Medvedev: „Toată Ucraina va arde”

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că furnizarea de armament american mai avansat Ucrainei nu va declanşa decât mai multe lovituri de răspuns din partea Rusiei, Moscova fiind gata să folosească toate tipurile de arme în cazul unor atacuri asupra teritoriului ei din partea Kievului, în măsura doctrinei nucleare a Rusiei, relatează sâmbătă Reuters.

„Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”, îl citează jurnalista Nadana Fridrikhson pe Medvedev declarându-i într-un interviu scris.

Fridrikhson l-a întrebat pe Medvedev, care, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate rus, a devenit una dintre cele mai agresive figuri pro-război din Rusia de la invazia Ucrainei, dacă utilizarea de arme cu rază mai lungă de acţiune ar putea forţa Moscova să negocieze cu Kievul.

„Rezultatul va fi exact opus”, a răspuns Medvedev, în comentarii pe care Fridrikhson le-a postat pe canalul ei de Telegram.

„Numai nebunii morali, dintre care sunt destui în ambele, Casa Albă şi Capitoliu, pot susţine aşa ceva”, a spus el.

Pentagonul a declarat vineri că o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei a fost inclusă într-un pachet de ajutor militar american de 2,175 miliarde de dolari.

Odată cu apropierea marcării unui an de la lansarea invaziei la 24 februarie, forţele ruse au fost prinse pe picior greşit în ultimele opt luni şi nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru provincii ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei, notează Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin a lansat campania Rusiei în Ucraina ca o apărare existenţială împotriva unui Occident agresiv şi, la fel ca Medvedev, a agitat de mai multe ori ameninţarea unui răspuns nuclear, spunând că Moscova va folosi toate mijloacele disponibile pentru a proteja Rusia şi poporul său.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă armele pe care le-a promis Washingtonul vor lovi Crimeea – pe care Rusia a luat-o de la Ucraina în 2014 – sau adânc în teritoriul rus, Medvedev a spus că Putin a abordat problema clar.

„Nu ne impunem nicio limită şi, în funcţie de natura ameninţărilor, suntem gata să folosim toate tipurile de arme. În conformitate cu documentele noastre doctrinare, inclusiv Fundamentele Descurajării Nucleare”, a spus el. „Pot să vă asigur că răspunsul va fi rapid, dur şi convingător”, a subliniat el.

Doctrina nucleară a Rusiei permite lovitura nucleară după „agresiunea împotriva Federaţiei Ruse cu arme convenţionale când însăşi existenţa statului este ameninţată”, aminteşte Reuters.

La rândul său, ziarul Komsomolskaia Pravda (kp.ru, pro-Kremlin n.r.) reaminteşte sâmbătă în legătură cu acest interviu că sunt precizate patru condiţii pentru utilizarea armelor nucleare de către Rusia în doctrina militară a ţării. Potrivit acesteia, „Federaţia Rusă are dreptul de a folosi arme nucleare dacă există informaţii sigure despre lansarea de rachete balistice ce atacă teritoriile Federaţiei Ruse şi (sau) aliaţii săi şi dacă arme nucleare şi alte tipuri de arme de distrugere în masă au fost folosite pe teritoriile Rusiei şi (sau) aliaţilor săi”.

Moscova poate folosi de asemenea arme nucleare în cazul unei „lovituri a inamicului asupra unui obiectiv de stat sau militar de importanţă critică al Federaţiei Ruse, a cărui scoatere din funcţiune va perturba răspunsul forţelor nucleare, precum şi în caz de agresiune împotriva Federaţiei Ruse folosind arme convenţionale, atunci când însăşi existenţa statului este ameninţată”, aminteşte kp.ru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Author

55 de Comentarii

  1. Medvedev se pare ca spune adevarul si chiar asa se va intimpla ,daca criminalii occidentali vor livra Ukrainei asemenea armament.Inconstientii astia de criminali occidentali ,nu vor sa inteleaga faptul ca indiferent ce ar face ei, pe rusi nu ii pot ingenunchea.Singurul lucru care il pot face criminalii, este sa contrubue la declansarea unui razboi mondial, care va distruge toata Europa.

