Primele două românce în turul doi la Wimbledon

Irina Begu, cea de a doua sportivă româncă intrată luni în concurs pe iarba londoneză, la cel de al treilea Grand Slam al anului, a trecut fără mari emoții în turul următor al competiției, după ce a învins-o în două seturi, pe georgiana Ekaterine Gorgodze (114 WTA).

Numărul 43 mondial a avut nevoie doar de o oră și 14 minute pentru a se impune cu 6-4, 6-1 și a trece în turul secund.

Begu a deschis meciul cu un break, după care cele două și-au valorificat rând pe rând serviciul, românca adjudecându-și setul cu 6-4, după ce la 5-3 ratase două mingi de set.

În actul secund, Begu a început tot cu break, a cedat un game la 2-0, după care a fost de neoprit până la 6-1, închizând meciul cu un al patrulea break.

În turul secund, Begu o va întâlni pe italiana Elisabetta Cocciaretto (119 WTA).

Calificarea în turul secund îi aduce româncei un premiu de 90.480 euro, însă ea nu va fi recompensată cu puncte WTA.

Anterior, Sorana Cîrstea (32 WTA) a reușit luni seara să se califice în turul doi la Wimbledon, învingând-o pe sportiva sârbă Aleksandra Krunic (107 WTA) cu 7-6(5), 7-6(1).

Cîrstea s-a impus cu dificultate în primul set, decis la tiebreak, după ce ambele sportive au reușit câte două break-uri, iar românca a irosit și două mingi de set, la 5-4.

În setul secund, Cîrstea a avut din nou avanataj de un break și serviciul, la 5-4, dar adversara a egalat și a dus apoi setul la tiebreak.

Cîrstea a jucat perfect decisivul, în care s-a impus categoric cu 7-1, după ce a condus cu 6-0.

În turul următor, Cîrstea o întâlnește pe câștigătoarea meciului dintre germana Tatjana Maria (103 WTA) și australiana Astra Sharma (136 WTA).

Pentru calificarea în turul secund, Cîrstea va primi 90.800 de euro, însă nu va fi recompensată cu puncte WTA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

2 Comentarii

  1. Vai de capul ei, fata asta n-are moral, se pierde usor cu firea! A avut noroc ca sarboaica a dat multe mingi in balarii! Oricum, bafta in continuare!!

  2. #justinianus .In setul 1 Sorana a condus cu 5-2 si totusi s-a ajuns la tie-break.La participarea ei la turneul anterior pe iarba a raspuns reorterului ca nu e tarziu sa experimenteze pe noua suprafata de joc.O fi si ceva cu moralul, dar poate ca e mai corect sa-i dam crezare in ce a zis.Poate ca si antrenorii ei ar putea face mai mult pt ea.Sorana are totusi 32 de ani, nu-i o povara pt ea care arata excelent , dar nici de neglijat.S-o felicitam pt reusita , asa chinuita , urandu-i un parcurs cat mai lung.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.