Reuniune extraordinară a Consiliului European

Liderii Uniunii Europene se reunesc joi şi vineri la Bruxelles unde se aşteaptă să li se alăture şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite dpa.

Vizita lui Zelenski, care s-a adresat în repetate rânduri summiturilor UE prin videoconferinţă în ultimele luni, reprezintă prima sa deplasare în capitala Belgiei de la declanşarea invaziei ruse asupra ţării sale. Este de aşteptat ca Zelenski să abordeze din nou chestiuni precum livrările de arme pentru ţara sa, în cantităţi mai mari şi într-un ritm mai rapid, sprijinul pentru aderarea Ucrainei la UE şi planul său de pace.

Totodată, se aşteaptă ca Zelenski să viziteze joi Parlamentul European.

Liderii europeni urmează să discute despre reconstrucţia Ucrainei şi despre judecarea presupuselor crime de război comise în această ţară, relatează dpa.

Iniţial, summitul UE a fost convocat pentru a discuta despre numărul mare de solicitări de azil şi despre sosirile migranţilor ilegali în blocul comunitar.

În 2022, autorităţile au înregistrat o creştere de 64% a traversărilor ilegale ale frontierelor, comparativ cu 2021, potrivit Frontex (Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă). Cererile de azil au crescut cu aproape 50%. În plus, circa 4 milioane de oameni care au fugit din Ucraina şi-au găsit refugiu în UE.

Creşterea numărului de migranţi a adus din nou în prim-planul agendei liderilor europeni problema modului în care trebuie abordată migraţia ilegală, în condiţiile în care mai multe ţări membre ale UE au cerut măsuri mai stricte, inclusiv construcţia unor garduri finanţate din bani europeni.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, că este pregătit să blocheze declaraţia finală a summitului Uniunii Europene dacă liderii europeni nu ajung la acorduri concrete pentru combaterea migraţiei ilegale.

Totodată, liderii UE urmează să discute şi despre starea economiei europene şi despre modalităţile de a îmbunătăţi competitivitatea industriei europene, precum şi despre evoluţiile politice din Serbia şi Kosovo.

Separat, Palatul Elysee a anunţat că preşedinţii francez Emmanuel Macron şi ucrainean Volodimir Zelenski se vor deplasa împreună joi dimineaţa cu avionul de Paris la Bruxelles, pentru a participa la summitul şefilor de stat şi de guvern ai UE, transmite AFP. Agenţia de presă franceză aminteşte că Zelenski, care efectuează un turneu-surpriză în Europa, iese pentru a doua oară din ţara sa de la invazia rusă declanşată la 24 februarie 2022, după o primă deplasare la Washington, în decembrie 2022.

Agenţia dpa precizează că Macron şi Zelenski vor decola de pe aeroportul militar Villacoublay, de lângă Paris, la ora locală 8:30 (07:30 GMT).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

20 de Comentarii

  1. Mda,. Figura alăturată nu e material didactic de anatomie și fiziologie.. Nu e nici model la vre-o pictură de grup, cu titlul de ”Zeli baba și restul de proști,.”. De se pun frumos la rând și se spală pe dinți, poate apucă fiecare european la ceva,..demn de clape de pian..

  2. „Liderii europeni urmează să discute despre reconstrucţia Ucrainei”
    Mioristan isi propune sa puna la dispozitie 10% din PIB ptr reconstructia tarii frate Ucraina de catre firme din tarile dezvoltate din occident. Banii evident vor fi luati de la poolime, ca cei rezervati marilor parteneri externi (la ordinul lor expres) nu pot fi diminuati. Cei al nostru e al lor ! Conducerea de Partid si Stat are obligatii asumate fata de partenerii externi, nu fata de mioritici.
    O prima masura deja aplicata este ca de si inflatia in 2022 a fost mare, pensiile s-au majorat cu mult sub acest procent. Cineva trebuie sa plateasca, nu? Iar cei fara de putere pot fi jefuiti fara probleme si mustrari de constiinta. Cine i-a pus sa devina pensionari vulnerabili? Ei s-au cerut, nu?
    Acesti decidenti sunt adevarati patrioti. Greutatea este sa identifici caror patrii ii sunt devotati.
    Noroc ca noi traim in „Romania normala” unde asa ceva nu se poate intampla. N-ati vrea sa patiti ca aia din Mioristan, nu?

