Predicțiile lui Medvedev pentru anul viitor

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, un politician loial lui Vladimir Putin care a primit o nouă funcţie în această săptămână, a prezis pentru 2023 un război între Germania şi Franţa şi un război civil în SUA care va face ca Elon Musk să devină preşedinte, relatează Reuters marţi.

Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului rus de securitate, a fost preşedinte al ţării în perioada de patru ani în care Putin a fost prim-ministru. Steaua sa pare să fie în creştere la Kremlin, care a anunţat luni că Medvedev va fi adjunctul lui Putin în cadrul unui organism care supervizează industria militară.

În lista predicţiilor sale pentru 2023, publicate pe conturile sale de Telegram şi de Twitter, el a mai anticipat o întoarcere a Regatului Unit în UE, care în schimb se va prăbuşi.

Musk, patronul Tesla care acum este şi proprietarul Twitter, a răspuns la sugestia că va deveni preşedinte al SUA cu postarea: „Şir epic!!”, deşi a criticat apoi o serie de predicţii ale lui Medvedev. Acesta l-a elogiat pe Musk şi în trecut pentru faptul că a propus ca Ucraina să cedeze teritoriu Rusiei în cadrul unui acord de pace.

După invazia din Ucraina, lansată pe 24 februarie, Medvedev s-a reinventat drept o figură de prim-plan a propagandei pro-ruse, descriind conflictul în termeni religioşi, apocaliptici şi numindu-i pe ucraineni „gândaci”, un limbaj despre care Kievul susţine că este genocidar pe faţă.

Săptămâna trecută el a efectuat o rară vizită în China, unde a avut convorbiri pe teme de politică externă cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Expertul în ştiinţe politice Vladimir Pastuhov a spus că Medvedev pare să fi intrat în graţiile lui Putin. „Postările lui Medvedev de pe Telegram au găsit cel puţin un cititor şi într-adevăr un admirator: Putin”, a scris Pastuhov pe contul său de Telegram, profesor de ştiinţe politice la University College London.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

42 de Comentarii

  1. In luna februarie 2023, vor intra in lupta cele mai moderne tancuri din lume adicătelea T-14 care are și apărare antitanc. Succesuri guys!

  2. Nu sunt in masura sa fac predictii,dar de una sunt sigur: DACA NU AR FI FOST PUTIN,ERAM DEJA LA A-VII-A DOZA DE PHAIZER,DE KRAIZER SI DER LEYEN.Mari dobitoci sunt aia care sunt supusii lui satan pe bani si droguri,ma enoriasule.Vreo citiva sunt scriitori de comentarii satanice p´acilea.

  3. Medvedev urmărește să-i scadă vigilenta și să-i distragă atenția lui Putin,printr-un elogiu și o afecțiune pentru Putin similar cum a procedat Stănculescu cu Ceaușescu în Dec.1989.Prin predicțiile date lumii, Medvedev închide ochii lui Putin care nu se așteaptă la pericolul cel paste fata de ,,cel mai apropiat și cel mai loial” tovarăș de lupta.Putin este tot mai convins că americanii vor să-l ucidă,nevazand că Medvedev prin noua sa funcție(așa cum avea și gen.Stănculescu în 1989),stăpân peste banii industriei de aparare,pe care-i va dirija tocmai acelor oligarhi care vor executa otravirea lui Putin contracost .Banii sunt mult mai importanți decât propaganda mincinoasă a Kremlinului, pe fondul creșterii sărăciei ,șomajului,și protestelor în Rusia,Medvedev va ajunge noul tar al Rusiei socotit salvatorul oligarhilor și bucuria rușilor de rând că ia scăpat de război și vor avea pace după retragerea eșalonată a armatei ruse din Ukraina.Medvedev a găsit terenul liber si e hotărât să acționeze pentru a câștiga puterea deplină,pierzând tot mai mult încrederea în Putin, care devine tot mai plictisit și mai lipsit de încredere în cei mai apropiați tovarăși,pe care-i considera leneși,alcoolici mincinoși și incompetenti.Medvedev va fi privit că eroul salvator al Rusiei, care la înlocuit pe Putin decedat după o lungă și grea suferință de cancer la colon.

