Orban şi Cîţu, faţă în faţă înainte de congres

Florin Cîțu a ținut un discurs în fața Consiliului Național al PNL și le-a cerut liberalilor să nu se mai atace între ei. Să nu ne mai atacăm între noi, membrii PNL vor o Românie liberală, a spus Cîțu.

În prima parte a discursului Florin Cîțu a vorbit despre sprijinul pe care îl are în partid.

„Astăzi sunt 40 de filiale care au votat Moțiunea România liberală dintre care 34 au votat doar moțiunea România Liberală… Nu este o surpriză pentru mine că membrii PNL vor o Românie liberală, pentru asta am intrat în politică”, a declarat Florin Cîțu în fața liberalilor reuniți în cadrul Consiliului Național al PNL.

În discursul său, Florin Cîțu a vorbit despre măsurile luate din poziția de premier, printre cele enumerate fiind proprietatea privată, relația cetățeanului cu statul, digitalizarea, antreprenorii și sistemele de educație și de sănătate.

De asemenea, Cîțu a mai vorbit despre programul Anghel Saligny, despre PNRR, despre parteneriatul cu președintele României, despre pandemie și despre vaccinare.

„Am reușit să fim prima țară din Europa unde vaccinarea s-a făcut cu buletinul este o realizare a guvernării liberale, am ținut economia deschisă. Tot ce am spus, am făcut”, a precizat Florin Cîțu.

„Îmi asum din temelii reformarea statului român… nu modificăm nimic din programul de guvernare, mergem mai departe și facem tot ce am promis, suntem puternici, nu vom renunța niciodată la principiile liberale”, a adăugat Cîțu.

Şi președintele PNL, Ludovic Orban, s-a adresat liberalilor care sâmbătă au participat la Consiliul Național al partidului.

„Din păcate competiția s-a transformat într-o luptă foarte dură, o luptă în care cele două părți nu s-au sfiit să folosească instrumente care nu sunt specifice democrației și PNL. Realitatea este că azi PNL a pierdut masiv din încredere, doar 15% dintre români mai cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, încrederea în Guvern și premier prefer să nu v-o spun. Din cauza asta suntem în fața unui congres în care toți delegații trebuie să decidă, să ia decizia ținând cont doar de binele PNL”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai spus că cel care va fi ales președinte PNL pe 25 septembrie are de atins obiective imediate: refacerea unitățiii PNL și a majorității parlamentare. De asemenea, Orban le-a transmis un mesaj liberalilor aflați în sală care nu i-au aplaudat discursul.

„PNL trebuie să rămână cel mai democratic partid, să rămână un partid care respectă drepturile membrilor săi… Cei care azi nu mă aplaudă, să voteze pentru binele PNL”, a spus Ludovic Orban în încheiere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Au facut o brinza numai buma de vomitat. Mi se face rusine pentru oamenii simpli dusi cu zaharelu dupa asa timp.

  2. 2 maimutoi care se falesc la sfirsitul imperiului habsburgic mort. Dupa atita osteneala mor toate imperiile cu idoli cu tot. Sanatate.

  3. Ai zice că deasupra PNL-ului plutește o ambianță malefica, însă Iohannis nu bate toaca, nu înaltă rugăciuni intru salvare. Puterea discretionara a unei grămezi pediste de nevropati și excentrici s-a întins ca o scletoza. Pe ce maini a încăput liberalismul in Romania! Pe mâinile unei bande diabolice. Vai mie, striga PNL, un stol de bulihari isterici, cu boldire lacoma, mânjiți in culorile partidului, s-au năpustit asupra mea, m-au apucat, mă lovesc, mă sfâșie! Vai mie, cum mă chinuiesc Ciltofanii lui Iohannis! Vai mie, abia mai respir! Vai mie, cum mai mușcă din carnea mea Boc, Rareș Bocfan, Alina! Cât de tare ma siluiește Raluca! Vai mie, viața din trupul meu vlăguit abia mai pâlpâie! Săriți, grifonii învălmășiți într-o lugubră încăierare ucid partidul, ca să nu fie ei uciși. Fie-va milă! Văi! Iohannis!…Rade sardonic…Un pumn de sare umplu gura PNL…

