Mutarea NATO: Crește la peste 300.000

NATO va crește foarte mult numărul forțelor aflate în stare de alertă maximă ca urmare a războiului din Ucraina. Numărul trupelor va crește de la 40.000 la peste 300.000, potrivit Sky News.

NATO va crește semnificativ numărul de forțe aflate în stare de alertă maximă ca parte a celei mai mari modificări a strategiei de la Războiul Rece încoace.

Secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, a confirmat că aliații vor suplimenta numărul de trupe din țările NATO aflate în apropiere de Rusia.

Deciziile vor fi stabilite în cadrul unui summit istoric al alianței NATO, care va avea loc săptămâna aceasta la Madrid și care are ca principal punct pe ordinea de zi războiul din Ucraina.

„Vom transforma forța de răspuns a NATO și vom crește numărul forțelor noastre de înaltă pregătire la mult peste 300.000″, a declarat Stoltenberg.

În prezent, forța de răspuns a NATO conține 40.000 de militari, marinari și personal aerian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

18 Comentarii

  1. Asta nu este o miscare defensiva. Fiind in prima linie, ne putem astepta la tot ce poate fi mai rau.
    Multumim conducerii de Partid si Stat ca sunteti pregatiti sa ne sacrificati pana la ultimul daca interesele SUA o cer. Sa spuna cineva aici daca a auzit vreun indemn la PACE din gura conducatorilor romanesti?!
    Apropo, chiar cred, SPERA papusarii ca daca sunt in SUA nu-i va atinge „nucleara” si ca totul se va desfasura pe teritoriul Rusiei si a fostelor tari socialiste, teritoriul american fiind menajat ?!
    Uite asa intelegi ratiunea extinderii NATO cu fostele tari socialiste pana la granitele Rusiei!!! Pana la extindere un conflict nu ar fi fost posibil nefiind contact direct intre Rusia si NATO, iar inainte de ’90 razboiul ar fi fost pe teritoriul Germaniei, Austriei, Italiei… etc.

  2. Va incepe razbelul cat de curand, vara nu e ca iarna. NATO a tras de timp ca sa-si aduca trupele cat mai aprope de granita Rusiei. Urmeaza contra-masurile Rusiei acum dupa care NATO va mai plusa cu ceva si uite asa incepe bombardeau mondiala termonucleara. 600 de milioane de cetateni ai acestui Pamant vor deveni cenusa radioactiva.

  3. Rusoii, ati sfeclit-o? Mucles? Sa vedeți ce luați în viitorul apropiat! Începe cumva cu m și se termina cu uie?

  4. E posibil ca Rusia dupa aceasta mutare a NATO sa decreteze mobilizare generala. „Conform unui raport obținut de New York Times, comandouri din 20 de țări și CIA sprijină Ucraina cu livrări de arme, respectiv antrenează trupele Kievului, conform Der Tagesspiegel.

    În războiul cu Rusia, armata ucraineană este din ce în ce mai dependentă de ajutorul SUA și de sprijinul țărilor din Occident. Având nevoie tot mai mult de aprovizionarea cu arme și pregătire pentru soldații de la Kiev.

    O rețea occidentala de trupe de comando coordonează fluxul de arme în Ucraina
    De asemenea, conform NYT acestea sunt conduse de o rețea secretă de comandă internațională, care ar implica forțele speciale și agențiile de informații din America.”

  5. @Marius/Ma-.. ii prima. Lipsa neuroniala iti dai seama ce inseamna un razboi NATO-Rusia pe teritoriul Ucraieni si Romaniei???

  6. Sa vina toti in Romanistan, toti cei care se identifica ca romani ii iubesc pe americani si sunt gata sa ii serveasca pe luptatorii democratiei capitaliste prin orice mijloace

  7. „avionul invizibil”
    vezi poza:
    arma perfecta a assasinului „false flag”
    (sa spuna @gelu cine va da bombardeaua
    si in ce conditii).

  8. Eu am o alta intrebare – de unde scot 300.000 de soldati instruiti si cine o sa plateasca aceast armata in plina recesiune?
    Stiu ca pentru SUA razboiul este instrument social – ii incadreaza pe tinerii someri in armata sa nu se revolte si le da un fals steag, dar tarile occidentale din Europa chiar nu au nici o parere la asa o idee trasnita?

    Adica in loc sa opreasca razboiul ei pun benzina si praf de pusca pe foc.

  9. Nu uitati de planul partenerial cu rusica ascuns de ochii cetateanuluo de rand, anuntati-l si pe putin sa stie ce are de facut! Putin mai e si scanteia bomba va sari in aer pe teritoriul romanesc! Deja au trecut 6 luni din 2022 sivine 2023 anul terorii pe Romania.

