Ministrul Sănătății și dezinfectanții diluați

Trebuie începute investițiile în laboratoare de referință ale Institutului Național de Sănătate Publică, spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, întrebată despre dezinfectanții diluați.

O publicație din Sibiu, Turnul Sfatului, a cumpărat opt substanțe biocide, din care trei s-au dovedit a conține dezinfectanți diluați. În plus, unul dintre produsele testate nu conținea deloc substanța activă pentru care a primit avizul de punere pe piață.

„Așa am descoperit că, după intrarea în pandemie, România a fost de fapt inundată de dezinfectanți diluați. Și asta pentru că nimeni din țara aceasta nu mai verifică dacă biocidele cu care se dezinfectează de la populație, la medici și instrumentar din spitale, nu sunt cumva diluate”, au scris jurnaliștii citați.

Întrebată dacă are de gând să facă vreo verificare, Ioana Mihăilă a răspuns că a aflat recent de această problemă, dar va lua legătura cu membrii Comisiei de biocide a ministerului pentru a norma mai bine, dacă este cazul, controlul acestor biocide.

„Cred că este un semnal care ne spune că trebuie să începem să investim în laboratoare de referință ale Institutului Național de Sănătate Publică sau ale direcțiilor de sănătate publică și să întărim aceste instituții de control pentru că sănătatea noastră este prioritară”, a spus ministrul Sănătății.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Si de ce nu dati denumirea produselor si a numele producatorilor?! Dati pe goarna o informatie care nu are nicio importanta practica ptr posibilii cumparatori/victime. Populatia le va cumpara in continuare crezand ca dezinfectaza cf. reclamei. La ce ati mai scris articolul?!
    In forma asta sunteti complici.

  2. Putea să pună ministru la sănătate un administrator de la cimitire! Poate era mai bine! Aveai drumul pavat cu bune intenții! Huuo Johannis, capul răutăților!

  3. „Trebuie începute investițiile în laboratoare de referință ale Institutului Național de Sănătate Publica”
    Cata clarviziune si pricepere!!!!…..

  4. … dupa ce gastile afiliate si-au facut „plinul”, vine si madama sa ne spuna ca am fost inselati…
    … va mai amintiti cat de … sever a fost pedepsita madam Tataru pentru vinderea mastilor la suprapret ?
    … de „scandalul” UNIFARM ati mai auzit ceva ?

  5. Dezinfectantii diluati sunt la fel ca pandemia: falsi, falsa!

  6. Va mai amintiți de dezinfectante cu apa chioara de pe vremea gripei aviare, perioada Băsescu-boc ? Când guvernul de dreapta baga tone de bani în firmele de dezinfecție ? Ce descoperire grozava, iar cu dezinfectantii diluati ? Tot cu apa chioara și la pandemia covid ? Formidabil ! Și guvernul tot de dreapta !
    Precis PSD e de vina. Jos pesedèeeeeeeeee .

  7. USR lucrează prin ministereasa rezista a sănătății.

  8. nimeni asta ia bani sa taca
    ala de la hexi farma o fost omorit ca sa se faca loc la frantuzi si begieni care falsifica
    ce laboratoare?ale usr dornici de money?

  9. De cand cu Guvernul Meu romanii sunt tratati ca inexistenti.Cu cat mor mai multi cu atat este mai bine pentru Renewul vostru.Sunteti execrabili stimata Doamna ministru sluga si dumneata a lui Soros si a ideilor lui de paranoic de a micsora populatia lumii. Si de a instaur o noua era.Nu ati jurat pe Biblie De ce nu ati cerut sa jurati pe un ceva de la Soros? Cltide pe un cos de gunoi.Sunteti lipsiti total de empatie.Inclusiv Dvs.Dna zau, intoarceti-va la clinica Dvs. Epilarea inghinala nu duce la decese.Ati explodat in Romania dupa ani de studii pe banii lui Soros.Renew nu trebuie sa insemne stergerea de pe suprafata pamantului a tot ce este vechi, material si uman.Inseamna proiecte viabile pentru oameni. Dar noi suntem majoritari credinciosi asha ca Dumnezeu ne va auta sa scapam de voi.Stiati sigur de ceva timp despre aceasta situatie.Ne-o spuneti acum dupa ce si-au umplut buzunarele clientii vostri.V-as spune Rusine! Dar sigur nu aveti asha ceva nici Dvs si nici un USRIST PLUS REZIST pentru Soros care m-a platit.Shpagari,anti Christi! Plecati din functii!Toti cu Barna si Ciolos in frunte Luati-o si pe shpagara Armand.A distrus pana acum tot ce a putut in sectorul 1. Ignorati Constitutia Romaniei.Dreptul la viata si la servicii medicale pentru populatia ei.Dezinfectie urgenta in Bucuresti sunt deja multi sobolani. Dupa Covid nu vrem sa vina Ciuma ,,Armand,,.

  10. Se confirma ca cei mai distrusi profesional sunt ministrii USR PLUS. Zero este putin spus in cazul lor. Prezenta
    lor in acest guvern reconfirma din nou acel guvern dezastruos condus de agricultorul Ciolos.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.