  2. Medvedev, priveste in marea gradina a vostra sa vedeti cati nebuni si idioti, cati betivi si analfabeti abeti, numai buni de pus hamul si de trimis la moarte, carne de tun in ukraina! Si in occi+eu sunt enorm de multi dar nici cu rusica nu mi-e rusine. Daca erati oameni demni de viata voastra, nu atacati si invadati ukraina, respectati ceea ce ati semnat ca parteneri in 1991, ca ukraina chiar a respectat!

  3. Piticania asta, cu meclă și vocabular de tractorist iar se afla în treabă si își da cu presupusul.

  4. Criza rachetelor din anii ’60!…înarmați cuba si venezuela cu rachete să vedeți cum ăia de la casa albă intră în fibrilatie!…
    Acum e momentul chinei cu taiwanul!…
    Să vedem ce face paraliticul de la casa albă…

  5. remarcati diferenta? un domn pro-occidental vorbeste altfel, un mujic rus ameninta ca pune foc la toata taraba ! un domn se remarca prin subtirimea metaforele discursului, gen ” pana in toamna vom pune steagurile regimentului Azov pe zidurile Krelimnului!” asa da ! sau ” vom impinge invadatorii dincolo de Urali si dincolo de Cercul Polar !” asta de gandire geo-politica strategica pe termen lung ! asta da, un gentleman ….. asteptam toamna !

  6. Asa este, cum spun si alti comentatori, de ambele parti sint nebuni !
    Numai ca si nebunii trebuiesc tratati cu responsabilitate.
    Toti factorii de decizie ar trebui sa gindeasca cu creierul nu cu inima, si sa ia in serios ce spune Medvedev.
    Vad ca liderii occidentali sint cam naivi daca cred ca rusii se vor lasa invinsi fara sa-si foloseasca tot armamentul din dotare.

    Acuma o precizare pentru cei ce nu fac diferenta intre a vedea la rece cum stau lucrurile, adica a le analiza si apoi sa spui cum le vezi , pe de o parte si ceea ce ai vrea tu sa se intimple, pe de alta parte.

    Dupa cum vad eu lucrurile,
    ( nu ca asa as vrea sa se intimple) , Rusia va ramine definitiv cu teritoriile ocupate – e drept, ilegal – .
    Cu cit fortele occidentului vor vedea asta mai tirziu, cu atit va fi Ukraina mai distrusa.
    Sper sa nu am dreptate …

  7. Unul vrea comunism altul vrea capitalism cam asta este razboiul .Din 45 tot asa se joacă cu focul maica Rusie.Trebuie neapărat citit Marx sau Engels.Colhozuri și lagăre staliniste cam asta a creeat maica Rusie.Cine nu este cu noi este împotriva noastră. Mai bine o democrație coruptă decât un comunism.

  8. Draga domnule Paulian Ionescu, m-am tot intrebat de ce se cramponeaza Biden si gasca lui de Ucraina. Cred ca am gasit raspunsul corect la aceasta intrebare. Dupa lovitura de stat din 2014, orchestrata de americani, ei au inceput sa puna in functiune o multime de laboratoare biologice in care, probabil ca se cauta gasirea de virusi letali, ce ar putea fi folositi ca arme biologice.Nu este exclus ca virusul care a generat ” pandemia ” sa fi fost fabricat in Ucraina si nu in Wuhan, China! Deasemenea daca ar fi descoperite si gfacute public afacerila amerlocilor in Ucraina, ar putea iesi un scandal monstru. Caci nu numai progenitura lui Biden a facut afaceri necurate acolo, cu multi alti asa-zisi ” democrati „

  9. Avem razboi NATO – Rusia….Razboi provocat de expansiunea NATO vreme de 25 de ani pana la granita Rusiei…Asta e adevarul evident…
    Restul sunt vorbe, propaganda….Azi Romania e o Colonie ocupata militar de zeci de mii Trupe NATO.