  10. -„ GRÂUL LUI ROTSCHILD TREBUIE SCOS DIN UCRAINA! INTERESELE LUI BIDEN -FAMMILY TREBUIE APĂRATE DINCOLO DE ULTIMUL UCRAINEAN-PÂNĂ LA ULTIMUL ROMÂN ”De ce să avem o armată în stare să ne apere? Pe noi nu pe alții? De când NATO -țara cheltuiește 2% din PIB pe vechituri, importanți pentru șefii NATO sunt soldații militarii-angajații ai armatei care pot fi trimiși unde are POTOMACUL -interesele ! O să vedeți rezultatele SUMMITTULUI de la MADRID! O să se găsească o „CHICHIȚĂ” prin care UKRAINA va fi recunoscută ca făcând parte din NATO! Deci ,,PUȚULINII ” din NATO (românii,polonezii,lituanienii,cehii, )vor fi trimiși să lupte în stepele ucrainene iar americanii,canadienii,francezii ne vor apăra pe noi -până când situația se va împuți de tot ,atunci vor aplica lecția repetată -vietnam-afganistaneză .Vom rămâne și fără vreo douăzeci de mii de militari (plătiți din banii noștri) și cu rușii aplicând legea ajutorului reciproc (1946-1958) adică ei ne vor lua grâul iar noi le vom da porumbul -asta în cel mai bun caz că s-ar putea „ca cu ”pastilele de iod cu tot România să fie un deșert MURUROA!
    -MINUNEA MINUNILOR -UN ARTICOL CE SPUNE ADEVĂRUL- ȘI MAI ESTE ȘI PUBLICAT ! CARE MAI VREȚI SĂ COMENTAȚI FACEȚI-O REPEDE ! aRTICOLUL ȘI AUTORUL LUI VOR URMA TEOREMA DIALOGULUI ÎNTRE MEMBRII ȘI ȘEFI – CINE ÎȘI MAI AMINTEȘTE FINALUL : -EU N-AM NUMAI ATÂT DE ÎNTREBAT: DA ION UNDE-I?

  11. Rusii declara ca sunt pregatiti! Vor lovi termonuclear. „Parlamentarul rus Andrey Gurulyov a declarat că rachetele Iskander din vestul Belarusului ar acoperi tot teritoriul din Europa de Vest și că ar avea o eficiență de 90%.
    „E ca și cum ar vorbi despre coridorul din bucătărie până în sufragerie. 20 de kilometri? 40 sau 60 de kilometri? Cât ar trebui să fie? Ca să străpungi un coridor unde forțele NATO ar fi de ambele părți? Niciun membru normal al armatei nu ar merge pentru asta de la Sankt Petersburg de-a lungul coastei Mării Baltice. Abia atunci vom avea o rută normală de aprovizionare pentru orașul Kaliningrad. Dacă cineva nu înțelege altfel, atunci va trebui să o explicăm în detaliu, nu văd altă opțiune. Asta este singura cale. Vom merge singuri, nici măcar nu este nevoie să implicăm și Belarusul”, a declarat, la televiziunea de stat rusă, Andrey Gurulyov, parlamentar rus.

    „Ar trebui să le dea dușmanilor noștri de gândit”
    „9 din 10 rachete își ating ținta, iar ei ar putea doborî numai una. Cred că este un rezultat grozav care ar trebui să le dea dușmanilor noștri de gândit. Indiferent de cât de mult ne provoacă Occidentul să folosim noi primii armele nucleare, ar trebui să le ținem pe deplin pregătite pentru luptă, luând în calcul că poate veni timpul lor, dar nu să le folosim. Considerând riscurile unui atac nuclear, pregătiți planurile, de nevoie, pentru a lichida toate mijloacele de atac care amenință teritoriile Rusiei. Chiar suntem capabili de asta”, a mai spus acesta.

    „Suntem pregătiți pentru o confruntare directă cu Forțele Armate ale întregii NATO”
    Ulterior a intervenit și jurnalistul Vladimir Solovyov, cunoscut drept principalul propagandist al Kremlinului. Acesta a susținut că Rusia este pregătită pentru „o confruntare directă cu Forțele Armate ale întregii NATO”.”

  12. Ca sa vezi intamplare, s-a intamplat cu totul accidental ca vestul isi fortifica masiv prezenta pe granita de Est. Decizie luata desigur in cea mai deplina unanimitate si calda adeziune. Ca asa e in democratie. Nimic planificat dinainte, de zeci de ani…o pura intamplare.
    Si totul, acoperitor, ca „raspuns”, mereu ca „raspuns” la agresiunea neprovocata a unui „baiat rau”, ba japonezul, ba neamtul, ba chinezul, ba rusul…
    Vestul n-a invatat nimic din 22 iunie 1941 incoace. Sentimentul legitim de rusofobie al tarilor mici, dezvoltat in peste doua sute de ani de vizite de „prietenie” de la est, nu inseamna automat supunere fata de vest. Inseamna oportunism absolut normal pentru tarile mici. Din momentul in care va deveni vizibil ca schimbarea domnilor e doar bucuria nebunilor, se va prabusi si sandramaua vestica inchegata pe granita cu Rusia. Cum s-a mai intamplat.
    Cum se explica totusi ca atatia cetateni sovietici, dupa zeci de ani de teroare stalinista, au fost totusi anti-Hitler? Sau ca atatia comunisti francezi sau italieni sustineau pozitia lui Stalin? E foarte simplu, alternativa era vizibil mai proasta!
    Asa si acum. Imparatul e gol,dar nimeni n-are curajul s-o spuna public.
    Pentru ca e democratie si libertate. De aia.

  13. Denuntarea apartenentei la organizatia terorista NATO ar trebui sa fie preocuparea principala românasilor , daca nu vor sa fie facuti carne tocata pentru interesele strategice geo furtisaguri ale corporatiilor occidentale .

  14. Popoarele lumii ar face bine să caute cât mai repede câțiva oameni normali care să le conducă, până nu o luăm razna și ne ducem cu toții pe copcă. Modul în care lumea este condusă, este de-a dreptul bolnăvicios. Probabil la fel a fost și în urmă cu vreo 80 de ani.

  15. Precum in Afganistan (2021) … asa si in Ucraina (2022) !
    NATO aceesi armada (coalitie) … SLAB inarmata si VARZA ca organizare !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.