Poliția bulgară, acuzată că a închis migranți în cușcă

Agenţia UE pentru protecţia frontierelor, Frontex, a transmis joi că va examina informaţii conform cărora poliţişti bulgari ar fi închis migranţi într-o cuşcă, relatează AFP.

O investigaţie efectuată de mai multe mass-media europene susţine că migranţi au fost închişi într-o cuşcă improvizată la graniţa bulgară cu Turcia „sub privirea” agenţilor Frontex.

„Frontex tratează cu seriozitate orice raport de presupuse încălcări ale drepturilor fundamentale”, a declarat agenţia cu sediul la Varşovia.

Acuzaţiile provin dintr-o anchetă publicată joi de ziarul Le Monde în parteneriat cu organizaţia Lighthouse Reports şi alte mass-media europene.

Frontex a declarat pentru AFP că, de anul trecut, biroul său pentru drepturi a înregistrat zece „incidente grave” care ar fi avut loc la graniţa bulgaro-turcă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Trimiteti-i Austriei impreuna cu inca doua milioane. Hai Erdogan fa-le un cadou au nevoie de un suflu nou!

  2. Am vazutvazut ieri pe tv un grup de rromi ukrainieni plasati intro zona mica imprejmuita de un gard din plasa de sarma in germania, tot Frontex a dat pe tv nemturian! De ce nu ii trag la raspundere si pe nemturia?! Nu e bascalie, este realitate!

  3. Poliția bulgară, acuzată că a închis migranți în cușcă pentru ca a vrut sa faca o plăcere Austriei!
    Acuzatia e o nesimtire,recomand Bulgariei sa deschida granita cu Turcia ,au si oamenii aia ,imigrantii sirieni,turci,afgani,somalezi,etc dreptul sa lucreze la Viena

  4. @ parere
    Pai ce cauta rromii ukraineni in Germania ?
    Cum isi lasa tara la greu in loc sa stea cu arma in mana in transeele inghetate ?
    Sau ei merg pe principiul
    Ubi bene ,ibi patria !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.