentă în Irak şi Liban şi sprijină regimul preşedintelui Bashar al-Assad în Siria.

Un dialog între Iranul şiit şi Arabia Saudită sunnită fusese iniţiat la Bagdad, însă ultima reuniune s-a desfăşurat în aprilie 2022. Ministrul iranian a avut o scurtă întâlnire cu omologul său saudit în marja unei reuniuni regionale în Iordania în decembrie 2022.

Anunţul de vineri vine după negocierile purtate la Beijing de reprezentanţi ai celor două importante state din Orientul Mijlociu.

Administraţia Biden a ”salutat” vineri anunţul privind restabilirea în următoarele două luni a relaţiilor diplomatice între Riad şi Teheran, restabilire obţinută în urma unor negocieri în China, însă a precizat că „rămâne de văzut dacă Iranul îşi va îndeplini obligaţiile”, potrivit unui purtător de cuvânt al administraţiei americane, informează AFP.
Pentru Washington, acest acord reprezintă o oportunitate de a pune capăt războiului civil în Yemen, unde Arabia Saudită şi Iranul susţin tabere opuse.

„Ne-ar plăcea ca acest război din Yemen să se încheie şi acest acord ar putea permite să ajungem la această finalizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

Arabia Saudită conduce coaliţia ce susţine guvernul yemenit, în timp ce Iranul este suspectat că oferă ajutor rebelilor houthi, de confesiune şiită.

Însă executivul american nu este optimist. „Vom vedea. Trebuie într-adevăr să vedem dacă Iranul îşi va îndeplini obligaţiile legate de acord. Acesta nu este un regim obişnuit să se ţină de cuvânt”, a adăugat John Kirby.

Aliate ale Arabiei Saudite, SUA sunt inamic înveterat al Iranului.

Consecințele apropierii dintre Iran și Arabia Saudită

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

46 de Comentarii

  1. Era de asteptat, atata timp cat Arabia Saudita a intors spatele SATAN USA si s-a raliat cu Rusia si China ca aceasta sa-si restabileasca relatiile diplomatice cu Iranul.

  2. Aceasta este o contribuție a Chinei la pacea lumii !
    Cu geniala lor înțelepciune, chinezii au dat și condițiile păcii în Europa.
    Occidentul este orb, surd, fanatic și imbecil.

  3. F.F. interesant, s-au impacat la ….Beijing ! Foarte tare…cred ca cineva de peste Atlantic turbeaza…

  4. Din catel al Americii, Arabia Saudita a intors macazul si merge acum pe mana Rusiei, inclusiv in politicile petroliere. A renuntat la ‘petrodolar’ in afacerile cu titei. Este o noua performanta a progresistilor americani in a izola America in lume. S-a dorit izolarea Rusiei si a iesit exact pe dos. Lavrov trage acum sforile politicii mondiale cu mult folos pentru stapanul sau.

  5. BRICS + Arabia Saudită !
    Și fără petrolul Saudit, $-ul devine o hârtie numai bună de șters la ?…

  6. Iranul are mai nou un acord beton cu Federatia Rusa pe langa care alte acorduri vechi nu mai au importanta. Cele doua parti sustin ca este vorba doar despre proiecte economice de milarde, deloc militare. Dar cei mai suparati sunt baietii lui Netaniahu.

  7. China arata ca poate media si conflictul Rusia – Ucraina, cu succs; e primejdios pentru Rusia sa nu tina cont

  8. Cred că Imperiul anglo-american va aduce cât de curând din nou „democrația” în Arabia Saudită, așa cum a adus-o în Irak, Siria, Afghanistan samd…

  9. Asta nu poate insemna decat ca o anumita PRESIUNE executata „DE UNDEVA” a scazut intr-atat incat statele in cauza incep sa-si vada de REALELE lor interese nu interese impuse „DE UNDEVA” de oa animta forta care e SLABA AZI …are probleme GLOBALE azi … pierde din putere azi … nu-si mai poate controla supusii azi …i se devalorizeaza prin anuntate TRILIOANE TIPARITE FIAT …azi !
    😉
    Ghici ciuperca de ce-ajung sa se-nteleaga DUJMANII ? Deci fara presiunea aia externa …asta-i ce vor de facto, in comun astia ?
    PS: Ochii pe „ROCADA” 😉 ! 😀

