Papa Francisc denunță: „O crimă împotriva lui Dumnezeu şi a umanităţii”

Războaie precum cel din Ucraina, unde zonele civile sunt vizate de ceea ce Suveranul Pontif a numit distrugere fără discernământ reprezintă ‘o crimă împotriva lui Dumnezeu şi a umanităţii’, a declarat luni papa Francisc, citat de Reuters.

Suverantul Pontif a făcut aceste remarci în discursul său anual adresat diplomaţilor acreditaţi la Vatican, în care trece de obicei în revistă situaţia din lume, cunoscut în mod informal drept discursul său despre ‘starea lumii’.

Papa Francisc a vorbit despre ‘războiul în Ucraina, cu urmele sale ale morţii şi ale distrugerii, cu atacurile sale împotriva infrastructurilor civile, care provoacă pierderea de vieţi omeneşti nu doar din cauza focurilor de armă şi a actelor de violenţă, ci şi de foamete şi de frig’.

El a citat din Constituţia Vaticanului, în care se afirmă că ‘orice act de război îndreptat spre distrugerea fără discernământ a unor oraşe întregi sau zone vaste cu locuitori este o crimă împotriva lui Dumnezeu şi a umanităţii care necesită o condamnare fermă şi fără echivoc’.

Referindu-se la criza rachetelor în Cuba din 1962, când lumea s-a aflat la un pas de război nuclear după ce Uniunea Sovietică transportase arme nucleare pe teritoriul cubanez, papa Francisc a declarat: ‘Din păcate, şi astăzi, ameninţarea nucleară este crescută şi lumea simte din nou frică şi angoasă’.

Suveranul Pontif şi-a reiterat apelul la interzicerea totală a armelor nucleare pe glob, calificând drept ‘imorală’ chiar şi deţinerea lor din motive de descurajare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

  1. abominatia si crima existentei voastre in fata Inginerului. piei satana!

  2. Unde a fost iezuitul asta cit timp ucrainenii au bombardat si au ucis civilii din Dobass, dupa 2014? Dar cind au ars oamenii de vii la Odessa? Dar cind huliganii lui Zelenski aresteaza preoti in biserici si ocupa ilegal lacase de cult ale Patriarhiei Moscovei? Dar cind albanezii batjocoresc manastirile sarbesti din Kosovo? L-a apucat politica, inainte sa il apuce Dumnezeu si pe el de un picior, ala cu genunchiul umflat, si sa-l arunce unde ii e locul!

  3. ai ajuns un ” popa de cartier ”.., nici macar, caci nu vreau sa se simta jigniti ..!!ai dat cu mucii-n fasole cand te-ai mirat ca omul vrea sa traiasca mai bine ,si in conditii cat mai bune ..!daca vorbeai de la vre-o manastire din varful muntelui, treaca mearga , dar cand te lafai ca un nesimtit ce esti ,in toate alea ptr care omului de rand ii bati obrazul , mi-e greu sa nu te consider un politician de doi lei …!!

  4. Kirill of Moscow secular numit general Vladimir Mikhailovich Gundyayev din fostul KGB este la curent? Intelege ceva limbi straine ca a lucrat ca spion intre 1971-1974 la Geneva :))))?

  5. Ce spune Papa este gresit, dumenezeul lui a exterminat omenirea de 2 ori si a ucis in masa intregi popoare. Asta ca sa nu mai zic de razboaiele sfinte ale evreilor care erau date cu acordul lui.

  6. Orice razboi este o CRIMA
    Uite cine orbeste de crime
    Urmasul papei Urban al II-lea marele,, crestin” catolic care isi indemna enoriasii pastoriti de el sa
    ,,nimiceasca dusmanii crestinatatii avand garantata iertarea eterna pentru cei ce lupta sub semnul crucii ”
    Ce au facut cei ce i-au ascultat sfatul ,,crestinesc ” se stie
    Au facut sa curga pe strazile Ierusalimului sangele musulmanilor si evreilor

  7. Si Papa e un sklavete Amerloc…..Cu cateva luni in urma papa Francisc a declarat ca Armata NATO a latrat la usa Rusiei, rusii s – au speriat si asa a inceput razboiul…. Pentru declaratia asta a fost terfelit bine prin noroi de propaganda amerloca….Pe fond Francisc e om cinstit. Dar cand esti obligat sa fii sklavete amerloc, uiti si de cinste.

  8. s-a damblagit si popa asta, crime impotriva imaginatiei, hahaha, biserica in orice forma este s-a sfarsit, doamne ajuta !