  4. Cineva isi bate joc de altcineva, si mai multe maimute media comenteaza
    Cred ca e un cont fals sau respectivul profet bea de nu mai stie de el
    Daca e adevarata ca e contul imbuibatului, astia conduc Rusia,ce pretentii sa ai de la ei,sunt cu cercul si balonul

  5. Acuma e clar, s-a lamurit misterul ! Ma tot intrebam unde disparuse „mishteaux” cu predictiile sale de genul „Cind va veni Apocalipsa, ziua si ora” … Cu toata stima, dar Medvedev, cu chestia aia cu „razboiul dintre Franta si Germania” ii depaseste clar si pe Nostradamus, pe baba Manga si pe proasta aia cu peruca-breton de pe la noi, numele imi scapa, care in fiecar e zi da drumul la escrocherii pe banda rulanta, cu „horoscopul” ! In rest … s-ar putea, tinind seama de foamea din UK, ca Charles Urechila sa-si bage iarasi supusii in UE, mai de voie mai de nevoie … cu prabusirea latrinei numita UE, sa-l auda Dumnezeu ! … cit despre Musk la Casa Alba … pe el l-ati intrebat ?

  6. Tulai Doamne, o sa vedem cum se bat nemtii cu germanii si nordistii cu sudistii in SUA. Pacat ca putinezul asta nu ne spune si cata vodka a beut inainte de a-i flatula tartacutza asemenea idei nastrusnice.
    Ba putinezule, dar englezii nu se bat cu nimeni? Ei doar fac galerie?
    Nici nu ma mir ca Medvedev este in gratiile putinantropului. Se straduieste sa para si mai dement decat seful lui…….[Rumburak]

  7. Nu vreti să înțelegeți că niciodată Russia nu a pierdut războaie în istorie! Sunt prea multi, prea mari și prea bogați ca sa fie înfrânți de cineva! Russia sângerează de când Ucraina a trecut de partea sataniștilor! Asta nu înseamnă că va fi înfrântă!

  8. Medvedev iese pe post din cand in cand ca sa arate imbecililor ca Putin e totusi om de treaba, prin contrast, el , Medvedev este mult mai bataios….Si este adevarat ca in Rusia vei vedea pe bloguri rusi care cer bombardamente adevarate in Ucraina, nu vanatoare de transformatoare si cabluri electrice…..Razboiul se duce omorand mii de oameni nu mii de cabluri electrice.

  9. Media ne anunta ca nazistii ucrainieni trimit COPII pe front din lipsa de soldati.

  10. Si daca numai jumatate din predictii se implinesc, tremura nadragii pe globalisti. UE e deja pe dric.

  11. Medvedev este ca tiggancile alea vrajitoare prezic cate-n luna-n si-n stele, mai putin momentul cand apare politia sa le aresteze pentru inselaciune si le confica mormanele de bani luate de la luminat fraieri

  12. @istoricu
    Im 1905 a pierdut rușinos războiul cu Japonia, apoi a pierdut în primul război mondial, apoi războiul cu Polonia. Astea, recent. În istorie, a mai pierdut destule

  13. Ceea ce nu spune propaganda e că Medvedev face predicțiile „la mișto”, după cum declară el însuși chiar de la început !?
    Trebuia dat și finalul postării pe Telegram…???

  14. @Istoricu: a pierdut
    razboiul Crimeei 185-1856
    razboiul Ruso -japonez 1904-1905
    razboiul ruso-finlandez 1939-1940
    primul razboi mondial /Tratatul de la Brest-Litovsk si
    al II-lea razboi mondial daca nu ii salva americanii (,atat in primul cat si in al doilea )
    Va faceti curaj de pomana,Rusia e condamnata la ruina iar tu postacule habar nu ai de istorie,Rusia nu a castigat razboaie de una singura,cum e astazi

  15. Astept Premiul Nobel pentru Medicina 2023! Zelensky vs. Putin. Inca se dezbate cine a invins COVID-ul, in 24 februarie 2022! Ziua cand au cazut mastile. Ziua incetarii Pandemiei. In frontiere ( terestre/aeroporturi/). In institutii.