  10. Cand v-a zis ca Putin nu se grabesgte cu razboiul fiind dispus sa piarda LOCAL pentru a castiga in timp (1-1.5 ani) GLOBAL !
    Nu-nztelegeati ! Poate nu nu credeatí …asta r fi mai putin insultator !
    Acum vedeti … urmarile „razboiului” cu CAI DE LEMN …rusnac ?
    THINK-THAMNK-istiulor 🙁 …intotdeauna e unul mai destept decat restul … 🙁
    [cum era lumea daca razboiul …indiferent de rezultat …dura doar o luna ? Cum era ea GLOBAL AZI ? 😉 ]

  11. Un GENIU face mai mult decat restul celor car nu pot trece intectual un …PRAG !
    3301_Q

  12. E o directa de dreapta incasata de Vest si Israel, o victorie diplomatica a Chinei care a mijlocit acest proces si o crestere a pozitiei Iranu’ului in regiune. Pe scurt, e o mare victorie contra lui Satan.

  13. @care acord?/Din armele occidentale capturate de rusi in Urcacania multe dintrele au fost trimise si iraninilor pentru cercetare si multiplicare in productia de serie. Gurile rele vorbesc ca rusii au cumparat un obuzier occidental cu 1 milion de dolari direct de pe campul de lupta de la urcacani.

  14. Zlava Urcacania si pretenii lor occidentalii! „Rusia a capturat pe câmpul de luptă în Ucraina unele arme fabricate de SUA şi de alte state din NATO şi le-a expediat Iranului pentru ca industria militară a acestei ţări să încerce să le copieze, relatează vineri postul CNN, citând mai multe surse americane, potrivit Agerpres.
    De când Rusia a declanşat anul trecut războiul contra Ucrainei, iar aceasta a primit în acest timp mari cantităţi de armament din partea aliaţilor săi occidentali, au existat mai multe situaţii când trupele ruse au reuşit să captureze arme precum lansatoare de rachete antitanc Javelin sau sisteme antiaeriene portabile Stinger pe care trupele ucrainene au fost nevoite să le abandoneze pe câmpul de luptă.

    Unele dintre aceste echipamente, afirmă sursele de la Washington citate de CNN, au fost trimise apoi în Iran pentru a fi demontate şi analizate de inginerii iranieni, cu scopul de a concepe arme asemănătoare. Motivaţia Moscovei de o oferi aceste arme Teheranului ar fi de a stimula Iranul să continue sprijinul oferit Rusiei în războiul din Ucraina, unde armata rusă a folosit masiv drone iraniene Shahed.”

  15. @care acord?: Baietii lui Netanyahu (familie de evrei sovietici) vor stabili, si ei, relatii diplomatice cu Iranul. Aibi putzintica rabdare. Mai ales ca de pierdut, nu pierde nimeni: ghesheftu-i al ambelor parti.

  16. @mishteaux … 🙁 … 😀 … incep sa creed in „ROCADA” ta !
    Esti cu adevarat …GENIAL in predictii !
    IQ=?
    😉

  17. Doar iranienii si saudtii??? ______________
    Specialistii in prelucrarea „fer”-ului unde sunt in ecuatie?
    Raspunsul: „pe teren, culegatori”, nu tzine! Inca vor o TARA! Fondurile din alcool si Palate (lingourile de CU/Al,etc.) din EU /USA/Canada.etc., sunt pentru costurile de transport persoane. Au milioane de migranti ce asteapta semnalul relocalizarii! De mai bine de treizeci de ani. Gura targului spune ca au repartizat pana si porturile! Logistica o asigura afganii, nepalezii.

  18. Nici-o mirare … daca erati atent la spusele lui mishteaux , timp in urma … doar „serviciile” se mira azi ! 🙁
    Era de sigur-asteptat …
    (sa speram ca Israel nu va vrea sa moara ca SAMSON „tragand ATOMIC tot TEMPLUL in moarte” si pe noi ca jertfe odata cu ei … IRANUL deja are bomba si e protejat ATOMIC si-de constitutia rusa privind utilizarea ATOMICELOR in cazul in care aliati de-ai rusilor sunt ATACATI ATOMIC !
    …intram in FALII ! … vine „ROCADA” … 🙁 …exista real-profeti printre noi ? 🙂 SHALOM ! :*

  19. Trump a fost uman-ridicol !
    BIDEN e demonic-CATASTRIFAL !
    🙁

  20. „nicu olahus spune:
    10 MARTIE 2023 LA 20:33
    F.F. interesant, s-au impacat la ….Beijing ! Foarte tare…cred ca cineva de peste Atlantic turbeaza…”