    Dreptatea si morala sunt de partea Rusiei….Ucraina era si este o servitoare Americana, inregimentata in armata NATO….Care nu are alt scop decat distrugerea Rusiei…
    Cand doua Tabere opuse ajung fata in fata NU mai conteaza cine loveste primul si cand confruntarea Taberelor este inevitabila…..Romania e favorizata daca Rusia invinge….Pentruca Rusia a a fost benefica pentru existenta istorica a Romaniei prin Ortodoxia protejata de Rusia vreme de multe secole.

  10. Nu va rămâne piatra pe piatra in Ucraina! O vreți in NATO, luați o ruină! Ucraina nu a fost construită cu banii U.R.S.S.? Ce caută naziștii in Ucraina?

  11. Se pare ca avem inlocuitor la Mama Omida . Cand se va lasa de presedenteala si Putin ar putea devenii un fel de Baba Vanda . Perspective si dorinte !

  12. Am urmarit 30-40 minute pe youtube live ukraina dar si cateva video cu pregatirea rusnaca. Pare ca nea sef criminal isi aduce mare parte din ce are pe mare dar incarcat cu strainezi, din mexic, siria, putini din turcia, si ce mai gaseste, nu prea vor sa se uneasca cu putin si nu gaseste carne de tun, apoi intra la „discoteca” ukraina. Dar, sa nu uitam ca armata ukraineana are tineri vigurosi pana in 50-55 ani, determinati, se bucura de orice moment victorios in aces razboi. Tineretul de pana in 40-45 ani, nu punem problema ca sunt ukrainieni, trebuia de mult sa faca rocada cu bosorogii inhaitati de sange si lacomie, care nu se dau deoparte indiferent de cat de rau e in propria tara, tinerii, acesti copii ai parintilor cu varsta peste 60 ani, trebuiau sa asigure viata decenta a cetatenilor, ceea ce bosorogimea inculta si lacoma, cu sete de putere in orice dar etern, nu accepta si nu va accepta! Bosorogimea nesimtita de lux, prefera conflictul intre generatii cu jicniri, denigrari, catalogari si lupta ! Si avem exemple enorm de multe incepand cu Romania! Politicienii isi fac operatii estetice sa arate mai tineri=bosorogii tineri ai Romaniei, pentru a ramane etern in functii politice si tineretul sa ajunga infractori sau ingenuncheati de hoiturile mentale ale gandirii bosorogesti. Intreb si eu:
    – Daca aveti copii de seama celor care actualmente lupta pentru tara lor, la fel i-ati cataloga? Sa nu va deranjeze intrebarea obiectiva, e bazata pe logica.

  13. De frica regimul si-a pus isakndere pe blocurile inalte.
    Semn bun ca stiu ei ceva ca dronele ucrainiene se apropie amenintator de Moscova sa nu se duca iar la fund ca anul trecut.

  14. nu vreti sa fiti iobagii nostrii, sa ne hraniti betivii cei lenesi, va dam foc!
    Pai, nu spuneati ca ucrainienii sunt fratiorii vostrii?
    Asta este fratia ruseasca, poporul roman a avut parte de ea!…

  15. Din seria: nu iese fum fara foc ! Nu-i lasa inima pe rusi sa-i lase pe ukrani fara incalzire la intalnirea cu generalul Iarna. Americanii sa-si dea singuri foc, ca si-au cautat-o (o neprietenie, doua neprietenii, adica si canucii).

  16. Medvedev n-a glumit! Eu il cred ! De fapt nici n-a mai ramas mult pana atunci !”Occidentul” si-a atins scopul , a testat o parte din capacitatile militare ale Rusiei, fara sa sacrifice oameni !

  17. @parere
    „lupta pentru tara lor”…
    Chiar asa???NU !!!
    Lupta si mor ca prostii pentru :
    Pentru evreii care au ocupat Ucraina prin lovitura de stat de la Kiev din 2014?
    Pentru mafia iudemasonica soros/rotchild/schwab care au acaparat resursele si economia Ucrainei?
    „Lupta pentru tara lor”?
    Care tara daca nu mai e a lor?
    Lupta datorita urii impotriva fratilor lor rusi, semanata de alogenii paraziti evrei care au luat puterea la Kiev in 2014 prin lovitura de stat !!!
    Asta e adevarul!
    Treziti-va! Ridicati-va!
    Imparatul e gol !

