Rusia susține că a respins o „ofensivă de mare amploare”

Forţele ruseşti au respins o „ofensivă de mare amploare” desfăşurată de armata ucraineană în Donbas, a anunţat Ministerul rus al Apărării în noaptea de duminică spre luni, citat de AFP.

„În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă de mare amploare în cinci sectoare ale frontului în direcţia sud a regiunii Doneţk”, a indicat ministerul într-un comunicat. „Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit”, a adăugat textul.

Tot potrivit ministerului rus, armata ucraineană a efectuat această ofensivă cu şase batalioane mecanizate şi două batalioane de tancuri.

O înregistrare video postată de minister pe Telegram arată ceea ce este prezentat ca fiind vehicule blindate ucrainene filmate din aer pe cale de a fi distruse de forţele ruseşti.

Autorităţile ucrainene nu au menţionat deocamdată aceste evenimente.

Kievul afirmă de luni de zile că pregăteşte o contraofensivă majoră împotriva forţelor ruseşti. Într-o înregistrare video difuzată duminică, armata ucraineană a părut să cheme soldaţii să păstreze tăcerea şi a declarat că nu va fi niciun anunţ despre începerea acestei ofensive mult aşteptate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

12 Comentarii

  1. Wow, a inceput contra-ofensiva si Raducu cu mucu’ ‘n gura n-a zis ceva ? Noroc ca altul mai realist a prezentat din „satelit” cei 1200 de km de pregatiri facute de rusi sa intampine sutele (de mii) de tancuri donate de generosii sustinatori ai nazistilor. Pentru tan-curile astea trebuie adancit mai mult canalul Bast’d-aci ? Intreb pentru micutul cautat de Sarla al III-lea.

  2. @Je suis pas Charlie … nici răducu nu mai pune botul la vrăjelile „apărătorilor civilizație și ordinii bazate pe reguli”.

  3. Radu Tudor face spume. De parcă rușii nu au sateliți care să vadă tancurile ucrainene. Succesuri!

  4. „… armata ucraineană a părut să cheme soldaţii să păstreze tăcerea …” He he ! nici o problema, nene ! dupa cum se desfasoara evenimentele se pare ca soldatii ucrani (ce pacat de unii dintre ei, obligati cu arma la spate sa lupte pentru interesele unor criminali khazari sau externi !) vor pastra, ca vor, ca nu vor, o tacere vesnica ! … (ps : si zona „contraatacului” se pare ca a fost aleasa gresit de ucrani, nu prea departe de orasul Kursk … )

  5. In unele zone ale frontului rusii au construit pina la 5 (cinci !) linii defensive pe o latime de pina la 20 de km (au avut tot timpul !) : transee, zone minate, linii de „dinti de dragon”, …) asa ca, chiar cu „mama blindatelor” livrate de canaliile occidentale, „no chance !”

  6. Ministerul Apărării din Rusia a publicat listă cu premiile pentru soldaţii ruşi care reuşesc să distrugă arme ale trupelor ucrainene. Vor primi recompense între 50.000 şi 300.000 de ruble (între 800 şi 5.000 de euro) relatează EFE preluată de Agerpres. Astfel, cei care distrug drone,transportoare blindate, sisteme antiaeriene S-300 sau lansatoare multiple de rachete HIMARS vor primi 50.000 de ruble. Recompensa creşte la 100.000 de ruble pentru soldaţii care distrug tancuri şi ajunge la maximul de 300.000 de ruble pentru doborârea avioanelor de luptă ucrainene. Iar e coada la casierie !!! Zilelinskyy a bagat marfa proaspata de la NATO. PS: Sa nu uit sa citez EFE si Nexta, de acolo aflam adevarul ca Marea Ofensiva nici macar nu a inceput, a fost doar o scurta incursiune a Patriotilor Antiputin pentru derutarea adversarului ! Deocamdata,insa, tacere de mormant. Aam infrant din nou?

  7. Au respins muskoveii ofensiva ?:)))))Hai,ca e tare
    Cu ceceni si alte putrigaiuri islaamiste..nu zaietz nu pagadi

  8. Cand se zicea ca ucrainenii distrug forte rusesti, erau atasate si inregistrarile video. Acuma de ce nu le-ati pus, daca tot vi le-a oferit ministrul ala rus?

  9. Rahat cu apa rece.Ce se mai amagesc trolii rusnaci prostovani cu abureli muscale.Treceti la iarba sau canepa preafericitilor

  10. „şase batalioane mecanizate şi două batalioane de tancuri”= mare ofensivă ______________ 6 batalioane mecanizate și 2 batalioane de tancuri împotriva unei armate ca a Russiei înseamnă „mare ofensivă”? E ca și când doi purici ar ataca un elefant african. Pentru ca circul să fie complet ar mai trebui adăugat că surpriza cea mai mare și minunea a fost faptul că rușii au reușit să respingă marea ofensivă iar elefantul a scăpat cu viață. Cred că cineva nu e întreg la minte, nu spui cine.

  11. Asta așteptau Ivanii ,au pus în funcție mașina de tocat carne …aviz pupăcioșilor de clanțe ucrainene de pe la noi…vine și vremea voastră pt că Rusia nu va pierde acest război

  12. Coco Chanel cenzurezi la greu,nu ? Balteanca ne numeste troli si prostovani si pe noi ne cenzurezi ? Pai fa-ti forumul cu Balteanca. Are destula „matasa broastei”in loc de neuroni. Si-ii si molipsitoare. Aferim bre. Sa tot aveti comentaci din astia. poate va cadorisesc si pe voi cu ceva „matasa”.Ce, nu ti-a placut chestia cu pianul si muntele lui Venus ? Poi e vero bre….Sau e solidaritate feminina ?”Curat murdar coane Fanica „!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.