Ministru: Dacă nu vaccinăm peste 70%, noi vom avea și valul 5

Dacă vaccinarea se va opri la 40 – 50% din populație este posibil să avem și valul 5, dar și alt val al pandemiei, avertizează ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila: „Toți vom fi imunizați. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm”.

Dacă numărul mare al celor care, speriați de valul 4, merg să se vaccineze se va diminua, este posibil ca România să nu termine pandemia și să aibă și valul 5, dar și alt val de coronavirus, a mai declarat ministrul la Digi 24.

„Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înțelegem cu toții. Valul acesta 4 la un moment dat va trece. Întrebarea este cum va trece. Dar evident va trece. Noi dacă ne oprim la un moment dat sau când o să fim pe panta descendentă și o să creadă iarăși o parte a societății că am scăpat deja, că suntem spre scăpare și oricum nu se întâmplă și vine Crăciunul și sărbătorile de iarnă și atunci nu va mai fi nicio problemă… Dacă noi acum nu continuăm și nu mergem până la 70 – peste 70%, noi vom avea și valul 5, s-ar putea să avem și alt val”, a spus ministrul iterimar al Sănătății Cseke Attila.

În privința restricțiilor anunțate, Ministrul Cseke spune că efectele se vor vedea după 14 zile: „Poți să vezi dacă efectul a fost semnificativ sau mai puțin semnificativ și atunci anumite măsuri pot fi înăsprite dacă nu sunt îndestulătoare sau unele măsuri pot să fie prelungite”.

În cazul vacanței copiilor, dacă nu se produce un efect pozitiv, există posibilitatea de a prelungi această măsură, potrivit ministrului interimar al Sănătății.

Și OMS este de aceeași părere

Pandemia de Covid va continua şi în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii au estimat extinderea cu încă un an a pandemiei deoarece nu toate ţările au ajuns la un număr suficient de mare al persoanelor vaccinate pentru a putea ţine sub control virusul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

39 de Comentarii

  1. ACESTI CRIMINALI CONDUSI DE PHARMACORPORAT INTRU GENOCIDUL ROMANILOR…CVAND VA TREZITI?

  2. A stabilit un (editat)la UM24 ca „a trebuit sa moara oameni”

  3. Cred ca in RO vor fi atatea valuri , pana cand se vor termina cele 120 mil. de doze bagate pe gat si acceptate de putoiul ala derbedeu , pt binele tarii ,desigur. Dar , medicamente , nu ! Oricum , pestele tot de la cap se impute !

  4. Pai, cica, Israelul cu 95% vaccinati, se pregatesc deja de valul 5.
    Daca ne lasati in pace, am putea sarii peste cateva valuri, nu?

  5. In primele 20 de pagini a oricarui msnual de specialitate de virologie scrie ca intr-o epidemie nu se vaccineaza, deoarece vaccinarile pun viata oamenilor in real pericol. Ori ce vacin slabeste la inceput sistemul imunitar si o infectare cu un virus, a unui virus (ori care o fi) piate duce pa forme severe de boala si eventual deces. Boala sau deces ce piate fi evitata nevaccinind in cazul unei epidemii! Acest lucru il stie ori ce virolig de meserie sa ori ce medic ce chiar a invatat meseria in facultate si peeioada de practica, ca Arafat de e exemplu. Dar, asa numitele „vaccinuri”, pe baza de mRNA, impotriva virusului Corona, sunt doar niste tratamente experimentale care nu ajuta nici la infectari cu Corona, nici la impiedicarea raspindirii virusului Corona si ca cine e tratat ar avea o forma mai usoara de boala e doar un mit, dupa niste studii ce vin de la Big Pharma, de la fabricantii fiolelor sau studuilor platite de Big Pharma. Tratamentele experimentale cu mRNA nu a ajutat nici in acele valuri pina la patru, cum s-a vazut pina acuma, si nu au cum sa protejeze nici la valul cinci si nici la alte valuri viitoare. pina la urma imunizarea s-a facut to prin infecterea cu virusul Covid, sau alti virusi, si propriul sistem imunitar al fiecaruia, care a rezolvat problema virusilor. Poveste cu asa numitele „vacinuri” e doar o chestiune de Cash-Flow sore Big Pharma.