  18. Conu Leonida fata cu reactiunea – Aveti perfecta dreptate si asta incepe sa se dovedeasca ,vorba nesimtitului de la Cotroceni,pas cu pas.Cred ca ati urmarit pe unul din posturile de televiziune secvente cu afirmatiile unui individ care lucra exact acolo unde se fac vaccinurile.Asa ca asta se urmareste la ora actuala ,metode de reducerea populatiei prin virusi,razboi si infometare.De la americani nu ne putem astepta la ceva bun pt. ca timpul ne-a dovedit ,ca tot raul care a fost in lumea asta mare ,a venit numai de la ei.Pana si educatia oamenilor a fost deteriorata tot de americani.Cum arata populatia Europei inainte de 1940 si in ce hal arata la ora actuala.Nu vedeti ca acum tot ei incearca sa ne convinga sa renuntam si la credinta noastra crestina ?

  19. Eu zic ca astuia i-a ars deja creierul de la cata vodca toarna in el!Valabil și pentru simbriașii Rusiei de pe acest forum.

  20. @Fara alogeni paraziti in functii publice-prostia nu se vindecă .Greu vei ieșii din gloata ignobilă.

  21. Arată-mi cu cine te-nsoțești ca să-ți spun cine ești.Asta apropo de dezvelirea bustului tătucului mustăcios în Volgograd.În ww2 Patton îl întreba pe omologul său sovietic cum trece de câmpurile minate, la care rusul i-a răspuns senin”le dăm ordin de înaintare și câți trec, trec”.Cam asta este esența doctrinei militare ruse.Cât despre Occident, dincolo de minusurile lui multe și evidente rămâne o atracție evidentă pentru tinerii sătui de viața anostă, fără orizont, în care orice jeg de partid este stăpânul tău de facto si se joacă cu viața ta. Celor care sunt încântați de Rusia, le recomand o cură de China la nivelul cetățeanului de rând sau o excursie în N.Coreea spre vindecare.TOATE jegurile îmbătrânite-n rele trebuiesc detronate, începând cu Schwab, Soros și acoliții și terminând cu Biden și Jinping iar politica abolită si interzisă pe veci pentru oricine, cu atribuțiile ei preluate de vârfurile domeniilor de activitate care încă performează, indiferent de vârstă, altfel vom repeta modelul cimpanzeului amplificat de disponibilitatea tehnică.Societatea e prea dezvoltată tehnologic pentru a permite urangutanilor ăstora sa se joace cu butoanele. Ideologiile și doctrinele politice sunt idioțenii de filozofi ratați de sec 18, nu soluții de sec 21.Daca nu facemasta, ce e mai rău așteaptă-n viitor.

  22. Să fie…să rămână numa puțurile de Titan din neonaziști!Slava!

  23. medvedev = orlando furioso
    Non finirà mai questa foresta
    Non finirà mai questo dolore
    Non finirà mai questa sofferenza
    Non finirà mai questo furore
    ….. etc
    :)))ce sa zica si el,sa fie masa bogata

  24. Urkkanii au trecut la înrolat cu forța ungurii din Transcarpatia după pierderile masive ale Brigăzii 128 Montane, unde erau deja mulți minoritari maghiari.
    La fel se întâmplă și cu românii din Nordul Bucovinei și Herta.
    Urkkania nu mai are soldați…UNDE SUNT ? ?

  25. Vreau să citez aici un comentariu a lui Vladimir Putin:” ei vor o lume fără Rusia și încearcă asta chiar azi, eu de ce aș vrea să existe o lume fără Rusia?”

  26. Europa ar face bine sa se trezeasca si sa se scuture de jugul american. Europa nu ar fi trebuit sa se amestece in chestiunea Rusia-Ucraina, o problema interna a fostei URSS. Faptul ca la indemnul american s-a amestecat a dus la mari probleme economice in Europa, deocamdata. Daca va continua sa se amestece si mai mult in chestiunea ce priveste doar Ucraina si Rusia, Europei ii va fi si mai rau, si nu doar economic. Americanilor le convine de minune sa isi bage coada ici si colo in lume, ca sa castige putere si resurse, si sa destabilizeze alte zone, este exact ce au reusit sa faca cu Europa. Omenirea ar trebui sa se trezeasca si sa inteleaga rolul nefast al americanilor pe fata pamantului. Asuprirea minoritatii ruse din Ucraina este o problema reala, ca si asuprirea minoritatii romanesti. Rusia a actionat corect sa invadeze Ucraina, invazia fiind justificata real atat de apararea minoritatii rusesti cat si de avansarea NATO pana in coasta Rusiei. Daca americanii nu isi bagau coada si daca ucrainenii nu erau nazisti ce liniste si bine era acum!