  9. despre legalizarea pedofiliei in USA nimic?! Despre indoctrinarea peodfil lgbtq a copiilor nimic?!!!

  10. Omorati-i pe toti, Dumnezeu ii va alege.

    Masacrul din Beziers
    La 1209, papa Inocentiu III a pornit o cruciada impotriva catarilor din Franta, care aveau pacatul de a fi „mai catolici decat Papa”.
    Cand fortareata Beziers a fost cucerita, soldatii au intrebat:
    „Cum ii deosebim pe catari de catolici, ca sa stim pe cine omoram?”
    Legatul papal Arnaud Amalric i-a lamurit:
    Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.
    Omorati-i pe toti, Dumnezeu ii va alege pe ai lui.

    Fraza a fost adoptata de americani:
    „The phrase has been adopted by members of the US military in various conflicts, such as the Vietnam War,[11] and is used as an unofficial slogan by certain units. In parts of the War on Terror, the variant „Kill them all. Let Allah sort them out” has been used.[2]”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Caedite_eos._Novit_enim_Dominus_qui_sunt_eius.

  11. Va recomand „La fabrique de l’enfant transgenre” de Caroline Eliacheff et Céline Masson,sa vedeti in ce hal aajuns ‘civilizatia’occidentala si cum reactioneaza activistii LGBT cand sunt in fata adevarului
    Asa cum din ipocrizie nemasurata,media franceza cand trateaza problema gropilor de gunoi,nu le cauta in Franta(unde sunt mii) ,le cauta in Romania, tot asa acest Papa nu isi curata mizeria din propria casa,se uita peste gard la altii

  12. Ce perversi au fost acesti papi. Care papa a luat exemplul lui Sfantul Petru sa moara pentru credinta adevarata lasata de Isus Hristos; in schimb se dau loctiitorii lui Sfantul Petru. Vezi cruciadele papei care au fost partase cu popoarele migratoare pentru distrugerea ortodoxismului, jefuirea Cnstantinopolului, popularea popoarelor ortodoxe cu migratori… Cat priveste pe stramosii nostri daci acesti papi au fost cei mai mari dusmani, ajungandu-se ca in vremea imparatilor Iulian Apostatul…, s-a interzis a se folosi cuvantul dac iar cuvantul get a fost interzis fiind inlocuit cu cel de got avand in vederea prezenta vremelnica a gotilor in zona Nu le mai amintesc numele dar marii istorici greci si romani desi au fost interzisi de acesti inumani papi au consemnat in scrierile lor peste 200 refeiri la denumirile de dac si Dacia…
    Mare si drept este Dumnezeu care zice ca dinainte este hotarata soarte luptei, razboiului si ca nu cel puternic si stramb castiga ci cel drept si credincios asa cum hotareste Dumnezeu
    Doamne miluieste-ne!

  13. ”UE lucrează întotdeauna activ împotriva intereselor cetățenilor europeni, așa că de ce nu și a Israelului? UE a distrus Europa pentru eternitate, primind culturi agresive. Speranța a fost de a crea o societate multiculturală idilică și s-a inversat în mod dezastruos. Europa este acum văzută ca un alt califat islamic, finanțat de o politică nebunească a UE și de o enormă cantitate de credulitate din partea multor membri. Ei pot vedea că totul a mers prost, dar gafează cu fermitate în speranța zadarnică că va avea loc un miracol. Și totuși, UE pare să creadă că poate sfătui, instrui, cere, constrânge sau amenința Israelul să-și accepte cuvântul și să permită invadarea terenurilor cunoscute de ani de zile. Odată ce UE se implică, este timpul să ne întoarcem și să o ignorăm total, deoarece se termină întotdeauna cu un dezastru!”
    Chiar dacă o spune un evreu, de ce să n-o credem…..

  14. Bai Francesco, dece nu te-ai dus impreuna cu Bebedict? Faceau o singura inmormantare, mai reduceau cheltuielile.

  15. Dacă Sanctitatea Sa spune că este o crimă împotriva lui Dumnezeu, ar trebui să înțelegem că Dumnezeu a fost ucis sau urmează? În privința umanității am mari îndoieli! Cine şi cum să o facă!?

  16. „ar trebui să înțelegem că Dumnezeu a fost ucis sau urmează?”

    E in curs de !

  17. Omul are în structura lui genetică, două firi aşezate într-o ordine foarte precisă şi exactă. Dacă cea de-a doua nu o poate învinge pe cea dintâi, atunci, cea dintâi o poate ucide pe cea de-a doua.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.