Robert Negoiță, dat pe mâna DNA: E acuzat de fapte de corupție

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost reclamat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) de Agenția Națională de Integritate (ANI), fiind menționată existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către edil a infracțiunii asimilate faptelor de corupție.

Am sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Robert Sorin Negoiță a infracțiunii asimilate faptelor de corupție, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, respectiv a infracțiunii de fals în declarații. În fapt, în perioada exercitării mandatelor 2016 – 2020 și 2020 – 2024, societăți la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară, au încheiat contracte cu societăți comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului dețin diferite funcții și calități”, a precizat ANI.

Potrivit informațiilor publicate de ANI, contractele încheiate în perioada exercitării madatelor 2016 – 2020 și 2020 – 2024 pentru care au fost identificate indicii privind posibila încălcare a legislației penale sunt:

– Contractul de închiriere mijloace de transport nr. 1450/31.08.2016, încheiat între Administrarea Domeniului Public București SA aflată în subordinea Primăriei Sector 3,în calitate de locatar și o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ (părinții și fratele) dețin funcții și calități,în calitate de locator. Obiectul contractului de închiriere a fost reprezentat de punerea la dispoziția locatarului autoturismul marca Mercedes-Benz Viano pentru o chirie de 450 lei/lună fără TVA pentru perioada 01.09.2016 – 31.12.2018 – valoare totală de 13.401 lei;

– Contractul de vânzare-cumpărare nr. 5381/01.11.2018, încheiat între SD 3 SALUBRITATE ȘI DESZĂPEZIRE S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3,în calitate de cumpărător și aceeași societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ (părinții și fratele) dețin funcții și calități,în calitate de vânzător. Obiectul contractului a fost reprezentat de vânzarea autovehiculului second hand marca Mercedes-Benz Viano cu suma de 39.874,71 euro, autovehicul care, anterior, a făcut obiectul contractului de închiriere sus-menționat;

– Contractul de închiriere nr. 3537/14.10.2019 încheiat între SD 3 SALUBRITATE ȘI DESZĂPEZIRE S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3,în calitate de chiriaș și o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ (părinții și fratele) dețin funcții și calități, în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de închirierea unei suprafețe de 2.390 mp, din terenul în suprafață totală de 48.080 mp, situat în municipiul București. Contractul a încetat la data de 02.06.2022, valoarea acestuia fiind de 346.979,4 lei.

– Contractul de închiriere nr. 3230/03.08.2021 încheiat între SC ALGORITHM CONSTRUCȚII S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3,în calitate de locatar și o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ (părinții și fratele) dețin funcții și calități,în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de punerea la dispoziție de utilaje și/sau echipamente, pe o perioadă de 1 an, valoarea achitată fiind de 31.101,84 lei”.

Totodată, reprezentanții ANI au atras atenția că, aceste contracte „nu au fost menționate de către Robert Sorin Negoiță în declarațiile de interese depuse în perioada exercitării mandatelor de primar 2016 – 2020 și 2020-2024, fapt ce a atras constatarea indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații”.

„Potrivit legii, Robert Sorin Negoiță avea obligația să declare contractele finanțate de la bugetul local, obținute sau aflate în derulare în timpul exercitării mandatelor de primar, de către societățile comerciale ale rudelor de gradul I ale acestuia (prin rude de gradul I se înțeleg părinți pe linie ascendentă), încheiate cu societăți comerciale cu capital de stat”, a explicat ANI.

La mijlocul lunii mai 2023, Robert Negoiță a rămas fără permis de conducere pe o perioadă de 60 de zile după ce polițiștii l-au surprins mergând pe contrasens, pe Calea Dudești.

Robert Sorin Negoiță, născut la 29 martie 1972, Măneciu, Prahova, este un politician și om de afaceri român care ocupă din 2012 funcția de primar al Sectorului 3 din București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

  1. Da’ fra’-s’u, cu mînăriile din „insolvența” clubului dă fotbal a’ ghinărarilor stalinijdi blatijdi, cînd va fi săltat?
    Milioane dă euro pagube pentru Stat, șî nimeni nu vede nimic…

  2. Mare lucru ! Ne-ati spus un fapt cotidian , normal pentru Romania ! Nu se mira nimeni ! Ne-am cruci , daca ar fi si urmari , dar…putin probabil!

  3. Așa-i trebuie dacă-i român. DNA este coloana a cincea a antiromânismului în România mai ales prin instituțiile statului România. Noroc pentru România că guadalupeza Clotilde Armand, germanul Dominic Fritz și plus primarii unguri salvează cinstea administrației locale.