  27. Potaia asta putinoasa ca si restul haitei de potai ai dementului de la Kremlin nu mai stie sa faca altceva decat sa ameninte tot timpul ca un golan. Amenintarile acestea pe banda rulanta denota frica de raspundere a acestor canalii. Criminalii trebuie sa raspunda ptr crimele lor.
    Acesti nenorociti nu mai vad alta cale de rezolvare a problemelor lor legate de pofta de invazii, in afara razboiului inclusiv cel nuclear. Asta denota ca nu sunt normali la cap. Una-doua ameninta: ,,Dam cu bomba atomica”. Niste nemernici care au destabilizat intreaga omenire din cauza nesabuintei lor…..[Rumburak-fanul krakanatului kremlinez]

  28. Dar si Ucraina si oricare stat suveran are ACEEASI „DOCTRINA”,iar daca nu are si arma nucleara,are dreptul,ca vor rusnacii,sau nu vor,sa o construiasca,sau sa o cumpere atunci cand statul respectiv este agresat fara provocare si ii sunt ucisi copiii si civilii nevinovati de catre niste invadatori turbati,mai ales de catre unii inarmati pana in dinti si care mai si amenintza cu arma nucleara daca nu sunt lasatzi sa se catzere pe cine au ei chef.Si cum rusnacii sunt chiar acum invadatorii in tzara altora,si daca nu pleaca acasa la cotetzul lor,parca vad ca tot ei au sa planga dupa Kremlin,dupa mumia lui Lenin si alte zeci de mii de persoane care trec intamplator pe acolo, chiar daca rusnacilor nu le place sa li se intample ceea ce fac ei altora cu drag.Dar au sa inteleaga si ei pana la urma,care de prea multa vreme ucid si distrug alte popoare fara sa plateasca,ca pe lumea aceasta totul se plateste si nu te apara nici bomba cu draci in ea.

  29. Rahatul în care a băgat putin Rusia are tot atâta sens cât au parascoveniile cu naziști și operațiuni speciale și visele umede și tâmpe de încorporare unei părți din Suedia, Finlanda si toată Ucraina, Slovacia și Moldova în imperiul rus.2, renăscut CCCP reloaded.Adică nici unul.Acu, dacă a iesit nasol, încearca să-și salveze șoriciul.Rusia va fi ÎNTOTDEAUNA un pericol la adresa vecinilor câtă vreme va merge pe ethosul medieval ca si până acum, cu tătuci, praporcici și ucazuri.

  30. „Doctrina nucleară a Rusiei permite lovitura nucleară .. când însăşi existenţa statului este ameninţată”.
    Ce-i atâta agitație? Au ajuns ucrainienii la porțile Moscovei?
    Ucraina este stat suveran și decide cum crede în privința apărării tarii. Vor primi și avioane și tot ce e nevoie. Rusia și China au pompat armament și soldați la greu în Wietnam și Koreea de Nord. Cum a plecat SUA cu coada între picioare, asa trebuie sa plece și Rusia.

  31. @va pieri: „Daca si cu Parca se plimbau in barca”:)) ti-au dat drumul in weekend ?Singura care piere e Rusia ta ,tovarase Artiom

  32. In raport cu pretentiile si siguranta afisata de regim cam mare disprarea lui Medvedev, dupa contabilitatea tinuta de ei Romania printre primii furnizori de munitii din Ucraina. Nu-i doc rau, ba chiar e loc si de mai bine sa mai urce un loc clasament.