  16. Șî io prezic dă 2 ani păntru 2023 „un război între Germania şi Franţa şi un război civil în SUA”, rasial, urban!
    Ce se întîmplă cînd mai mulți zic același lucru? …se întîmplă că SE ÎNTÎMPLĂ!
    Pregătiți-vă, ca să fiți pregătiți……[Rumburak]

  17. (I): Medevdev îsi presara cu shotii adevarurile, da-n bobi. Mai ales ca-i de sezon. În ce ma priveste, nu vad de ce Marea Britanie ar mai candida la UE, pe care, însa, o vad si eu prabusindu-se. Medvedev mai degraba se referea la Marea Britanie-SUA, combinatie care, din cauza ultimelor, mai ales, si ea se va prabusi. Britanicii fiind de „principiile”: „eu, eu, eu … si ceilalti”, si „patria ubi bene, numai sa nu-i priasca Rusiei” (a se vedea inclusiv „otravitii” si ruso-turcul Boris Johnson, pas de deux în paguba cu Jale-nski). Razboiul Franta-Germania: a si-nceput. Prima, arhi-ndatorata, vrea sa-i ia locurile politico-economic ale celei de-a doua, adica pietele de desfacere, dupa pierderile din pricina sabotarii Nord Stream 1 si 2 si-a sanctiunilor pe care le sufera UE din partea Rusiei, dar si cu socialistii si fascistii Verzi la putere, actualmente (în Germania). Care, date fiind cele de mai sus, îsi pierde superbia (si politica, si economica) internationala. Numita UrSSula von der Leyen contribuind, de altminteri, si ea, si din plin. Destul ca, actualmente, Franta-i exporta curent electric Germaniei, când, pâna acuma, si din cauza politicilor energetice dezastruaose ale socialistilor francezi, era invers. Rezultat : nici Franta, nici Germania nu-si mai stapânesc parcul energetic. Razboi civil în SUA: tara a fost de câteva ori în pragul lui, în ultima vreme. Asaltul Capitoliului, acuma 2 ani, fiind numai una din ilustratiile zilnice ale scindarilor. Californnia si unele state sudice vor secesiunea de Washington. Ea având loc si-acuma, si-anume : statele republicane au politici opuse celei a statelor republicane, ultimele, majoritare-n SUA, dar putin populate, asa ca dihonia – si EXTREM de pronuntata -, e între Coasta Estica si Vestica, urbanizate, si-n general, Democrate si pline de miliardari (adica de speculatori de toate soiurile), si Centrul tarii, Republican, esentialmente agricol si petrolier.

  18. Diversiune… manipulare …incertitudini … emoții !! Războiul este o înșelătorie ! Și rușii sunt șahiștii lumii ! Bombardamente adevărate !?? …Poate da , poate nu ! Deocamdată e prea multa …liniște ( rușii nu mai au ” muniție ” ) !!! Pentru că nu a început încă razboiul- război !

  19. @Boul… : Boul, tot bou. T14 este, deocamdata, doar un vapourware. Nu a demonstrat, deocamdata, in actiune, ca ar fi superior cuiva. Conceptul de turela fara echipaj exista din anii ’60. Totusi, nimeni nu l-a materializat, nu la tancuri cel putin. Tancul ofera o protectie aproape perfecta echipajului dar are, si el, propria vulnerabilitate, din cauza expunerii excesive a echipamentelor. Neutralizarea acestora inseamna scoaterea din lupta a atancului. Echipajul, supravietuind in capsula sa, nu ii va ramine decit sa se predea sau, in caz fericit, sa astepte recuperarea. Sa il vedem deci intii la lucru …

  20. (II): Gazul de shist pe care-l exploateaza acuma SUA distrugându-le, de altfel, solurile. Daca nu definitiv, cel putin, durabil. Razboi civil în SUA. Deloc nefiind de exclus. Prezis de chiar Democrati (Obama), daca va fi ales Trump. Ultimul si fiind ales, între timp. Razboi civil : Democratii sunt sodomiti si gomorrheieni (a se vedea legile pe care le voteaza socialistii peste tot, în SUA, inclusiv, privind viata intima, care ar trebui sa fie o chestiune personala, nu publica, asa cum a devenit ea pentru Democrati. Ori, Republicanii, conservatori, sunt, fata de socialistii teatralisti, mai religiosi). Ajunge, în situatia asta, o scânteie (viol, crima, atacuri asupra homosexualilor ori de catre un homosexual). La fel cum moartea lui George Floyd, negru, de catre un politist alb – care, personaj fizic imens, de altfel, nu-si dadea seama de ce face : ca tipul pe care-l imobilizase nu mai putea sa respire -, a declansat tulburari uriase-n SUA. Medvedev stiind BINE la ce se refera: la faptul ca, adica, o singura scânteie ajunge, în SUA în care o segregatie rasiala nazista (cf. Martin Luther King) a lasat urme profunde. Elon Musk Presedinte al SUA. Se poate. Om inteligent si tenace. Situatia depinzând, însa, de Trump, caruia Musk îi este fidel, fiindca amândoi, conservatori. Nu stiu, însa, daca Musk, admitând ca Trump n-ar candida, si s-ar angaja el însusi, ba ar mai si ajunge la Casa Alba (nimic nefiind imposibil), ar impune o situatie favorabila Rusiei, dat fiind Starlink pe care i l-a oferit, prosteste, Musk, Ucrainei, înainte de-a fi distrus de Rusia si Musk sa-si fi regretat prostia @.axon: mass-media (o data nu-i regula), spune, privindu-i pe copiii-soldati ucrainieni sacrificati, adevarul.