  6. Cu tot respectul domnule ministru dar sunt deja state cu peste 70% vaccinați și pandemia continuă, nu dezinformați! cumpărați teste, izolați focarele, cumpărați medicamente! Doar vaccinarea nu rezolvă pandemia!

  7. Niciunul din vaccinurile actuale nu opreste transmisia asa ca poti vaccina 100% vezi tari supervaccinate ca Israel si tot nu scapi de val. Dar s-ar parea ca reduce gravitatea bolii. Desigur daca nu ai sistemul imunitar compromis. Pana la urma vaccinatii zburda fericiti crezand ca sunt aparati fac boala si o sa avem imunitate de turma.

  8. Tovarășul Attila, băiatul care a închis 64 de spitale în epoca Boc Băsescu ne sfătuiește. Îmi spune și mie cineva cum pot avea încredere românii nevaccinați că li se vrea binele când vorbesc astfel de specimene?

  9. Poa’ sa fie tsunami bei Ciki. Sa-ti bagi seru in gat, in mai multe rapeluri, igen?

  10. Asta care a inchis 64 de spitale si oamenii au murit la portile inchise, ne da sfaturi cum se poate scapa de cele 120 mil. de doze! (editat) mai baiatule! Despre cum se fac testarile nu spui nimic? (editat), de ce nu faceti testari masive?

  11. Masurile sunt multiple, dar la noi se bate moneda doar pe vaccinare. Unii nu au voie asemenea seruri.Cazurile usoare cu tratament acasa si izolare, cele grave la spitale. Restrictii de circulatie si respectarea masurilor de igiena si distantare. Din iunie pana in octombrie a fost relaxare totala si acum ne vaitam de decese?!!Ii acuza cu curaj cineva de genocid pe conducatorii actuali, cum au facut cu Ceausestii?!!

  12. Criminalilor, voi aveți ordin să ne injectați. Criminalilor, refuzați să aduceți antivirale și antitrombotice în farmacii. medicii de familie nu au ce să prescrie celor care se infectează, vaccinați sau nevaccinați. Cei care s au vaccinat și tot lovesc în nevaccinați, vor trăi pe pielea lor drama lipsei de medicamente, și vor fi sacrificați. Va veni frigul și foamea, au mărit toți la ordin prețurile, vă veți „trezi” și nu va mai conta nimic în afară de supraviețuire. UNDE SUNT MEDICAMENTELE? nu le puneți pe piață doar ca să i forțați pe oameni să se vaccineze.

  13. Tot din cauza vaccinarii unui numar mic se confrunta cu zeci de mii de cazuri de cateva luni, ieri erau 52.009 cazuri
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/? Cum a ajutat a treia doza pe unii care nu mai sunt precum un episcop de 52 de ani? De ce nu renuntati la festivaluri si alte adunari care devin vectori de trasmisie? De ce ii amagiti pe oameni in loc sa le spuneti EVITATI LOCURILE AGLOMERATE, EVITATI STATIONAREA in SPATII INCHISE, FERITI-VA.

  14. Din pacate, nu exista imunizare impotriva prostiei indusa prin frica si ignoranta…

  15. Cseke Atilla Ur, ori esti neinformat, deci incompetent, ori „muncesti” dar nu gandesti…cu mintea ta. Pari cel putin istet, ca daca ai fi inteligent, ai dispune aplicarea tratamentelor (profilactice si incipiente) ce si-au aratat eficacitea deja in LUMEA A TREIA (vezi statul Uttar Pradesh in India cu CONCURSUL OMS…). Pentru ca intelegi bine English, iata un sit (de la „situs” in latina…) ce contine o baza de date completa despre tratamentul profilactic si in toate fazele a pacientilor suferind de Covid-19. Acesti cercetatori, specialisti si medici au stabilit protocoale de tratament CU MOLECULE IEFTINE SI DOVEDITE IN TIMP. Speri ca nu esti un magyar speriat de BigParma. Deci,Igen?
    Deci, situl: https://covid19criticalcare.com/