  33. Rusii nu inteleg de unde vine raul.
    O sa piara si nu e nici-o bucurie. Da vezi migratii din asia catre statele europene. Hunii au fost mici copii.
    Cand or venii 1 miliard de chinezi la Londra se rezolva problema.

  34. Gospodin M.și-a adus odrasla din putreda lume vestică în Rusia-și,eventual-l-a trimis la luptă pentru gloria Rusiei?nu mai știm nimic despre M.junior de când papá se înfuriase că a fost expediat din USA…

  35. @Fara alogeni paraziti in functii publice: dumitale demonstrezi ca te urasti, ca iti urasti copii, ca iti urasti viata proprie, cataloghezi fara baza si logica tineretul care exista si care se vrea anihilat pentru un bosorog sau babe care manipuleaza si mint de mama focului! Vezi bosorogii si babele de lux in ce hal au distrus tarile, natiunile si sanatatea tuturor pentru bani si decimare! Dumitale vezi totul printrun pahar plin cu venin sau vin negru de esti pe aratura din 1944-1945 ruseasca. Esti in 2023 omule, trezeste-te, ai dormit destul.

  36. Nu chiar toata U-Kraina. Tot Medvedev a spus foarte clar ca Bucovina, Bugeacul shi Maramureshul istoric vor fi restituite Romaniei shi nu vor arde de loc ci se vor dezvolta in cadrul Romaniei Mari care va respecta drepturile minoritatzilor Ruteni, Rushi, Lipoveni, Maghiari, Evrei, Romi, etc.

  37. @ghita idiotul 7.11: in clasa a 2-a se invata congugarea verbului „a iesi”. „Greu vei iesii…” probeaza anafabetism si cretinism.

  38. Doamne,cum și-a pus omul ăsta în pericol prpriul băiet,lăsându-l să hălăduiască în putreziciunea aia de SUA,până când-tot ei de colo-nu i-au mai prelungit viza,neînțelegând ce favor li se face…oare a reușit Medvedev-junior să ajungă acasă,sau nu-l lasă alți decrepiți de pe la Coasta de Azur,Monaco etc.să se jertfească pentru patrie?

  39. Ceaușescu a avut curaj să spună Moskovei NU INVAZIEI CEHOSLOVACIEI in 1968 !!! ( Daca URSS = Russia voia să ne ocupe , dura 36 de ore sau maxim o săptămână – a spus-o după ’90 la TVR un apropiat de-al lui Ceaușescu ! Chinezii l-au sfătuit pe Ceaușescu : „- Apa nu poate stinge focul de departe , impaca-te cu sovieticii ! ” Cât de multă INTELEPCIUNE au avut chinezii !! ) .

    Acu ‘ avem doar un Guwernator și nu un PRESEDINTE PATRIOT , deci revine SOCIETATII CIVILE SA SPUNĂ : NU AJUTORARII UKRANEI CU TRUPE ROMANESTI IMPOTRIVA RUSIEI sau ARME – pt. că uKrana NU ESTE MEMBRA NATO și nici UE !!! Russia nu ne- a amenințat niciodată de 77 de ani ( și nici acu’ daca nu este provocată sau amenințată ) .

    Ungaria ,Austria și Croația au CURAJUL să spună NU TRIMITERII DE ARME regimului neo-nazist de la Kiev ( trimiterii de trupe nici nu poate fi pus în discuție !) !!

    Războiul aduce doar distrugere, moarte și moloz , și unora …$$$$$$$ !!!

    P.S. Odata …am iubit America !

  40. Ești SUPER ! Dar nu mai da atenție la orice părere …idioata cotarla atotștiutoare securistoida ! uKrana oricum va dispărea de pe hartă ( Stalin a greșit o data cu …jermanica !! ) Medvedev știe ce spune și este la fel de ” nebun” că și Putin ( mort de vreo 17 cancere ) !!!