  21. NATO si UE sunt in metastaza. Inca putin si cancerul ideilor lui Soros, Schwab…. le vor veni de hac si le vor baga in groapa. Fie-le tarana grea si uitarea vesnica.¨

  22. A inceput si Cotidianul sa lansesze fake news uri la comanda?

  23. Ce faci când vrei să nu-ți râvnească nimeni funcția? Îl pui adjunct sau vice pe cel mai prost dintre proști.
    Medvedev, Putin și Lavrov sunt cei trei tenori ai stepei rusești: sopran isteric, alto și bas. Ăsta din urmă devine din ce în ce mai ridicol. Volodea săracu e doar un prost de KGB ist.

  24. @istoricu: Rusia nu a mai cistigat un razboi contra unui inamic pe masura de la Napoleon incoace. In rest, au fost doar vicrorii a la Pirus contra unor inamici mult inferiori ca resurse.

  25. Premiul cel mare pentru inducere in eroara gravisima este acordat celui numit Conu Mitu Biciclistu.Priviti la minutul 19;14 ce a putut sa comita.

  26. Da! Ar trebui sa inceapa denazificarea cu propria conducere a Rusiei. Incepand chiar cu Putin si toti cei apropiati lui si il sustin cu atat indarjire. Putin, Lavrov, Soigu, etc. au fost agenti kgb si sa nu uitam ca pe timpul Germaniei democrate lucrau sub acoperire acolo. De aia si au creierele spalate si au ramas cu nazismul in cap. Dar ceea ce e mai frumos este faptul ca dupa 77 de ani au ramas cu aceeasi politica de dupa terminarea celui de-al doilea razboi modial – denazificarea Europei. Nimic nu s-a schimbat. Dar daca mai cautati in arhivele de pe timpul razboiului 1940 – 1945, SUA i-a ajutat financiar, circa 189 de miliarde de dolari altfel s-ar fi vorbit germana la Moscova.Doamne cata prostie imbecila si criminala la acest Medvedeev.

  27. Până în prezent rușii au pierdut bătălii/”operațiuni speciale”, nu războaie!

  28. Vai de mine si de mine ! Pai daca incepe razboiul intre Germania si Franta, asa cum prevede Medvedev, inseamna ca se iau la paruiala turcii cu arabii ! Si n-ar fi nimic grav din asta, dar vor exploda preturile la kebab si shaorme ! Cit despre Alsacia si Lorena si unii si altii, si Ali dar si Rashid sa-si ia gindul de la aceste doua regiuni, sint ocupate deja de kosovari, albanezi si „refugiati ucrainieni” !

  29. Nu cred că e mare dorul de război, nici in europa, nici in america,. Schimbări politice majore insă se vor produce in 2024,, S-ar putea ca războiul ukran să dureze pănă atunci,.Europa neavând materii prime, energie de la rus, in doi va intra in recesiune și politicul actual va fi inlăturat..Să sperăm pașnic..

  30. @Anonim :tancurile rusesti au turele trendy,care se inscriu pe orbita spațială din nimic,o grenada lacrimogena e suficienta ca tankistii sa devina cosmonauti
    Armata Rosie de odinioara a fost jefuita la blana ca doar nu numai iudaicii au jefuit Rusia ,dar si generalii care l-au autorizat pe Putin
    Postacii rusi sunt adanc descurajati,se vede clar din evolutia postarilor martie-decembrie,bătuta pe care o incasează Rusia e soră cu moartea,de aceea au inceput neghiobii de la Kremlin sa o dea pe nostradamus;in Rusia nimeni nu rade de ispravile derbedeului Medvedev, provoaca sila imensa
    Cand cu recunoasterea „republicilor Lugansk si Donetsk,Putin initial a spus ca „incalca dreptul international”,azi a ajuns sa anexeze teritoriile altora hoțeste si muteste, in stil țarism autentic
    Rusia trebuie pleznita peste bot,stie doar de frica si viitoarele baze din Ucraina dotate cu armament nuclear
    Poporul rus traieste cu frica inoculată de bolsevici ca nu isi poate controla tara, dar asta e adevărul,in Rusia intra cine vrea si se plimba pe unde vrea, fara nici o apăsare,nu au destula armata si militie
    Amintiti-va de neamtul Rust care a aterizat in Piata Rosie in 1987 fara sa fie deranjat,ce vreti mai multa ingamfare si prostie ruseasca care se crede invincibila

