Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor, potrivit presei americane, ceea ce le dă puterea de a bloca politicile preşedintelui SUA Joe Biden până în 2024 şi duce la o scindare în Congresul american, relatează joi AFP.

După eşecul din Senat, partidul conservator va avea însă doar o majoritate foarte restrânsă în camera inferioară, departe de ‘valul uriaş’ promis de Donald Trump, care şi-a anunţat totuşi marţi seara o nouă candidatură la Casa Albă.

‘Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie, iar republicanii Camerei sunt pregătiţi să acţioneze’, a spus liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, de acum favorit în cursa pentru conducerea acestei instituţii după ce actuala preşedintă Nancy Pelosi a pierdut majoritatea democrată.

Preşedintele democrat Joe Biden a salutat rezultatul obţinut de Kevin McCarthy, subliniind într-un comunicat că intenţionează ‘să lucreze cu oricine – republicani sau democraţi – doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona’.

Canalele de televiziune NBC, CNN, Fox News şi CBS au estimat miercuri că republicanii vor avea cel puţin 218 de locuri în Camera Reprezentanţilor, majoritatea din cele 435. Dacă se vor confirma proiecţiile presei americane pentru toate locurile, rezultatul obţinut de Joe Biden ar fi totuşi cel mai bun al unui preşedinte american în mai bine de 20 de ani la alegerile intermediare, aceste alegeri fiind în mod tradiţional dificile pentru cei aflaţi la putere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

15 Comentarii

  1. Din nou voturile prin ” posta ” si-au spus cuvintul….

  2. Nu vă grăbitZi să scoatetZi dopul la șampanie !?

  3. Omenirea trebuie sa revina la normal.
    America avea deviza IN DUMNEZEU NE INCREDEM. Acum SATANA GLOBALISTA a iesit din Iad. Trebuie trimisa inapoi cu slugile lui cu tot. Poarta de intoarcere in Iad va fi la Arma Hebron unde rusii vor face o gaura mare si adanca pana in centru Pamantului.

  4. Dragnea a avut majoritatea înaltele camere ale Parlamentului dar nu i-a folosit la nimica dacă „n-a avut majoritatea” la securități

  5. @Hai Trump ADUNA GLOBALISTII
    IN DUMNEZEU NE E CREDINTA. Ne incredem intr-un prieten, sotie. etc. Aici e vorba de cedinta.

  6. Macar au victoria pe jumatate dupa toate manariile incredibile si fara rusine care s-au facut. Victoria aceasta este oxigen pentru intreaga omenire normala. De aceea s-a cumintit si Joe si i-a disparut mult din elanul belicos. Vamera reprezentantilor are dreptul de a face investigatii privind activitatile presedintelui. Chiar si cu minima majoritate il pot tavali public pe Joe. Nu-i va parea bine.Dar unde-i Nancy? O fi la Kiev?

  7. Castigul republicanilir e o sansa de a opri lunaticii din PD mai ales cei progresisti de a-si vota legi in care isi dau trilioane de bani si imping inflatia generala. Si multe alte nebunii democrate de la asa zisa „Diversitate si incluziune” , distrugerea politiei, angajari rasiste cu favorizarea negrilor in loc de a fi bazate pe competenta, admiterea negrilor in facultati inaintea albilor si asiaticilor acestia din urma protestand la Harvard si multe altele.

  8. E bine ca zaltata Nancy Pelosi nu va mai avea puterea sa incite la Razboi cu China sau Rusia….Mai mult nu e de sperat, in SUA puterea reala o are Statul paralel, Securitatile si Armata…….NATO ramane pericolul principal al Razboiului Mondial…..Echilibrul planetar consta in victoria Rusiei in Ucraina si alungarea NATO…altfel pace in Europa nu va fi. Deci tot Rusia e factorul decisiv, UE este o scula americana. In America democratii si republicanii sunt acelasi drac, doua gasti identice care mimeaza diferenta.

  9. @axon: Inainte de anexarea ilegala a Crimeei, Rusia se afla „pe cai mari”. Recunoastere internationala ceea ce a dus la gazduirea JO de la Soci, marele Premiu de Formula 1, invitarea la diferite organizatii si organisme economice, unde avea un cuvant greu, investitii ale corporatiilor occidentale cu aducerea unor tehnologii de varf (tehnologia de ochire de pe tancurile voastre este de provenienta franceza). Ce s-a intamplat dupa 2014? Tarile si companiile au inceput sa fie reticente in a mai exporta in Rusia tehnologii de varf, iar dupa ultima tampenie a psihopatului pe care il strangea harta, retragerea tehnologiilor avansate, sanctiuni economice si politice. Toate acestea au dus si vor duce in continuare la izolarea pe plan extern a Rusie atat economic, militar cat si diplomatic. Nimeni nu mai vrea sa vorbeasca cu voi! Efectul real al acestor masuri se va vedea incepand cu anul viitor cand diversificandu-si importul de gaze si alte materii prime, Rusia nu va mai avea unde sa isi vanda marfa, iar produsele Hi-Tech cumparate pana acum se vor epuiza. India si China „factori neutri” de circumstanta nu vor putea sa acopere intregul export rusesc. Neavand capacitati de stocare Rusia deja a inceput sa arda gazele in exces, arzand in acest fel valuta forte. Asa ca nu vad cat de adanca este groapa in care v-a aruncat psihopatul vostru. Macar daca ati avea lant destul de lung, desi nu stiu cine o sa va scoata de acolo.