    Incepi sa crezi in … mishteaux ? 😛

  21. Țările trebuie să se înțeleagă între ele ce este aia ceartă și război de ce ? Nu suport oamenii care încearcă să bage intrigi care in loc să aplaneze să încerce să calmeze să discute preferă să se considere deținătorii adevărului absolut sincer ii compătimesc pe acești oameni pentru că știu ca ei suferă mult ….dar când văd cățelandri de genul Radu Tudor Gâdea ….CTP care ei știu că sunt ticăloși și se bazează că lumea e proastă și se mai consideră superiori (am văzut un film in vare un colonel de război se consideră superior că are școală și pe mana lui deși o iubea o consideră proastă că era prea credincioasă )…. acești oameni consider că trăiesc degeaba aș vrea să le dea sânge pe gură și pe nas când mint râzând … să le puta mâncarea a căcat cald când mănâncă că nu sunt buni la nimic decât terorizează niște oameni ……. să vină Putin să ne atace o să-mi trimit fetița mea împreună cu un bătrân simplu să ii spună că nu vrem război ….. și să vedeți că va fi pace ………nu trebuie să ascultăm grohăituri și amenințările teroriste ….. ăștia sunt teroriștii COVID …..CIOCLI APOCALIPTICI ….de dimineață până seara …….cine ii mai poate suporta … să ii văd morți in direct căci pre mult rău ne fac ….nu deschid tv in casă de 4 ani să nu imi cresc copilul cu fricile lor să nu trăiască in teroarea care o transmit non stop ….

  22. „Un dialog între Iranul şiit şi Arabia Saudită sunnită ”

    -arabia WAHABITA,
    bai ‘andicapat R.C.!

  23. Administratia Bideu, americana, a salutat scrasnind din dinti, intr-un mesaj fooooarte scurt, ca de, e cam greu sa nu celebrezi pozitiv impacarea dintre 2 state… dar ii doare ca pierd teren in Peninsula Araba. Cu o zi inainte de acest anunt, Arabia Saudita a transmis catre UK ca se pregatesc de un acord de pace cu Yemenul, sustinut de Iran. In acelasi timp, agentia de propaganda cotidianul prin prostituata de serviciu omite sa precizeze pozitia Israelului, si Bibi Netaniahu si fostul premier au guitzat ca aceasta schimbare geopolitica intareste Iranul, de parca aia ii invadeaza. Apropo, nimic de protestele de la TelAviv? nimic despre bombardamentele Israelieni asupra aeroporturilor din Siria, un atac asupra unui stat suveran? Poate va treziti sa comentati si invitatia Ministrului de Externe al Chinei pentru SUA sa-si ia trupele de ocupatie din NE Siriei de unde fura petrol?

  24. O mutare uriasa si socanta.
    SUA trebuie sa reactioneze – si repede, nu doar ca pierde o halca geostrategica din golf dar iran-saudi-rusia inseamna prabusirea petrodolarului si a posibilitatii de deficit urias, implicit prabusirea finantarii pentagonului.
    In plus, izolarea pakistanului (care abia acum s-a trezit chipurile cu kashmirul vaduv de autonomie, dupa lov de stat a americanilor) inseamna o indie tot mai sigura (si strategic geo si energetic) ca va respinge efluviile de sirena a noului fortat nato din pacific.
    ASA NU SE MAI POATE – DESI PREVIZIBIL (deh, khashoggi agentul cia asasinat – un scandal uluitor de gratuit dar care developeaza inca o data CINE e statul in sua, care risca pozitii la scara continentala pentru o razbunare) SAUDITII SUNT O DEFECTIUNE GRANDE, O PIESA GREA.
    REACTIA TREBUIE SA VINE REPEDE – ADICA VA FI GRESITA SI PROSTEASCA, SE VA DESCHIDE AL TREILEA FRONT, DECI CEL DIN PACIFIC IN STANDBY.

    Dar asta inseamna resurse si mai putine in ucraina, deci cineva trebuie sa suplineasca lipsa = polacii si noi. Un fals flag ATOMIC ar rezolva multe. Si pretext perfect pentru rusia sa mearga PANA PE NIPRU.

    North Stream 2 (instrumentat de cia, nu de pentagon) la fel ca si cazul khashoggi releva deepstate-ul serviciilor, care de la hoover se joaca acolo cum vrea, inclusiv asasinand presedinti. Ergo un coup militar salvator ar fi posibil, sa opreasca mondializarea conflictului.