  16. asa ziceau si in Italia, injectam de 2 ori 60-70% din populatie si haidi pa plandemie. Acum fara NaziPass nu ai nici un drept si e ok sa mori de foame

  17. Să-și bage domnul ministru zemurile fermentate numite de el vaccin pe unde mai ușor îi intră. Corpul meu nu are nevoie de vaccin și nu hotărăște nimeni că eu trebuie să-mi bag în corp o anumită substanță și pe deasupra să mai și semnez că eu am cerut-o. Nu mai poate guvernul de grija mea să-mi bage rahat în corp în timp ce bolnavii cronici sunt lăsați să aibă o moarte de câine fără cele mai elementare îngrijiri paleative. Și asta pentru ca ei, guvernanții să-și primească tainul de la bigpharma. Dacă e nevoie, voi muri pentru asta, dar de injectat nu mă va injecta nimeni indiferent ce restricții îmi va pune.

  18. Minciuni cseke minciuni…fara dovezi fara argumente tot minciuni se cheamă..doar ca zice omsu asa…pai omsu a zis ca nu trebuie intepatura 3 ..si voi o faceți. Omsu a zis câ nu trebuie masca si voi le cereți…medicamente in farmacii cand aduci, cseke draghe? Uk se pregateste de valul 6…ipocritule!

  19. Eu v-am avertizat inca din 2018 ca vaxxinarea va fi obligatorie pentru noua plandemie. Vor urma atatea valuri cate sunt necesare pentru a se injecta 70% din populatia lumii. Problemele cu adevarat grave vor apare insa abia atunci cand desteptii care si-au injectat potiunea magica vor incepe sa moara pe capete, de nu vor mai ajunge nici preotii care sa-i ingroape. Atunci sa vedeti nebunie! Nevaccinatii vor fi vanati ca fiarele salbatice pentru a deveni surse de sange nealterat pentru vaxxinatii disperati ca le-a va suna ceasul iminent al mortii.

  20. Unii … pana nu VAD … NU CRED ! Si nu se vaccineaza.
    Unii … pana nu SIMT pe pielea lor … NU CRED ! Si nu se vaccineaza.

    Cine nu crede in existenta si contaciozitatea virusului covid … si cine nu vrea sa se vaccineze … le SUGEREZ sa STEA/DOARMA, fara MASCA, o noapte intreaga intr-un ATI plin de BOLNAVI de covid . Si sa-l vedem (TESTAM) a doua zi .

    Exista DORITORI pentru un asemenea EXPERIMENT ??? Experiment STIINTIFIC.

  21. Ei se PREFAC ca ne vor binele si noi ne prefacem ca-i credem ! In Marea Britanie – verificati Covid GB- vaxxinarea este aprox. 70 % si ieri au avut 52000 cazuri de noi infectari …Verificati Covid Africa ( saraca ) si veti observa ca LIPSA VAXXINARII a dus la IMUNITATE NATURALA cu foarte putine cazuri de infectari.Regula -NU SE VACCINEAZA IN PLAN-DEMIE ! ( o sustin medici de valoare si nu kakafati ) .Mai mult , BigPharma nu-si asuma NICI O RESPONSABILITATE , ba mai mult , inteleg , COBAIUL semneaza ca EL cere VAXXINUL si accepta riscurile …Apoi , INTERZICEREA AUTOPSIEI celor decedati ! Oare DE CE ??? Este ABERANT si CRIMINAL ! UN popa de 52 ani tocmai a dat ortu’ popii , avand 2 ( sau 3 ? ) DOZE injectate !! Deci , CONCLUZIA : VAXXINAAATI- VAAA !( pe PROPRIA CERERE si RASPUNDERE ) .