  41. Demonizarea inamicului a fost, este și va rămâne cea mai eficientă și mai ieftină modalitate de propagandă.
    Ea se adresează minților slabe, dominate de emoții negative, nu celor luminate, care au nevoie de argumente, dar care sunt atât de puține încât pot fi neglijate.
    Hitler, Mussolini și Hirohito au fost prezentați la fel de ‘telijent precum Putin azi, dar la nivelul maselor populare a prins de minune.
    În anii ’80, Reagan a numit blocul puterilor estice „Imperiul Răului”. Porecla a fost atât de inspirat aleasă, încât și azi mai citesc justificări pentru mizeriile comise de US of A de genul „Da, dar e altceva, fiindcă America este în slujba Binelui”.
    Totuși, o campanie de ură precum cea de azi, rusofobă și putinofobă la extrem, n-am citit sau auzit să mai fi existat.
    Poporul rus este descris ca o turmă de fiare sadice, condusă de niște criminali genocidari. Cuvinte mari sunt aruncate cu mare lejeritate (ex. „genocidul” din Ucraina), fără a ține seama de dicționare, păcatele trecute și prezente ale ucrainenilor sunt îngropate și se interzice pomenirea lor, ca și cum victima unei agresiuni ar fi inocentă din oficiu.
    Iar toate astea au la temelie vechea și sănătoasa demonizare a adversarului…

  42. Încă mai apar postări gen „Churchill ne-a vândut la ruși”.
    Ei, nu e chiar așa.
    UK și USA au plănuit încă din mai 1945 să atace trupele sovietice din Germania. Churchill le-a cerut planificatorilor militari să pregătească un plan detaliat pentru alungarea sovieticilor cel puțin din Polonia. Celebra „Operațiune Unthinkable”.
    Numai că…
    După aerisirea minților excitate de entuziasm, s-a observat că Armata Roșie era departe de a fi „slabă, prost condusă și prost aprovizionată”, cum o vedea Gen. Patton. Dimpotrivă, oamenii lui Stalin le erau superiori occidentalilor la absolut toate armele, mai puțin bombardiere strategice. 2,85/1 în infanterie, 1,57/1 tancuri, 1,95/1 aviație tactică. Cât despre calitatea comenzii, cam greu să-i consideri incompetenți pe generalii despre care inclusiv Goebbles admitea, în martie 1945, că i-au depășit cu mult pe cei germani.
    Ca atare, planurile au fost puse frumos în arhive și n-au ieșit la lumină decât în 1998.

  43. @va pieri tot ce e vicios…:cândva,având ceva daravelă cu Danemarca,Prusia a încheiat o alianță cu Imperiul Austriac,cu ajutorul căruiă a și învins Danemarca;după numai un an,Prusia a rupt alianța,atacându-și fostul aliat.Bismark a numit asta „realpolitik”și a explicat că „Nu există națiune care să se sacrifice pe altarul unei alianțe”…dar se vede că ceea ce pentru unii e „realpolitik”și e de lăudat,pentru alții e mârșavă trădare și e de scos ochii până la sfârșitul zilelor;explicația lui Bismark i-a fost reamintită lui Hitler de aliatul Horthy,anunțând la radio decizia Ungariei de a părăsi alianța cu nemții(ca să nu mă întrebați de unde știu ce a zis Bismark)

  44. toti taranii au bani la saltea,au mincare,animale,nu e criza.la oras bugetarii primesc salarii mari,lumea o duce bine,sa vedeti in bucuresti ce masini au,au adus toate rablele din vest pe care statul le va da bani.exista sfinta spaga sau in cazul doctorilor spaga noastra cea,de toate zilele.politia se face ca lucreaza,nu se implica.politicienii asteapta sa suceasca taberele ue rusia,armata intreaba pe cine mai omoara(inainte de 22dec89 au onorit,dupa 22dec89 au fost dia,secu,mikitia,garzile adica structurile statului care au omorit.dupa aia au omorit minerii pe niste oameni.asteptam potopul adica ploaia de foc care va arde pamintul.
    sa mergeti la razboi,rusia vrea sa gaureasca pielea voastra,nu fiti prostivsa fugiti inainte sa va ia cu arcanul.
    rusii raspund vestului care ii intarita.era simplu sa opreasca curentul de tot in uk.si gata,populatiunea cerea pace,comicul evreu pleca la 2jr biden.in timpul asta miscarile de stadion haur vor razmerita ca sa faca ce vor,sa ia bani de la proprietari sa dea saracilor.in bucuresti la piata unirii oamenii dorm pe ciment noaptea afara,sint vreo 7 in zona.au deasupra cimentului un.carton subtire,o patura,fiecare ce a gasit.tiriac si a mutat banii ca sa nu i fure astia din politica,el e amplasat intre ambasadele chinei si coreei(de nord(haha)).
    justitia nu judeca ca nu vede saraca(are mii de e pe luna fiecare,niste hoti).