  3. La moara sacii cu infractori europeni si globali, se rezolva totul prin executare fortata cand e vorba de „decimare” si interese??.

  4. consiliul satanaic pe continuarea planului kalergi – intre timp grupuri de tineri violenti (m usu lma n i) lovesc, scuipa si atenteaza la viata cetatenilor berlinezi. fetele albe sunt violate in scoli si universitati, iar administratia le sfatuieste SA NU DEPUNA PLANGERI! LA POLITIE LA FEL! cred ca aveti surse destule de informare! stiti ce se intampla in tarile nordice cu acesti „migranti”, nu?

  5. Zelensky este Conducatorul de fatzada al Invaziei Nazismului anglo – american asupra Rusiei. El vorbeste public cu microfonul Washingtonului in ureche. Zelensky este agitatorul, politrucul, promotorul Invaziei Lumii civilizate asupra Lumii rasaritene ortodoxa, retrograda, barbara, inferioara, care are Resurse Naturale pe care Occidentul este indreptatit sa le fure.

  6. Daca castiga Putin: Libertatea presei zero, orice opinie impotriva partidului nu va fi tolerata; Daca castiga Globalistii: Libertatea presei zero, orice opinie impotriva partidului nu va fi tolerata; Daca castiga Putin: Banii cash eliminati, controlul vitelor minut cu minut, supraveghere din metru in metru. Daca castiga Globalistii: Banii cash eliminati, controlul vitelor minut cu minut, supraveghere din metru in metru. Daca castiga Globalistii: Pasaport de vaccinare, deplasarea doar cu aprobare dintr-un loc in altu bazat pe scorul social. Daca castiga Putin: Pasaport de vaccinare, deplasarea doar cu aprobare dintr-un loc in altu bazat pe scorul social. Daca castiga globalistii: Mancam insecte si carne produsa in laborator. Daca castiga Putin: Interzicerea mancarii modificata genetic. Daca castiga Putin: familie traditionala. Daca castiga globalistii: lgbtxqz35mdw. Prea mare diferenta nu pare sa fie.

  7. Jonctiunea a fost facuta in totalitate .Cele mai puternice natiuni ale lumii UE si SUA in totalitate isi exprima sprijinul pentru Ucraina .Zelenski devine factorul de unitate al intregii lumi libere si democratice .Ceea ce urmeaza , ca si intilnirea de aseara intre Zelenski si cei doi sefi de stat Franta si Germania, va ramine in analele cartilor de istorie .Occidentul in integralitatea lui a ales . Acum mai este vorba doar de timp si de nimic altceva .

  8. Beneficiul pentru România a “Reuniunii extraordinară a Consiliului European” este cedare plină de Slavă de către Președintele Iohannis, Guvernul Ciucă PNL-PSD-UDMR, Parlamentul Ciolacu-Gorghiu a 50 % din fondurile UE nerambursabile destinate României, pentru “reconstrucția” Ucrainei în plin război.
    “Posomorâţi, cu gheara lungă,
    Cu pliscuri negre de oţel,
    Ne-am înfruptat cât să ne-ajungă
    Din prânzul marelui Măcel.
    Cu patrioţii la paradă,
    Amestecaţi printre eroi,
    De-a valma coborâm în stradă, —
    Dar nu ne ducem la război!”
    G. Topârceanu Balada Corbilor.

  9. Criminalii occidentali despre pace sau tratative de pace se pare ca nu au in ordinea de zi al acestor sedinte la casa prostitutiei din Bruxelles.La fel despre ajutorul sau reconstructia dezastrului din Turcia ,tara care este in NATO nu se discuta nimic.Ukraina care nici in NATO si nici in EU nu este ,i se acorda miliardele de dolari, ajutor militar, ajutor umanitar si acum se gindesc sa ii ajute si la reconstructia tarii.

  10. Satanistii au sperat ca daca-i baga pe urcacani la inaintare sa se bata cu rusii iar ei le vor da arme gradual de la cele mai mici la cele mai puternice Satan Occident va reusi sa-i invinga pe rusi pe mana urcacanilor. A trecut un an de cand Satan Occidentul inunda efectiv Urcacania cu arme si totusi urcacanii o i-au in freza mereu de la rusi. In final mergand pe acest drum Satan Occidentul va cadea singur in groapa pe care a sapat-o el Rusiei. Acest razboi se va sfarsi termonuclear si nici Satan NATO, nici Satan UE si Satan USA nu vor mai fi sa fie reprezentate pe vreo harta. Amin.