  4. are singe in instalatie si svic cum zic smecherii , acest domn premier al romaniei contemporane….cu 44 la suta analfabetism din populatie care nu intelege ce vede ori ce citeste ….la pocneti cind i-o da vor ori mai bine vor …zice ceva …lasitatea noastra poate ca va merge pina la capat si vor accepta orice ….crestinismul promoveaza frica si lasitatea ceva comun noua romanilor…romania liberala …a lu citu si johannis agentii jidanilor…si a terorismului jidanesc

  5. „Sa voteze pentru binele PNL”,a spus sincer domnul Orban. Daca celor din PNL le este bine, noi trebuie sa fim fericiti, chiar daca nu mai avem oxigen in aerul pe care-l respiram, chiar daca panza de apa freatica este toxica, chiar daca ploile sunt acide, chiar daca preturile energiei electrice si ale gazelor au crescut ca niste gogoase, chiar daca produsele alimentare nu au control de calitate, chiar daca esti nevoit sa cumperi marfuri la „second hand”, adica ce arunca altii la gunoi… Este interesant cum unii indivizi reusesc sa ne imbrobodeasca si sa ne faca sa credem ca noi suntem fericiti, numai atunci cand ei sunt imbelsugati.

  6. Culorile toamnei! Albert Camus “Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare”Culoarea verde a frunzii se datoreaza elementului denumit clorofila, care este responsabila cu fotosinteza, procesul care nu doar ca hraneste planta, dar se “ocupa” si de mare parte din aprovizionarea cu oxigen a vietii de pe pamant.Totusi, cand apar culorile galben si portocaliu? Ei bine, ele nu apar, pur si simplu sunt acolo dintotdeauna la,la, la,tralala,gargara
    Pana in 25 septembrie propun un moratoriu pe prostiile lui Orban si ale lui Citu

  7. -Oglindă oglinjoară cine-i cel mai liberal din țară?
    – Superman.

  8. Ce inseamna o ,,Romanie liberala”?. Liberalismul se bazeaza pe ideea ca fiecare fiinta umana poseda drepturi fundamentale pe care nicio putere nu are dreptul sa le violeze.In consecinta,liberaii vor sa limiteze obligatiile sociale impuse de putere si, mai general,sistemul social sa fie la libera alegere al fiecarui individ. Intre teorie si practica este o mare diferenta,Vasilica!Cateva drepturi fundamentale le taiarati,ca sa fiti in ,,pas cu moda”acestei lumi dezaxate:dreptul de a nu fi discriminat(nu sunt vaccinat, nu am acces la unele servicii),dreptul la libera circulatie si la sejur(nu aim ,,pasaport vaccinal”, nu calatoresc,stau acasa!).Desigur,Romania ta liberala si majoritatea guvernelor lumii au uitat ca drepturile fundamentale ale persoanei nu pot fi ridicate de nicio putere!

  9. Ultimile declaratii ale fostului premier ce a pierdut alegerile parlamentare se incadeaza in registrul : totul sau nimic . Dupa ce pierde partidul este evident ca nu mai poate continua in PNL . Miza presedintelui iohannis nu este raminerea lui Citu la guvernare ci cistigarea Partidului . Apoi, dupa ce Citu cistiga alegerile din PNL, totul se reconfigureaza la guvernare si alianta se va reface .Incercarea de a pleca de la guvernare este una de moment ce s-a dorit a fi un ajutor oferit (in contrapartida la ajutorul oferit de Orban in alegerile parlamentare si in nomonalizare ministerelor de forta catre USRPLUS)ce odata bifat (fara reusita ) va readuce USRPLUS linga PNL.Intre timp CCR si Parlamentul vot modifica multe dintre neclaritatile ce tin de functionarea Guvernului , maximizind forta viitorului premier .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.