  10. @Adrian…poate le fac un bine, e timpul sa schimbe macazul technologic. Oricum, in tech militar nu sunt de lasat. Prostia lor a fost ca au lasat companii straine sa le umple piata de masina si bunuri de consum fara a cauta sa se dezvolte autohton. La fel patim si noi,nu? Ce noi nu avem oameni capabili sa proiectam o masina electrica? Dar nu suntem lasati! Rusii au avut sansa sa isi dezvolte propria technologies civila dar au dat voie vestului sa-si vanda produsele si sa produca ieftin cu materiile prime rusesti.Rusii au bagat bani in tech militara si pt ca au resurse vaste si nu le-au vandut strainilor au create o clasa de oligarhi ce oricand raspundeau la apelul lui Putin. E ceva in genul vestului, Elon Musk trebuie „cercetat” a zis Biden, daca nu platesti in continuare pt satelitii deasupra Uckra si nu permite accesul serviciilor americane la datele noastre
    Stiti care a fost primul lucru anuntat de democratii Americano astazi? Au grabit votarea in Senat a legii pt casatorii de acelasi sex.Stiau ca, conservatorii o vor bloca.Va dati seama care a fost grija lor pt omenire?

  11. Cistigatorul absolut este nimeni altul decit J.R.Biden ce deja a confirmat cum totul se va desfasura intr-o armonie perfecta .Dupa ce Trump si republicanii au descalecat rusinos dupa caii cei mari care ii prezentau invingatorii absoluti dupa ce cele doua mari orase americane Los Angeles si New York au fost cistigate de democrati iar senatul ramine tot sub mandatul democratilor , dupa ce Trump dezbina Partidul Republican si isi anunta candidatura fara sa aiba nici un sprijin confirmat la Partid , de Santis luindu-i fata ,nu putem a ne face ca nu observam cum Biden are toti asii in mineca . In 2024 , un Trump candidat in nume personal si un Partid Republican , slabit fiind , nu are nici o sansa in fata democratilor ce pina atunci cistiga si razboiul din Ucraina chiar cu citeva zile inainte de ziua alegerilor prezidentiale .In SUA totul este cunoscut si nimeni nu isi mai face griji iar in G20 toate lumea a vorbit aceiasi limba limba Presedintelui SUA. Fara sa stie cei doi fosti prieteni Trump si Putin au jucat cartea numita J.R.Biden .Fara pierderile suferite de Trump in alegerile partiale si fara pierderile suferite de Putin in razboiul fratricid Biden nu avea cum cistiga tot .Presa din SUA s-a facut si de de bafta .

  12. @01364: Nu e chiar asa simplu. Trebuie sa investesti masiv in educatie si cercetare. Razboiul rece a fost pierdut in primul rand pe taram economic. Rusia nu a avut, si nici nu are capacitatea de a dezvolta tehnologii avansate. Americanii schimbau motoarele la avioane la 10.000 mii ore de functionare iar rusii la 7.000 (nu sunt sigur de aceste cifre dar cam asa era raportul) Ata insemna ca pentru a tine un avion in aer, rusii plateau cu 30% mai mult. Rusii au facut, pe hartie, avioane si tancuri exceptionale. Dar fara o industrie avansata nu poti produce aceste arme. Su-57 si tancul T14 Armata sunt exemple graitoare. Dar nu au tehnologia necesara sa puna pe ele ce ar trebui, motor performant la SU-57 de exemplu. Noi am avut tehnologie de varf atat timp cat am investit in cercetare si atunci cand am cumparat de la altii. Nu prea poti sa fii, de unul singur, bun la toate. Mai tii minte Dacia Lastun? A fost proiect 100% „Made in Romania”. Noi am avut minti luminate dar fara sprijin REAL din partea autoritatilor nu am putut face mare lucru. Am avut putin din asa ceva prin Malaxa. In occident lucrurile stau altfel. Marile corporatii se afla in permanenta competitie pentru a crea un produs nou si investesc sume uriase, iar guvernele lor, mai ales cel american, i-au sprijinit constant. In final este vorba de mentalitate total diferita. Asta e motivul pentru care rusii vor fi intotdeauna in urma occidentului.

  13. mishteaux spunea ca vine un IMPEACHMENT pentru Joe Biden …mai vine sau mishteaux nu mai e PROPHET ?
    😀

  14. Se vor implini la fel cum i s-au implinit si celelalte profetii. Adica spre deloc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.