  31. @Marele Urs -10;18-,,.Europa neavând materii prime, energie de la rus, in doi va intra in recesiune și politicul actual va fi inlăturat..Să sperăm pașnic..”-cu plecaciune spun ca la orice criza se gaseste rezolvare,nu va fi recesiune,nu va fi criza,important este ca reactia lumii civilizate sa fie unita(cea mai puternica arma impotriva rusilor,unitatea).Dat peste bot rusnacilor.Dvs.va considerati parte a lumi civilizate?Restul e cancan.Sanatate multa!

  32. @.terchea-berchea-8;31,totusi cred ca Medvedev e mai spalat la fata decat Putin.Acum vorbeste urat ,dar daca va fi in carti,isi schimba sigur naravul.Va fi o optiune mai buna decat Putin si decat alti destrabalati,moscosi(murdari):Kadarov,Prigojin,si alti ca ei.Putin,cem mai bine ar fi sa nu fie asasinat ,ci judecat dupa modelul Nuremberg.Si toti trepadusii din jurul lui.Totul se va da pe fata dupa ce Ucraina castiga razboiul.

  33. @ ghiță,. Teoretic ai dreptate.. Practica insă te omoară,.Ai nevoie de timp, de ani de zile pentru a crea alternativa viabilă,..Acu ai intrerupt brusc fără să ai alternative,.Cârpelile cu care se laudă politicul nu țin, nu pot intreține o viață civilizată și mai ales industria economiile precum ești obișnuit..Să revii la cărbune in poluarea și schimbare climatică este imbecilitate..Ai de revoluționat instant prea multe, timp in care prinzi podeaua și intervin problemele sociale. Deci stai strâmb bre..

  34. Putin se duce la samani.
    Medvedev o face el insusi pe samanul.

  35. @Anonim: Da. Rusii n-au câstigat decât al Doilea Razboi Mondial împotriva Germaniei naziste. O tara lipsita de resurse, într-adevar.

  36. @IR: Rusii nu au cistigat Al Doilea Razboi Mondial decit ca parte a unei largi coalitii care cuprindea practic intreaga lume si al carei motor au fost Statele Unite, nu URSS.

  37. Medvedev se bazeaza pe miscarile pe care incearca kaghebistii sa le provoace in Vest, deci intr-un fel stie ce vorbeste. Dar uita ca are de-a face cu economii veritabile, care nu au neaparata nevoie de resursele ieftine rusesti. O mare lovitura pentru Rusia a fost transferarea industriilor grele europene in tari asiatice, mai ales in China ,India si Coreea de Sud, ceea ce face ca presiunea reala a lipsei materiilor prime si combustibilului sa fie foarte scazuta. Degeaba lauda unii Vladimirul cel Krettin ca reuseste sa vinda gaz si petrol in China, pe care aceasta l-ar revinde in Europa: din aceasta afacere Rusia nu cistiga mai nimic, iar Europa utilizeaza materiile prime si gazul pentru productia din China, mai ales.
    Trebuie sa fii prost ca un Volodea, ca sa ai impresia ca Batrinul Continent va ceda in fata santajelor tale de tziganush de Ferentari ce flutura briceagul prin fatza trecatorilor: Deja criza ce se preconiza a se abate asupra Europei s-a stins, sfiriind, aurul rusilor s-a cacat, si biata rubla nu mai este sustinuta decit de rachetele trimise cu larghetze de Vladimir Tulburatu’, deci o ia doar in jos, ucrainienii au recucerit Hersonul si nu vor sa cedeze Bahmutul, Volodea trebuie sa recruteze vreun milion de oameni, si vor fi rascoale, cancerul ii maninca matzul gros caraghiosului care isi facea cruci si cu urechile in vreme ce calarea ursi impaiatzi, iar singurul care a cistigat pina acum in acest razboi e Covidul, care se intoarce pe cai mari.
    Si ca sa va dau o veste buna: viitorul Presedinte al Rusiei va fi ales in mod sigur dintre Navalnii (preferatul meu), Kasparov, Abramovici si Dughin.
    Ma rog,al ce va mai ramine din Rusia.

