Protest al sindicaliștilor din poliție și penitenciare

Sindicaliștii din poliție și penitenciare protestează miercuri în fața Guvernului, apoi se vor deplasa în marș spre sediile partidelor PNL și PSD. Aceștia cer salarii mai mari, dar și acordarea salariilor restante.

E vorba de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Democratic al Polițiștilor (SIDEPOL), Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP).

La ora 11:00, sindicaliștii din poliție și din penitenciare merg în marș spre sediile principalelor partide politice care formează actuala coaliție de guvernare: PNL și PSD.

Sindicaliștii acuză clasa politică că, deși există bani pentru acordarea cel puțin a unei tranșe salariale din cele două restante, „orgoliul și fuga acerbă după populism deșănțat” îi determină pe factorii de decizie din cele două partide politice să acorde polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare doar „un praf în ochi”, în timp ce salariile altor bugetari sunt, de doi ani, pe grila de salarizare maximă.

„Lipsa de interes a liderilor PSD și PNL pentru eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat reprezintă, în primul rând, o sfidare la adresa cadrelor militare active și în rezervă și, în al doilea rând, o totală neînțelegere de către politicieni a contextului militar de la granița României. Suma de bani acordată polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare de către Guvernul României nu acoperă creșterea prețurilor la principalele alimente, inflația și facturile la energie electrică și la gaze naturale. Salariul unui polițist a devenit neatractiv, fiind egal cu salariul unui muncitor necalificat din construcții, situație care va conduce la deprofesionalizarea poliției, penitenciarelor și a celorlalte structuri de forță ale statului, iar decontarea acestor măsuri dezonorante ale PNL și PSD vor fi suportate tot de cetățeanul victimă a infractorilor”, spun sindicaliștii.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Să pună jandarmii pe ei! Ce-i balamucul ăsta! Să le schimbe ADN-ul cu gaze lacrimogene ca să aducă bani de acasă ca să fie primiți la muncă, nu să ceară bani!

  2. Va asteptam sa ne fiti colegi. La noi castigati bani muuulti!

  3. MILITIENII ZIS POLTISTI MERITA BATJOCURA AUTORITARILOR PENTRU OBEDIENTA LOR CRASA …OBEDIENTA CARE A FOST TRANSPUSA N IN PRACTICA PRIN AMENZI CRIMINALE LA ADRESA POPORULUI ROMAN…

  4. Marș cu ei în sectorul privat, acolo unde se fac banii. SĂ VADĂ ȘI EI CUM SE MUNCEȘTE BANI.

  5. Politia trebuie remilitarizata, iar securitatea demilitarizata. Ce cauta militienii in sindicate? Pe strada nu-i vezi, iar hotii si talharii sunt protejati de cei care ar trebui sa-i aresteze. Cand se intampla un accident, se strang imediat trei-patru echipaje, ca mustele pe balega. Fiecare echipaj raporteaza ca a participat la ancheta, chit ca unul singur era suficient. In puscarii, gardienii fac afaceri grase cu cartele de telefoane, tigari si ” iarba „.

  6. Sper ca vanu amntiti cand spyneam ca urla doar pentru ei si vor cadea in dizgratia cetatenilor prin executari de ordin politic si bor fi calcati in picioare exact cum procedeaza ei cu cetatenii! Ce sa vezi, s-a intamplat si asta, tocmai organelor statului care aplica legea pe mofturi politic! Felicitari, baieti destepti!

  7. Numai minți luminate pe aici!dreptatea nu se face numai pentru unii! că vrei să muncești pe mărunțiș e treaba ta! înseamnă nu prea îți place munca! dacă vrei să fii furat din munca ta e treaba ta, lasă -i pe alții!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.