  22. @doru popescu,

    Da, (editat), exista, ca unii sunt imunizati real pe cale naturala, nu ca aia vaxxinatii, care mor de frica virusului si cu trei doze la activ. Si nu, (editat), nu ma numar printre aia scepticii, pentru ca de la mine ati aflat de noua nebunie plandemica cu luni bune inainte de a fi declansata in China.

    Decat sa mori de grija altora, mai bine ai avea grija de tine, ca tu, vaxxinatule, nu o vei mai duce prea mult!

  23. @Si Marea Britanie,

    Aia a fost o manipulare odioasa a presei progresiste. Episcopul a murt din cauza vaxxinului, nu din cauza Covidului.

  24. Singura solutie de eradicare a pandemiei este vaccinarea asa cum s-a dovedit in Israel si in toate statele unde majoritatea populatiei este educata si a absolvit toate testele din PISA.
    COVID este singura boala grava si contacioasa care trimite la ATI peste 0,008% din populatie.
    Inainte de Covid la ATI era gol si sistemul de sanatate mergea ca pe roate.
    Inainte de 2019 nu au existat virusi si nici pandemii atat de grave ca Covid.
    Este clar ptr orice om educat care asculta de stiinta si de TV si de guvern, ca numai si numai Covid a provocat supraincarcarea spitalelor.
    Se impune cu asupra de masura o resetare fundamentala a modului nostru de viata, avem nevoie de digital ID-uri verzi si de vaccinare obligatorie la maxim 3 luni.
    Numai astfel vom putea intampina cum se cuvine valurile urmatoare ale acestei teribile pandemii care ne ingrozeste cand ne uitam la pozele cu ambulante din mass media absolut independenta.

  25. „A fost nevoie sa moara oameni” ca sa-mi pun guvernul meu Ciuca si sa indeplinesc ordinul primit de vaccinare fortata a romanilor. Acelasi scenariu ca la Colectiv, provoci un dezastru ca sa-ti atingi scopurile.

  26. MANIPULARE ! Si daca vaccinati 100% vom avea valul 6-6-7 etc. Israel are valul 4 cu peste 90% vaccinati.

  27. Dle CSEKE,PUNE MANA PE CREION SI FA SOCOTEALA IN CAT TIMP ATINGI CEI 70% ??.NU UITA CA VACCINAREA NU TE APARA DE O NOUA INFECTARE ,AM AVUT COLEG VACCINAT IN APRIILIE RAPELUL SI A MURIT DE COVID LA INCEPUTUL LUNII OCTOMBRIE !!.
    DUPA CUM SE VEDE NICI CU ABONAMENT DE VACCINARE NU SCAPAM DE ACEASTA ARMA BIOLOGICA .
    ORCUM AFACEREA MERGE INAITE ,IAR BENEFICIILE SUNT ASTRONOMICE.

  28. Luati cu incredere de la Gorghiu privind increderea si taspunderea in vaccinuri! https://www.stiripesurse.ro/derapaj-alina-gorghiu-raspuns-stupefiant-cand-a-fost-intrebata-cine-raspunde-pentru-posibile-efecte-adverse-ale-vaccinului_2058944.html
    Ce fenta imputita! Bai nebunule, programul continua conform proiectul stabilit! Vor fi valuri destule pana la maximum 30% vii pe glob! Cine accepta vaccinurile, isi asuma, e pe propria raspundere! Tu ai vrut vaccinuri pentru ca erai speriat sau infricosat, tu raspunzi daca te vei chinui sau crapi! E aprobarea proprie!

  29. Din ce in ce mai plauzibil ca @Prostia 11:29 sa aiba dreptate. Prea se screm astia sa intepe pe toata lumea, indiferent de conditii. Si prea se grabesc.