  25. … mai tineti minte cand Mishteaux va spunea ca USA v-a trebui sa-l schimbe pe MBS ?
    Fereastra aceea de oportunitate a trecut !
    Tot ce-a zis Mishteaux a avut, are si v-a avea sens ! (Chiar si comentariile doar arhivate 😉 ! insa invizibile oficial 😀 !)
    Byby nu rezista mult … dimpotriva … curand vor fi altii in Israel ! 🙁
    😀
    ADIO … PETRODOLLAR … adio americani in Orientul Mijlociu ! (PS: Nu asta voiau ELECTRIC „astia” cel putin temporar pana distrug-pentru-a-o-prelua industria mobilitatii pe hidrocarburi !
    VIN VREMI NASOALE ! (mai ales daca Iran-ul n-a targuit cu arabii ca NU va face BOMBE A.)

  26. Nu cred in totalitate ce se vehiculeaza, pentru ca, nato-x survoleaza si penetreaza zona golful persic si golful oman, e zona care desparte iran de arabia saudita. Poate au dat la pace pentru anumite afaceri, tinand cont ca arabia saudita pe dubai se extinde si creste in constructii. Merg in afacerile arabiei saudite si banii iranieni.

  27. Khazarii ce conduc Israelul fierb in suc propriu! „Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat vina pe guvernul precedent al țării, condus de Yair Lapid și Naftali Bennett, și pe președintele american Biden pentru recenta apropiere dintre Arabia Saudită și Iran, mediată de China.

    Netanyahu i-a acuzat că nu au adoptat o poziție suficient de fermă atunci când au început discuțiile dintre Arabia Saudită și Iran în urmă cu un an. „Du-te și întreabă-i de ce s-a întâmplat acest lucru sub supravegherea lor? S-a întâmplat din cauza impresiei că Israelul și SUA au fost slabe”, a declarat un „oficial israelian de rang înalt”, vorbind cu reporterii la Roma, unde premierul Netanyahu se află în vizită în acest weekend

    Potrivit oficialului, „cei care ne acuză ar trebui să se întrebe cum s-a întâmplat acest lucru în timpul mandatului lor și cum au avansat lucrurile până acum în timpul mandatului lor. Slăbiciunea occidentală și israeliană duce la o mai mare recunoaștere a Iranului. Puterea israeliană și americană poate împiedica acest lucru să se întâmple. ”

    „Totul a început în urmă cu un an, cu 5 runde de negocieri, inclusiv un schimb de vizite între diplomații iranieni și saudiți. Aceștia au fost motivați de sentimentul că Occidentul s-a înmuiat față de Iran. Acest lucru a venit după atacurile cu bombă asupra instalațiilor ARAMCO și a Emiratelor Arabe Unite. Poziția israeliană nu a fost atât de fermă pe cât ar fi trebuit să fie la momentul respectiv”, a adăugat el.”

  28. Asta inseamna ca USA a pierdut Orientul Mijlociu. Un parteneriat Iran si Arabia Saudita cu Rusia si China v-a reduce la minimum interesele militare si economice ale SATAN USA. Cand Arabia Saudita va inchide si bazele amerloce din ograda ei, atunci se va inchide ecopa amerloca de dominare a Orientului Mijlociu. Acest act diplomatic este o lovitura data SATAN USA la fel de mare ca operatiunea militara rusa in Urcacania.

  29. Aceasta apropriere diplomatica Iran-Arabia Saudiat este cea mai mare lovitura primita de SATAN USA in ultimii 30 de ani. Acum v-ati prins de ce rusii nu se grabesc in Urcacania si tot intind durata razboiului? La puterea armatei ruse, aceasta putea sa ocupe Urcacania in 3 luni daca folosea covorul de bombe ca amerlocii in Vietnam. Urcacania este parlita si afumata la foc mic in mod intentionat de rusi tocmai ca balanta de putere la nivel mondial sa se incline in defavoarea SATAN USA. Si asta se intampla pentru ca rusii joaca sah si sunt cei mai buni in a muta piesele pe tabla globala de sah. Zlava Urcacania mica si pitica.