  11. Austriacul ameninta ca boicoteaza summitul si da un motiv, dar nu este cel real si nu acela e scopul. Hai sa vedem , cine ar dori ca acest summit sa nu se desfasoare in normalitate??

  12. @ Gica….Zici ca Occidentul in integralitatea lui a ales. Ce a ales Occidentul asta barbar, criminal, dar liber si Colonialist al intregii Lumi? A ales Razboiul…Si in 1916, in 1939 a ales tot Razboiul. Nimic nou, nazistii de la Kiev s – au unit cu Hitler in 1941. Atunci Hitler conducea Occidentul. Planeta are 7 miliarde de oameni care urasc Occidentul pentru ca e Colonialist si Criminal….Tu esti corupt cu ratia de Parizer de la Occidentali….Ia spune Gica, cine ne elibereaza pe noi de Armata Americana din Romania? In cat timp, in 500 de ani?

  13. axon – Nu trebue sa il luati in serios pe acest Gica, sau alti spalati pe creier care isi scriu opiniile lor.Presupun ca astia chiar din nastere sint fara judecata.(editat) au viziunea lor din care nu ii poate scoate nimeni !

  14. Pt Gică! Ar mai fi ceva: sunt mult prea mulți fraieri care abia așteaptă să fie mințiți de cei ce se declară apărătorii libertății Europei! Tu cred că faci parte din această mulțime!

  15. axon – Nu trebue sa il luati in serios pe acest Gica, sau alti spalati pe creier care isi scriu opiniile lor.Presupun ca astia chiar din nastere sint dementi si fara judecata.Animalele astea domestice au viziunea lor din care nu ii poate scoate nimeni !

  16. ” Toți cei care detestați RAZBOIUL , iubiți PACEA și doriți să trăiți PASNIC sub soare , RUGATI- VA SA INVINGA RUSSIA cat mai repede ” – spune Scott Ritter !!!

    De vizionat pe YOUTUBE : ” Scott Ritter – Russia’s Certain Victory in The Conflict ” !!!!! 11 minute de EXPLICATII JUSTE pt. toți SCELERATII și spălații pe creier !!!

  17. @ Pe muchie de cuțit ! Corect bre.. E la mintea prostului faptul că infângerea rusiei inseamnă război mondial NUCLEAR. Deci rusul a atenționat, Rusul a spus regulile chiar de mai multe ori,.. Se pare că unii sunt incapabili de a pricepe..De europa, europenii, nu se răscoală, nu ies in stradă importiva imbecilităților UE și a stângii liberale verzi europene, atunci e ADIO ȘI N-AM CUVINTE,..

  18. Propaganda ” globalistilor” ar fi greu de digerat și de copiii de 12 ani . Ce cred că vor realiza cu circul asta ? „Eroul omenirii” a devenit cel mai odios personaj de pe micile ecrane….Se pare că un val de prostie și lipsa de profesionalism s-a revărsat peste lumea” nato”…

  19. Alergatorul de cursa lunga Zelenski le face in necaz multora . Supararea este atit de mare incit abia isi mai inghit castanele luate de unii dintre comentatori . Multiplica la nesfirsit iluziile proprii doar doar ii vor mai crede cineva . Inutil(ilor) .Unghiea vi s- a infipt in git deja .

  20. Pe muchie de cuțit !: si eu il urmaresc pe Scott Ritter, subscriu. Insa, sa luati in considerare faptul ca putin nu mai este Putin. iar aceste puteri se lupta acum pentru un singur lucru: cine va fi seful de lagar mondial. oricine va castiga acest circ, menit sa distraga atentia de la FOND (instaurarea totalitarismului digital si uciderea in masa a „useless eaters” – cum ne-a denumit jgheab – EI VOR DOAR COPIII, CA SI COBAI DE LABORATOR), va continua planul satanic asupra intregii omeniri. ganditi-va ca daca Rusia va lovi nuclear ucrana, noi vom disparea otraviti in maxim 2 saptamani. oamenii nu isi dau seama ce inseamna atac nuclear. radiatia exista, chiar daca pentru mai putin timp (arme cu tehnologie noua). de aceea aceste satane si-au facut adaposturi in pamant. ei imping la o asemenea ororare mondiala. este scris.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.