  30. Nenea Popescu, te rugăm pune-ne la dispoziție o fiolă cu serul ăsta magic să o privim și noi la microscop, eventual și niște documentație tehnică pentru comparație. Tot experiment științific se cheamă, nu?

  31. Sa ne imunizam cu vaccinul care nu imunizeaza.
    Daca mori din cauza vaccinului, e pentru sanatatea ta.
    Imense resurse sint investite in a vaccina cit mai multi oameni.
    Celor nevaccinati le vor fi interzise drepturile. Pentru binele lor.
    Cei nevaccinati nu vor avea dreptul la asistenta medicala. Pentru sanatatea lor.
    Sincer ?
    Nebunia a cuprins lumea. Scapa cine poate.

  32. Fiti calm. Mai sunt si alte necunoscute. Intr-un apartament de 100 m2 seniorii de 90 de ani desi au avut contact cu generatia 50 de ani care au facut Covid sunt SANATOSI cu toate problemele varstei. Nu cunostem toate legile naturii, asa ca nu mai dati lectii. Imunitatea se dobandeste in timp si daca stau bine sa ma gandesc noile generatii nu au fost nevoite sa circule prin ger si viscol, acum sunt masini, iar tramvaiul vine mai des nu trebuie sa-l astepti 30 de minute la minus 30 de grade.

  33. d-aia nu are gheorghita bataturi,bashici si ulceratzii la pavilion,
    vezi poza!

  34. Domnule jurist-consult, da’ de ce U.K., cu un grad de vaxcinare a populimii de 70%, are 50 000 de cazuri noi, cele mai multe din lume? Hă?
    Domnule jurist-consult, da’ de ce U.S.A., cu un grad de vaxcinare a populimii de 55%, are 10 000 de cazuri noi, a cincea parte din totalul britanic, dar la o populime de 6 ori mai mare? Hă?
    …adică raportul statistic real al noilor îmbolnăviți de azi din cele două națiuni este de 30:1 (TREIZECI LA UNU)!
    TREIZECI LA UNU !!!
    Poți explica treaba asta, din funcția de ministru? …sau ne mai menționezi cîteva „valuri”? …că oricum numerologia CoVid poate merge pînă la ♾️ …
    https://infinitesimallysmallcom.wordpress.com/2020/08/14/6465/

  35. Domn ministru care pare ca le stie pe toate, poate ne spune „competent” fiind citi din lumea civilizata cu peste 70 % nivel de „vaccinare” ajung la ATI dupa „Schema completa” si mai ales citi au si murit. Oficial in Luna iulie se vorbea de un procent de 0,1% din cei complet „Vaccinati” ajung la ATI, acum o luna la fel de oficial procentul este 10 %, lasind la o parte ca asa numita imunizare scade la fiecare Luna cu circa 20 %, mai concret dupa 5, 6 luni eficienta „substantei fara pereche” este la nivelul apei potabile. Si inca ceva in Mexic tara care n-are bani de dat pentru „nevoile” actionarilor de la Bigpharma, au tratat oameni cu un cocteil de antivirale in regim ambulatoriu, nummai cei grav bolnavi au ajuns in spitale si n-au mai avut asa prapad ca-n Romania „guvernului meu”.

  36. So far, more than 49 million people have had a first vaccine dose – about 86% of over-12s. More than 45 million – about 79% of over-12s – have had both doses.(BBC News)
    1. Conform BBC news 79% ( NU 70%) din englezi siant vaccinati cu ambele doze si cu toate acestea numarul cazurilor zilnice de infectare a ajuns la 50.000/ zi. Mai mult decat atat a aparut o noua varianta AY.4.1 mai contagioasa decat Delta.
    2. Un medic israelian a declarat la un post de televiziune romanesc cunoscut ca cea mai mare rata de infectare in Israel a avut loc incepand cu luna iulie dupa ce 62% din populatie a primit doza a doua.
    3. Statele unite au in continuare una din cele mai ridicate rate de contaminare.
    Cine dezinformeaza si de ce?!!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.