  4. MAI NESIMTITULE,
    ai distrus trotuarul de la piata muncii, langa megaimage de nu mai au lot oamenii să meartga la tramvai si metro
    ai facut un imobill cu 6 etaje in mu=ijloul strazii agricultori
    ai ingradit terenuri si le tii sum masca judecatii desi este o hotarare definitiva
    facilitati hotiile prin magazii ilegale de 3- de ani pline de sobolani, focare de infectii si loc de ascuns de către infractori a unor bunuri furate in str. agricultori
    aroganta si nesimtirea ta=infractiuni de penal

  5. demisiaaaaaaaaaaaaa
    ai distrus trotuarul de la piata muncii, langa megaimage de nu mai au lot oamenii să meartga la tramvai si metro
    ai facut un imobill cu 6 etaje in mijloul strazii agricultori
    ai ingradit terenuri si le tii sum masca judecatii desi este o hotarare definitiva
    facilitezi hotiile prin magazii ilegale de 30 de ani pline de sobolani, focare de infectii si loc de ascuns de către infractori a unor bunuri furate in str. agricultori
    aroganta si nesimtirea ta=infractiuni de penal

  6. …totusi, nu inteleg ce legatura are titlul cu informatiile privind suspendarea carnetului si locul nasterii!…

  7. Membrii familiei primarului Robert Sorin NEGOIȚĂ „părinții și fratele”,
    constituie o inavertenta, parintii si fratele Nu fac parte din familia lui Robert Negoita.
    Este vorba de familia lui Robert Negoita compusa din el-sot,sotie si copii.
    Referitor la rude este ruda gradul I cu parintii sai-aici ar fi infractiune daca s-ar dovedi .
    Ruda gradul II cu fratele sau ,decide cercet.penala daca a savirsit infratiunea, insa ce zice ANi se aplica doar in cazul parintilor sai-rude de gr.I .
    Incadrarea facuta de ANI-art.12 lit.b-Lg.28/2000-
    Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie
    Art. 12
    Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
    a) efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale;
    b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
    -deci a folosit informatii-
    -conflictul de interese 301.cp.este o decizie ccr.contind datele la care s-au incheiat ctr.
    -falsul in declaratii-de deslusit.
    Robert Negoita ,personal nu-mi este simpatic,dar are suficiente fonduris a-si faca o aparare serioasa.
    Este bine ca din in cind ANI face dovada ca „exista”.

  8. Sper ca puscaria sa-l maturizeze!Baiatul asta e la nivelul cel mai de jos, imediat dupa Ponta

  9. Dați-i la cap, cum vedeți pe unul mai deștept și cu chef de muncă, umflati-l. Puneți repede un rezistent-userist ca să se aleargă praful, poate clotilde, vine si cu șobolanii după ea.

  10. …orice-ar face-caci asta este o facatura, nimic altceva-tot el va fi ales primar al sectorului…probabil au aflat de noile proiecte deja demarate-panouri solare si pompe de caldura pt blocuri, tocatoare pt chiuvete pt a reduce cantitatea de gunoi organic, filtre de apa de la robinet, toate gratis…pasajele de pe autostrada spre mare, la iesirea din bucuresti, cateva scoli si gradinite noi, parcul ior care arata impecabil…este periculos pt ceilalti, genereaza modele de comparatie…fam. negoita este extrem de bogata, are afaceri uriase in imobiliare, nici daca ar vedea pe jos sumele vehiculate nu s-ar apleca sa le ia…

  11. Bogatia lui Negoita este axata pe coruptie sitrafic de influenta. Mai nou da si certificate pentru administratori de bloc in toate sectoarele. Tot asa……

  12. …gresit, patriotule!…bogatia lui este axata pe imobiliare, speculand o hiba din lege-construieste si vinde pe persoana fizica, astfel nu mai plateste taxele aferente…tot ce nu este interzis prin lege, este permis…doi: de ani de zile adminii de bloc tre sa fie atestati de firme certificate, recunoscute…altceva?…

  13. Se semnaleaza ca R Negoita a savirsit alte fapte mai grave,
    raminind neatins!
    El si fratele sau s-au imbogatit intr-un mod miraculos!
    Dar ,spusei,”noroc”cu ANI, ca „s-a trezit juridic” vorbind ,in rest,parchetele,Dumnezeu cu mila!

  14. …se semnaleaza!…justitia functioneaza pe semnalari si suspiciuni rezonabile doar pe cocioc, in restul statelor se face in baza dovezilor…la noi, traiasca avertizorul de integritate!…adica fostul turnator, colaborator al securitatii…si denuntul, nesustinut de vreo dovada…

    • Vanatorule de troli ai ceva afaceri in acest sector?!!. Da, bun face afaceri pe lersoana fizica dar sumele oentru terenuri nu cred ca le a luat pe salariu de primar!! Certificatul de cursuri adminstrare blocuru cica se fac prin firme particulare, daca se fac cu adevarat iar atestatele le da primariile ca si aici avem legi proaste. Exact ca la permisele auto dste pe spaga..

      .

  15. …pt patriot…doar locuiesc in sector…am si oaresice afaceri-prin familie, nimic ilegal, sa nu te gandesti ca este vba de bani pe alte contracte decat cel de parcare, locuinta…asa se numesc mai nou contractele oneroase, afaceri, nu-i asa?…o observatie: atestatele le dau primariile, ca e mai multe…fara suparare!…terenurile pe care a construit prima data-langa groapa de gunoi glina, pot sa dau eu elemente pt a fi tras la raspundere, nu ghidusenii-le-a cumparat inainte de a fi primar…cum spuneam, tot ce nu este interzis de lege, este permis…

  16. În Rrrrominia ,există vreun primar necorupt ? Dacă da ,în ce localitate ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.