Regele Norvegiei, probleme serioase

Regelui Harald al Norvegiei, spitalizat în Malaezia din cauza unei infecţii, i s-a montat sâmbătă un stimulator cardiac din cauza bătăilor slabe ale inimii, a anunţat Palatul Regal.

”Decizia a fost luată în această dimineaţă, iar montarea a decurs cu succes”, a precizat palatul într-un comunicat, citat de AFP.

”Regele se simte bine, dar trebuie să se odihnească în continuare. Intervenţia va face ca întoarcerea sa acasă să fie mai sigură”, a declarat medicul personal al regelui, Bjorn Bendz, citat în comunicat.

Regelui, care are 87 de ani, i-a fost implantat un „stimulator cardiac temporar” la spitalul Sultanah Maliha de pe insula Langkawi, în nord-vestul Malaeziei, unde a fost internat la începutul acestei săptămâni din cauza unei infecţii.

Regele ar putea reveni în ţară ”probabil în următoarele zile’, au adăugat oficialii regelui, care vorbesc încă de joi despre o întoarcere în zilele următoare. 

Monarhul scandinav se afla într-o călătorie privată în această ţară din Asia de Sud-Est în momentul în care s-a îmbolnăvit, a anunţat marţi Casa Regală a Norvegiei.

Aflat pe tron de 33 de ani, regele şi-a sărbătorit cea de-a 87-a aniversare pe 21 februarie.

Regele Harald al V-lea este şeful cu rol ceremonial al statului norvegian începând din anul 1991 şi este cel mai vârstnic monarh în viaţă din Europa. El a fost spitalizat de mai multe ori din cauza unor infecţii în ultimii ani şi a suportat, de asemenea, o intervenţie chirurgicală la inimă.

Suveranul norvegian, un fost fumător înveterat, s-a confruntat cu o problemă medicală majoră în 2003, când a fost diagnosticat cu cancer la vezica urinară, iar în 2005 a fost operat pe inimă. A trecut cu bine peste ambele momente dificile şi s-a reluat activităţile oficiale după câteva luni. În 2020, a suportat o intervenţie de înlocuire a unei valve cardiace artificiale pe care medicii i-au montat-o în 2005.

La sfârşitul lunii ianuarie, în prima sa apariţie publică după abdicarea surprinzătoare, la vârsta de 83 de ani, în Danemarca, a verişoarei sale îndepărtate, regina Margrethe a II-a, în favoarea fiului ei cel mare, Frederik, el a exclus să renunţe la îndatoririle sale. Un rege popular şi strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii, Harald a respins discuţiile despre o posibilă abdicare, insistând asupra jurământului său de a servi în slujba Norvegiei pe durata întregii sale vieţi.

Născut în 1937, la aproximativ trei decenii după ce Norvegia şi-a obţinut independenţa de Suedia, Harald a fost primul moştenitor al tronului norvegian care s-a născut în această ţară după mai mult de o jumătate de mileniu.

În absenţa sa, prinţul moştenitor Haakon, în vârstă de 50 de ani, îşi asumă regenţa.

Instituţia monarhiei este ferm consolidată şi este considerată pe scară largă drept un simbol al suveranităţii Norvegiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

14 Comentarii

  1. Așa și? Știrea adevărată e ce a mai scos pe dos metresa (scuze ) nevăstuica lui nevolnâi? Câte batiste s-au vândut la coșciugul lui bideu (scuze nevolnânșki)? Bagă mare , regele norvverginei la 87 de anișori are nevoie de vibrator?Aaaaa , scuze, subiectul nu era cu adopția celor popolingisugători? SLAVĂ PĂCII, știriștilor de umplutură !

  2. Da’ARE Viata’n’Transuu’ … 🙂
    Felicitari!
    Da’ DACA avea Norocuu’ sa ma fi avut de Consilier de LifeStyle SIMPLU era si mai bine … 🙂

  3. Imolant in Asia, ham, chinezii probabil vor avea acces de-acum la toate secretele noului membru nafo…

  4. În fotografie, nu-si onoreaza garda, face un fel de poza, în loc sa-i primesca salutul. Regina, sotia lui, e mult mai prezenta, cu picioarele pe pamânt. A propos de picioare: el, în frac si cu doua bastoane. Sedentar. Partea superioara a corpului, mult mai grea decat partea inferioara. Postura dezechilibrata. E drept, pe de alta parte, ca ti se atrage atentia de-a fi ca o regina, în tinuta, nu ca un rege. Prin comparatie, Radu Duda, devenit Principele Radu, chiar daca fara ascendenta, are o tinuta ireprosabila. Întotdeauna si peste tot.

  5. N. 21.02.1937=87 ani. Multi înainte dar sunt pe terminate. Medicul trebuie sa stea cu ochii pe el în acest an 2024 sa nu îl piardă. Cât despre calculul bazat pe datele personale, luna februarie și martie 2024 sunt luni groaznice pentru el, refugiat sau însingurat în propriul sine, se consuma puternic. Daca trece de luna martie cu bine, un hop va mai avea după jumătatea lunii aprilie 2024 și în luna mai, va fi iar în spital sau la pat, își revine greu și apare iar în cazul publicului, ultima provocare pe 2024 va reveni spre sfârșitul lunii august, parcă se topește pe picioare, energia e sub orice parametri normali până inclusiv în noiembrie. Se chinuie puternic cu sănătatea în 2024, nu vad să depășească 88 ani. P.s. știți cum se simte călărețul plasat pe un cal și după cade spontan și toți îl respectă fățiș, compensare pentru tot ce a realizat 😉😯😉favorabil cetățenilor țării, mai mult pentru el și ai lui? Va răspundeți singuri.

  6. Il mai criticam pe Putin sau alti sefi de state care raman la conducerea tarii citeva mandate ,dar de regii astia care raman toata viata ,nimeni nu se mai revolta .

  7. Dar cele mai serioase dintre problemele lui nu se vad (inca) in mass-media.

  8. astia is fenicienii venetieni aristocratia neagra care NU sunt europeni, dar s-au bagat in toate familiile conducatoare ale natiunilor europene. astia sunt SINAGOGA SATANEI

  9. Căutați poze de dinainte să-ncărunțească. Brunet, dar nu norvegianul cu păr negru și pielea albă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.