  38. @Anonim (I): Deloc. Ipoteza ta, americana, e tendentioasa, adica fundamental gresita. Îti propun alta, mai complexa (si mai corecta): fiecare si-a câstigat razboiul EI mondial: si SUA (pentru care, PACIFICUL era vital), si URSS („fereastra spre Europa”). SUA fiind în razboi înca din 1941 (Pearl Harbour) si nedându-i atentie Europei decât din cauza asta precisa, adica puterea mondiala. Tipii voiau sa distruga Japonia si puna mâna pe China, care dintotdeauna-i fascina, si pe India (1/2 frantuzeasca, si 1/2, britanica…) . D-Day, abia-n 1944, când zarurile deja erau aruncate: URSS trecuse de Stalingrad si-nainta în forta catre Vestul Europei, unde erau câteva tari – Marea Britanie, FRANTA -fiindca PIONIERII, PARINTII FONDATORI ai SUA sunt hraniti, pe de-o parte la Ludovic al XVI lea (!!!) care-l trimite pe La Fayette acolo, generalul plecând de la Metz-, si pe de alta, de … regicizi, revolutionarii de la 1789 (Declaratia Omului si Cetateanului, Constitutia, EGALITATEA pe care chiar de-atuncea proprii ei autori o maimutaresc…) -, care, dpdv al SUA, trebuiau îngenuncheate (Marea Britanie, tara fondatoare a SUA, îmbratisând ideea, Franta, a doua tara fondatoare, însa, respingând-o). SUA „eliberatoare” ale Europei : între 6 iunie 1944 si începutul lui 1945, n-ajunsesera nici macar la granita estica a Frantei. „Entuziasmul” fiindu-le provocat de înaintarea vertiginoasa a sovieticilor. Plus ca tipii nu vor sa-i recunoasca Frantei cobeligeranta, Roosevelt tine sa si-o transforme-n colonie, numai ca se poticneste din cauza lui de Gaulle care vine cu tot imperiul colonial francez împotriva lui. De unde si lupta crâncena a SUA post-WW2 pentru … decolonizare. România-n context, regele Mihai, 23 August: n-avea colonii. Plus ca-naintea WW2, românii nu „vazusera” SUA venind. Contrar francezilor, n-avea legaturi pe-acolo.

  39. @Anonim (II): @Germania: înaintea WW2, era o tara si foarte frumoasa, dezvoltata, agro-industriala, arhitectura admirabila, istorie si cultura, la fel, si ambitionând la locul I mondial. Lucru insuportabil pentru SUA. Asa ca : „nazism”, procese, etc., desi SUA, în interior, erau mai rau decât Germania hitlerista. Si-asa au si ramas. ps Europa ar fi trebuit sa ramâna împartita-n 2 – cu exceptia Germaniei, desi. Esticii nici acuma nu-i înghit pe Vestici, cu care nici n-au o istorie comuna. Tara li se constituie (unifica) numai la 1870, dupa razboiul franco-prusac si caderea lui Napoleon III – , fiindca doua jumatati distincte, cuceriri teritoriale ale SUA (Vestul), si URSS (Estul) în WW2 (si-nainte: balticele si Polonia, al caror UNIC scop, de-a lungul istoriei = militar, autoritar, dominator. Finlanda, înfiintata de Rusia, nefacând nici ea exceptie. Marea Britanie n-avea si n-are nimic de-mpratit cu SUA, conservatorii din Franta, însa (între care, de Gaulle), nesuferindu-le. Germania avându-si nemtii, anti-europeni, în SUA (între care, vreo 50 000 de nazisti cu familiile, dupa WW2, „întemeietorii” UE, de altminteri). Acuma reaprinzându-se marea lupta pentru PUTERE MONDIALA de dupa WW2, între SUA-Rusia, lupta pe care, de data asta, SUA o pierd (si slava domnului, ca m-am saturat pâna peste cap de tipii – lovituri de stat, dictaturi, baze militare peste tot, secatuirea rezervelpor naturale ale altora, etc. Reciteste-l pe Medvedev, fiindca, în afara unor exagerari (voite), stie despre ce-i vorba.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.