  30. Dupa acesta intelegere diplomatica Iran-Arabia Saudita va urma pierderea Jordaniei de catre Satan USA.

  31. este uriasa, cand mongolii au atacat-o au construit un zid fizic, dar si unul filozofic prin care au devenit o forta spirituala, poate azi studiaza marxismul, dar sigur au luat ceea ce era in acord cu principiile confucioaniste si ale altor ganditori care au ridicat un zid de lumina in cetatea timpului…duc o viata grea, nu-i usor sa asiguri un bol de orez la 1,5 miliarde si sa-i determini sa fie unul, noi putini, pierduti in meandrele ”civilizatiei” nu prea reusim sa fim uniti si sa fim respectati de altii, ne-am lasat atrasi de margelele de sticla ale occidentului si am dat aurul cenusiu prea usor, ca sa nu spun ca unii s-au vandut, dar poate ne trezim si nu mai dispretuim modestia si intelepciunea chinezeasca.

  32. A aparut China si nevoie o cere sau ii cere si s-a facut pace.
    Poate China si interese si nevoie de resurse. Sa fie tari rivale prietene, China mentine relatii bune cu fiecare in parte, cumpara de la amandoi, ii pune la masa tratativelilor si ii impaciuieste. Decat inca un razboi devastator intre doua puteri din Asia, mai bine pacea, totusi.
    La un moment sauditii au declarat ca poate procura arme atomice, daca vecinii se vor dota cu astfel de arme.

  33. Vechiul cand doi se bat al treilea jucator va avea catig de cauza, uite nu mai tine

  34. Ar trebui sa te intrebi altceva … @gelutzu :

    – Ce vor face acum …inconjurate de aliati-intre-ei … trupele ameriocane ACUM in zona (mai ales zona sondelor syriene 😉 😉 😉 se duce BABA cu COLACII 🙁 🙁 🙁 ) ? AUD ?

    [Cine nu pricepe ca USA e OUT, in zona 😀 , de parca … acum cu „ELECTRICELE” (= un glonte-n soba UE !) n-ar mai fi nevoie de PETROL … nu stie pe ce se baza tezaurizarea globala a DOLLARUL-ui …
    Problema e acuta: Venezuela, Russia, Iranul, Arabia Saudita, Brazilia … = „MULTI-OPEC” ne-mai-obligat sa vanda-n dollar … aluzionat o trecere la YUAN si/sau o moneda comun-combinata in care dollarul, daca(!), va juca o parte infima, non-imperiala 🙁 … nicidecum capabila sa-i mai asigure USA ca si pana acum
    … posibilitatea EXPORTULUI infaltiei, DEFICITULUI, prin TIPARNITA (FED) a MONEDEI TREZORIERA la discretie-proprie = TIPARIBILA cu avantaj proprietar 😀 ! ]
    In viitorul apropiat chiar nu mai e niciun motiv DEMOCRATIC 😛 😛 😛 de-a face global:TEZAURE in DOLLAR, daca …petrolul (de care se va avea energetic 🙁 nevoie inca si-n viitor 😉 chiar si de-o fi doar la „motoarele BRICS” 😉 ) va fi vandut de NOU-ALIANTA marilor producatori DE PETROL mondiali … pe monedele lor sau una comuna !
    PS: MISHTEAUX spune ca BRICS-ul si americanilor-NEALINIATII … vor face o alinta PETRO aparate …aliantei nebune, sinucigas economice: ELECTRO ! 😀 😀 😀

    DOLLARUL E MORT …si asta va face ca imperiul muribund sa moara in zvarcolili care-i vor ranii … ALIATII 🙁 !
    [BIDEN chiar e un … Sleepy Joe si turma de „tapi ispasitor-NULANDIERI” din spatele lui sunt vizibil doar CARTOFORI ! QUO VADIS USA ? 🙁 ]

    „ROCADA” …vineeeee 😀 ?

  35. in noile CONDITII
    poate e intels si de ce sigur-viitorul DRUM-al-MATASII are nevoie si de-o Georgie calma si de-o Ukraina daca nu neutra atunci NU sub influenta de vames-pe-„drum” a americanilor (exact”americani” ce-au incercat rusii sa-i ocolessca prin BALTICA cu NORDSTREAM-urile …)
    MDA ! …imperiul e in decadenta de-aia …prostii si prostela !
    [Vezi doar UMORUL cu care „serviciile” isi dat intelectual la gioale in cazul … NORDSTREAM ! 😛 ]

  36. nu stie @gelu 🙁 de astea !
    el e cu piata, cu ratele la banca , cu nevasta obeza si in scaunel 🙁
    cu painea unsa cu unsoare si ceapa dimineata la dejun …etc.

