O dronă controlată de AI și-a „ucis“ operatorul

O drona militară americană controlată de inteligență artificială a decis să-și „ucidă” operatorul într-un test simulat, scrie The Guardian.

Nicio persoană reală nu a fost rănită, dar inteligența artificială a folosit „strategii extrem de neașteptate” pentru a-și îndeplini misiunea și a atacat pe oricine a intervenit, scrie sursa citată.

Într-un test virtual organizat de armata americană, o dronă a forței aeriene controlată de AI a decis să-și „ucidă” operatorul pentru a-l împiedica să interfereze cu eforturile sale de a-și îndeplini misiunea, a declarat un oficial luna trecută.

Inteligența artificială a folosit „strategii foarte neașteptate pentru a-și atinge obiectivul” în testul simulat, a declarat Col Tucker „Cinco” Hamilton, șeful testelor și operațiunilor AI cu forțele aeriene americane, în timpul Summitului Capabilităților Spațiale și Aeriene de Combate Viitoare desfășurat la Londra, luna trecută.

Hamilton, care este un pilot de testare experimental, a avertizat să nu se bazeze prea mult pe AI și a spus că testul arată că „nu poți avea o conversație despre inteligența artificială, inteligența, învățarea automată, autonomie dacă nu vei vorbi despre etica și inteligența artificială”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. politistii abia il asteptau .. aia toti sunt pe invers(in it procentul e 55-70% pe invers,depinde de oras ; la Vatican e discutabil: 80-99% ? 🙂 )
    nu scrie daca a fost de 1 iun sau azi? iti dai seama ce s-au bucurat aia dublu 😀

  2. pa basescu trebuia sal ucida drona cu intelligenta artificiala, ca el e operator la militie si acum.

    camas pa mormantu vostru da tatari „olteni” da teleorman, vab ghura da negriciosi. Nu va place apa bhaaa.

  3. IA o noua vrajeala vicleana a iudeomasonilor globalisti satanisti pentru a justifica atacul si controlul asupra omului!
    Robotul, asa zisa inteligenta artificiala este tot o creatie a omului rau intentionat, diabolic pentru a actiona in forta impotriva celor care nu se supun „resetarii” lor „modului lor de viata”, „interesului comun”…impotriva „rasistilor” a „extremistilor”, a „antisemitilor”…impotriva oamenilor normali care nu accepta dictatura lagarului digital mondial pregatit de iudeomasonii globalisti satanisti prin „crizele” lor provocate artificial…

  4. stire pentru A3-CNN, pentru speriat gospodine si manelisti !

  5. Adică susţineţi în mod evident greşit că acea dronă ar fi fost dirijată de inteligenţă artificială??? Nu mai răspândiţi aiureli de astea de doi lei! Dacă drona ar fi fost dirijata de inteligenţă, fie ea şi artificială, ar fi trebuit să-i ucidă pe cei care au gândit, fabricat, comercializat drona şi au ordonat folosirea ei în scopurile lor meschine!

  6. yes,yes:

    -prin ukrania trupele au inceput sa-si impushte comandantii
    pe motiv ca hoholii ii trimit la moarte sigura,inutila si rushinoasa.

  7. S-a dat ordin pe unitate sa se demonizeze AI? Ca sa fie reglementata de guverne?

  8. Bag sama ca drona aia este la fel de inteligenta ca Putin. Si Putin ii omoara pe ai lui intr-o veselie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.