  45. @Fara alogeni paraziti in functii publice
    Ati pus punctul pe i. Este exact asa cum spuneti. Ar fi bine ca si alti cititori sau chiar jurnalisti din siajul guvernamental de unde izvorasc minciunile prezentate drept adevar oficial, sa fie la fel de lucizi ca dv.

  46. România nu trebuie să sprijine Ucraina ,nu voi lupta niciodată pentru ei

  47. @ curaj si patriotism !!! – asta spun si eu de multa vreme dar se pare ca vorbim in vint.
    Nu ne aud cei in masura sa ia decizii.
    Din pacate conducatorii nostrii se baga in acest conflict ” ca musca-n lapte” .
    Noi nu avem nevoie de nici un conflict armat. Rusia nu are nici o treaba cu Romania.
    Acolo e un conflict local si trebuie sa si-l rezolve intre ei.
    Eventual pot fi ajutati sa ajunga la masa negocierilor dar nicidecum nu avem noi a ne implica. Nu e treaba noastra.
    Din pacate americanii sint direct interesati ca acest conflict sa continue, ei cistigind enorm de multi bani de pe urma situatiei, iar europenii care se cred destepti dar sint prosti de dau in gropi, pierd. In tot acest timp Ukraina este distrusa.
    NU BAGATI ROMANIA IN CONFLICTUL ARMAT DINTRE RUSIA SI UKRAINA !
    Am strigat, …poate aude cineva !

  48. exista o gramada de prevederi care definesc doctrina agresiva a razboiului. ceva pentru PACE exista???? atit putei face, sa expuneti nivelul de primitivism al decidentilor?

  49. Este absolut îngrozitor că mor atâția oameni, fie ei ucraineni, ruși sau alte naționalități. Este timpul să ne trezim la realitate, fiindcă ăsta nu este un joc și, prin urmare, nu ar trebui să ne comportăm ca o galerie. Este necesar ca războiul să înceteze! Despre pace chiar nu postează nimeni?

  50. Mai Popica tata , tu pe ce lume traesti ? Sa inteleg ca este nestiinta din partea ta sau prostie , obligatie de serviciu ? Unde vezi tu comunismul in asta situatie ? Ai ramas inchistat in sloganurile europei libere ( propaganda CIA ) de acum 40 de ani . `Desteapta-te romane !`

  51. pt. ca mi-a fost silă sa te contrez, iata ca recidivezi.
    dane, bo zz gor de limba romana, citeste si istorici romani nu doar pe cei iubiti unguri si vei afla ca horthy al tau I-A TRADAT pe aliatii lui nemti (care le daduse Transilvania) si ca a fost INTEMNITAT de nemti pana la eliberarea sa de catre americani dupa 13 luni de pușcărie.
    Prea te infoi si n-ai motive…

  52. Bai,postaci si postakei care va gudurati in fata vitrinei cu plina cu femei goale a Occidentului mai lasati slugareala si studiati mai bine istoria adevarata a acestei lumi.OK ,Stalin,Mao ,Pol Pot si alti comunisti or fi ucis cu totul vreo 50-60 de milioane de oameni.Sa trecem dincoace:Imperiul colonial britanic care sute de ani a siluit 4 continente cu indulgenta 100 de milioane,distrugerea Americii Centrale si Latine de catre Spania acolo vreo 30 de milioane ,marile democratii ale lumii SUA si Canada care stau pe mormintele a vreo 20 de milioane de amerindieni si lista poate continua.Vedeti ca nu i-am pus la calcul pe Napoleon si Hitler plus aventurile americanilor prin lume dupa 1945.Nu veti gasi asta in nici o carte de istorie de dupa 1990 insa se vede ca fanatismul si incultura poate si interesul marunt financiar v-au blocat mintile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.