  37. Cine nu intelege azi ROCADA …nu intelge lumea nici ulterior povestita !
    Deschideti ochii larg … priviti global la sfarsitul zilei si
    credeti de-acum in profeti (sau NU!) !
    🙂
    (cred ca BIDEN nu-si apuca pensionarea 🙁 ! e deja prea mare paguba ! 🙁 )

  38. @fruntash in aia ma-…/Editat ca tine cand nu au nimic a spune se baga-n vorba ca musca-n dosul calului ca sa demonstrze ca si ei gandeste.

  39. „gelu spune:12 MARTIE 2023 LA 8:22
    @fruntash in aia ma-…/Editat ca tine cand nu au nimic a spune se baga-n vorba ca musca-n dosul calului ca sa demonstrze ca si ei gandeste.”
    😀 …@gelutzu cine ti-a ranit din nou ORGOLIUL de te comporti CUM ESTI … un taran la orash, fara masca sobismului
    putzind a balega ?
    Cin-te-ataca ? In fatza cui te aperi …. emotzionalule ! Zot esti ca mascariciul MISHTEUAX …plin de beshini si narcisim PERSONAL !
    TREZESTE-TE BREH …noi doar NE JUCAM AICI ! Dac-am spune cate stim ne-ar fi tuturor rau …dusmani si prieteni de-a-valma !
    😛 🙁

  40. Avuta dreptate PROPHET-ul cu „SCANDAL” la nemti …inca ininte de-a se afla de la Seymour Hersh ca … Scholz stia de plan 😉 !
    PS: Chiar nu ti-e straniu cum un „simplu” cititor aici le poate sti asa ? 😀
    La fel azi cu „ROCADA” …o vezi … o simti ? Re-citeste puerilitatile mishtokarului ca-s multe -n ele
    de exemplu …de ce-a plecat Xi iute-acasa … dupa ce-a aflat de la @Mishteaux ca-i bai cu vaka ?
    PLUS … cum poate sti statistic MISTERIOS …mishteaux atatea ? E cumva special ? „TATA LOR” … invizibilul, anostul ?
    Semour hersh a primit NOU MATERIAL …vine c-un articol demn de citit ! (mai ales de nemtii …al caror „SCANADAL” a fost PUNCTUAL vazut de MISHTEAUX 😀 insa nu de epigonii de pa CIA si tampitzeii de la BND ! La nemti cade guvernul … n-am sa va spun data exact , desi e evident c-o stiu , insa fiti pe faza …dupa „ROCADA” e clar ca USA a ratat o „fereastra de oportunitate” din pura prostie si lipsa de respect a …geniilor discrete ! Sau discret sub observatie [ No’ ce-ati observat ? De un ste Mishteaux ce stie ? 😛 😀 😀 😀 😀 😀 🙁 Blegilor ! 🙁 ]
    Stiu VIITORUL … ce vreti sa stiti PUNCTUAL exact ? …o singura intrebare ! Ca n-am chef …si nu azi ..maine la ora 10.30 ! 😉
    IQ=?
    😉

  41. Stabilirea de relatii diplomatice nu inseamna automat impacare ci un canal de comunicare. Trolimea rusofila cade in transa prematur.

  42. Tu n-ai vazut cine din partea iranienilor si cine din partea arabilor si-au dat mana pecetluind intelegerea la
    BEIJING ! Si !
    Nu mai ti minte cum MBS l-a refuzat (surpriza!) pe BIDEN facand si publica propunerea american-democratica
    ca Arabia Sauadita sa livreze PETROL ieftin USA pana la trecerea peste MIDDTERMS !
    Nu nu intelegi multe @Anonime 🙁 !
    daca ai intelege BINE lumea … ai putea si TU face PREDICTII-PROFETII in baza lor !
    Tu esti doar un „expert” care le explica DUPA ce s-au intamplat nu un PROFESIONIST care le judeca INAINTE ! 🙁
    ESTI RIDICOL! Pe bune, zau ! 😀

  43. „Anonim spune:
    13 MARTIE 2023 LA 16:29
    Nu dau atentie elucubratiilor lui Mishteaux. deci poti spune ce vrei.”
    Merci … esti un tip correct !
    Nu esti de acord cu ceva insa nu obligi la tacere pe acel cineva spunand alcel „ceva” !
    Esti OK mann ! Nu incearca nimeni sa te convinga OBLIGAT , a la „#rezist”-soroshizd de ceva !
    PUP !
    Apreciez ! :* Ca-mi dai voie …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.